Прескочи до съдържание

Коментари, мнения, бъгове, съвети относно новата версия

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 3 часа, Argentique каза:

Сега видях, че линкове към Гугъл карти с визуализация в стари мнения не работят.

Картата за знамето и тя.

Screenshot_20260806_110803_Chrome.jpg.bed4dd063e21b1d17b5fe8a570adc507.jpg

Да, временно я спрях, исках да видя колко бързо ще реагирате 🙂 Майтапа настрана, има възможност за някаква пробойна, където да използват ключа ни за картата за да се натрупа голяма сметка и реших преди да проуча как да направя нещата по-сигурно и безопасно, временно да я спра.

• Харесвам 7
  • Шок 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
На 31.03.2026 г. в 21:47, Георги Матеев каза:

Не знам за тиганите, но @Doctor Who ме мотивира да попрочета за Липецк... и чак леко ми се приходи в този индистриален град-курорт 🙂

a0e2b740-4357-49f2-af4a-0b204dca70e0.webp

Тази тема рядко я поглеждам и съм изпуснал важна дискусия. Аз от години не отварям темата "В момента съм..." поради изнесените причини - много снимки, повтарящи се дестинации, много "ах", "ух", "ех" и т.н...

За съжаление поради тази причина не мога да следя скиторенето на Матеев. Е, виждам го на друго място, но не и тук в нашия форум. В този смисъл, Жорка не е ли редно да помислиш за една собствена тема "Матеев е в...", защото хем показваш интересни места, хем разказваш за тези интересни места и някак двете заедно изпълват основната функция на форума...

Дано останалите не се обидят, както знаете аз принципно не възприемам "лайкването" и телешкия възторг за част от споделянето между хора обединени от една обща идея и предпочитам ролята на темерута на форума...

• Харесвам 12
  • Смея се 1
  • Замислям се 2
Публикувано:

Аз даже в началото тази тема "В момента съм" я възприемах по съвсем различен начин - мислех, че идеята е ако отиваш в Брюж, например, и като погледнеш в темата, че и някой друг магеланец в момента е в Брюж, да се свържете (при желание) и да пиете заедно по една бира, да кажем. 

• Харесвам 12
Публикувано:
преди 3 минути , Фил каза:

Аз даже в началото тази тема "В момента съм" я възприемах по съвсем различен начин - мислех, че идеята е ако отиваш в Брюж, например, и като погледнеш в темата, че и някой друг магеланец в момента е в Брюж, да се свържете (при желание) и да пиете заедно по една бира, да кажем. 

Аз също и ми е по-логична като съдържание и информация.

• Харесвам 5
Публикувано:

Това е с което Георги е открил въпросната тема:

" Имаме си тема за следващи пътешествия, където накратко всеки си публикува къде ще ходи скоро...а защо не направим и тема за текущи пътешествия, където който иска да разкаже нещо интересно, което му се е случило през деня по време на път, или просто да пусне интересна снимка за поздрав?

Ще ни е интересно на всички да го видим, особено подходящо за хора, които не им се занимава да пишат пътеписи, а имат да разкажат нещо със сигурност. Оги пуска доста снимки от Япония във фейсбук, stefanrusev преди време разказваше за перипетиите около загубената раница, но всичко това стига само до фейсбук приятелите им/ни, така че давайте и насам. 

Няма ли да е доста силен тюрлюговеч да се преплитат паралелно на живо 4-5 истории от различни краища на света :)"

Има ли смисъл от полемика??????????

• Харесвам 4
  • Браво 1
Публикувано:
преди 17 минути , MayaS каза:

...а защо не направим и тема за текущи пътешествия, където който иска да разкаже нещо интересно, което му се е случило през деня по време на път, или просто да пусне интересна снимка за поздрав?

Ще ни е интересно на всички да го видим, особено подходящо за хора, които не им се занимава да пишат пътеписи, а имат да разкажат нещо със сигурност.

но всичко това стига само до фейсбук приятелите им/ни, така че давайте и насам. 

Няма ли да е доста силен тюрлюговеч да се преплитат паралелно на живо 4-5 истории от различни краища на света :)"

Не ми се занимава да пиша пътеписи. 

Не публикувам и пиша за пътуванията си във фейсбук. 

Последното ми е доста интересно  :))

• Харесвам 2
Публикувано:
25 minutes ago, MayaS said:

"Имаме си тема за следващи пътешествия, "

Вече нямаме.

Щом ще се променяме , защо не докрай ?

• Харесвам 1
Публикувано:

Що се отнася до картата на посетените от Знамето места, тя като цяло си е бъгава и създава много проблеми и на знаменосците, и впоследствие и на модераторите. По тая (и не само) причина има толкова много места, на които Знамето е било, обаче снимките не са качени. И от предишни години също, а напоследък съвсем.

В тази връзка си мисля - дали не е по-добре посетените от Знамето места... всъщност за всички места ще е тегаво, но за посетените държави може би би се получило - да бъдат отбелязвани по някакъв друг начин? 

Например - в Атласа. Нали има графа с най-посетени и най-малко посетени държави? Няма нужда от нова графа, а само при посетените държави заедно с броя посетили ги магеланци да се сложи и едно емотиконче/иконка/бадж или както се казва със Знамето отстрани до всяка държава, където то вече е било. Така, както се слагат значките в профилите на някои магеланци.

Разбира се, не знам дали това е технически възможно, понеже не разбирам от тази материя. Но, ако е възможно, бих помогнал на модераторите, като преровя темите за Знамето през всички магелански години и направя списък с посетените от него държави.

По другата дискусия мога да взема много крайно мнение, ама ще се удържа...

Само ще кажа, че много малко изключения (например, @AlexandraKo (светла й памет), @домосед и Основателя+модераторите...), почти никой от изначалните членове на magelanci.com не е допринесъл за форума, колкото го прави @Argentique, която дойде тук много по-късно. Сериозно ли искате да ограничите НЕЯ до десет снимки в публикация в определена тема?!

Благодаря!

П.П. Нямам нищо против тема "Матеев е в..."

Няма да остане без лайкове, вЕрвайте ми! 🙂 

• Харесвам 8
  • Замислям се 1
Публикувано:

Не става дума за стари / нови и не се подмазвай на ръководството (шегичка)😁

Ако е за кумири  , аз имам само един. Не мисля , че някой е успял да го надмине като комбинативност, гениалност, а и като разказвачески умения. Всичко на фона му е ширпотреба , повече или по-нискокачествена.Ние основно само бълваме съдържание.

Не подценявам изброените , но не е сред тях.

• Харесвам 3
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 1 минута , stanimir каза:

Не става дума за стари / нови , не се подмазвай на ръководството 😁

Ако е за кумири  , аз имам само един. Не мисля , че някой е успял да го надмине като комбинативност, гениалност, а и като разказвачески умения. Всичко на фона му е ширпотреба , повече или по-нискокачествена.Ние само бълваме съдържание.

Не се подмазвам. Вчера няколко магеланеца станаха свидетели, как в личен разговор с модератор не си спестих критики по повод на Знамето.

Публикувано:
Цитат

Разбира се, не знам дали това е технически възможно, понеже не разбирам от тази материя. Но, ако е възможно, бих помогнал на модераторите, като преровя темите за Знамето през всички магелански години и направя списък с посетените от него държави.

Направи един профил с име "Знаме" и го нацъкай къде е било и да го поддържаш за напред. Аз ще гледам да му направя отделна карта в атласа или да заменим текущата.

Темата "В момента съм..." не се пипа, който му харесва да пише, който не - да не пише/чете.

• Харесвам 7
  • Замислям се 1
Публикувано:

Като отнесла критиките да си кажа, че все някога ще стигна и до снимките със знамето, които са направени, но са някъде из хилядите останали снимки, та дори не съм ги разгледала. Сега подготвям нови пътувания, посрещам си децата и време за снимки няма.

В темата "В момента съм ..." доста съм писала се оказа. Специално проверих и имам 570 мнения(в тях само в едно мнение мисля имам 11 снимки, но може и да бъркам).

На фона на всичките ми 9700 мнения не са кой знае колко, но не ми пречи да я пропускам темата. Идеята на отбелязванията е, че някой може да се вдъхнови или да попита за дадено място, макар да не съм от най-интересните пътуващи. 

Писала подробно за част от пътуванията ми, които на вас не знам колко са ви допаднали, но самата аз с голямо умиление си чета стари неща и отноо преживявам написаното, което вече съм забравила.  

Започнатите от мен теми са 70. Не знам как се отнасят към допринасянето с полезност във форума, но поне съм се опитала. 

• Харесвам 17
  • Благодаря 2
  • Браво 1
Публикувано:

относно знамето - идеята работи, когато снимките имат координати

ако нямат, трябва някой да ги сложи, дори да го няма бъга който маха картата те отиват на 0,0 и няма много полза.

не знам защо сума хора се плашат като им поискам координати или да си сложат координати сами, а без това няма как да мине

• Харесвам 3
Георги Матеев
Публикувано:
преди 11 часа, Duke каза:

За съжаление поради тази причина не мога да следя скиторенето на Матеев. Е, виждам го на друго място, но не и тук в нашия форум. В този смисъл, Жорка не е ли редно да помислиш за една собствена тема "Матеев е в...", защото хем показваш интересни места, хем разказваш за тези интересни места и някак двете заедно изпълват основната функция на форума...

В чест на истината подобна собствена тема, дублираща общата, ми идва леко егоцентрично и донякъде обидно към всички съфорумци. Да, бих могъл да пускам много съдържание, но аз вече не публикувам и 10% от пътуванията си (някак надрастнах нуждата от постоянно постване), а и идеята не е да се надхвалваме кой къде е бил, а да споделяме някакви моментни емоции. Поне аз така го разбирам. Отделно, че собствена тема ще предполага поне някаква периодичност и така ще се изгуби спонтанността, която мога да си позволя в общата тема.

По другата дискусия - явно нещо съм пропуснал, но усетих напрежение в последните мнения. Не мисля, че по принцип е редно да броим и сравняваме кой / колко / защо / дали е допринесъл за форума. В крайна сметка тук ни е събрала общата любов към пътуването, не сме на състезание, не гоним медали и всеки дава от себе си колкото може. Аз лично винаги съм възприемал форума като развлечение и като мой онлайн дом - единственото място, където мога да споделя и най-изкукалата травъл идея и да намеря позитивно разбиране без глупаво мрънкане. И според мен нещата са чудесни точно във вида, в който са в момента - факт е, че продължаваме да пишем от години.

• Харесвам 18
  • Благодаря 2
  • Браво 1
Публикувано:
преди 4 часа, Mary каза:

Не знам как се отнасят към допринасянето с полезност във форума, но поне съм се опитала. 

Гледам, че темата за приноса срамежливо изскача в няколко мнения и ми се прииска да кажа, че отдавна съм бил там закъдето сте се запътили... 😉

• Замислям се 1
Публикувано:
преди 13 часа, stanimir каза:

Не става дума за стари / нови и не се подмазвай на ръководството (шегичка)😁

Ако е за кумири  , аз имам само един. Не мисля , че някой е успял да го надмине като комбинативност, гениалност, а и като разказвачески умения. Всичко на фона му е ширпотреба , повече или по-нискокачествена.Ние основно само бълваме съдържание.

Не подценявам изброените , но не е сред тях.

Чудя се кого имаш предвид. Георги Матеев или macf1an. Споменавайки разказвачески умения, чела съм уникални пътеписи от mac1fan. Жалко, че не пише вече. 

• Харесвам 1
Дани Магелани
Публикувано:
преди 19 минути , Nik каза:

Чудя се кого имаш предвид. Георги Матеев или macf1an. Споменавайки разказвачески умения, чела съм уникални пътеписи от mac1fan. Жалко, че не пише вече. 

И не само той не пише. Доста магеланци  ми липсват! А пишеха увлекателно и ценно. Това за мен е сигнал за нещо, или както е модерно да се казва - червен флаг.

• 4 седмици по-късно ...
Публикувано:

Искам да попитам защо нямам папка 'изпратени съобщения' , става въпрос за лични съобщения?

До сега не съм започвала аз никога първа кореспонденция/ да изпратя лично съобщение на съфорумец,  винаги съм отговаряла на съобщения на съфорумци, които те вече са ми изпратили.

Сега изпратих лично съобщение на @Георги Матеев и установих, че нямам папка 'изпратени съобщения ' и въобще не знам дали в действителност съм му изпратила това съобщение,  и съответно дали той го е получил. 

Благодаря за съдействието и разясненията какво да направя :))

Публикувано:

по принцип няма Изпратени съобщения, но ако изпратиш се вижда в общата папка (явно погрешно кръстена Входящи съобщения) и без да има отговор

я прати на мен да видим

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 11 минути , neuromancer каза:

виж дали ти се появява твоето съобщение, без да ти отговарям, но го получих

Да, появя  ми се/стои ми моят текст в кореспонденцията.  Преди това с Георги Матеев,  и двете мои изпратени  съобщения липсваха. 

• Замислям се 1
Публикувано:
На 30.08.2026 г. в 15:36, zon каза:

Да, появя  ми се/стои ми моят текст в кореспонденцията.  Преди това с Георги Матеев,  и двете мои изпратени  съобщения липсваха. 

Личната ти кореспонденция прилича на другите теми във форума (всеки "мейл" е тема), само дето в тях може да се пише и чете само от хората, които са ти писали или на които ти си писала.

В предишния си живот т.е. преди пенсиониране бях IT.

През годините нивото ми на компетентност падна до ... преводач между нормални хора и ИТ-та.:wink: Надявам се да си ме разбрала.:biggrin:

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
  • Смея се 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.