DaBo Публикувано: 23 февруари, 2023 Публикувано: 23 февруари, 2023 На 23.02.2023 г. в 9:02, frequent_flyer каза: Здравейте, планирам пътуване за дълъг уикенд между Богота и Аруба или Кюрасао - доколкото се запознах, няма никакви спънки (напр. нужда от ваксинация, виза, попълване на форми, etc) за български граждани. Дали някой може финално да потвърди, че е така? 🍻 Разшири От визи няма нужда - и двата острова са холандска територия. Форма за влизане ще трябва да попълнеш онлайн за връщането в Богота - https://migracioncolombia.gov.co/check-mig, за влизане в Аруба - https://edcardaruba.aw/?utm_source=visitaruba.com&utm_medium=referral оттук https://www.visitaruba.com/traveling-to-aruba/entry-requirements-and-visas/aruba-travel-restrictions-covid-19/, за влизане в Кюрасао оттук - https://www.curacao.com/en/article/travel-updates#Priortoarrival За ваксини не знам. Това упражнение сме го правили няколко пъти, докато живеехме в Богота, само че тогава формулярите се попълваха в самолетите на хартиен носител. 2 1
frequent_flyer Публикувано: 23 февруари, 2023 Публикувано: 23 февруари, 2023 На 23.02.2023 г. в 10:29, DaBo каза: От визи няма нужда - и двата острова са холандска територия. Форма за влизане ще трябва да попълнеш онлайн за връщането в Богота - https://migracioncolombia.gov.co/check-mig, за влизане в Аруба - https://edcardaruba.aw/?utm_source=visitaruba.com&utm_medium=referral оттук https://www.visitaruba.com/traveling-to-aruba/entry-requirements-and-visas/aruba-travel-restrictions-covid-19/, за влизане в Кюрасао оттук - https://www.curacao.com/en/article/travel-updates#Priortoarrival За ваксини не знам. Това упражнение сме го правили няколко пъти, докато живеехме в Богота, само че тогава формулярите се попълваха в самолетите на хартиен носител. Разшири Много благодаря за изчерпателния отговор! 1
Милена Модева Публикувано: 27 февруари, 2023 Публикувано: 27 февруари, 2023 На 18.02.2023 г. в 8:16, Ивайла каза: Ние бяхме седем човека, един неваксиниран, който си направи антигенен тест в деня на пътуването (въпреки че можеше 72 часа по - рано, така реши за да се избегнат недоразумения с часовата разлика). На опашката за паспортен контрол на случаен принцип искаха да видят сертификат / тест . По въпроса за миграционните форми - на никого не я поискаха, но според мен си фигурира в системата и се вижда кой я е попълнил и кой не, затова няма смисъл да я искат още веднъж. За трансферите ползвахме тези хора, всички бяха точни като час, услуга и отношение. Хотелите в Меделин и Тайрона дадоха една цена за трансфер и като им напомних ден преди пътуването промениха на по - висока, затова не сме ги позлвали. Освен това се пазарих когато имаме повече от един трансфер, смъкнаха някакви хиляди, които всъщност са 10 - 20 лева(разделни на седем човека), но като ти кажат 50000 по - малка цена имаш чуството, че си спестил парите за билета.... Саленто - julian, 0057/310 393 89 55 (ползвахме за Саленто - Хардин и ни даде останалите контакти) Меделин - John - --0057/ 311 736 81 31 ( Хардин - Меделин, Меделин - Гуатапе, до летището) Санта Марта - 00057/ 310 369 57 74 ( летище Санта Марта - Тайрона и Тайрона - Картахена) Всички контакти ни ги даде първия шофьор, в Саленто, ако ви трябва трансфер в друг град, може да попитате някой от шофьорите, те се познават помежду си. Едно малко уточнение - Саленто - Хардин е малко над 200 км и си го пътувахме 6 часа с една малка почивка. Просто в Колумбия придвижването от точка А до точка Б става бавно... Разшири Ивайла, помните ли името на шофьора от Санта Марта до Картагена, тъй като на посочения от вас номер получих съобщение от някой си Фабио, че този номер вече не е активен, да го търся на друг. От съображения за сигурност, реших да сверя информацията с Вас.
Милена Модева Публикувано: 3 март, 2023 Публикувано: 3 март, 2023 да попитам за мнение, тъй като съм разсеяна и недовиждам, съм сгрешила една буква в името си в формуляра-имиграционния за влизане в Колумбия и се питам дали да попълвам нов или ще стане по-зле?! т.е. има ли проблем, че съм сгрешила една буква от първото си име и дали има проблем ако попълня нов формуляр и променена информация, напрактика името ми ще се различава с една буква.
Lindt Публикувано: 3 март, 2023 Публикувано: 3 март, 2023 На 3.03.2023 г. в 19:06, Милена Модева каза: да попитам за мнение, тъй като съм разсеяна и недовиждам, съм сгрешила една буква в името си в формуляра-имиграционния за влизане в Колумбия и се питам дали да попълвам нов или ще стане по-зле?! т.е. има ли проблем, че съм сгрешила една буква от първото си име и дали има проблем ако попълня нов формуляр и променена информация, на практика името ми ще се различава с една буква. Разшири Мисля, че не можеш да попълниш нов, нито да редактираш. Аз попълвах и за двама ни и не видях, че датата на раждане е останала моята. Тогава търсихме опция за корекции и Жижо си направи нов формуляр през някакъв emergency сайт, с по-различна форма и други въпроси.
Милена Модева Публикувано: 3 март, 2023 Публикувано: 3 март, 2023 На 3.03.2023 г. в 19:23, Lindt каза: Мисля, че не можеш да попълниш нов, нито да редактираш. Аз попълвах и за двама ни и не видях, че датата на раждане е останала моята. Тогава търсихме опция за корекции и Жижо си направи нов формуляр през някакъв emergency сайт, с по-различна форма и други въпроси. Разшири Благодаря, а може ли да ми изпратиш линк за този друг формуляр!
Lindt Публикувано: 3 март, 2023 Публикувано: 3 март, 2023 На 3.03.2023 г. в 19:40, Милена Модева каза: Благодаря, а може ли да ми изпратиш линк за този друг формуляр! Разшири Съжалявам, нямаме линк. Имаме имейл в отговор, но пак от checkmig. Някъде из трипадвайзер го бяхме намерили, но въпросите не бяха актуализирани спрямо ковид реалността и носехме и двете накрая. 1
rosi0102 Публикувано: 3 март, 2023 Публикувано: 3 март, 2023 На 3.03.2023 г. в 19:06, Милена Модева каза: да попитам за мнение, тъй като съм разсеяна и недовиждам, съм сгрешила една буква в името си в формуляра-имиграционния за влизане в Колумбия и се питам дали да попълвам нов или ще стане по-зле?! т.е. има ли проблем, че съм сгрешила една буква от първото си име и дали има проблем ако попълня нов формуляр и променена информация, напрактика името ми ще се различава с една буква. Разшири Не се притеснявайте, никой не ги проверява. За две седмици два пъти влизахме в Колумбия, искат само сертификат за ваксина или тест. Преди 3 дни се прибрахме. 1
Kat_y Публикувано: 13 март, 2023 Публикувано: 13 март, 2023 Здравейте! Имам два въпроса във връзка с КОВИД изискванията за Колумбия. Изисква ли се сертификат за ваксинация или тест, ако летиш транзит? Не успявам да намеря информация. И друго- имаме едно влизане в страната, там със сигурност ще се изисква. Аз имам сертификат за бустерна доза, но е от януари миналата година. Мислех че е без срок на валидност, но дали ще ми го приемат за валиден? Ако някой има подобен опит, ще съм благодарна да сподели
zhivko7 Публикувано: 13 март, 2023 Публикувано: 13 март, 2023 На 13.03.2023 г. в 8:59, Narya каза: Аз имам сертификат за бустерна доза, но е от януари миналата година. Мислех че е без срок на валидност, но дали ще ми го приемат за валиден? Разшири Важното е да имаш пълна ваксинация. Няма значение, че е минало много време. Няма изискване да имаш и бустерна доза. Нямам представа дали искат сертификат и при транзитно преминаване. 1
Guinness Публикувано: 13 март, 2023 Публикувано: 13 март, 2023 На 13.03.2023 г. в 8:59, Narya каза: Здравейте! Имам два въпроса във връзка с КОВИД изискванията за Колумбия. Изисква ли се сертификат за ваксинация или тест, ако летиш транзит? Не успявам да намеря информация. И друго- имаме едно влизане в страната, там със сигурност ще се изисква. Аз имам сертификат за бустерна доза, но е от януари миналата година. Мислех че е без срок на валидност, но дали ще ми го приемат за валиден? Ако някой има подобен опит, ще съм благодарна да сподели Разшири Няма да имаш проблеми. Важното е ако ти поискат някакъв сертификат да им покажеш. 2
Tonitr Публикувано: 6 април, 2023 Публикувано: 6 април, 2023 Някой наемал ли е кола в района на Салта? Ако да, моля да сподели информация.
muchachote Публикувано: 6 април, 2023 Публикувано: 6 април, 2023 Привет. Току що се прибрах от едно щастливо пътешествие в Колумбия и Панамá. Предавам на следващия колумбийска sim карта, която ми даде една магеланка, както и пластиките на карти за метрото в Меделин и метрото в Панамá. Ако някой пътешественик е предвидил да се разходи натам просто трябва да си ги презареди. 2 1
Цвете Публикувано: 6 април, 2023 Публикувано: 6 април, 2023 На 6.04.2023 г. в 4:10, Tonitr каза: Някой наемал ли е кола в района на Салта? Ако да, моля да сподели информация. Разшири Не съм наемала, но има доста компании. Като във всяка друга страна ми се стори. Ще ви е много по- удобно с кола. 1
venceremos Публикувано: 6 април, 2023 Публикувано: 6 април, 2023 На 6.04.2023 г. в 4:10, Tonitr каза: Някой наемал ли е кола в района на Салта? Ако да, моля да сподели информация. Разшири Внимавайте много с дъждовете в района - със сипеите и чукарите, които преобладават, буквално за секунди пътищата се превръщат в реки. Местните си знаят кога и какво да се прави. Не ви го казвам, за да ви наплаша, а просто да го имате предвид ✌️Ние бяхме в разгара на тамошното лято и си мислех, че малко преувеличават, уви, наистина е така. 2
RumiG. Публикувано: 8 октомври, 2023 Публикувано: 8 октомври, 2023 Здравейте, след 10 дни летим през Сантяго за Калама. Как е най-добре да изтеглим пари от банкомат на летището в Сантяго или да сменим долари? Възможно ли е плащане с Револют/Виза из Чили или на кеш да разчитаме?
stanislavpp Публикувано: 8 октомври, 2023 Публикувано: 8 октомври, 2023 Чили е третата най-развита икономика в Америките , плащания с карти са много широко разпространени , кеш освен евентуално за дюкянчета , не се сещам за къде другаде може да ви потрябва .. Щом имате ревюлют , по-добре е да изтеглете от банкомат. 2
neuromancer Публикувано: 8 октомври, 2023 Публикувано: 8 октомври, 2023 Възможно е плащане с карта почти навсякъде. Едно време (преди повече от 12 г) при плащане на хотели в долари кеш не се дължеше ДДС, но това може и да е отпаднало вече. 1
Guinness Публикувано: 10 октомври, 2023 Публикувано: 10 октомври, 2023 На 8.10.2023 г. в 6:58, rumiana georgiew каза: Здравейте, след 10 дни летим през Сантяго за Калама. Как е най-добре да изтеглим пари от банкомат на летището в Сантяго или да сменим долари? Възможно ли е плащане с Револют/Виза из Чили или на кеш да разчитаме? Разшири Точно в Калама никъде не приемаха плащане с карта през май/ 2019 година. Сега може и да е различна ситуацията, но аз ви препоръчвам да си носите пари в брой. Освен това е далеч по-изгодно да обмените пари в Сантяго, защото курсът в Калама беше по-неизгоден. Ако все пак имате нужда от пари в Калама може да погледнете това чейдж бюро, което предлагаше най-добър курс - https://oneticketjustgo.com/3-days-in-san-pedro-de-atacama-chile/ 1
RumiG. Публикувано: 15 октомври, 2023 Публикувано: 15 октомври, 2023 Къде в Ел Чалтен най-изгодно може да сменим долари?
Alexander Публикувано: 15 октомври, 2023 Публикувано: 15 октомври, 2023 По магазините има обявени курсове, трябва да огледате. 1
Боян Димитров Публикувано: 24 октомври, 2023 Публикувано: 24 октомври, 2023 Някой да препоръча сайт за резервиране на полети и за резервиране на коли под наем за Южна Америка. Основното направление е Панама - Колумбия, но ме интересуват и вътрешни полети из Колумбия, и други връзки от Панама. За кола под наем ми трябват и двете страни.
Боян Димитров Публикувано: 26 октомври, 2023 Публикувано: 26 октомври, 2023 За Колумбия и Панама има ли задъжителни и препоръчителни ваксини
Guinness Публикувано: 26 октомври, 2023 Публикувано: 26 октомври, 2023 На 26.10.2023 г. в 11:28, Боян Димитров каза: За Колумбия и Панама има ли задъжителни и препоръчителни ваксини Разшири Препоръчително е за жълта треска.
DaBo Публикувано: 26 октомври, 2023 Публикувано: 26 октомври, 2023 На 26.10.2023 г. в 11:28, Боян Димитров каза: За Колумбия и Панама има ли задъжителни и препоръчителни ваксини Разшири Задължителни няма. В Колумбия, ако ходите към Летисия и Амазонка, тогава има препоръка за жълта треска. Като цяло и там може без ваксина. 3
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега