Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

преди 1 час, Яничка каза:

Днес прочетох, че застраховката "Отмяна на пътуване" към бг застрахователи има клауза за неплащане на обезщетение, ако държавата е посочена в горния сайт като опасна. Като имам време, ще проверя общите условия и ако е така, застраховката на практика е неприложима за доста далечни дестинации... Все пак го  прочетох във ФБ група за пътувания, което не е достоверен източник, та ще проверя.

Да. Отчасти. Ето пример Allianz:

https://www.allianz-assistance.bg/uslugi/preduprezhdenia-putuvane.html

IMG_20231205_194809.jpg

• Харесвам 5
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 21 часа, Яничка каза:

Днес прочетох, че застраховката "Отмяна на пътуване" към бг застрахователи има клауза за неплащане на обезщетение, ако държавата е посочена в горния сайт като опасна.

Това звучи странно. Самото наименование на този застрахователен продукт, не предполага пряка връзка между конкретна дестинация и настъпило застрахователно събитие. Основен предмет на застраховка "Отмяна на пътуване" е покриване на извършени разходи във връзка с неосъществено пътуване. Обикновено става дума за заболяване или други независещи от застрахования събития, като например прекратяване на трудово правоотношение и т.н. Единствените разходи, които подобна застраховка би могла да покрива по отношение на "държава в риск" са евентуални разходи за самолетни билети, но там редът за обезщетение е съвсем различен. Звучи ми странно подобно условие, но преди малко четох един проект на споразумение изпратено от застраховател във връзка с изплатено обезщетение по регресен иск, което меко казано ме озадачи и предвид професионалното ниво на работещите в тази сфера вече нищо не може да ме изненада...

Връзка към коментар

@Duke, точно прегледах ОУ на Армеец, към които обикновено сключвам "Отмяна на пътуване".

В глава V "Изключени рискове" в т. 12.13 пише: Пътуване, което е предприето въпреки официалното предупреждение и/или препоръки на Министерство на външните работи на Р. България или друг държавен орган;

Сега ще пиша един мейл на Армеец да уточнят за коя степен Индекс на риск важи това и ще допълня, когато получа отговор. Защото например за Доминиканската Република в сайта на МВнР е посочено Ниво 4: Предупреждение за преустановяване на пътуванията в цялата страна (освен при крайна необходимост), което е смехотворно...

image.png.2e22e87ad07d26cd5270b317e76dc4ba.png

Към админите: понеже темата повече към Застраховка "Отмяна на пътуване", ако е необходимо и прецените, може да преместите релевантните коментари в съответната тема.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
На 6.12.2023 г. в 16:09, Яничка каза:

@Duke, точно прегледах ОУ на Армеец, към които обикновено сключвам "Отмяна на пътуване".

В глава V "Изключени рискове" в т. 12.13 пише: Пътуване, което е предприето въпреки официалното предупреждение и/или препоръки на Министерство на външните работи на Р. България или друг държавен орган;

Сега ще пиша един мейл на Армеец да уточнят за коя степен Индекс на риск важи това и ще допълня, когато получа отговор. Защото например за Доминиканската Република в сайта на МВнР е посочено Ниво 4: Предупреждение за преустановяване на пътуванията в цялата страна (освен при крайна необходимост), което е смехотворно...

image.png.2e22e87ad07d26cd5270b317e76dc4ba.png

Към админите: понеже темата повече към Застраховка "Отмяна на пътуване", ако е необходимо и прецените, може да преместите релевантните коментари в съответната тема.

Развитието по случая:

Размених си няколко мейла с "Армеец" с цел да уточнят от кое ниво риск нагоре считат, че определена държава е опасна. Нямат го уточнено никъде в ОУ, по и-мейл ме размотаваха, като вместо да ми отговорят, питаха за коя държава искам да пътувам. После пък ми цитириха сайта на МВнР и степен от трета нагоре, но имало значение в кой регион пътуваш 🙂 Аз им казах, че като се сключва застраховка, се посочва само държавата, никой не посочва в кой регион ще пътува. В общи линии "Армеец" отпадат за мен като застраховател за застраховка "Отмяна на пътуване", защото клаузата не е коректно уточнена и това им дава свобода да извъртят нещата изцяло в тяхна полза.

За сметка на това "Алианц" ми станаха новите любимци - в сайта им точно си е посочено: "Моля, имайте предвид, че според нашите  застрахователни условия не се осигурява застрахователно покритие за държави с предупреждение за пътуване с ниво на сигурност 5" и ми потвърдиха същото по и-мейл: "При ниво на сигурност 5 / най-високо/ се забраняват пътувания и съответно сключването на полица е нежелателно, защото няма да бъде валидна." Благодаря на @Coo за споделената информация.

Така че, който смята да сключва такава застраховка, задължително да проверява държавата в секцията "Пътувам за..." в сайта на МВнР, за да знае дали застраховката му има покритие или само си я плаща и си мисли, че е застрахован.

• Харесвам 12
Връзка към коментар

аз от Алианц Травел съм много доволна, лесно и бързо сключване онлайн, платиха ми безпроблемно и много бързо обезщетение за забавен багаж, имат и виртуален доктор по медицинската застраховка (не сме го ползвали, но смятам, че е полезно допълнение към асистънса) - https://www.allianz-assistance.bg/doctorchat.html

• Харесвам 8
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Здравейте,

Може ли да препоръчате компания, която да предлага застраховка помощ при пътуване с лимит на покритие 200 000 USD?

Това, което откривам е до 150 000 евро макс.

Връзка към коментар

Някой сравнявал ли е наскоро условията по застраховките за пътуване в чужбина на Алианц Травел и Дженерали? Струва ми се странно, че при сходни покрития Алианц ми дава 70% по-висока премия и се чудя дали не пропускам нещо съществено.

Връзка към коментар
преди 10 минути , ivelina666 каза:

Мисля, че Дженерали не покриваше Ковид.

Полицата на Дженерали покрива Ковид, лимитиран риск до 5000 евро.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Някой знае ли, че вече и Vivacom предлагат застраховки изцяло онлайн.

Vivacom предлага 20% отстъпка на основните застраховки в дигиталната си платформа през целия март.

отстъпка

Vivacom и Boleron предлагат на потребителите 20% отстъпка на три от основните застраховки в общата си платформа за онлайн застраховане – „Пътуване в чужбина“, „Автокаско“ и „Имущество“ през целия март.

Специалното предложение е част от стремежът на телекома да предлага удобни и достъпни застрахователни услуги по всяко време на денонощието.

https://insurance.vivacom.bg

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...
  • 3 месеца по-късно ...

Здравейте. Надъхваме в къщи да запазим полети за Нова Зеландия за края на годината с Turkish Airlines, но тъй като условията на застраховките с тях не изглеждат особено задоволителни и благодарение на безценните съвети от другите магеланци, реших да разгледам външните застраховки. Спрях се на Alianz Travel, като имам няколко въпроса относно нея:

Здравна застраховка

Тъй като плануваме да пътуваме от Истанбул през Сингапур до Окланд, а наобратно от Окланд през Хонг Конг до Инстабул, трябва ли да маркираме и трите държави при заплащане на застраховката или само крайната дестинация? Изглежда, че ако се избере "Световна без САЩ и Канада" (линк) би трябвало да включва всички държави, но как това корелира с избраните държави в процеса на конфигуриране на застрахователната полица? При конфигурирането на Alianz Travel застраховката не видях да можеш да избираш такива параметри, а само държавите, които ще посетиш (или пък само крайната такава?).

Застрахованият може да се възползва от покритие в цял свят с изключение на САЩ и Канада - при избран обхват
„Световна без САЩ и Канада“;

Това също ме притеснява доста, тъй като мислим да излетим директно от Истанбул, но пък ще пътуваме с кола от България до там. Дали това попада в тази клауза или по-скоро не, тъй като все пак началната ни точка е България?

Застраховката се сключва задължително преди отпътуване от България. Не се осигурява застрахователно покритие за
полици, сключени след започване на пътуването.

Отмяна на пътуване

Изглежда, че при епидемично/пандемично заболяване (например Ковид), самоучастието ще е в рамките на 30% (линк). Ако разбирам правилно, ако билетите струват 1000 лв., в такава ситуация ще получа 700 лв., а другите 300 лв. ще се броят като самоучастие. Също така ми е интересно дали тук се включва например сезонния грип, който върлува по това време на годината?

Прилага се 30% самоучастие на застрахования в изчисления размер на застрахователната претенция в случай на
анулиране на пътуването поради епидемично или пандемично заболяване;

Това също ме притеснява доста, тъй като мислим да излетим директно от Истанбул, но пък ще пътуваме с кола от България до там. Дали това попада в тази клауза или по-скоро не, тъй като все пак началната ни точка е България?

Застраховката се сключва преди начало на пътуването. Пътуването трябва да е с начален пункт от България;

Тъй като пътуването го плануваме за края на годината (т.е. има повече от 31 дни), би трябвало да няма проблем да сключа застраховката и след 3-я ден, но остава малко неясно за мен какво означава, че се покриват само застрахователни събития настъпили след 10-я ден от сключването на застраховката? Оставам леко озадачен тук, тъй като застраховката ще е от дата до дата, които ще се случат след 5 месеца и не мога да разбера как това корелира с деня на сключването на застраховката?

За пътувания с начална дата на заминаване след повече от 31 дни, застраховка може да се сключи до 3 дни след дата
на резервиране на пътуването или на по-късна дата, но не по-късно от 31 дни преди датата на отпътуване;

При по-късно сключване на застраховка, когато са изтекли повече от 3 дни от резервация на пътуването и при оставащи
повече от 31 дни до отпътуване, се покриват само застрахователни събития настъпили след 10-я ден от сключването на
застраховката; 

Какво означава "прекратен без неустойки" - ще прекратя полицата, няма да ми бъдат начислени неустойки, но и няма да получа платената сума обратно. Същото се отнася и за "като в този случай се дължи възстановяване само на тази част от застрахователната премия съответстваща на неизтеклия период на застрахователното покритие и само при условие, че не е настъпило застрахователно събитие и не се очаква завеждането на застрахователна претенция", тъй като застраховката още не е влязла в сила.

✓ Срочен застрахователен договор по продукт „Моята Отмяна на пътуване 2204“ може да бъде променен или прекратен
без неустойки, чрез изпращане на писмено предизвестие до застрахователя. Срокът на предизвестието не може да бъде
по-кратък от един месец и по-дълъг от три месеца спрямо посочената дата на отпътуване, описана в застрахователната
полица и пътническите документи;
✓ Анулиране на срочен застрахователен договор по продукт „Моята Отмяна на пътуване 2204“ при оставащи по-малко от
31 дни преди посочената дата на отпътуване, описана в застрахователната полица и пътническите документи, може да
бъде извършено чрез изпращане на писмено предизвестие до застрахователя, като в този случай се дължи
възстановяване само на тази част от застрахователната премия съответстваща на неизтеклия период на
застрахователното покритие и само при условие, че не е настъпило застрахователно събитие и не се очаква завеждането
на застрахователна претенция. Денят на изпращане на писменото предизвестие се счита като използван ден от
застрахователния период.

Тук поне е доста добре описано, че държавите с ниво на сигурност 5 са изключени от застрахователната полица (линк)... Интересното е, че повече екзотични дестинации са с ниво на сигурност 3, което е доста странно.

Моля, имайте предвид, че според нашите  застрахователни условия не се осигурява застрахователно покритие за държави с предупреждение за 
пътуване с ниво на сигурност 5. Ако имате въпроси, ние ще се радваме да ви съдействаме с информация. Можете да се свържете с нас тук.

Много ще съм благодарен за малко помощ по тези теми. Безкрайно много ви благодаря предварително и ако имате препоръка за някоя друга застраховка, ще съм много благодарен.

Страхотна и спокойна вечер!

Връзка към коментар

@Zdravko Nestorov, не съм запозната в детайли с продукта, но полиците Помощ при пътуване/Медицински разноски/Травълър са със сходни общи условия. При всички застрахователни компании, за които се сещам, се избира покритие с или без САЩ и Канада, при някои се избира дали да се покрива и Турция. Изключени са Русия и Беларус. Когато избереш без САЩ и Канада, покритието на полицата ще обхваща цял свят без тези две държави. 

Относно отмяната на пътуване вследствие на заболяване - това се отнася до медицинско състояние, което не позволява да пътувате, потвърдено е от лекар като животозастрашаващо и/или налагащо хоспитализация. Сезонният грип едва ли ще ви "събори" дотолкова, че лекар да ви даде предписания да не пътувате, които после застрахователят да уважи. 

Покритието на полицата се активира, когато напуснете България, не е указано дали ще го направите със самолет, автомобил, пеша и т.н.

преди 23 минути , Zdravko Nestorov каза:
се покриват само застрахователни събития настъпили след 10-я ден от сключването на
застраховката; 

Това означава, че има отлагателен период, в който нямате покритие - 10 дни. Идеята е да се ограничи възможността да сключите полица, когато вече сте узнали, че ще се сблъскате с обстоятелства, които ще възпрепятстват пътуването ви.

Обикновено когато прекратяваш полица застрахователят си удържа първо административни разходи и второ премия, изчислена за периода, в който си ползвал покритие.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 12 минути , chandni каза:

@Zdravko Nestorov, не съм запозната в детайли с продукта, но полиците Помощ при пътуване/Медицински разноски/Травълър са със сходни общи условия. При всички застрахователни компании, за които се сещам, се избира покритие с или без САЩ и Канада, при някои се избира дали да се покрива и Турция. Изключени са Русия и Беларус. Когато избереш без САЩ и Канада, покритието на полицата ще обхваща цял свят без тези две държави. 

Относно отмяната на пътуване вследствие на заболяване - това се отнася до медицинско състояние, което не позволява да пътувате, потвърдено е от лекар като животозастрашаващо и/или налагащо хоспитализация. Сезонният грип едва ли ще ви "събори" дотолкова, че лекар да ви даде предписания да не пътувате, които после застрахователят да уважи. 

Покритието на полицата се активира, когато напуснете България, не е указано дали ще го направите със самолет, автомобил, пеша и т.н.

Това означава, че има отлагателен период, в който нямате покритие - 10 дни. Идеята е да се ограничи възможността да сключите полица, когато вече сте узнали, че ще се сблъскате с обстоятелства, които ще възпрепятстват пътуването ви.

Обикновено когато прекратяваш полица застрахователят си удържа първо административни разходи и второ премия, изчислена за периода, в който си ползвал покритие.

@chandni - много ти благодаря за бързия и толкова полезен отговор.

• Всички застраховки бяха описани по този начин - "без САЩ и Канада" или "със САЩ и Канада". Това донякъде обеснява нещата, но все пак остава странно, че имам възможност да избирам до 3 държави по време на сключване на застраховката. Може би така преценява дали ми трябва БЕЗ или СЪС...
  • Да... дано не се случва 🙂 Въпросът ми беше по-скоро хипотетичен, тъй като обичам да съм събрал колкото се може повече информация по темата.
  • И тук си права - наистина никъде не е упоменато как се напуска България. Най-важното е да се попълни датата на заминаваме и пристигане в страната (а не само на полетите от Истанбул).
  • Сега започвам да разбирам малко по-добре. Отлгателния период е 10 дни, като това означава, че дори да я платиш сега, ще влезе в сила на 10-я ден, тъй като може да искаш да ги измамиш. Много ти благодаря за обяснението, дори не се бях замислил. Това е и причината да няма общо с датата на заминаване...
Връзка към коментар
преди 42 минути , Zdravko Nestorov каза:

Всички застраховки бяха описани по този начин - "без САЩ и Канада" или "със САЩ и Канада". Това донякъде обеснява нещата, но все пак остава странно, че имам възможност да избирам до 3 държави по време на сключване на застраховката. Може би така преценява дали ми трябва БЕЗ или СЪС...

Защо трябва да избираш до 3 държави? Покритието е 'Цял свят без САЩ и Канада' или 'Цял свят' (т.е. с включени САЩ и Канада). Идеята да се посочва дали искаш покритие за САЩ и Канада е при калкулиране на премията да се приложи завишение. Знаеш медицинските услуги в тези две държави са скъпи, съответно ако се наложи застрахователят ще изплаща високи обезщетения и затова продава застраховката с включено покритие за цял свят (респ. за САЩ и Канада) на по-висока цена. В твоя случай нямаш престой в САЩ и Канада и избираш покритие без тях. 

Преди 1 час, Zdravko Nestorov каза:
За пътувания с начална дата на заминаване след повече от 31 дни, застраховка може да се сключи до 3 дни след дата
на резервиране на пътуването или на по-късна дата, но не по-късно от 31 дни преди датата на отпътуване;

При по-късно сключване на застраховка, когато са изтекли повече от 3 дни от резервация на пътуването и при оставащи
повече от 31 дни до отпътуване, се покриват само застрахователни събития настъпили след 10-я ден от сключването на
застраховката; 

Ако купиш самолетни билети на 1 септември за полет на 1 декември и сключиш полица Отмяна на пътуване до 3 дни от датата на закупуване на билетите няма да имаш отлагателен период. Тъй като имаш над 31 дни до началото на пътуването/датата на полета ти и си изпълнил условието да направиш полица до 3 дни от резервацията.

Ако обаче сключиш полица на 15 септември, ще имаш отлагателен период - без покритие 10 дни.

преди 42 минути , Zdravko Nestorov каза:

И тук си права - наистина никъде не е упоменато как се напуска България. Най-важното е да се попълни датата на заминаваме и пристигане в страната (а не само на полетите от Истанбул).

Не е упоменато, но е ясно, че това е покритие за медицински разноски, направени извън България. За полицата Травълър (Помощ при пътуване) за начало и край пишеш датата на излитане от България и датата на кацане в България. За Отмяна на пътуване премията е според броя дни до началото на пътуването, а за Отмяна + удължаване/съкращаване на пътуване е според дните от датата на сключване до крайната дата на пътуването.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
Дани Магелани
преди 12 часа, Zdravko Nestorov каза:

@chandni - много ти благодаря за бързия и толкова полезен отговор.

• Всички застраховки бяха описани по този начин - "без САЩ и Канада" или "със САЩ и Канада". Това донякъде обеснява нещата, но все пак остава странно, че имам възможност да избирам до 3 държави по време на сключване на застраховката. Може би така преценява дали ми трябва БЕЗ или СЪС...
  • Да... дано не се случва 🙂 Въпросът ми беше по-скоро хипотетичен, тъй като обичам да съм събрал колкото се може повече информация по темата.
  • И тук си права - наистина никъде не е упоменато как се напуска България. Най-важното е да се попълни датата на заминаваме и пристигане в страната (а не само на полетите от Истанбул).
  • Сега започвам да разбирам малко по-добре. Отлгателния период е 10 дни, като това означава, че дори да я платиш сега, ще влезе в сила на 10-я ден, тъй като може да искаш да ги измамиш. Много ти благодаря за обяснението, дори не се бях замислил. Това е и причината да няма общо с датата на заминаване...Вземи

Вземи Мултитрип едногодишна, със САЩ и Канада, ще си прецениш. Излиза около 200 лв. Не е по-скъпа от това, ако 2 пъти ако правиш отделни. 

• Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 1 час, Дани Магелани каза:

Вземи Мултитрип едногодишна, със САЩ и Канада, ще си прецениш. Излиза около 200 лв. Не е по-скъпа от това, ако 2 пъти ако правиш отделни. 

Едногодишната включва 12 месеца от датата на сключване, или до края на 2024 година?

• Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 5 минути , marycap каза:

Едногодишната включва 12 месеца от датата на сключване, или до края на 2024 година?

Една година от датата, избрана за начало на застраховката.

• Благодаря 2
Връзка към коментар
На 2.08.2024 г. в 0:08, chandni каза:

Защо трябва да избираш до 3 държави? Покритието е 'Цял свят без САЩ и Канада' или 'Цял свят' (т.е. с включени САЩ и Канада). Идеята да се посочва дали искаш покритие за САЩ и Канада е при калкулиране на премията да се приложи завишение. Знаеш медицинските услуги в тези две държави са скъпи, съответно ако се наложи застрахователят ще изплаща високи обезщетения и затова продава застраховката с включено покритие за цял свят (респ. за САЩ и Канада) на по-висока цена. В твоя случай нямаш престой в САЩ и Канада и избираш покритие без тях. 

Ако купиш самолетни билети на 1 септември за полет на 1 декември и сключиш полица Отмяна на пътуване до 3 дни от датата на закупуване на билетите няма да имаш отлагателен период. Тъй като имаш над 31 дни до началото на пътуването/датата на полета ти и си изпълнил условието да направиш полица до 3 дни от резервацията.

Ако обаче сключиш полица на 15 септември, ще имаш отлагателен период - без покритие 10 дни.

Не е упоменато, но е ясно, че това е покритие за медицински разноски, направени извън България. За полицата Травълър (Помощ при пътуване) за начало и край пишеш датата на излитане от България и датата на кацане в България. За Отмяна на пътуване премията е според броя дни до началото на пътуването, а за Отмяна + удължаване/съкращаване на пътуване е според дните от датата на сключване до крайната дата на пътуването.

@chandni - много ти благодаря за множеството детайли по застраховката. Изключително полезна информация.

• Мисля, че разбрах как точно се определят тези държави при сключване на застраховката. Има значение дали избираш еднократно пътуване (където можеш да избираш до 3 държави, през които ще преминеш/ще посетиш) или мутитрип (където вече избираш СЪС или БЕЗ САЩ и Канада).
  • Сключване на застраховката
    • Отлагателният период е 0 дена, ако застраховката е сключена до 3 дни след закупуване на полетите, при оставащи поне 31 дни до самото пътуване. 
    • Отлагателният период е 10 дена (кога застраховката влиза в сила), ако застраховката е сключена след повече от 3 дни след закупуване на полетите, при оставащи поне 31 дни до самото пътуване
  • При еднократно пътуване се пише датата на излизане и влизане в България, а при мултитрип - датата на излизане от България за първи път (това е ден 1-ви от тази полица и ще е валидна в следващите 365 дни).
преди 11 часа, Дани Магелани каза:

@Дани Магелани - направих една бърза сметка, за да видим кое колко излиза и ето резултата:

Застраховка Полица 1 Полица 2 Информация Сума
1 Еднократно покритие при пътуване Медицинска застраховка за чужбина: 116.22 лв. Застраховка при отмяна на пътуване: 153.26 лв. Поддържа се за целия свят. При сключване могат да се изберат до 3 държави, през които ще се премине, за да се определи региона на застраховката. 270 лв.
2 Еднократно покритие при пътуване Медицинска застраховка със защита при отмяна на пътуване: 411.40 лв. --- Поддържа само Европа и страните около нея. При сключване могат да се изберат до 3 държави от Европа и региона около нея, през които ще се премине. 411 лв.
3 Годишна защита при пътуване Медицинска застраховка със защита при отмяна на пътуване: 329 лв. --- Важи за целия свят без Канада и САЩ. При сключването имаш опция СЪС или БЕЗ Канада и САЩ. 329 лв.

Наистина годишната си заслужава най-много, тъй като разликата е буквално 50 лева. Единственият минус е, че няма как да си направиш САМО годишна застраховка при отмяна на пътуване, а трябва да включиш и медицинската такава (която в повечето случаи се покрива от кредитните карти). Ако имаше такава опция, щеше да бъде просто чудесно...

преди 9 часа, marycap каза:

@marycap - При мултитрип застраховката се попълва датата на излизане от България за първи път (това е и ден 1-ви от тази полица и ще е валидна в следващите 365 дни).

преди 9 часа, vorbis каза:

Една година от датата, избрана за начало на застраховката.

@vorbis - Абсолютно вярно. Описано е и в общите условия на застраховката, както и може да се види по време на самото запазване.

Благодаря на всички изключително много. Информацията е наистина безценна.
Страхотна Петък вечер и невероятен уикенд след това.

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 22 часа, Zdravko Nestorov каза:

Единственият минус е, че няма как да си направиш САМО годишна застраховка при отмяна на пътуване, а трябва да включиш и медицинската такава

Това за Алианц Травъл ли се отнася? Защото има застрахователи, които предлагат Отмяна на пътуване като самостоятелен продукт и аз винаги сключвам такава полица, обикновено само за стойността на самолетните билети за далечни пътувания. Ако впоследствие запазим някакъв по-скъп тур сключвам втора полица и за него.

• Харесвам 1
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 50 минути , chandni каза:

Това за Алианц Травъл ли се отнася? Защото има застрахователи, които предлагат Отмяна на пътуване като самостоятелен продукт и аз винаги сключвам такава полица, обикновено само за стойността на самолетните билети за далечни пътувания. Ако впоследствие запазим някакъв по-скъп тур сключвам втора полица и за него.

@chandni - Да - само за Алианц Травъл говрех в случая, тъй като най-много ми допаднаха като цена и услуга. А ти кои използваш?

П.С. Основно се интересувам от такава за отмяна на пътуване и ако може да е целогодишна, ще е страхотно. 

Връзка към коментар
преди 10 минути , Zdravko Nestorov каза:

@chandni - Да - само за Алианц Травъл говрех в случая, тъй като най-много ми допаднаха като цена и услуга. А ти кои използваш?

П.С. Основно се интересувам от такава за отмяна на пътуване и ако може да е целогодишна, ще е страхотно. 

Напоследък правя в Евроинс. Застраховката Отмяна на пътуване като самостоятелен продукт е с валидност за конкретно пътуване. Обхваща периода от закупуването на самолетен билет/туристически пакет до началото на пътуването. Ако към нея добавиш покритие за Удължаване/съкращаване на пътуването, то тогава полицата свършва на датата, на която приключва пътуването ти.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 10 часа, chandni каза:

Напоследък правя в Евроинс. Застраховката Отмяна на пътуване като самостоятелен продукт е с валидност за конкретно пътуване. Обхваща периода от закупуването на самолетен билет/туристически пакет до началото на пътуването. Ако към нея добавиш покритие за Удължаване/съкращаване на пътуването, то тогава полицата свършва на датата, на която приключва пътуването ти.

@chandni - благодарско. Посмятах малко и всичко опира до това колко се очаква да пътува човек. Мутитрип е страхотна, но си заслужава поне при 2 или 3 пътувания извън Европа. Определено застрахователите са го измисли много добре.

Връзка към коментар
На 3.08.2024 г. в 22:27, chandni каза:

Имай предвид, че обезщетението се изплаща едва след като от авиокомпанията получиш дължимата сума при доброволна отмяна (определена според класа на самолетния билет) и представиш съответното доказателство (банково извлечение) на застрахователя...

• Замислям се 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, Duke каза:

Имай предвид, че обезщетението се изплаща едва след като от авиокомпанията получиш дължимата сума при доброволна отмяна (определена според класа на самолетния билет) и представиш съответното доказателство (банково извлечение) на застрахователя...

@Duke - дааа, звучи напълно разумно. Разбира се, че не искаме да се стига до там, но... някак си се чувствам по-спокоен, особено когато сумата за пътуването/тур са над някаква сума. Много ти благодаря за допълнителната информация!

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.