Прескочи до съдържание

Коментари, мнения, бъгове, съвети относно новата версия

Препоръчани мнения

преди 45 минути , Георги каза:
преди 14 часа, Rainy каза:

Шрифтът отново изглежда намален, ако е от значение... Особено начална страница.

Последна корекция...

За тези като мен, недоволни от новия шрифт, можете да си го смените с настройките на браузъра. В Settings е за всички страници, (Firefox е по-толерантен - дава избор по език), а напр. за Chrome има extension - Font Changer. С последния виждам засега проблеми с някои иконки, може да има и други, но пък си имам.. Verdana. (Следваща стъпка - локален CSS...)

Т.к. досега главно критикувах да кажа, че все пак новата версия има повече възможности, някои отдавна чакани, и е по-чевръста от старата. От опит знам колко труд е това, затова благодаря на Георги и останалите за положения труд и отделеното време.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 8 минути , Stanimir_81 каза:

Здравейте,

Пътеписите ми се струва, че не са наред, поне аз не виждам как в Иберийския полуостров, мога да подредя както и бяха преди - по дата. Не става нисто със сортирай, нито с филтрирай....

Ще погледна

Между другото, календара с пътуванията вече е недостъпен за нерегистрирани. Същото след малко ще сполети и картата с локациите. 

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Не може ли опцията Запомни ме в отварящия се прозорец при Вход  да не е активирана по подразбиране.  Почти не съм срещал подобно решение из интернет, а е по-скоро обратното.

Каква е логиката ми:

Въпросната екстра запаметява потребителското име и паролата.

Малко отколонение - На мен лично не ми е ок магелански псевдоним, когато се отнася до влизане в системата. Леко излишно бягане от работещи, познаваеми и наложили се в нета клишета, май! Като че ли двойката "потребителско име - парола" е по-уместна за всякакви случаи на включване в дигиталния свят. Ето и един класически пример, взет от друг любим клуб: :)

volvo_club.png.2169f3ce032e518f89b885d98fedc427.png

• Та, потребителското име и паролата за влизане се запаметяват на всеки компютър, когато е използвана предоставената възможност за това. И би трябвало повече да не се въвеждат никакви данни за вход. Точно такъв резултат желаем, когато влизаме във форума от личните си компютри. А опцията, вече използвана, става излишна.
  • Точно обратното е, когато сме на чужди, "споделени" компютри. Там нашето очакване е по-скоро да не се запаметяват никакви лични данни, свързани с влизането във форума. И това е на 100% винаги и всеки път.
  • Тогава каква е логиката тази опция да е включена по подразбиране?!

Да си кажа с две думи: ;) Всеки път аз махам отметката, когато влизам във форума от "други" компютри, т.е. тя не само че не ми помага, ами и ми пречи. А може да се случи и да забравя да я махна?!

Редактирано от rik4o
Връзка към коментар

- Отметката не може да се махне. Или по-точно може, но не е системна настройка и ще ми докара ужасен главобол при всеки ъпдейт от сега нататък. Да не говорим, че има сигурно едно 5-10 места с логин форма и трябва да ги променям навсякъде. 

- Магеланско псевдоним се използва за да се разграничим изрично от "потребителско име", което имахме до скоро и беше различно от магеланския псевдоним, който излизаше до мненията. Другите форуми се логват само с потребителско име, при нас не е така. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Може и да е търсен ефект, но аз все пак да си питам...

Пример:

niakoi.thumb.jpg.216fca0135c465296e0d1adf889c2f29.jpg

Възможно ли е на мястото на думата "някой" да изписва магеланския псевдоним на човека изпратил/харесал/споменал мнение във форума?

Не, че е фатално да остане така, но си мисля, че преди се изписваше с име.

Иначе като се отвори самото съобщение, там си пише от кой е, но в Subject си остава "някой".

Редактирано от iliana_t
  • Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 36 минути , iliana_t каза:

Може и да е търсен ефект, но аз все пак да си питам...

Пример:

niakoi.thumb.jpg.216fca0135c465296e0d1adf889c2f29.jpg

Възможно ли е на мястото на думата "някой" да изписва магеланския псевдоним на човека изпратил/харесал/споменал мнение във форума?

Не, че е фатално да остане така, но си мисля, че преди се изписваше с име.

Иначе като се отвори самото съобщение, там си пише от кой е, но в Subject си остава "някой".

Най-вероятно не може, но кажи ми къде го виждаш това :) Някои от стринговете имат опция да се въвеждат променливи, например тези за харесванията и т.н., други са статични...този подозирам е от статичните. 

Връзка към коментар
преди 10 минути , iliana_t каза:

Ама че съм зле:fool:.....това е в пощата (ABV) в полето за Тема/Subject, не във форума.

Статичен е стринга, няма как да се вкара директно име на харесалия/коментиралия. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Здравейте, от сутринта получавам мейли непрекъснато, когато някой коментира тема, която следвам, въпреки че съм избрал, че искам да получавам само един мейл на ден в настройки на известията - "Eдин email дневно с цялото ново съдържание за деня".

Редактирано от cnupy
техническа грешка
Връзка към коментар

Аз лека полека започвам да свиквам с новата версия, но определено има нещо сбъркано при оразмеряването на полетата - антетки, раздели, хедъри и футъри, междуредово разстояние, шрифтове и т.н. Това се набива на очи, както при работа на PC, така и при работа през телефон. Според мен е добре да се поработи по този въпрос, защото естетически нещата не са на необходимото ниво...

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Може би и друг път съм казвал - влизам във форума на 80-90 % от телефон и след смяната на версията, масово не ми излизат снимките в мненията. Изчаках няколко дни да видя дали ще се оправи, но продължава. Някои излизат, други не, на случаен принцип. Може и да е от това, че съм с изразходвани MB на максимална скорост към оператора си, нямам представа. И нещо друго, понеже видях, че е премахната репутацията в уеб версията, в мобилната още стои. 

1.jpg

2.jpg

4.jpg

Връзка към коментар
преди 6 минути , edbloom каза:

Може би и друг път съм казвал - влизам във форума на 80-90 % от телефон и след смяната на версията, масово не ми излизат снимките в мненията. Изчаках няколко дни да видя дали ще се оправи, но продължава. Някои излизат, други не, на случаен принцип. Може и да е от това, че съм с изразходвани MB на максимална скорост към оператора си, нямам представа.

Не излизат, ако е бавна връзката.

Връзка към коментар

И още нещо, много неприятно за мен - при старата версия, дори на изразходвани MB на максимална скорост, мобилната версия ми летеше, а тук е ходене по мъките - цикли много здраво :( Ще трябва да си вдигна MB явно .

Връзка към коментар

Абе като си помисля - чета пътепис с много снимки и зарежда две-три, трябва Ф5 за да видя една-две повече. А съм на лаптопа, ADSL... Не зарежда бавно, ама чака някакво малко време и направо прекратява свалянето и каквото дошло- толкова...

Връзка към коментар
преди 16 часа, cnupy каза:

Здравейте, от сутринта получавам мейли непрекъснато, когато някой коментира тема, която следвам, въпреки че съм избрал, че искам да получавам само един мейл на ден в настройки на известията - "Eдин email дневно с цялото ново съдържание за деня".

Беше пусната и допълнителна настройка за имейл при всеки коментар на следвано съдържание. Спрях я, виж сега как ще е. 

Ще погледна за зареждането на снимките защо така се получава. 

Връзка към коментар
преди 11 часа, Duke каза:

Аз лека полека започвам да свиквам с новата версия, но определено има нещо сбъркано при оразмеряването на полетата - антетки, раздели, хедъри и футъри, междуредово разстояние, шрифтове и т.н. Това се набива на очи, както при работа на PC, така и при работа през телефон. Според мен е добре да се поработи по този въпрос, защото естетически нещата не са на необходимото ниво...

Трудно е да се поработи, когато оплакването е общо. Ако можеш да посочиш конкретни детайли, които не ти допадат, мога да видя какво може да се направи.

Връзка към коментар

Колкото повече време прекарвам тук, забелязвам едно нещо, което ме затруднява - трудното разграничаване на цитата от написаното.

Дали не може да се измисли нещо, което по-ясно да ги разграничава?

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 3 минути , Mary каза:

Колкото повече време прекарвам тук, забелязвам едно нещо, което ме затруднява - трудното разграничаване на цитата от написаното.

Дали не може да се измисли нещо, което по-ясно да ги разграничава?

Да, може да се направи, но тогава пък имаше оплаквания, че цитатите са твърде бледи и не се четат. Накрая ще се затворя в една тъмна стаичка, ще нацъкам което намеря за добре и ще се приключи :) 

Връзка към коментар
преди 1 минута , Георги каза:

Да, може да се направи, но тогава пък имаше оплаквания, че цитатите са твърде бледи и не се четат. Накрая ще се затворя в една тъмна стаичка, ще нацъкам което намеря за добре и ще се приключи :) 

Контрастът на текста в цитатите е ОК. По-скоро самата рамка на цитата да стане по-наситена, за да се вижда по-лесно.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 11 часа, edbloom каза:

И още нещо, много неприятно за мен - при старата версия, дори на изразходвани MB на максимална скорост, мобилната версия ми летеше, а тук е ходене по мъките - цикли много здраво :( Ще трябва да си вдигна MB явно .

И на мен много бавно ми зарежда в момента, с изчерпани МБ съм, а си представям колко нет ще тегли и на бързата скорост

Ако има вариант да има по-олекотена мобилна версия, ще е супер :ok:

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Сега ще пипна бордера по цитатите да е по-тъмен, общия бордер го затъмних. 

Няма вариант за по-лека версия, в тази дори размерите на снимките са увеличени за да се виждат по-добре на високи резолюции и като цяло това е пътят. 

Връзка към коментар
преди 27 минути , Георги каза:

Трудно е да се поработи, когато оплакването е общо. Ако можеш да посочиш конкретни детайли, които не ти допадат, мога да видя какво може да се направи.

Разбирам те, но за жалост явно не мога да обясня на технически език какво точно имам предвид. Най-общо става дума за несиметричното оразмеряване, започвам отгоре-надолу: несъразмерно голямо поле с шаренийката и надпис Магеланци най-отгоре, несъразмерен бутон "напиши нова тема" и рамка/антетка "предишна 5 6 7 8 9 10 Страница 10от 10", несъразмерно поле на самото мнение - практически 1/3 от мнението е оставено за подпис, междуредовото разстояние в текста на мнението е една идея по-голямо от стандартното, според мен е излишно голяма рамката на мнението с борда "псевдоним I публикувано преди 3 минути . Докладвай", същото по отношение на долната част - ненужно голямо поле "четящи темата" и следващото с логото. Цялото това нещо пък през мобилен телефон изглежда още по-зле и несъразмерно. Някак ми се губи естетическия вид на форума и ми изглежда като набързо моделиран с несъразмерни полета провлачвани с мишката едно върху друго. Липсва контраст и различни тонове на отделните полета, което практически ги слива визуално - тук това особено важи за цитатите. Предполагам е въпрос на настройки, но може би само на мен ми изглеждат така нещата...

Връзка към коментар

@Duke, добре дошъл в модерния уеб дизайн :) Много от елементите се адаптират към различни размери на екраните, но други са си твърдо фиксирани в пиксели. Лентата отгоре е фиксирана на 290 пиксела и изглежда да заема половината екран, ако имаш 640 пиксела вертикална резолюция и по съвсем друг начин на full hd екран. Големината и е избрана спрямо статистиката за размера на екраните на устройствата, които посещават сайта, както и взимайки предвид цялостните тенденции и перспективи, защото нямам намерение да сменям дизайн всяка година... Спирам се на лентата само като пример, просто защото няма как размерите да са перфектни на всякакви устройства. А и смятам, че в голямата си част твоите оплаквания се дължат от липса на свикване, а не че са толкова обективни проблеми. 

Относно подписите, имаш си настройка в профила, ако желаеш да ги премахнеш. 

Затъмних кутийката на цитатите и целите мнения, не смятам да променям други елементи. 

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.