Прескочи до съдържание

Югоизточна Азия - бързи въпроси

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Това е тема за бързи въпроси, свързани с Югоизточна Азия. Какво е бърз въпрос? Това е въпрос, който има достатъчно конкретика, така че да му бъде отговорено с до 2-3 отговора, т.е. въпрос, който не предизвиква дискусия. Примери:

- До къде отиват BTS влаковете в Банкок?

- Кога е фестивала Loy Krathong?

Има и друг тип въпроси, които може да изглеждат бързи, но да са въпрос на лично мнение и може да предизвикат дискусия. За тях се пуска отделна тема. Примери:

- Краби или Пукет?

- Колко дни са нужни за Ангкор?

Възможно е да решите, че въпросът ви е бърз, да го пуснете тук и да се зароди дискусия - няма лошо, ще бъде отделен в нова тема, да не се чудите 🙂

Разбира се, ако искате да обсъдите цялото си пътуване в детайли, винаги пускайте нова тема. По този начин най-добре ще си го проследите от първите въпроси до самото пътуване и разказите ви след него. 

Препоръчани мнения

Публикувано: (редактирано)
преди 4 часа, DaBo каза:

Вземете си сушени плодове вместо пресни - сушеното манго е супер! Има и сушен дуриан и т.н. 

Вижте за тази верига супермаркети - https://www.bigc.co.th

Също си вземете чипс с местен вкус. Например чипс Lay's имат специални азиатски вкусове, които ги няма тук:

Покажи

f8b7090098b6e05ae646fc7fd4b552b1.jpg.34995cdfdac622c6f48ff1912fea6400.jpg

Овкусени ядки с най-различни вкусове:

Покажи

Screenshot2026-04-16at10_08_21.png.ddabb4c11433e4f8a3547160e06b63ff.png

Нудели:

Скрий

81euLpWP5SS.jpg.957130ced940fd77f9fc7224d6b6a89d.jpg

3 в 1 чай на прах, много са популярни там, с различни вкусове:

Скрий

71RHovZGCL._AC_UF8941000_QL80_.jpg.29bb09f4c2323ec2eabaa8752bae0a8a.jpg

Имат разни медицински мазила - тигрова мас, кремове за мускулно-ставни болки тип Волтарен - казва се Counterpain и подобни. 

Намерете голям супермаркет, там ще има всичко.

Тази верига Big C я знаeм - основно в нея пазарувахме + Макро Маркет, което е като нашето Метро - аз много харесах изобилието на плодове и зеленчуци там. Всеки ден ходехме за кокоси - 2 торби по 8 броя.

Нудълите не са ли с много химичен състав? Поне тези в България са такива. 

Преди 1 час, T.E.Lawrence каза:

Аз винаги купувам сушено манго. Любимо ми е, а и на който съм подарил ,всички са във възторг. 

Сушено манго ще взема тогава - от къде препоръчвате и в какви разфасовки ? Бананов чипс много ядат момчетата в България, но тук е много по хубав и от него, ако знам от къде ще взема. 

Проблемът ми е , че магазините им са огромни ( в които ние бяхме) ,

препълнени с неща, повечето без надпис на английски и аз нямам представа какво да взема. 

преди 4 часа, Argentique каза:

И аз не бях разбрала за плодовете и си носехме няколко пъти до Истанбул...

Вземете си ей това, червеното е по-силното от бялото. Освен за разни разтежения, става и за хрема (външна употреба). Според продавачите лекува всичко. 😃
Засега за ударено съм го ползвала - мина ми като на куче. 😃

image.png.01dbdd36e0962b143dc5647c47b54570.png

Добре, че писа. днес докато оправяхме багажа ритнах с бос крак единия куфар и мисля, че пукнах единия пръст на крака. Ще пробвам да намажа, че не знам как ще вървя през следващите дни. 

преди 4 часа, Eva eva каза:

От 7/11 си вземете дезодорант - камъче 🙂 Топ е, става и за подаръче 🙂

Носехме 3 antipersperant rolls и свършихме 2 за 3 седмици почти - къпане по 2-3 пъти на ден...и си взехме 2 за проба. Много добри са за мен. 

Планирахме в събота да отидем на уикенд пазар сутринта и после в Терминал 21 от 12 ч до 17 ч, но сега гледам, че няма голям хранителен магазин в този Мол. 

Каква е вашата препоръка за Мол - идеята е да разглеждаме, да ни намасажират преди полета, да хапнем във фууд корта  и бях избрала Терминал 21 заради тематичността. 

Редактирано от Madonna
Публикувано:

Понеже прочетох в другата тема - какви лекарства вземате от Тайланд? 

Аз взех преди седмица Третиноин , който в Италия е 20 евро, а в България, го продават на черния пазар заоколо 60 лв, тук го взех за 3 евро. 

Разни противогъбични и противопаразитни ще взема да направим по един детокс курс с децата. 

Какво друго?

Вчера купихме един голям куфар и вече го напълнихме 🙂  . Утре да мине вътрешния полет , че там сме ограничени до 3 х 20 кг + 5 ръчни до 7 кг и ще донапълним в Банкок. 

Публикувано:
преди 3 часа, T.E.Lawrence каза:

Любимо ми е, а и на който съм подарил ,всички са във възторг.

И ние искахме да подарим, ама ... го изядохме. Случва се. 

• Смея се 6
  • 1 месец по-късно ...
Публикувано:

1. За Малайзия, Сингапур и Виетнам през юни има ли някакви документални изисквания освен попълването на съответните Arrival cards?
https://prearrival.immigration.gov.vn/

https://eservices.ica.gov.sg/sgarrivalcard/

https://imigresen-online.imi.gov.my/mdac/main
В Малайзия бях тази година и за там ми е по-ясно.

2. Струва ли си еднодневен трип за шнорхелинг до Cham Island от Хой Ан, или да ида с преспиване, или въобще да не ходя? :smile: Време имам, харесвам места с по-малко хора. Ако водата е мътна, може да пропусна.

Публикувано:

За Виетнам не. В другите страни не съм ходил последните няколко години ,но нямаше, освен нещо съвсем ново да са сложили. 

• Благодаря 1
Публикувано:
На 9.11.2024 г. в 15:27, Argentique каза:

Привет! Ако купя билети на Air Asia и Nok Air от посредник, може ли после да добавя багаж в сайтовете им на същите цени, или след покупка на билет се оскъпява багажът, както е при Райън примерно.
Или да не се циганя с посредници и да купувам билети директно от авиокомпаниите? :smile:

Здравейте!

Купих билети с Nok Air без багаж през посредника MyTrip. Добавих си резервацията успешно в приложението на Nok Air. Там виждам, че 20кг. куфар е 700 THB. Въпросът ми е - тази цена ще се промени ли след време (както при Уиз, например) или е константна? Има много месеци до полета ни и затова се чудя има ли смисъл да бързам с багажа.

• Замислям се 1
Публикувано:
преди 3 часа, r_nikolov1 каза:

Здравейте!

Купих билети с Nok Air без багаж през посредника MyTrip. Добавих си резервацията успешно в приложението на Nok Air. Там виждам, че 20кг. куфар е 700 THB. Въпросът ми е - тази цена ще се промени ли след време (както при Уиз, например) или е константна? Има много месеци до полета ни и затова се чудя има ли смисъл да бързам с багажа.

За Нок не знам, така и не летяхме с тях, но с AA не се оскъпява въобще.

Обаче АА сега съвсем не ми прие картата за багажа и ми е блокирана резервацията за всякакви нататъшни действия, та ще водим дълги разговори по мейл тепърва.
А се полакомих през посредник, че разликата беше 30€.
Досега имах няколко резервации само през посредник - никакви проблеми с добавяне на багаж. Правех го при чекиране обикновено.

• Харесвам 3
Публикувано:

За последен път, когато купувах билети през посредник ,точно Air asia имаха някаква простотия, че трябва да чакаш някакви дни преди полета, за да можеш да си добавиш багаж и също някаква драма с плащането. Оправих се, но просто реших, че не си заслужава повече да се занимавам за няколко долара разлика. Да не говорим, че тази проверка през различните посредници също си е едно солидно губене на време. 

• Харесвам 3
  • Замислям се 1
Публикувано:

Тази година имахме три полета с АА, миналата – два и само един път се появи проблем с добавяне на багаж (уж не минава картата), но го добавих към другия човек със същата карта и готово.
Посредниците и те са едни магарета – при мен конкретно Еdreams оферираха билета като включващ чекиран багаж 20 кг (така цената съвсем стана смешна), но в крайна сметка в сайта на АА се оказа, че не е вярно и след разправия Edreams ми казаха, че ще ми възстановят разликата, която платя на АА. Сега АА са ми завели номер с проблем за резервация и ще си пишем фермани - че като виси неплатена сума, нито да се чекираш, нищо не можеш да направиш с резервация на АА. :unsure:

Обикновено бързо си намирам най-ниската актуална оферта за билет и време не губя.

• Харесвам 3
  • 3 месеца по-късно ...
Публикувано:
преди 14 часа, КОКО22 каза:

Не знам за ДСК, но аз съм плащал и в Тайланд и във Виетнам с КК на ПИБ и след като си взема кешбека ми излиза по-добра сметката даже и от Револют

Във Виетнам може ли масово да се плаща с Револют?

Публикувано:
преди 9 минути , Дани Магелани каза:

Масово не може с карта. При мен даже половината хотели бяха в брой, но не съм ходила във вериги.
Заведения, масажи, покупки - всичко е в брой.
В 7/11 може с карта, автобуси онлайн, Граб, някоя екскурзия от голям агрегатор и това е. Може би в някой голям мол да може, но по такива не стъпвам.
Те иначе си сканират някакви кодове за плащане с телефон дори в заведения на улицата, но не съм задълбавала.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 22 минути , Дани Магелани каза:

В Ханой сме плащали с карта в Uniqlo, супермаркети, и заведения за хранене, които не са с 2 маси на улица🙂.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:

За музейните обекти - последно лятото всички бяха в брой. Носех си долари по 100 и после теглех от револют.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 3 часа, Дани Магелани каза:

Учудващо в голям брой заведения в Сайгон вече може, и то без такси и минимална сума. Със сигурност, обаче, си носи пари в брой, особено из триповете, малките населени места и за стрийт фууда.

• Харесвам 4
  • Благодаря 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.