Прескочи до съдържание

Дебитна карта Revolut

Георги Матеев

Препоръчани мнения

преди 5 часа, Яничка каза:

@agenta, а застраховката за отмяна на пътуване как се активира? 

Прегледах условията на металната Revolut и отговарям, за да се знае - и медицинската застраховка, и тази за отмяна на пътуване нямат нужда от активиране (както  например при Diners трябва). 

@Sun4o, метал картата покрива Ковид, предполагам, че и другото членство го покрива. Не сме го тествани, де:

received_348608064193134.jpeg.eaad1a8c74990d5fb41cb69349e26ac8.jpeg

received_1316028725943640.jpeg.eb14d7e3a56063a297f9ec59f56af93b.jpeg

received_3162381584071790.jpeg.60ca06cb39aebf761a88d6203f616738.jpeg

• Харесвам 9
Връзка към коментар

И на мен това ми е чуденката - дали да не мина на Метал. 160 евро е годишно.

Какво плащам аз всяка година:

Здравната застраховка ми е 100-на евро на година, от Алианц груп. С Ковид покритие, иначе на Булстрад е 55-60 без.

Застраховка на самоучастие при наемане на кола на worldwideinsurance е 95 паунда английски.

Отделно, че си плащам премиума, който е 85 евро.

Та излиза и доста изгодно, а доколкото съм чел, Метала включва и здравна застраховка на половинката ми (още 100 евро спестени).

От друга страна, грам не знам какви са, дали ще плащат и що за застраховател е XCover.

Какво ви е мнението?

Връзка към коментар
преди 1 час, Sun4o каза:

От друга страна, грам не знам какви са, дали ще плащат и що за застраховател е XCover.

Какво ви е мнението?

лично мнение нямам, но поразгледай в reddit примерно -

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 1 час, Sun4o каза:

И на мен това ми е чуденката - дали да не мина на Метал. 160 евро е годишно.

Какво плащам аз всяка година:

Здравната застраховка ми е 100-на евро на година, от Алианц груп. С Ковид покритие, иначе на Булстрад е 55-60 без.

Застраховка на самоучастие при наемане на кола на worldwideinsurance е 95 паунда английски.

Отделно, че си плащам премиума, който е 85 евро.

Та излиза и доста изгодно, а доколкото съм чел, Метала включва и здравна застраховка на половинката ми (още 100 евро спестени).

Какво ви е мнението?

При моят случай застрахователят не беше XCover, доколкото знам този застраховател има Share Bussines Center в България и обслужва няколко езика.

Трябва да поровя в Премиум плана и условията му, за да видя дали има Ковид покритие и ще дам обратна връзка. Иначе, както е писала @Яничка няма нужда от активиране на нищо, за разлика от други продукти.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 42 минути , agenta каза:

При моят случай застрахователят не беше XCover, доколкото знам този застраховател има Share Bussines Center в България и обслужва няколко езика.

Трябва да поровя в Премиум плана и условията му, за да видя дали има Ковид покритие и ще дам обратна връзка. Иначе, както е писала @Яничка няма нужда от активиране на нищо, за разлика от други продукти.

Трябва само първоначално активиране на самата застраховка, еднократно. Дават линк, следват се инструкциите. Изисква се за регистрация в системата на XCover.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

@Sun4o, разбирам притеснението ти. И аз съм донякъде скептична и не разчитаме само на Revolut-ската медицинска застраховка, имаме към още 2 КК. За Рент-а-кара също дублираме застраховката - правим външната UK-ска. Отдавна чакам възможност да пробвам и двата застрахователя специално за рент-а-кар, но при последната ни щета (ужулване на колата отдолу), рент-а-кар компанията нямаше забележка и освободи депозита при връщане на колата.

Мога само да споделя личен опит от Revolut-ската застраховка към Метал картата, но не помня дали тогава щетата беше заведена именно към XCover - 2021 г. имахме 7 часа закъснение на полет и тогава мъжът ми клеймна "закъснение" и му изплатиха 350 евро. Първоначално пробваха да му откажат, но той им върна отговор, позова се на факти и в следващия мейл му отговориха, че обезщетението ще бъде изплатено.

В тази връзка мисля, че ще е полезно за всички, ако в тази тема споделяме също така  положителен/негативен опит от застраховките на Revolut, макар и повечето магеланци да са на стандартния план. Аз тогава писах за случая тук.

• Харесвам 8
Връзка към коментар
преди 12 минути , Sun4o каза:

Трябва само първоначално активиране на самата застраховка, еднократно. Дават линк, следват се инструкциите. Изисква се за регистрация в системата на XCover.

Аз получих този имейл онзи ден, но и тогава и до ден днешен като въведа имейла си от Револют в системата на XCover, нещо не се получава регистрацията. Дава ми грешка - Something was wrong!

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 1 минута , agenta каза:

Аз получих този имейл онзи ден, но и тогава и до ден днешен като въведа имейла си от Револют в системата на XCover, нещо не се получава регистрацията. Дава ми грешка - Something was wrong!

На самия мейл (от XCover) има линк Actvate my account, оттам ли пробваш?

Сега се зачетох в линка от @antea,  не са май читави тия застрахователи, та и аз като @Яничка ще карам по добре познатия стар дублаж 😀

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 34 минути , Sun4o каза:

На самия мейл (от XCover) има линк Actvate my account, оттам ли пробваш?

Сега се зачетох в линка от @antea,  не са май читави тия застрахователи, та и аз като @Яничка ще карам по добре познатия стар дублаж 😀

Да, от този линк пробвам и от линка предоставен в писмото от Револют.

Връзка към коментар

в Trustpilot пък имат добър рейтинг, а и както знаем, винаги по-гласовити са хората, които са изпитали някакъв проблем, доволните не пускат теми, за да хвалят, че нещо работи, както се очаква 🙂

аз лично не бих разчитала на тази като основна медицинска застраховка за чужбина не заради това, че на застрахователя му има нещо, ами поради факта, че при медицински проблеми е в пъти по-добре да имаш пряк и бърз достъп до асистънс чрез телефон, докато тези са автоматизирали всичко и става чрез имейли, общо-взето това е основното оплакване - автоматични имейли без вникване в проблема и изискване на едни и същи, вече подадени документи, или на нерелевантни такива като police report; и ако възстановяване на разходи по рентакар застраховки или за отменени билети може да чака някакво време, при здравословни проблеми на място липсата на контакт би усилила неприятността на ситуацията

• Харесвам 5
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Сега аз имам едно такова питане сега, може и малко смешно да е. Но все чета чета и все има някакви промени, които човек не може да ги запомни. 

Тази вечер си пуснах за издаване на нова карта на Revolut от моя случай с плащането и двойната ми цена.

Но дали не сбърках, кое според Вас е по-добре: карта Revolut или карта Diners за нас пътуващите? 

Връзка към коментар

ами това са различни неща

дайнърса е кредитна карта, става примерно за кола под наем, революта не

революта става за теглене на банкомат, Дайнърса не

най-добре и двете, доколкото револют е безплатна не пречи да я имаш...

• Благодаря 1
Връзка към коментар

@Иван Попов, Ванка, и двете карти са, бих казала, задължителни за пътуващи хора.

Diners дълги години беше отлична кредитна карта и повечето магеланци имат такава карта. За съжаление наскоро спряха кешбека и летищните салони, развалиха курсовете и май към днешна дата си струва да се изкара единствено за плащане през "онези" сайтове и за да имаш безплатна медицинска/при пътуване застраховка от Дженерали. Ако погледнеш темата за Diners, ще видиш, че се говори, че вероятно скоро ще ги закрият в България.

Revolut може да служи за много неща, тя е дебитна и нямаш общо взето разходи с нея. Има физическа /пластика/ и виртуална карта. Удобна е при пътуване, защото на места, където не успяваш да платиш с българска карта, Revolut-ът обикновено минава. Можеш да я отклюваш/заключваш удобно от Арр-а по всяко време. Можеш да си създадеш безплатно сметки в различни валута и също така можеш да прехвърляш мигновенно средства от твоя Revolut към всеки друг потребител на Revolut. Няма такса при получаване на refund, няма месечни такси за поддръжка. И още много ползи - разгледай темата.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
  • Смея се 1
Връзка към коментар

този имейл не съм го получила аз, но намерих информацията на сайта им, в сила от 08.01.2024 - таксата е за изпращане на пари към карта, за преводи към IBAN няма промяна

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 18 минути , neuromancer каза:

Какво значи изпращане на пари към карта (на друга банка)? Ако не е превод към IBAN въобще не знам как се прави това нещо...

прави се така:

New transfer-Card recipient-My card или Someone else's

и така пристигат веднага парите

• Харесвам 2
  • Благодаря 2
Връзка към коментар

И аз получих на български

Вътрешни и международни картови преводи (в рамките на Обединеното кралство и ЕИЗ)

• Въвеждаме и минимална такса от 0,20 евро на превод за всички картови преводи в рамките на Обединеното кралство и Европа поради увеличаване на разходите ни за транзакции
  • Например, ако изпратите картов превод от Испания до Полша, ще ви бъде начислена такса в размер на 0,7% от сумата на транзакцията или 0,20 €, в зависимост от това коя от двете суми е по-висока

Какво означава картов превод? Още повече от Испания до Полша.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 1 час, antea каза:

прави се така:

New transfer-Card recipient-My card или Someone else's

и така пристигат веднага парите

Благодаря. Никога не съм знаел, че може да се прави такова нещо.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 4 часа, Argentique каза:

До 14.11. има кешбек 70  лв. за всеки поканен нов потребител.

20231107_183200.jpg.207092be71bc08137558623c6d5100ce.jpg

20231107_183148.jpg.e3a18ea7f36cd88556f01c5b43b9af50.jpg

Преди седмица си пуснах за Revolut, как не изчаках за тези пари..... айде здраве да е 😉

Сега май трябва аз да поканя някой от приятелите ми 😀

Ама аз сега ще спечеля 10 лв, ако направя 3 покуки с Revolut-a до 11.11.2023.

преди 4 часа, Яничка каза:

@Иван Попов, Ванка, и двете карти са, бих казала, задължителни за пътуващи хора.

Diners дълги години беше отлична кредитна карта и повечето магеланци имат такава карта. За съжаление наскоро спряха кешбека и летищните салони, развалиха курсовете и май към днешна дата си струва да се изкара единствено за плащане през "онези" сайтове и за да имаш безплатна медицинска/при пътуване застраховка от Дженерали. Ако погледнеш темата за Diners, ще видиш, че се говори, че вероятно скоро ще ги закрият в България.

Revolut може да служи за много неща, тя е дебитна и нямаш общо взето разходи с нея. Има физическа /пластика/ и виртуална карта. Удобна е при пътуване, защото на места, където не успяваш да платиш с българска карта, Revolut-ът обикновено минава. Можеш да я отклюваш/заключваш удобно от Арр-а по всяко време. Можеш да си създадеш безплатно сметки в различни валута и също така можеш да прехвърляш мигновенно средства от твоя Revolut към всеки друг потребител на Revolut. Няма такса при получаване на refund, няма месечни такси за поддръжка. И още много ползи - разгледай темата.

Благодаря ти за информацията! Аз ги чета темите, но просто все днес, утре и този Revolut от доста време му се наглеждам и все не ми се иска, но сега за сметка на него ще затворя сметката ми в postbank. 

Ами пуснах си Revolut, а за Diners аз исках да я имам преди години, но тогава не ме одобриха и се отказах.

А сега вече не ми трябва. 😉

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 2 минути , Иван Попов каза:

Преди седмица си пуснах за Revolut, как не изчаках за тези пари..... айде здраве да е 😉

Сега май трябва аз да поканя някой от приятелите ми 😀

Ама аз сега ще спечеля 10 лв, ако направя 3 покуки с Revolut-a до 11.11.2023.

Благодаря ти за информацията! Аз ги чета темите, но просто все днес, утре и този Revolut от доста време му се наглеждам и все не ми се иска, но сега за сметка на него ще затворя сметката ми в postbank. 

Ами пуснах си Revolut, а за Diners аз исках да я имам преди години, но тогава не ме одобриха и се отказах.

А сега вече не ми трябва. 😉

Съветвам те да прочетеш какво е Револют. Сметката ти в друга банка ще го зарежда. Като те чета хич не си наясно, поправи се 😉

• Харесвам 3
  • Замислям се 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.