Coo Публикувано: 5 май, 2021 Сподели Публикувано: 5 май, 2021 Утре ще има парад за 6ти май и над София ще прелитат бързи самолети (военни) Днес минаха на два пъти над центъра за тренировка - сутринта и следобед. Имаше и от тези, които правят лупинги и силно им завидях 🙂 Утре ще е официалното събитие и ще летят пак над центъра около 10-11ч сутринта. ПС: Сори за качеството на снимката, този телефон толкова е изтърван, настъпван и поливан, че е цяло чудо, че още работи 🙂 🙂 🙂 На живо са доста готини и бързи ❤️ 9 Връзка към коментар
yordanov Публикувано: 10 май, 2021 Сподели Публикувано: 10 май, 2021 Доживяхме да можем да зареждаме карти за градския транспорт онлайн: https://webportal.sofiatraffic.bg Малка уловка е, че е нужно издаването на нова карта. Дочух, че сегашните ще се преиздават служебно в нови, но това не е потвърдена информация. 2 1 Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 10 май, 2021 Сподели Публикувано: 10 май, 2021 Когато имам сериозни резерви да посетя Египет, Египет идва в София. Вчера посетих изложбата "Тутанкамон. Една недовършена любовна история" на Министерство на културата на Египет в The Mall на Цариградско шосе. Експонатите не са оригинали, само копия са, но сполучливи. В противен случай би гъмжало от охрана. Не, че не съм виждала оригинали от Древен Египет в световни музеи, но беше приятно да се разгледа. До края на август ще можете да посетите изложбата. Пускат и малко филмче за откриване на гробницата на Тутанкамон. 6 1 Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 10 май, 2021 Сподели Публикувано: 10 май, 2021 Знаете, че съм слаб фотограф. Връзка към коментар
Яничка Публикувано: 12 май, 2021 Сподели Публикувано: 12 май, 2021 В гр. транспорт: 4 1 1 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 12 май, 2021 Сподели Публикувано: 12 май, 2021 Брей, 21 век дойде и в градския транспорт 1 Връзка към коментар
Иван Попов Публикувано: 12 май, 2021 Сподели Публикувано: 12 май, 2021 преди 41 минути , Яничка каза: В гр. транспорт: Утре ще го изпробвам 😊 Ето и инфо малко за услугата 😉 Въвеждат безконтактни плащания в градския транспорт Услугата е достъпна в над 1000 автобуси, трамваи и тролеи в София Безконтактни разплащания в градския надземен транспорт на София са възможни от днес. Услугата се доставя от Центъра за градска мобилност, Банка ДСК и картовия оператор Visa. Потребителите могат да използват като платежно средство техните дебитни или кредитни карти, издадени от банки в страната или чужбина, както и карти, издадени от финтех компании, включително чрез мобилни NFC портфейли. С това придвижването на близо 2 милиона граждани и гости на столицата става по-лесно и по-удобно. Заради пандемията безконтактната технология за разплащане, която изключва физическия допир до различни повърхности, е от решаващо значение за спазването на необходимата дистанция. Жителите и посетителите на столицата вече ще могат да пътуват, като просто доближат картата, мобилния си телефон или интелигентния си часовник до валидатора. С новата услуга на пътуващите с градския транспорт в столицата – в над 1000 трамваи, тролейбуси и автобуси – няма да се налага да носят пари в брой, да губят време на опашки за билети или да се чудят откъде да ги купят. Таксуването чрез системата може да стане с всяка дебитна или кредитна карта, независимо от банката-издател. 2 1 Връзка към коментар
Яничка Публикувано: 12 май, 2021 Сподели Публикувано: 12 май, 2021 Забележете таксата от 4 лв при плащане с Маестро 🙂 2 5 1 Връзка към коментар
Иван Попов Публикувано: 14 май, 2021 Сподели Публикувано: 14 май, 2021 Вчера в метрото на Централна гара исках да мина с "phyre" обаче ми даде грешка. С дебитната карта на банка ДСК, нямаше проблем. Явно още master card не е активирано на машинките. 1 Връзка към коментар
Coo Публикувано: 23 май, 2021 Сподели Публикувано: 23 май, 2021 На 16.12.2020 г. в 14:34, bobole4e каза: Лятото си купих 101 отбивки в София, та и аз разбрах най-накрая за тоя басейн: Хаха, намерих това мнение с Гугъл, защото търсех инфо за серията 101 отбивки. Сиела утре имат -50% на всичките им издания и набелязвам дали и какво да си купя. Малко съм на кантар дали я вземам тази книга. Ако е с познати места като този басейн и без пари да ги дават, ще ги пропусна 😕 Отивам да питам в темата за общи въпроси Връзка към коментар
antea Публикувано: 25 май, 2021 Сподели Публикувано: 25 май, 2021 преди малко получих това (bell)Добро утро и успешен ден! Напомняме Ви, че вече може да използвате новата тикет система, част от Интегрирана система за е-таксуване и видеонаблюдение на ЦГМ 👉https://bit.ly/3ffMupV ✅ След като регистрирате свой профил, порталът 👉webportal.sofiatraffic.bg предоставя следните възможности: 💳 Закупуване на онлайн превозни документи за обществения транспорт 💳 *Sofia City Card* – нова смарт карта, с която може да се пътува удобно и навсякъде в столицата (checkmark)необходимо е да попълните онлайн заявление за получаване на смарт карта в някой от пунктовете за продажба: 👉https://bit.ly/3o96kFX 💳 *PAY-AS-YOU-GO* - заплащане на превозен документ чрез докосване на безконтактна платежна карта до валидатор (checkmark)може да се използват дебитни и кредитни карти Може да се регистрирате тук: 👉webportal.sofiatraffic.bg/register заявих си някаква карта, като, естествено, единственото място, от което не мога да си я взема, е моята метростанция 🙂 както и да е, на какъв принцип работи pay-as-you-go, звучи ми нещо като системата в Лондон, съдейки по текста за карта Маестро, при която се блокират 4 лв и на следващия ден ти връщат разликата, ако си пътувал за по-малко пише, че е за наземния транспорт, ама днес някой ми спомена, че и в метрото може да се влиза с банкова карта 2 Връзка към коментар
bad kid Публикувано: 25 май, 2021 Сподели Публикувано: 25 май, 2021 За плащането с кредитна, дебитна май не трябва регистрация, доближаваш до валидатора и пътуваш. Едно пътуване е 1,60 лв, 2 са 3,20 лв, ако направиш 3 и повече ти взимат 4 лв за деня. 4 Връзка към коментар
bobole4e Публикувано: 1 юни, 2021 Сподели Публикувано: 1 юни, 2021 На 25.02.2021 г. в 17:40, antea каза: Вече пътуваме с телефон, с електронен билет за 1.60 лв. в градския транспорт в София Някой дали го пробва това вече? Искам да взема карта за един ден, на самия ден ли се купува, преди да вляза в метрото, примерно(60сек. преди това 🙂 )? Или е по удобно направо с кредитната карта? Но ми е чудно при проверка какво показвам-кредитната си карта ли!? 3 Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 1 юни, 2021 Сподели Публикувано: 1 юни, 2021 преди 7 минути , bobole4e каза: Но ми е чудно при проверка какво показвам-кредитната си карта ли!? Един познат така влиза на мачове, когато си забрави личната карта. Два пъти го пускат вече. 5 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 1 юни, 2021 Сподели Публикувано: 1 юни, 2021 преди 14 минути , bobole4e каза: Но ми е чудно при проверка какво показвам-кредитната си карта ли!? Виж малко по-горе мнението на Яничка . 1 1 Връзка към коментар
Иван Попов Публикувано: 4 юни, 2021 Сподели Публикувано: 4 юни, 2021 Вчера си взех карта за цял ден за всички линии (4 лв.) от "MPASS София" едвам минах на Г.М. Димитров. Просто не иска да ми приеме "qr code" и това е. Трябвало е да се увиличи светлината на max. Та казвам си го, да си знаете. Да няма и някой друг с този проблем. 4 Връзка към коментар
Иван Попов Публикувано: 3 юли, 2021 Сподели Публикувано: 3 юли, 2021 Пускат повече автобуси към Витоша, возят пътници и вечерта Подобрява се транспортното обслужване към Витоша, съобщиха от Столична община. От тази събота, 3 юли, автобусна линия номер 63, която се движи до планината Витоша, ще изпълнява последния си курс от Златни мостове към София в 20.00 часа, а не както досега в 18.35 часа. Промените в организацията на движение са правят по искане на кмета на София Йорданка Фандъкова. Целта е хората да имат възможност през по-дългите дни на летни месеци да прекарат повече време сред природата на открито в планината. Предвижда се това разписание да продължи до октомври в делничните дни и през уикенда. С по-късния час на тръгване от местност Златните мостове се дава възможност работещите да могат да посетят планината и в делнични дни. Подобрява се и интервалът на движение през уикенда, като в натоварените часове между 10.00 и 12.00 ч. и между 15.00 и 17.00 ч. автобусите ще се движат на 16 минути. От 6 юли всички курсове от линия номер 66 ще превозват велосипеди в делнични дни на специално монтирани велобагажници. Качването и свалянето на велосипедите ще се извършва само от първа и последна спирка по маршрута на линия номер 66 - съответно спирка "Зоопарка" и спирка "Хотел Морени", информират от Столичната община. От 10 юли 2021 г. за събота и неделя половината от курсовете по линия 66 ще имат възможност за превоз на велосипеди. Подробна информация за това кои автобуси ще превозват велосипеди ще бъде публикувана на сайта на "Център за градска мобилност". 9 Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 4 юли, 2021 Сподели Публикувано: 4 юли, 2021 За живущите в района на ул. "Иван Асен" - @ven62 и т.н. - старата фурна пусна кепенци. 😭 Местят се в ... Горна Баня. 2 Връзка към коментар
Hadzhitodorovi Публикувано: 5 юли, 2021 Сподели Публикувано: 5 юли, 2021 Е, стига де!! Прекалено е късно за първоаприлски шеги... Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 5 юли, 2021 Сподели Публикувано: 5 юли, 2021 преди 19 часа, Zaro каза: За живущите в района на ул. "Иван Асен" - @ven62 и т.н. - старата фурна пусна кепенци. 😭 Местят се в ... Горна Баня. Знам. Имам достатъчно негативни коментари в тази тема и бях решил да се самоогранича - виж майничките - как си тачите Пловдив. Жалко... Много може да се философства взимайки конкретния повод, включително и за това дали ние, българите, сме народ, който държи на традициите или не. Наистина жалко... 2 Връзка към коментар
jungfraujoch Публикувано: 13 юли, 2021 Сподели Публикувано: 13 юли, 2021 Обновената трамвайна спирка в Княжево. Според мен,най-големите богатства на София са планината и минералната вода. Хубаво е,че ентусиасти -доброволци със съдействието на община Витоша успяват да направят градът ни по-чист и приветлив. Дано скоро се реновира и бонята,която много харесвам.Водата е леко хладка(студен чай),но е толкова освежаваща и полезна. В детството ми се качвахме на трамвай номер 5 от спирка Бъкстон и слизахме на последната в Княжево.И до сега много ми харесва маршрута от там до Копитото,а навремето и лифта ползвахме. Понякога връщането ни от Витоша беше през Княжево,от където ни купуваха най-хубавите захаросани ябълки. И градинката е хубава,когато имате възможност се разходете за вода и почивка на хлад. 10 Връзка към коментар
searus Публикувано: 17 юли, 2021 Сподели Публикувано: 17 юли, 2021 Може ли някой да ми каже, защото не ми става ясно, дали може да се ползват и чужди банкови кредитни карти при безконтактното плащане на билетчета на метростанции? Имам и българска банкова карта, но трябва да платя и на детето билетче, а втора българска нямам... 1 Връзка към коментар
Иван Попов Публикувано: 19 юли, 2021 Сподели Публикувано: 19 юли, 2021 На 17.07.2021 г. в 11:04, searus каза: Може ли някой да ми каже, защото не ми става ясно, дали може да се ползват и чужди банкови кредитни карти при безконтактното плащане на билетчета на метростанции? Имам и българска банкова карта, но трябва да платя и на детето билетче, а втора българска нямам... То преди месец не ми мина дебитната на ДСК, не знам защо така.... Може би имат проблем с някои карти. Сега тази неделя пак ще пробвам, дано мине. Връзка към коментар
Pantelej Putnik Публикувано: 24 юли, 2021 Сподели Публикувано: 24 юли, 2021 Обичам да се разхождам из София. Имам си любими места там. Има някои много "софийски" улички. За мен такива например са "Шишман", "Цар Иван Асен II", бул. "Янко Съкъзов", "Графа" и "Раковска". Разбира се има и други много типични за София улички, но това сякаш са ми любимите. Най-любима ми е обаче "Шишман", но сега съм малко тъжен, защото напоследък я ремонтират. 😔 Е, ще стане по-хубава. 🙂 Разбира се, че не коментирам задръстванията, но пък с метрото положението леко се промени към по-добро, нали. Не говоря за лудницата - в повечето столици е така. Защо мислите Пловдив не е столица 😉 Градинки, площади, улици, църкви - всичко днес е по-добре в София. Е, преди 90те на миналия век София беше "по-софийска". Но пък сега е София за всеки. 🙂 11 1 Връзка към коментар
ива валя Публикувано: 25 юли, 2021 Сподели Публикувано: 25 юли, 2021 преди 11 часа, Pantelej Putnik каза: Обичам да се разхождам из София. Имам си любими места там. Има някои много "софийски" улички. За мен такива например са "Шишман", "Цар Иван Асен II", бул. "Янко Съкъзов", "Графа" и "Раковска". Разбира се има и други много типични за София улички, но това сякаш са ми любимите. Най-любима ми е обаче "Шишман", но сега съм малко тъжен, защото напоследък я ремонтират. 😔 Е, ще стане по-хубава. 🙂 Разбира се, че не коментирам задръстванията, но пък с метрото положението леко се промени към по-добро, нали. Не говоря за лудницата - в повечето столици е така. Защо мислите Пловдив не е столица 😉 Градинки, площади, улици, църкви - всичко днес е по-добре в София. Е, преди 90те на миналия век София беше "по-софийска". Но пък сега е София за всеки. 🙂 Любима улица, вероятно заради сянката през лятото е "Княз Борис I". Харесвам и карето около пл.Журналист и Борисовата градина, ул.Елин Пелин и ул.Борова гора. Разходката по ул."Оборище" и почивката на пейка в Докторската градина ме зареждат позитивно. 4 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега