Прескочи до съдържание

Коментари, мнения, бъгове, съвети относно новата версия

Препоръчани мнения

Публикувано:
На 8.10.2025 г. в 14:39, neuromancer каза:

аз това го видях някъде без да съм с айфон 17, предполагам не са се заредили картинките правилно

триеш кеша и пробваш пак...

Изтрих кеша и това не помогна. Споменах модела на телефона, защото преди да си го сменя с този, нито веднъж не ми се беше случвало нещо подобно и предположих, че може да е нещо свързано със самия модел (като разделителната способност на екрана и т.н.)…

IMG_5837.jpeg

IMG_5838.jpeg

Публикувано:

При мен започна да се случва след като ъпдейтнах до най-новия iOS. Ползвам само сафари, та не знам дали и на други браузъри става така. Иначе съм с по-стар модел айфон.

• Харесвам 1
Публикувано:

Да, погледнах на айпада с новия ОС 26 така излизат, ама само някои

предполагам нещо се бърка с líquid glass бутоните.

Може да е бъг на епъл или някаква несъвместимост.
image.png

• Харесвам 2
Публикувано:

Не е бъг на форума , но откъде се появява този спам напоследък ? Дори в момента най-отгоре виси паразитен пост. На разнообразна тематика са и изглежда авторът не е един и същ.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 4 часа, stanimir каза:

Не е бъг на форума , но откъде се появява този спам напоследък ? Дори в момента най-отгоре виси паразитен пост. На разнообразна тематика са и изглежда авторът не е един и същ.

Успяват да се промушат през защитите чат-пат, няма оправия. По много груба статистика тип на око, спам към нормални регистрации в момента съотношението е 9:1. Повечето от спама бива спиран, но няма 100% сигурност никога. Някой път са профили на по няколко години, които изведнъж почват да спамят. Случвало се е и хакнати да има, които преди години са си били редовни участници и имат мнения и изведнъж избухнат с някоя мега оферта с 15 линка на руски примерно.

• Харесвам 2
  • 5 месеца по-късно ...
Публикувано:

Не е за тук въпросът, но не намерих къде другаде. 

Има ли начин да се постави ограничение на броя снимки в темата "В момента съм" до 10 на мнение? Разбирам, че всеки иска да сподели нещо готино, ама по 50 снимки на мнение са малко горница. Няколко такива мнения на страница и нещата са извън контрол. 

• Харесвам 8
  • Браво 4
Публикувано:
преди 1 час, Zaro каза:

Не е за тук въпросът, но не намерих къде другаде. 

Има ли начин да се постави ограничение на броя снимки в темата "В момента съм" до 10 на мнение? Разбирам, че всеки иска да сподели нещо готино, ама по 50 снимки на мнение са малко горница. Няколко такива мнения на страница и нещата са извън контрол. 

Няма как да е само за тема, може глобално, но така ще се отрежат хората с пътеписи. 

Публикувано:

Може да се закачи само като препоръка в темата и да бъдат споменати няколко думи като катран и перушина.За всяка снимка след десетата авторът да  внася такса на стойност една бира за участниците в редовните магелански сбирки и т.н.

• Харесвам 2
  • Смея се 6
Дани Магелани
Публикувано:
преди 2 часа, stanimir каза:

Може да се закачи само като препоръка в темата и да бъдат споменати няколко думи като катран и перушина.За всяка снимка след десетата авторът да  внася такса на стойност една бира за участниците в редовните магелански сбирки и т.н.

Или да поръча 1 кафе за сайта. Така магеланците ще свикнат да отварят своя тема с фото дневник и ще бъде полезно за форума. Сега има доста полезни неща, които се размиват и е невъзможно да се открият по-късно.

• Харесвам 3
Публикувано:

На мен пък не ми пречат снимките, особено ако са отделени с интервал. :wink: Радвам се, че има хора, които отделят от времето си, за да споделят нещо.
Пречи ми цензурата отвъд „нормалното“ интернет поведение.
Аз пък може да не искам да отварям тема с фотодневник или да не ми идва отвътре да го правя.

Има един чужд форум, където всеки коментар с „благодаря“ се трие и модератор пише в червено - използвайте бутона за благодарност, при въпрос за обсъждани вече факти - се трие и се качват линкове към обсъжданите вече неща с предупреждения, отговори не по темата в стил лаф-мохабет да става се трият... Еми няма начин да пиша в такъв форум.

• Харесвам 7
Публикувано:
Преди 1 час, stanimir каза:

Анкета ?

Имаше дискусия по темата преди доста години, но не успявам да  я намеря. Не се прие ограничение.

Публикувано:
преди 32 минути , Argentique каза:

На мен пък не ми пречат снимките, особено ако са отделени с интервал. :wink: Радвам се, че има хора, които отделят от времето си, за да споделят нещо.
Пречи ми цензурата отвъд „нормалното“ интернет поведение.
Аз пък може да не искам да отварям тема с фотодневник или да не ми идва отвътре да го правя.

Има един чужд форум, където всеки коментар с „благодаря“ се трие и модератор пише в червено - използвайте бутона за благодарност, при въпрос за обсъждани вече факти - се трие и се качват линкове към обсъжданите вече неща с предупреждения, отговори не по темата в стил лаф-мохабет да става се трият... Еми няма начин да пиша в такъв форум.

Лично мнение и в продължението мнението на Дани Магелани: Ако всеки иска да пусне много снимки, може  би било по-добре в отделна тема и да сложи 10 ... 20 изречения за пътуването си, защото ще има актуални вести и насоки. Ти  подкрепяш кратките сводки от темата за уикенд забежките и аз мисля , че така е полезно. Приемам темата "В моментна съм" като кратък миг от някъде, споделен с други.

Всъщност това мнение съм го писал в близка логика преди доста години. 

• Харесвам 5
Публикувано:

Като участник, който често прекалява със снимките (определено сама се усещам), мога да изразя своята позиция.

Когато качвам снимки В момента съм, винаги имам текст, който се старая да е смислен, да има и сюжет, така че да е и интересен. Откакто придобих опит в качването на снимки, винаги ги подреждам и слагам разстояние между тях. Чувствам го като уважение към другите. Обикновено не харесвам постове, в които има само наименованието на мястото и наредени слети снимки, дори и примерно да са само 5. Бих оправдала тази практика, само ако е от място със затруднен достъп до интернет.

Постовете ми с много снимки, ако това означава над 10 броя, често отнемат около час или повече да ги направя. Та не смятам, че е логично и справедливо усилието ми и положеното внимание и уважение към форума да се “санкционира” 🙂

• Харесвам 10
  • Браво 1
Публикувано:

Харесва ми идеята да не е твърдо ограничение, а просто препоръка в закачен коментар. 

Ако някой толкова се натиска да пусне 50 снимки, да може да го направи, но да си знае защо го сърбят задните части следващите дни. 

• Харесвам 3
  • Смея се 2
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 39 минути , Doctor Who каза:

Ти  подкрепяш кратките сводки от темата за уикенд забежките и аз мисля , че така е полезно.

Подкрепям факта, че някой пише поне нещо, защото повечето не го правят, но не са и длъжни. Не държа да е в определена тема и формат. Вкарването на рамки къде, как и колко да се пише няма да накара хората да пишат, а напротив.

преди 24 минути , ДиянаВ каза:

Постовете ми с много снимки, ако това означава над 10 броя, често отнемат около час или повече да ги направя. Та не смятам, че е логично и справедливо усилието ми и положеното внимание и уважение към форума да се “санкционира”

Точно така. Това писах и горе - човек отделя време (!!!) и според своята преценка пише публикация, за да му кажат после „ама не трябва така и не е ок тук“...

Пишат се неща в този форум, които не ми допадат - просто ги подминавам, отписвам се от теми, които не ме вълнуват (примерно „Хумор), и не казвам, че някой е качил същия виц от преди две публикации или е качил над десет снимки, че и там го има това. Все едно да искам телевизорът да ми излъчва определени неща, а да забравя, че държа дистанционното.

• Харесвам 7
  • Браво 1
Публикувано:
Преди 1 час, Argentique каза:

Подкрепям факта, че някой пише поне нещо, защото повечето не го правят, но не са и длъжни. Не държа да е в определена тема и формат. Вкарването на рамки къде, как и колко да се пише няма да накара хората да пишат, а напротив.

Точно така. Това писах и горе - човек отделя време (!!!) и според своята преценка пише публикация, за да му кажат после „ама не трябва така и не е ок тук“...

Пишат се неща в този форум, които не ми допадат - просто ги подминавам, отписвам се от теми, които не ме вълнуват (примерно „Хумор) и не казвам, че някой е качил същия виц от преди две публикации или е качил над десет снимки, че и там го има това. Все едно да искам телевизорът да ми излъчва определени неща, а да забравя, че държа дистанционното.

Разговорът отиде в посока, която нямах предвид.  Приeмам, че грешката за това е моя, за което се извинявам.

Публикувано:

Понеже @Георги Матеев хареса моята позиция по възникналата дискусия, в знак на благодарност искам да се пошегувам на негов гръб, подчертавам пошегувам😉 А и за разведряване на спора …

Къде е честното, както казва първокласникът на моя приятелка?

Поства едно селфи със сграда или интериор на летище, на което доволно се усмихва и събира за нула време над 50 лайка 😂🙌

• Шок 1
  • Смея се 7
Георги Матеев
Публикувано:

Моите 5 стинки по въпроса, без да давам препоръки и т.н.

Всеки сам чувства какво, колко и как да споделя и това е ок. Но отдавна съм забелязал, че 1-2 макс 3 добре подбрани снимки правят много повече впечатление и имат в пъти по-голям ефект, отколкото цял албум, например. Живеем в забързано време и почти никой не гледа повече от няколко кадъра или 20 секундни видеа. Неслучайно платформи като Инстаграм и Тик Ток успешно залагат на кратко, ясно и впечатляващо съдържание.

И още нещо. Прекалено ограничение или модериране неминуемо води до намалено споделяне, което не съм сигурен, че е ок от форумна гледна точка като цяло.

Иначе и аз преди пусках снимки без интервал, което чисто визуално не седи добре, но веднъж @Mary ми подаде жокер и се самокоригирах. Човек се учи, докато е жив 🙂

@zon просто след всяка снимка добавяш по един интервал/ентер (празен ред) и така не седят слети. Доста по-прегледно изглежда.

• Харесвам 15
Публикувано:
преди 5 минути , Георги Матеев каза:

Иначе и аз преди пусках снимки без интервал, което чисто визуално не седи добре, но веднъж @Mary ми подаде жокер и се самокоригирах. Човек се учи, докато е жив 🙂

Може ли жокер за интервала? 

Публикувано:

ами просто натискаш ентер между снимките

слагаш курсора след снимката, той става един дълъг и труден за виждане и натискаш ентер

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.