Прескочи до съдържание

Индия - бързи въпроси

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Това е тема за бързи въпроси, свързани с Индия. Какво е бърз въпрос? Това е въпрос, който има достатъчно конкретика, така че да му бъде отговорено с до 2-3 отговора, т.е. въпрос, който не предизвиква дискусия. Примери:

- Има ли метро в Делхи?

- Какво е работното време за посещения на Тадж Махал?

Има и друг тип въпроси, които може да изглеждат бързи, но да са въпрос на лично мнение и може да предизвикат дискусия. За тях се пуска отделна тема. Примери:

- Кой квартал е най-подходящ за нощувка в Делхи?

- Каква класа да купуваме при пътуване с влак в Индия?

Възможно е да решите, че въпросът ви е бърз, да го пуснете тук и да се зароди дискусия - няма лошо, ще бъде отделен в нова тема, да не се чудите 🙂

Разбира се, ако искате да обсъдите цялото си пътуване в детайли, винаги пускайте нова тема. По този начин най-добре ще си го проследите от първите въпроси до самото пътуване и разказите ви след него. 

Препоръчани мнения

@t_petkov За 6 нощувки направихме Делхи, Агра, Джайпур и Ратанборе с шофьор. В Делхи сме ползвали и метро от хотела до един Мол вечерта след като шофьора ни остави в хотела, в Джайпур - тук-тук пак през тъмната част на деня и се разхождахме сами на един пазар. Изглеждаше ми безопасно. Може би 1 нощувка в Делхи не ни достигна(но то винаги при нас 1 нощувка не ни стига 😋 ) и много ме е яд, че пропуснахме Удайпур 🤔

• Харесвам 2
Връзка към коментар
На 1.02.2023 г. в 14:15, t_petkov каза:

Здравейте, имам бърз въпрос. Организирам пътуване за Индия около 2 седмици. Не сме били до сега там. Идеята ми е разбира се златния триъгълник и 3-4 дни да прекараме в Ашрам, най-вероятно в Ришикеш. Според вас може ли да се справим с междуградския транспорт или е почти задължителни да си търсим шофьор с кола? Каква е разумната цена за шофьор с кола? От гледна точка на сигурността можем ли да се разкарваме нормално из улиците на Агра и Джайпур например? 

Поздрави 😊

Аз бих ти препоръчал кола с шофьор. Ако искаш, мога да ти дам контакт. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 15 часа, t_petkov каза:

Да, ще се радвам! Колко ви взе на вас горе-долу? 

Мои приятели и аз ползвахме услугите на treetrunktravel.com. Същата фирма организира и транспорта на групата магеланци, която замина тези дни. Моят познат индиец, който беше един от собствениците в тази фирма, обаче ми каза, че е бил принуден да напусне фирмата и е направил нова фирма. Новата фирма е www.cliqueholidays.com. Бих ти препоръчал именно тази фирма, защото сега започва да развива новата фирма и ще се старае, а познавам и самия човек. Обещах да го препоръчам. Можеш и в Уотсап да го потърсиш на телефон: +919015493496. Казва се Rahul Gaurh. Той ще ти помогне с организиране на транспорта (кола с шофьор), може и с хотелите да те посъветва, ще ти отговори на въпроси, ще ти помогне с организиция и т.н. Той е много свестен, но за да ти обърне особено внимание, ще му изпратиш поздрави от мен. На лични ще ти изпратя моето име, за да се сети. 🙂 И да прочетеш пътеписа ми за Индия в две части. 😉 Там има много отговори на въпроси по организацията. А и аз съм насреща. Индия е уникална. 🙂          

преди 15 часа, t_petkov каза:

Колко ви взе на вас горе-долу? 

Кола, шофьор, гидове във всеки град, 4-звездни хотели със закуска, трип с влак, вечеря у тях със семейството му и т.н. за 11 дни - по 830 евро на човек за двама. Но аз се пазаря като циган. 🤣

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Колко време да си оставя на летището в Делхи за трансфер от международен полет към вътрешен от друг терминал?

Ако предположим, че кацне на време, колко време бихте си оставили за проверките, буса до другия терминал и отново чек-ин, само с ръчен багаж сме.

Връзка към коментар
преди 2 часа, Oshko каза:

Колко време да си оставя на летището в Делхи за трансфер от международен полет към вътрешен от друг терминал?

Ако предположим, че кацне на време, колко време бихте си оставили за проверките, буса до другия терминал и отново чек-ин, само с ръчен багаж сме.

Много е важно да видиш терминалите на пристигане и излитане. Със сигурност са различни тези на вътрешните и международните полети. Вероятно с такси ще трябва да се придвижете (около 10-15 мин). Ние слязохме от вътрешен полет и имахме около 1:30 ч. до международния. Успяхме. Но индийците са мудни и си предвидете време при емиграционните (за всеки случай 1 час). Мисля, че ако имате поне 2 часа + резерв от 30 мин., ще се справите. Но все пак това би било минимума.

Връзка към коментар

Кои сайтове ползвахте за хотели и влак в Индия? Вътершни полети си букнах успешно директно от сайтовете на авиокомпаниите, но останалото...

Аз такова чудо до сега не съм срещал в друга държава - или картата не ми минава, или не мога да се регистрирам с телефона, или сайта бил ограничен за моя регион...

https://www.irctc.co.in/ - не ми одва OTP, имам над 20 мейла със съпорта, не разбират от дума - screenshots, опитайте пак и т.н.

https://12go.asia/en - липсват влакове и продава билети само за 2-3 седмици напред

https://www.easemytrip.com/ - всичко е точно, регистрирах се, има доста лоши отзиви в нета, особено за хотели, за момента май са единствен работещ вариант

https://www.makemytrip.com/railways/ - едно време беше хит в Магеланци, сега приложението вече не е налично, сайта върти до безкрайност за влакови билети, за хотели като че ли работи

https://www.ixigo.com/trains - ту работи, ту ми казва че не е за моя регион, нямам представа от какво зависи. Приложението работи, но моят български номер(и всеки друг български) ми казва, че е грешен и не иска да ме регистрира.

https://forest.mponline.gov.in/ - за пасове за парковете, ужким се регистрирах успешно с телефон, накрая не приема резервации от не индийци, наложи се да мина през хора от същата организация, много мудно и мъчително.

https://mpstdc.com/ (използва за бъкинг https://www.secure-booking-engine.com/)- верига хотели по парковете - ядец, не ми минава плащането, с 5 карти опитах, писах им, писах на съпорта на сайта също, глас в пустиня. Ще хвана и тук да ми резервира човека с пасовете, но той пък е в отпуск.

• Замислям се 1
Връзка към коментар

преди 2 часа, Oshko каза:

Аз такова чудо до сега не съм срещал в друга държава - или картата не ми минава, или не мога да се регистрирам с телефона, или сайта бил ограничен за моя регион...

Та има ли по-хубаво нещо от това конвенционалните западняшки начини да не сработват?! Това значи, че ще трябва различен подход, ще има изненади, тоест - приключението ти е гарантироно. Ако искаш съдействие от местен - www.cliqueholidays.com, +919015493496. Казва се Rahul Gaurh. Кажи му, че един негов приятел от БГ ти е дал координатите. Той ще ти съдейства.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Има ли алкохол в ресторантите в Индия? Не мога да намеря инфо, освен че трябва да имат лиценз, което нищо не значи. В каква част от ресторантите има и в каква няма? Опитвам се да се ориентирам какво а очаквам.

Връзка към коментар
преди 1 час, Oshko каза:

Има ли алкохол в ресторантите в Индия? Не мога да намеря инфо, освен че трябва да имат лиценз, което нищо не значи. В каква част от ресторантите има и в каква няма? Опитвам се да се ориентирам какво а очаквам.

Навсякъде, където ние ядохме, имаше алкохол. 

преди 1 час, Oshko каза:

В каква част от ресторантите има и в каква няма?

Ами предполагам, че в 48,53% от ресторантите в Индия се предлага алкохол, 26,37% не се близва алкохол. В останалата част от ресторантите се предлага само бира. 🤣🤣🤣

Връзка към коментар

Нрендер, гид от Делхи, говори български +91 96433 75452, препоръчан ми е от йога учителя ми, който е индиец. Имам на аудио съобщение на индийски молба поръчка да не се слага чили и масала понеже местните възприятия са различни. 

Връзка към коментар

Златния триъгълник с кола или с влакове?

Мислех с влакове, сега разни индийки агенции ме убеждават, че с влакове ще загубя повече време и е по-удобно с кола, какво мислите?

Връзка към коментар
  • 4 седмици по-късно ...

Привет,

Май месец и ние плануваме едно 3 седмично пътуване до Индия и имам 2 въпроса към хората били вече там.

Понеже почти всичките ни места за спане приемат само кеш на място, най-вероятно ще се наложи да теглиме пари няколко пъти.
Някой има ли наблюдения над банкоматите на различните банки какви такси имат? Гледъл съм екселът на Revolut, но той е малко стар и не се знае до колко е актуален.
Освен това мисля да ползвам всичките си карти за теглене и да избегна излишно плащане на такси над лимита (Wise, Curve и Revo). Четох, че има и някакви лимити колко може да дърпаш от банкомат, тоест примерно ако искам направо да изтегля еквивалента на 400лв. май няма да стане,а да бутнеш картата втори път май не ставало, но информацията е разнопосочна.

Другият ми въпрос е - някой да е ходил да яде в храма Gurudwara Shri Bangla Sahib в Делхи?

Връзка към коментар
преди 8 минути , dafigg каза:

Привет,

Май месец и ние плануваме едно 3 седмично пътуване до Индия и имам 2 въпроса към хората били вече там.

Понеже почти всичките ни места за спане приемат само кеш на място, най-вероятно ще се наложи да теглиме пари няколко пъти.
Някой има ли наблюдения над банкоматите на различните банки какви такси имат? Гледъл съм екселът на Revolut, но той е малко стар и не се знае до колко е актуален.
Освен това мисля да ползвам всичките си карти за теглене и да избегна излишно плащане на такси над лимита (Wise, Curve и Revo). Четох, че има и някакви лимити колко може да дърпаш от банкомат, тоест примерно ако искам направо да изтегля еквивалента на 400лв. май няма да стане,а да бутнеш картата втори път май не ставало, но информацията е разнопосочна.

Другият ми въпрос е - някой да е ходил да яде в храма Gurudwara Shri Bangla Sahib в Делхи?

Ходил съм в посочения от теб храм, но не да ям. Все пак там хранят бедни хора предимно. 

Май месец миналата година бях и аз - адска жега е. 🤯🥵🤯

На 24.02.2023 г. в 9:44, Oshko каза:

Златния триъгълник с кола или с влакове?

Мислех с влакове, сега разни индийки агенции ме убеждават, че с влакове ще загубя повече време и е по-удобно с кола, какво мислите?

С кола!!!

Ако ти трябва контакт, ще ти пратя. 

Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...
37 minutes ago, Lindt said:

С кои авиокомпании се лети в тази необятна Индия? Пускат ли промоции, рисковано ли е да взимаме през посредници, някой има ли някакви наблюдения? 

IndiGo и SpiceJet. 

Сигурно има поне още 1-2. 

Летял съм с тия 2014. Нямаше проблеми с резервацията през сайтове им. 

Цените бяха ок Ченай - Калкута 17000 руп за 4 еднопосочни. 

ПП влакове няма ли да ползваш? Купона е там. 

Връзка към коментар
преди 54 минути , Lindt каза:

С кои авиокомпании се лети в тази необятна Индия? Пускат ли промоции, рисковано ли е да взимаме през посредници, някой има ли някакви наблюдения? 

IndiGo, Air India. Цените на билетите е около 4000-5000 рупии. Промоции можеш да намериш ако минеш през индийски посредник.Там ти дават отстъпка за първа резервация и разни други кодове. Едно от приложенията където можеш да пробваш е Ixigo

• Благодаря 1
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...
преди 22 минути , Милена Модева каза:

Ако у одобно, моля дайте контакт с фирмата!

Фирмата е Clique Holidays (www.cliqueholidays.com). Човекът се казва Rahul, а това е личният му телефон: +91 90154 93496, като има уотсап. Хубаво е да му кажеш, че имаш контакта от човек, който е бил там април/май 2022 г. 

Напоследък чувам, че иска високи цени, но ние сме виновни, че ги плащаме. Аз се пазаря и смъквам доста. 🙂

Връзка към коментар
Милена Модева
преди 15 минути , Pantelej Putnik каза:

Фирмата е Clique Holidays (www.cliqueholidays.com). Човекът се казва Rahul, а това е личният му телефон: +91 90154 93496, като има уотсап. Хубаво е да му кажеш, че имаш контакта от човек, който е бил там април/май 2022 г. 

Напоследък чувам, че иска високи цени, но ние сме виновни, че ги плащаме. Аз се пазаря и смъквам доста. 🙂

Много благодаря, явно всички искат доста, народът е полудял! Цените излизат по-високи от организирани екскурзии, но да видим!

Аз също се пазаря, да видим дали ще успея да измъкна реална прилична цена. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 4 седмици по-късно ...

Привет, обмислям да направя Непал и Индия през октомври/ноември за 15-16 дни. Идеята за Непал е онсовно Катманду, няма да правя преходи. За непал предвиждам около 7 дни макс. В Индия съм бил в Делхи, Агра, Варанаси и Джайпур. Дайте предложение за най-подходящо време и идея за нещо подходящо и интересно за за останалиоте 7 дни в Индия. Може би Ришикеш ми се върти в главата. Обичам главно да се смесвам с местните, храна, бит култура,  без много туристически места, музеи. 

Връзка към коментар
преди 1 час, Salsam каза:

Привет, обмислям да направя Непал и Индия през октомври/ноември за 15-16 дни. Идеята за Непал е онсовно Катманду, няма да правя преходи. За непал предвиждам около 7 дни макс. В Индия съм бил в Делхи, Агра, Варанаси и Джайпур. Дайте предложение за най-подходящо време и идея за нещо подходящо и интересно за за останалиоте 7 дни в Индия. Може би Ришикеш ми се върти в главата. Обичам главно да се смесвам с местните, храна, бит култура,  без много туристически места, музеи. 

Ние сме в Индия от 14 до 24 февруари. Програмата ни включва освен златният триъгълник и Амритсар и Дарамшала. Не знам колко ще са ти интересни Амритсар и Дарамшала, но според мен си струва да се видят заради сигхите и златния храм в Амритсар и Далай Лама в изгнание и тибетската общност в Дарамшала.

Връзка към коментар
преди 8 часа, Salsam каза:

Идеята за Непал е онсовно Катманду, няма да правя преходи. За непал предвиждам около 7 дни макс.

7 дни за Непал, ако са основно за Катманду, ми се виждат много.

Имай предвид, че един от големите празници в Непал е Deshain, който виждам в 2023 г. е в края на октомври. На този празник се събират семействата, продължава няколко дни. Катманду буквално се изпразва - всеки пътува за родното си място, почти всичко е затворено и градът има леко призрачен вид. Гледай да не уцелиш точно този период

Връзка към коментар

И аз мисля , че 7 дни за Катманду са много.По ден за трите стари кралски столици - Kathmandu , Patan и Bhaktapur + още един ден да кажем до Nagarkot Повече от 4 дни не бих отделил ,още повече че хиндуистките храмове с нищо не са по-различни от тези които сте виждали в Индия.

Аз бих отделил до 4 дни максимум за долината на Катманду и 10 дни за Индия , която предлага много повече  във всяко отношение , в случай че нямате интерес към преходи.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.