Прескочи до съдържание

Перу и Боливия - бързи въпроси

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Това е тема за бързи въпроси, свързани с Перу и Боливия. Какво е бърз въпрос? Това е въпрос, който има достатъчно конкретика, така че да му бъде отговорено с до 2-3 отговора, т.е. въпрос, който не предизвиква дискусия. Примери:

- Има ли входна такса за Мачу Пикчу и колко е?

- Има ли задължителни ваксини в Боливия?

Има и друг тип въпроси, които може да изглеждат бързи, но да са въпрос на лично мнение и може да предизвикат дискусия. За тях се пуска отделна тема. Примери:

- Тежко ли беше изкачването на Мачу Пикчу?

- Заслужават ли ли полетите над Наска?

Възможно е да решите, че въпросът ви е бърз, да го пуснете тук и да се зароди дискусия - няма лошо, ще бъде отделен в нова тема, да не се чудите :) 

Разбира се, ако искате да обсъдите цялото си пътуване в детайли, винаги пускайте нова тема. По този начин най-добре ще си го проследите от първите въпроси до самото пътуване и разказите ви след него. 

Препоръчани мнения

Евгени Димитров
На 6.02.2024 г. в 13:34, elmapl каза:

Здравейте, препоръчайте ни sim карта за Перу. Телефоните ни не стават за esim cards.

Claro, беше 35 сол ($9), ама не помня колко GB нет имаше. Ама това беше отдавна. 

Връзка към коментар

Здравейте,

Има ли някой, който е правил пълните 4 дена на Инка Трейл да даде малко практически насоки относно това, какво е най-добре да се прави като физическа подготовка?

Връзка към коментар
  • 5 месеца по-късно ...

Здравейте,

започваме да планираме пътуване до Перу ( най-вероятно в края на април/началото на май 2025, за около 14 до 18 дни ).

В почти всички места където сме били по света сме ползвали кола под наем или вътрешни полети ( в случай, че разстоянията са много големи ).

Та, за Перу - ясно е, че ще има някой и друг вътрешен полет, но предполагам за някой места бихме предпочели да ползваме кола под наем. Бихте ли ми казвали сигурно ли е придвижването с кола под наем? Чета, че има 1-2 района в централно Перу, които не се препоръчват за туристи. Предполагам, че ще ги избегнем, но иначе как е по останалите пътища? Трябва ли с нещо да се съобразим при наемането на кола ( необходим ли е джип или и обикновен автомобил ще свърши работа ). Мислим да направим някой и друг планински преход ( еднодневни предимно ).

Много ми се иска да избегнем придвижване с обществен транспорт ( с изкл. на самолет ), където е възможно.

Връзка към коментар
преди 50 минути , bks каза:

Здравейте,

започваме да планираме пътуване до Перу ( най-вероятно в края на април/началото на май 2025, за около 14 до 18 дни ).

В почти всички места където сме били по света сме ползвали кола под наем или вътрешни полети ( в случай, че разстоянията са много големи ).

Та, за Перу - ясно е, че ще има някой и друг вътрешен полет, но предполагам за някой места бихме предпочели да ползваме кола под наем. Бихте ли ми казвали сигурно ли е придвижването с кола под наем? Чета, че има 1-2 района в централно Перу, които не се препоръчват за туристи. Предполагам, че ще ги избегнем, но иначе как е по останалите пътища? Трябва ли с нещо да се съобразим при наемането на кола ( необходим ли е джип или и обикновен автомобил ще свърши работа ). Мислим да направим някой и друг планински преход ( еднодневни предимно ).

Много ми се иска да избегнем придвижване с обществен транспорт ( с изкл. на самолет ), където е възможно.

аз съм минавал От Лима до Наска и обратно по панамерикана с кола под наем и нямаше никакви ядове. Обикновена кола е достатъчна и повече внимание в Лима и по по -големите градчета . 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, bks каза:

Здравейте,

Аз си спомням, че @christuff ползва кола под наем за цялата им екскурзия в Перу. Потърси негови мнения за Перу или му пиши.

---

Аз също предпочитам кола под наем пред обществен транспорт, където и да сме били, Но в Перу направихме изключение:

- Разстоянията са големи;

- Пътищата не са тези в Европа;

- Обществения транспорт е повече от добър и евтин - в автобусите има седалки, тип легла, където идеално се спи за преход над 3-4 часа, Самолетните билети бяха евтини. Ползвали сме Лима-Икитос и Икитос -Куско.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 4 часа, neuromancer каза:

Е, до Икитос с кола няма да стигнеш 🙂

Вероятно няма да ползваме кола под наем през цялото време. Става въпрос да ползваме кола за по-близки дестинации ( до към 500-600 километра ). В Аржентина ползвахме 7 вътрешни полета, а коли наехме в Мендоса за района и Ел Калафате, като от там прескочихме до Торес дел Пайне.  Нещо подобно смятаме и за Перу. 

Икитос не сме го включвали. Джунглата не ни влече особено, пък и вече сме виждали джунгла. По скоро планинската част е целта.

Връзка към коментар
  • 3 месеца по-късно ...
  • 2 седмици по-късно ...
11 minutes ago, Zlatin Mitsov said:

Здравейте, 

знам, че ще е много нетипично, но тъй като мислим да пътуваме организирано. Някой може ли да препоръча агенция за Перу. 

Мерси.

Тук не знам дали ще намериш някой да е ползвал агенция.Може и да греша.Пробвай в бг мама.

• Смея се 1
Връзка към коментар
преди 3 минути , swimmer каза:

Тук не знам дали ще намериш някой да е ползвал агенция.Може и да греша.Пробвай в бг мама.

Да, ясно, но все пак да опитам. Не мисля, че за такава дестинация ще пишат, там са по Европа специалисти 😉 . А и Дубай и Малдивите сигурно. 

Връзка към коментар

освен, че не ползваме, във форума не се обсъждат български туристически агенции, с цел избягване на огромно количество спам и (само)реклама. Чужди може.

но наистина Перу е изключително лесно за самостоятелно посещение, с хиляди бекпекъри ще се срещнеш там, както и услуги се предлагат на всяка крачка

ако можете да се оправите където и да е, ще се оправите и в Перу

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 10 часа, Zlatin Mitsov каза:

Здравейте, 

знам, че ще е много нетипично, но тъй като мислим да пътуваме организирано. Някой може ли да препоръча агенция за Перу. 

Мерси.

Аз пътувах септември с https://www.gadventures.com/ и мога да ги препоръчам с две ръце. Не са българска агенция, но са супер точни и няма да съжалявате, ако ги изберете.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.