mariya* Публикувано: 11 април, 2018 Сподели Публикувано: 11 април, 2018 (редактирано) Бях през март месец. Според мен направете Йерусалим сами, а за Витлеем, Масада, Мъртво море, р. Йордан си наемете такси. Ние също бяхме с Халиф - 4 възрастни 100 долара без Масада Също бяхме чели за многото проверки. Оказа се точно обратното. Зададоха ни само няколко въпроса и това е. Останах много приятно изненадана от дестинацията Редактирано 11 април, 2018 от mariya* Връзка към коментар
MARTiNSHO Публикувано: 11 април, 2018 Сподели Публикувано: 11 април, 2018 Хора, билета за влака все едно ли е дали ще го взема на място или по интернет е по-евтино? Също така да ми кажете Diners как минава там и ОК ли са като цяло с пос терминалите и карти? Връзка към коментар
kreo Публикувано: 11 април, 2018 Сподели Публикувано: 11 април, 2018 преди 9 минути , MARTiNSHO каза: Хора, билета за влака все едно ли е дали ще го взема на място или по интернет е по-евтино? Също така да ми кажете Diners как минава там и ОК ли са като цяло с пос терминалите и карти? Няма разлика в цената на билетите. Каквато беше стойността в сайта, такава беше и на място. Пътувахме март, така че информацията е прясна. Между другото много добре уреден транспорт. Придвижвахме се с влак от летището на Тел Авив до града, както и от Тел Авив до Хайфа и обратно. Тръгват навреме и разписанията се следват стриктно. Същото важи и за автобусите. Връзка към коментар
MARTiNSHO Публикувано: 11 април, 2018 Сподели Публикувано: 11 април, 2018 Много ти благодаря за информацията Ами какво се случва с плащането с български карти? Като съм ходил извън Европа никога не съм имал проблем, но знам ли ги тез хорица там. Връзка към коментар
agenta Публикувано: 11 април, 2018 Сподели Публикувано: 11 април, 2018 Отново да попитам за втория ми въпрос, относно използването на местна СИМ карта в Израел, попаднал съм на тези www.simtoisrael.com и мисля, че са разумни като съотношение цена качество? Някой има ли впечатления, ако е ползвал мести СИМ карти и евентуални препоръки за тях? Връзка към коментар
MARTiNSHO Публикувано: 13 април, 2018 Сподели Публикувано: 13 април, 2018 (редактирано) Здравейте, Имам следните питания. Имам 3 дни в Тел Авив. Искам да ги използвам максимално добре. Единият ден ще се разходим из самия Тел Авив и ще отидем на плаж. Но втория ден искам да го направя daily трип или до Йерусалим, или до Масада и Мъртво море. Въпросът ми е дали сами си ги организирате или използвате някакви организирани турове? Също така някой ако е наемал кола под наем да каже дали всичко е наред Редактирано 13 април, 2018 от MARTiNSHO :) Връзка към коментар
infectedmushroom Публикувано: 15 април, 2018 Сподели Публикувано: 15 април, 2018 На 4/11/2018 в 14:43, MARTiNSHO каза: Много ти благодаря за информацията Ами какво се случва с плащането с български карти? Като съм ходил извън Европа никога не съм имал проблем, но знам ли ги тез хорица там. Аз сега се върнах от Израел, никакви ядове с плащанията с карта. Връзка към коментар
MARTiNSHO Публикувано: 15 април, 2018 Сподели Публикувано: 15 април, 2018 В момента съм в Йерусалим. ОК са с картите, но цените са безкрайно високи и направо ми се реве. Отделно с техните Шабати Мабати трансфера до летището още не мога да го преглътна. Хората да свежи и има доста готини мацки, но отделно от това определено не е моето място. 1 Връзка към коментар
infectedmushroom Публикувано: 15 април, 2018 Сподели Публикувано: 15 април, 2018 (редактирано) преди 49 минути , MARTiNSHO каза: В момента съм в Йерусалим. ОК са с картите, но цените са безкрайно високи и направо ми се реве. Отделно с техните Шабати Мабати трансфера до летището още не мога да го преглътна. Хората да свежи и има доста готини мацки, но отделно от това определено не е моето място. Хората са свежи да Иначе цените са ултра високи, дори една бутилка с вода струва много! Един амиго от форума тук - @t_petkov беше във Витлеем, та ми се похвали, че за 4 шекела си е взел 12 хлебчета. Аз като отидох във Витлеем си напазарувах 2 плика с неща от там и след това не съм купувал нищо от Израел. Палестина е със супер ниските цени. Иначе не знам с какъв трансфер си бил от - до летището, аз ползвах бус 485 за 16 шекела, но той не пътува по време на Шабат. Имат един шатъл директно от Йерусалим до Бен Гурион за 64 шекела и е 24/7. Това мисля е ок опция, в левове е приблизително 30 лв . Редактирано 15 април, 2018 от vbkirilov Връзка към коментар
MARTiNSHO Публикувано: 15 април, 2018 Сподели Публикувано: 15 април, 2018 Ами мислех го да е с влак, което е най-евтиното и бързо. Обаче... от де да знам, че шабат е 24 часа :X. С такси... което по време на Шабат е фиксирана цена 190 шекела. Трябваше да повикам малко по тях за да ми обяснят защо е по-скъпо от стандартното. Връзка към коментар
tara Публикувано: 16 април, 2018 Сподели Публикувано: 16 април, 2018 След инцидентно купени билети на Уиз на хубава цена, се нареждам с питане, защото имам безкрайно кратко време за подготовка - само няколко дни. С мъжа ми сме ходили два пъти, но винаги организирано и съм видяла доста неща. Сега мисля да видим Стария град, Витлеем, Мъртво море, Масада. Ако остане време евентуално разходка до Тел Авив. Йерихон го изключвам, защото след лифта има доста стълби, а ние - трима близки по-възрастни и с високо кръвно , както и дете на 3.Нямаше места в хотела в Йерусалим, в който доста от вас са оставали и препоръчват и за това резервирах последните три стаи в Rivoli Hotel Jerusalem, тъй като сме 6 човека. Ще спим в Йерусалим, защото мъжа ми иска да присъства на нощните литургии на Божи гроб всяка вечер, а пътуването е за неговия рожден ден. Сега питанията: 1. Като транспорт от летището до Йерусалим, какво бихте ми препоръчали - автобус 485 или шерут? Ще сме само с ръчен багаж и количка за детето. Няма да пристигаме или да се прибираме на шабат. 2. По отношение на пътя към летището - отново същото питане. Не откривам спирките на автобус 485 в Йерусалим в сайта. Спира ли в близост до Damascus Gate? 3. Не ми стана ясно и пристигането на летището. Автобусът/шерутът пристига на Терминал 3, където минаваме проверките и след това с шатъл отиваме до Терминал 1 от където летим ли? Тук моля за обяснения като на идиот. 4. По отношение на Масада. Видях, че има лифт. След него има ли много за изкачване пеша? Благодаря на всички писали в темата за подробната информация. Връзка към коментар
infectedmushroom Публикувано: 16 април, 2018 Сподели Публикувано: 16 април, 2018 преди 11 минути , tara каза: След инцидентно купени билети на Уиз на хубава цена, се нареждам с питане, защото имам безкрайно кратко време за подготовка - само няколко дни. С мъжа ми сме ходили два пъти, но винаги организирано и съм видяла доста неща. Сега мисля да видим Стария град, Витлеем, Мъртво море, Масада. Ако остане време евентуално разходка до Тел Авив. Йерихон го изключвам, защото след лифта има доста стълби, а ние - трима близки по-възрастни и с високо кръвно , както и дете на 3.Нямаше места в хотела в Йерусалим, в който доста от вас са оставали и препоръчват и за това резервирах последните три стаи в Rivoli Hotel Jerusalem, тъй като сме 6 човека. Ще спим в Йерусалим, защото мъжа ми иска да присъства на нощните литургии на Божи гроб всяка вечер, а пътуването е за неговия рожден ден. Сега питанията: 1. Като транспорт от летището до Йерусалим, какво бихте ми препоръчали - автобус 485 или шерут? Ще сме само с ръчен багаж и количка за детето. Няма да пристигаме или да се прибираме на шабат. 2. По отношение на пътя към летището - отново същото питане. Не откривам спирките на автобус 485 в Йерусалим в сайта. Спира ли в близост до Damascus Gate? 3. Не ми стана ясно и пристигането на летището. Автобусът/шерутът пристига на Терминал 3, където минаваме проверките и след това с шатъл отиваме до Терминал 1 от където летим ли? Тук моля за обяснения като на идиот. 4. По отношение на Масада. Видях, че има лифт. След него има ли много за изкачване пеша? Благодаря на всички писали в темата за подробната информация. 1. Бус 485. Излизаш от летището и ще видиш къде е публичния транспорт на 2 крачки ти е от изхода на терминала, там се огледай има табелка и пише 485, един голям автобус е. Ще ви остави до гарата в Йерусалим и от там ти е 25 мин пеша до стария град или 6-7 мин с лайт райл. 2. Не спира там. Отиваш до гарата в Йерусалим, спирката е на около 200 метра в посока Старият град. Точния адрес е 220 Jaffa road на ъгъла с Moriya street. Там има една спирка и има табелка с 485. 3. Не, автобус 485 спира и на 1ви терминал. Кажи на водача, че си за там и ще те спре на 1ви терминал. 4. Не съм бил там, та затова нямам отговор на този въпрос. 1 Връзка към коментар
tara Публикувано: 16 април, 2018 Сподели Публикувано: 16 април, 2018 Благодаря. Уиз искат да чекирам количката, а това не се ли прави на терминал 3? Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 16 април, 2018 Сподели Публикувано: 16 април, 2018 количката не се ли чекира на гейта? Връзка към коментар
tara Публикувано: 16 април, 2018 Сподели Публикувано: 16 април, 2018 преди 42 минути , neuromancer каза: количката не се ли чекира на гейта? Би трябвало, но преди седмица и в София, и в Атина ме накараха да я чекирам на гишето на чек-ина за багажа. Вече окончателно се побърках с тази количка. Все чаках детето да порасне да не нося голям багаж, само ръчен, а сега едно питане и въртене с тази количка. Не можах да разбера какъв им е проблема да ми залепят една лепенка на гейта. Връзка към коментар
Jorro Публикувано: 17 април, 2018 Сподели Публикувано: 17 април, 2018 Здравейте, Планирам да запазя полет четвъртък до събота до Тел Авив с Уизз в началото на май. Прочетох темата и сега се притеснявам, че не е добра идея т.к всичко ще е затворено. Не ми стана ясно в събота сутринта за полета ще може ли да отидем с влак или автобус до летището на нормална цена или ще трябва да се разделя със солидна сума за такси? Проблема е, че в неделя полета е много скъп и няма как да останем до понеделник. Та въпроса е заслужава ли си изобщо макар и добрата цена на билетите за полети четвъртък събота да се отиде само за 2 дни. Много ми се ходи до Йерусалим за 1 ден и за Тел Авив да остане 1 . Ако в четв. след полета директно отидем с маршрутка до Йерусалим ще може ли да се върнем на следващия ден сутринта, ако спим там или да се върнем вечерта и да спим в Тел Авив? Връзка към коментар
infectedmushroom Публикувано: 17 април, 2018 Сподели Публикувано: 17 април, 2018 преди 58 минути , Jorro каза: Здравейте, Планирам да запазя полет четвъртък до събота до Тел Авив с Уизз в началото на май. Прочетох темата и сега се притеснявам, че не е добра идея т.к всичко ще е затворено. Не ми стана ясно в събота сутринта за полета ще може ли да отидем с влак или автобус до летището на нормална цена или ще трябва да се разделя със солидна сума за такси? Проблема е, че в неделя полета е много скъп и няма как да останем до понеделник. Та въпроса е заслужава ли си изобщо макар и добрата цена на билетите за полети четвъртък събота да се отиде само за 2 дни. Много ми се ходи до Йерусалим за 1 ден и за Тел Авив да остане 1 . Ако в четв. след полета директно отидем с маршрутка до Йерусалим ще може ли да се върнем на следващия ден сутринта, ако спим там или да се върнем вечерта и да спим в Тел Авив? На мен много ми хареса в Израел, даже пак ще се върна така че според мен си заслужава, зависи теб колко те влече. Събота сутринта няма влакове или автобуси заради Шабат, такси от Тел Авив ще ти е към 70 лева, кажи на хотела да ти извика. Можеш да отидеш директно след полета в Йерусалим. Аз кацнах в 10 в Тел Авив, 12 без 10 бях на гарата в Йерусалим. За един ден в Йерусалим няма как да видиш всичко, но зависи и какво искаш да видиш. Повечето неща ще можеш. Петък сутринта може да си вземеш автобус до Тел Авив . Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 17 април, 2018 Сподели Публикувано: 17 април, 2018 Мисля , че е напълно безсмислено да се лети до Израел за два дни или по-скоро чисти ви остават ден и половина от които при това единия е петък. В събота сутрин както вече са писали - от Тел Авив до летището само с такси, но ако останете в Йерусалим мисля, че шерутит-те (маршрутките) работят и на шабат. Връзка към коментар
Jorro Публикувано: 17 април, 2018 Сподели Публикувано: 17 април, 2018 7 minutes ago, vbkirilov said: На мен много ми хареса в Израел, даже пак ще се върна така че според мен си заслужава, зависи теб колко те влече. Събота сутринта няма влакове или автобуси заради Шабат, такси от Тел Авив ще ти е към 70 лева, кажи на хотела да ти извика. Можеш да отидеш директно след полета в Йерусалим. Аз кацнах в 10 в Тел Авив, 12 без 10 бях на гарата в Йерусалим. За един ден в Йерусалим няма как да видиш всичко, но зависи и какво искаш да видиш. Повечето неща ще можеш. Петък сутринта може да си вземеш автобус до Тел Авив . Като прочетох и другата тема за Израел не издържах и купих по-скъп билет даже за понеделник, така че ще сме от четвъртък до понеделник- реално 4 дни- дано ми се оправдаят очакванията. Сега остава много бързо да организирам програмата, че следващата седмица заминаваме за Източна Азия и се връщаме само за няколко часа сън преди да заминем за Израел. 13 minutes ago, stanimir said: Мисля , че е напълно безсмислено да се лети до Израел за два дни или по-скоро чисти ви остават ден и половина от които при това единия е петък. В събота сутрин както вече са писали - от Тел Авив до летището само с такси, но ако останете в Йерусалим мисля, че шерутит-те (маршрутките) работят и на шабат. И аз го осъзнавам, утре ще видя как ще си оправдая още по-дългата отпуска.... Та финалния вариант е 10.05 - 14.05.18 с уизз. Имам няколко въпроса: 1. Относно нощувките ги виждам 2 нощувки в Йерусалим първо и след това 2 в Тел Авив, но нощувките в Йерусалим ми се виждат по-скъпи и от тези в Тел Авив. Имате ли предложения за евтино спане за 3-ма в самостоятелна стая със собствена баня,в момента ги разцъквам и в ММТ. 2. Израелски пари от там ли да обменям ( долари ли) или от тук да си купя направо ? 3. Ако отидем първия ден директно в Йерусалим (ще бъде четвъртък) ще могат ли да се посетят всички неща? В петък ще работи ли нещо? Може би за петък да оставим тура в Палестина и Мъртво море? 4. В събота ще има ли влакове или автобуси до Тел Авив за да се върнем сутринта? 5. За икономично пребиваване ще ни стигнат ли по 30-40 $ на ден за храна? 6.Видях, че уизз излитат от Т1 в Тел Авив . Там има ли салон, в който може да се влезе с Дайнърс, защото в сайта им е посочен само такъв на Т3? Връзка към коментар
infectedmushroom Публикувано: 18 април, 2018 Сподели Публикувано: 18 април, 2018 преди 9 часа, Jorro каза: Имам няколко въпроса: 1. Относно нощувките ги виждам 2 нощувки в Йерусалим първо и след това 2 в Тел Авив, но нощувките в Йерусалим ми се виждат по-скъпи и от тези в Тел Авив. Имате ли предложения за евтино спане за 3-ма в самостоятелна стая със собствена баня,в момента ги разцъквам и в ММТ. 2. Израелски пари от там ли да обменям ( долари ли) или от тук да си купя направо ? 3. Ако отидем първия ден директно в Йерусалим (ще бъде четвъртък) ще могат ли да се посетят всички неща? В петък ще работи ли нещо? Може би за петък да оставим тура в Палестина и Мъртво море? 4. В събота ще има ли влакове или автобуси до Тел Авив за да се върнем сутринта? 5. За икономично пребиваване ще ни стигнат ли по 30-40 $ на ден за храна? 6.Видях, че уизз излитат от Т1 в Тел Авив . Там има ли салон, в който може да се влезе с Дайнърс, защото в сайта им е посочен само такъв на Т3? 1. По - скъпи са да. Самостоятелна стая на мен ми излезе 60 лева на вечер, това е най -ниската цена, която успях да намеря в един хостел самостоятелно. Стаята обаче беше ужасна и не беше това, което рекламираха в интернет, но вече бях платил и се примирих. Моя съвет е да не се опитвате да спестите от хотел точно в Израел . 2. От тук. Аз до НДК на Скобелев бюрото обменям винаги, курса на Шекела е много добър там. 3. Чак всички не, но повечето да, зависи и колко време прекарвате на едно място. В петък до към 5 всичко си работи. Може да идете до мъртво море тогава например . 4. Не 5. На човек - да, особено ако си напазарувате от Палестина, където цените да супер ниски можете и с 15$ на ден да минеш 6. Тук нямам инфо дори не знаех, че Дайнър още съществува преди да видя тема в този форум . Връзка към коментар
Jorro Публикувано: 18 април, 2018 Сподели Публикувано: 18 април, 2018 17 minutes ago, vbkirilov said: 1. По - скъпи са да. Самостоятелна стая на мен ми излезе 60 лева на вечер, това е най -ниската цена, която успях да намеря в един хостел самостоятелно. Стаята обаче беше ужасна и не беше това, което рекламираха в интернет, но вече бях платил и се примирих. Моя съвет е да не се опитвате да спестите от хотел точно в Израел . 2. От тук. Аз до НДК на Скобелев бюрото обменям винаги, курса на Шекела е много добър там. 3. Чак всички не, но повечето да, зависи и колко време прекарвате на едно място. В петък до към 5 всичко си работи. Може да идете до мъртво море тогава например . 4. Не 5. На човек - да, особено ако си напазарувате от Палестина, където цените да супер ниски можете и с 15$ на ден да минеш 6. Тук нямам инфо дори не знаех, че Дайнър още съществува преди да видя тема в този форум . Много благодаря. По точка 4 при това положение как ще се върнем в Тел Авив? В Петък вечерта положението ще е същото, а не знам в колко ще се върнем от тура в Палестина и мъртво море в петък за да се ориентирам в колко часа може да тръгнем обратно за Тел Авив. Връзка към коментар
infectedmushroom Публикувано: 18 април, 2018 Сподели Публикувано: 18 април, 2018 преди 4 часа, Jorro каза: Много благодаря. По точка 4 при това положение как ще се върнем в Тел Авив? В Петък вечерта положението ще е същото, а не знам в колко ще се върнем от тура в Палестина и мъртво море в петък за да се ориентирам в колко часа може да тръгнем обратно за Тел Авив. Такси, аз поне не знам за друга опция . Връзка към коментар
Jorro Публикувано: 18 април, 2018 Сподели Публикувано: 18 април, 2018 50 minutes ago, vbkirilov said: Такси, аз поне не знам за друга опция . Това ще е проблем, защото така се получава, че ние първо в четвъртък трябва да бързаме след полета да отидем до Йерусалим за да хванем часовете за посещение на хълма от 1:30-2:30 . На следващия ден да направи екскурзията до Витлеем и мъртво море и като се върнем в петък вечерта няма как да се придвижим до Тел Авив преди вечерта след 21:00ч в събота. Искам да имаме по 2 дни и на двете места, а така плановете доста се объркват. Сигурно ще трябва рент а кар да се вземе не виждам друг вариант. Връзка към коментар
Jorro Публикувано: 18 април, 2018 Сподели Публикувано: 18 април, 2018 Попаднах на изненадващо добра цена за 2 нощувки за 3-ма с вкл. закуска в този хо(с)тел - http://st-thomas-home.jerusalem-hotels-il.com/en за 60 евро общо, че чак се притесних. Рейтинга и коментарите за него в booking и в tripadvisor са сносни даже клонят към добри. Някой дали не е спал там случайно и какво ще кажете за местоположението му? За Тел Авив нямам такъв късмет ( ако е късмет изобщо) и сносно нещо, което намерих е този апартамент . https://www.booking.com/hotel/il/begin-19-apartment.bg.html?aid=357023;label=gog235jc-hotel-XX-il-beginN19Napartment-unspec-bg-com-L%3Abg-O%3AwindowsS10-B%3Achrome-N%3AXX-S%3Abo-U%3AXX-H%3As;sid=78aea6798f328f67c87c00ebdd7f80ef;dist=0&group_adults=3&group_children=0&no_rooms=1&sb_price_type=total&type=total& Изглежда, че местоположението е добро,но ще се радвам някой , който е бил да изкаже мнение. Предварително благодаря. Връзка към коментар
Травеолани Публикувано: 18 април, 2018 Сподели Публикувано: 18 април, 2018 (редактирано) Здравейте - искам да попитам безопасно ли е да се пътува до Израел в момента? Мои роднини ще пътуват до там с организирана екскурзия другия месец, и като ми казаха се притесних малко. Признавам си, че нищо не знам за Израел, въобще целият район на Близкия Изток ми е като в мъгла и го свързвам само с нестабилност. Виждам, че Магеланци пътуват дотам, допускам че сте запознати и имате повече информация от мен. Благодаря Редактирано 18 април, 2018 от Травеолани Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега