muchachote Публикувано: 9 септември, 2018 Сподели Публикувано: 9 септември, 2018 (редактирано) Намесвам се и аз. Пълни глупости има в сайта на това министерство!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Бях в Израел миналата година декември. На летището, на паспортен контрол, ми зададоха на гишето само 3-4 въпроса, при това на испански, и не са ми искали да покажа абсолютно никакви ама никакви други документи освен международния паспорт! Въпросите са им дежурни: С каква цел пътувате в Израел, Сам ли пътувате, Сам ли приготвихте багажа си, С кого разговаряхте в самолета, и още нещо. "Висенето" ми на гишето беше не повече от 2-3 минути. А най-странното е, че на връщане скенерите дори не засякоха!!!!! и две бутилки от кока кола, от половин литър, пълни с вода от река Йордан. И аз преди да отида бях чел какви ли не небивалици, имало кръстосан разпит, пребърквали джобовете, вкарвали в някаква тъмна стаичка и събличали.... абсолютни измишльотини на фантазьори. Ако човек идва от арабска страна, може би е така, но при българите въобще не е така. Редактирано 9 септември, 2018 от muchachote 4 Връзка към коментар
Роми Публикувано: 9 септември, 2018 Сподели Публикувано: 9 септември, 2018 За въпросите - и мен нищо не са ме питали. А за течностите- имат добри скенери и позволяват пренасянето на вода, незавидимо дали се вижда или не. На нас ни казаха, че водата и бирата не са проблем като видяха , че се колебаем да пием ли бързо, да хвърляме ли и ни пуснаха съвсем спокойно. Така че не е да не са ги засекли, а е такава политиката им. 3 Връзка към коментар
Hesoss Публикувано: 19 септември, 2018 Сподели Публикувано: 19 септември, 2018 здравейте, предстой ми пътуване до Израел. Кацам в Еилат и ми се иска да посетя и Иерусалим и имам няколко въпроса: 1. има ли разлика между цените на организираните трипове онлайн и на място ? понеже цените са меко казани високи се чудех кое е по добре 2. сам ли да си организирам и посещението на Иерусалим и на Мъртво море и на пустинята или да ползвам организиран такъв който е на цена 70$ на човек ? / предполагам, че включва само транспорта и като на всякъде по света такива турове ще има спирка на някой сувенирен магазин да се губи време/ 3. някой гмуркал ли се е от израелска страна в Червено море, че нещо не откривам нито отзиви нито цени ? / сертифициран съм по CMAS / ще съм благодарен ако някой може да ми даде отговори макар и само на някой от въпросите. Връзка към коментар
deyan Публикувано: 19 септември, 2018 Сподели Публикувано: 19 септември, 2018 Аз не съм ползвал организирани турове и мога да отговоря само частично по втория въпрос: - За Йерусалим – ако имаш планове за еднодневен трип, според мен не си заслужава. Пътят е доста и няма да ти остане възможност да го разгледаш, а и това не е град за един ден. За някои от забележителностите е добре да се наредиш по-рано сутринта. Но ако си го решил 70 долара не е лоша цена. Най евтиният транспорт, ако го правиш самостоятелно, е с автобус 444 и струва около 20 долара в посока. Автобусът пътува около 4 часа и можеш да провериш разписанието (макар и само седмица напред) на сайта на Egged. - Относно Мъртво море – можеш да си го организираш спокойно и сам, но се пътува със същия автобус (може и да има и други, но не съм сигурен) и ако е пълен с пътуващи Ейлат – Йерусалим, не спира на междинни спирки. Доколкото знам има и маршрутки, но не съм ти ползвал. Ако сте повече хора, с кола е най-удобно. Връзка към коментар
Венелин Публикувано: 19 септември, 2018 Сподели Публикувано: 19 септември, 2018 On 9/9/2018 at 1:18 PM, muchachote said: Намесвам се и аз. Пълни глупости има в сайта на това министерство!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Бях в Израел миналата година декември. На летището, на паспортен контрол, ми зададоха на гишето само 3-4 въпроса, при това на испански, и не са ми искали да покажа абсолютно никакви ама никакви други документи освен международния паспорт! Въпросите са им дежурни: С каква цел пътувате в Израел, Сам ли пътувате, Сам ли приготвихте багажа си, С кого разговаряхте в самолета, и още нещо. "Висенето" ми на гишето беше не повече от 2-3 минути. А най-странното е, че на връщане скенерите дори не засякоха!!!!! и две бутилки от кока кола, от половин литър, пълни с вода от река Йордан. И аз преди да отида бях чел какви ли не небивалици, имало кръстосан разпит, пребърквали джобовете, вкарвали в някаква тъмна стаичка и събличали.... абсолютни измишльотини на фантазьори. Ако човек идва от арабска страна, може би е така, но при българите въобще не е така. Ами... вярно е, че спомените ми не са никак пресни, от преди 7 години са, но положението в онези земи не се е променило много. Според мен си извадил късмет, заради по-редкия език, на който е трябвало да се води разговора. Пък и... обикновено разпитите се водят при багажните скенери, а не при паспортния контрол, където мен също ме удостоиха само с 1-2 въпроса. Докато си тече опашката ме заговориха буквално десетина служители, сякаш част от тях бяха "стажанти", които се учеха да водят разпит. Но явно чистосърдечното признание, че съм бил в Палестина не им е харесало. Може би и не им е харесало обяснението, че не искам печат в паспорта (тогава слагаха), защото искам да посетя Сирия и Иран - проведохме голяма дискусия за достойствата на сирийските забележителности. Над 1 час си говорихме, но имах време за убиване, а и никой в живота ми не ме е разпитвал толкова детайлно за пътешествието ми. Прегледахме и всички билети за автобусите, с които се возих из страната. Стигнахме дори и до въпроса "каква ти беше темата на дипломната работа". Накрая ме заведоха и в стаичка, където ми ровиха в джобовете, но не са ме събличали, което ми се е случвало на една друга граница :) После ме прекараха като ВИП през опашките, защото се бяхме замотали доста. Може би ако бях спазвал принципа от филма "Животът на другите", че невинният човек се дразни на разпит, щяха да ме пуснат по-бързо. Но пък аз искрено се забавлявах, защото осъзнавах, че излизах от страната - на влизане са много по-строги и може да не те пуснат, докато на излизане ги е страх само да не взривиш самолета. 2 Връзка към коментар
Georgi Stoqnov Публикувано: 25 септември, 2018 Сподели Публикувано: 25 септември, 2018 Здравейте и мен ме интересуват няколко неща? 1 с каква сума пари мога да влезна в израел 2 с каква сума мога да напусна израел 3 ще искат ли да доказвам произхода на парите Благодаря ви Връзка към коментар
Двуцветко Публикувано: 7 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 7 октомври, 2018 Някой може ли да потвърди следното инфо? Посока към Тел Авив - излита се от София Терминал1 (това ясно) В Тел Авив се каца на Терминал3 В обратна посока за София: Излита се от Тел Авив Терминал1 Връзка към коментар
infectedmushroom Публикувано: 7 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 7 октомври, 2018 преди 2 часа, Двуцветко каза: Някой може ли да потвърди следното инфо? Посока към Тел Авив - излита се от София Терминал1 (това ясно) В Тел Авив се каца на Терминал3 В обратна посока за София: Излита се от Тел Авив Терминал1 С Уизз - да, точно така. 1 Връзка към коментар
Щастливеца Публикувано: 12 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 12 октомври, 2018 Зная , че вече е коментирана тема, но моля Ви някой с впечатления от последните месеци да сподели. Трима души от групата ни (11) имаме в паспорта печати от Дубай, а аз и от Оман. До колко това може да ни забави на влизане в Израел (летище Бен Гурион). Не желая заради трима да убием времето на цялата група. Може би е въпрос на късмет, но ако има шанс заради тези печати да ни мотаят повече на границата да ги преиздадем? 1 Връзка към коментар
дидо Публикувано: 13 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 13 октомври, 2018 някой ще пътува ли за израел другата седмица? казаха ми че са пуснали безплатен влак от Тел Авив до йерусалим. Връзка към коментар
Jorro Публикувано: 13 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 13 октомври, 2018 On 10/12/2018 at 10:14 AM, Щастливеца said: Зная , че вече е коментирана тема, но моля Ви някой с впечатления от последните месеци да сподели. Трима души от групата ни (11) имаме в паспорта печати от Дубай, а аз и от Оман. До колко това може да ни забави на влизане в Израел (летище Бен Гурион). Не желая заради трима да убием времето на цялата група. Може би е въпрос на късмет, но ако има шанс заради тези печати да ни мотаят повече на границата да ги преиздадем? Не мисля, че ще е проблем. Аз имах печати от Катар и от Дубай и въобще не са ме питали нищо за тях при влизането май месец т.г. 1 1 Връзка към коментар
Snejnata Публикувано: 13 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 13 октомври, 2018 Здравейте пътешественици! Този петък летим за Тел Авив, група от 12 човека-самостоятелно организирана екскурзия. Кой вариант ти е по - удачен,за да стигнем от летището до хотела , който сме резервирали. Прочетох доста от коментарите тук,но не можах да се ориентирам за цени с градския транспорт. Прочетох за евентуална резервация от сега чрез GetTransfer.com , и ми показва евентуална сума. През google maps - маршрута и прекачванията, но без цени. По - добър ли е варианта с наемането на малък бус..? Благодарско! Връзка към коментар
дидо Публикувано: 13 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 13 октомври, 2018 кой е вашия хотел? Връзка към коментар
Snejnata Публикувано: 13 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 13 октомври, 2018 хотел Олимпия в Тел Авив Връзка към коментар
toxicalert Публикувано: 15 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 15 октомври, 2018 (редактирано) Отново бях в Израел, прибрах се вчера, но искам да ви споделя, как този път за разлика от предишния и на влизане и на излизане от страната властите ми разказаха играта. Целият ми "грях" беше , че новият ми паспорт беше издаден на 02.10.2018 , а аз ...с цялата си наглост 🙂 само два дни след това влизам в Израел....иии , като се почнаааа... Още на паспортен контрол... " Елате с мен" , "Влезте тук и чакайте"... , чаках час и двайсет минути..., пак "Елате с нас" ... започна разпит , защо паспорта ми е издаден само преди два дни. Защо се наложило в последният момент да сменя паспорта, като съм купил билетите още април. Казвам, то аз не помня , че тогава съм ги купил....мнооо сте добри...те , мълчат. Ииии, пак: "ЗАЩО?"...Обяснявам, че предходния паспорт изтичаше декември, а зная, че за да вляза в Израел ми е необходим минимум от шест месеца, затоваааа, използвах стария паспорт максимално дълго, преди да заявя нов. ....Миии не бяха доволни. Едната "аверка" , ми казва : В момента паспорта ви е в лаборатория за потвърждаване на автентичност, надяваме се това не Ви притеснява. Аз и казвам : Амии, завършил съм в Швеция психология с направление " Анализ на девиантното поведение на хората " , което вероятно и Вие, но Ви долових грешка във въпроса...а, като цяло, НЕ, не се притеснявам 🙂 ... тя, гледа с изражение УМНО клонящо към МАЛОУМНО...и млъква до края на иначе приятната ни беседа , като за "Добре дошъл" След това, въпрос от друг любезен и не много надъхан "авер"...помнел ли съм , какво съм правил последният път , като съм бил в Израел 🙂 ...отговарям "ДАА" ... те, мълчат в очакване, аз си мълча, понеже отговорих на въпроса... ииии настъпи мълчание, а аз си мисля: " Тия не са били отличниците на випуска със сигурност". Влезе някакъв сладур с топъл, топъл и насилен от лабораторни изследвания мой паспорт, но запазил своята визуална девственост, като цяло...и приключихме... доо заминаване 🙂 На заминаване една сладурана като ме метна, толкова и станах симпатичен 25 мин. ми отдели. Казах си: " Кай честно...пак лиии ?" ...и ей така , докато си се запитах и ме помля от скучни въпроси. Само за инфо, предния път на излизане ми отне около 32 наносекунди, даже не помня да ми задаваха въпроси, за които се бях подготвил четейки инфото тук, подозирам, че беше заради американската виза NATO 2, която имах...ама тена нали са 51-ри щат на САЩ ( или втори федерален окръг, зависи кой, как го чувства)... и една от губерниите на Русия, между другото 🙂 После ме пусна по живо - по здраво да си ходяя, обаче , на проверката на багажа, котенцето там и тя видя новичкият ми паспорт...хайдеее настрани , всичко навън, обувчици , долу, ....хайде в скенерчето, ръчички горее, хайде излез ...оп, звънва телефон...котето вдига, слуша , затваря ии идва и започва да ме опипва с евтинките си найлонови ръкавичкиии ...хигиената преди всичко...тъкмо мислех да я питам, дали може да се върна в скенера и да се обади на колегите да ми погледнат лява тазобедрена, че ме наболява, че бая вървях последните дни...тя пък ми рече : " Приятен полет " Иначе съм влюбен в Тел Авив, ако не беше така брутално скъпо , сигурно щях поне месец годишно да изкарвам там и с още по-голямо забавление щях да им изтърпявам подобни проверки на летището . Редактирано 15 октомври, 2018 от toxicalert 10 2 1 Връзка към коментар
toxicalert Публикувано: 15 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 15 октомври, 2018 (редактирано) На 13.10.2018 г. в 23:17, Snejnata каза: Здравейте пътешественици! Този петък летим за Тел Авив, група от 12 човека-самостоятелно организирана екскурзия. Кой вариант ти е по - удачен,за да стигнем от летището до хотела , който сме резервирали. Прочетох доста от коментарите тук,но не можах да се ориентирам за цени с градския транспорт. Прочетох за евентуална резервация от сега чрез GetTransfer.com , и ми показва евентуална сума. През google maps - маршрута и прекачванията, но без цени. По - добър ли е варианта с наемането на малък бус..? Благодарско! Здравейте, много скоро бях в жилище съвсем близо до вашия хотел. Маршрута, който аз ползвах . Влак от летище Бен Гурион , цената на билета е 18 шекела . Слизате на станция SAVIDOR CENTRE , на станцията има и надпис SAVIDOR MERKES/Z.( влаковете се движат 24 часа, но вечер са през по-големи интервали) Има близка автобусна спирка , от която трябва да хванете автобус 161 , билет от шофьора, цена 5,90 шекела . Следвате спирките както съм ви очертал в червено. Въпреки, че в първото и последното червени кръгчета няма знака за спирка, те всъщност са там, и ако отворите Google maps и увеличите повече от мащаба, на който аз направих скрийншота, ще ги видите 😉. В лилаво съм очертал мястото на автобусната гара AРЛОЗОРОВ, от която на всеки 15мин тръгва автобус с номер 480 за Ерусалим , цената на билета е 18 шекела...сега се сещам, че е възможно да бъркам и цената на билета за влак да е 16 шекела, понеже купувах по два билета , малко съм объркан къде беше 36 и къде 32 😉 Препоръчвам Ви разходка до квартала Яфо, изключително атрактивно място, от което в последствие , може да се върнете пеш по крайбрежната ивица до вашия хотел, наслаждавайки се на страхотни гледки. От същата спирка до хотела може да хванете автобус номер 10, който отива в Яфо. Редактирано 15 октомври, 2018 от toxicalert 5 Връзка към коментар
Щастливеца Публикувано: 16 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 16 октомври, 2018 На 13.10.2018 г. в 19:31, дидо каза: някой ще пътува ли за израел другата седмица? казаха ми че са пуснали безплатен влак от Тел Авив до йерусалим. Всъщност някой ползвал ли е влака. Гледам , че от Бен Гурйон до Йерусалим трансфера е много по-бърз с железницата. Връзка към коментар
dimitrov6 Публикувано: 16 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 16 октомври, 2018 преди 8 минути , Щастливеца каза: Всъщност някой ползвал ли е влака. Гледам , че от Бен Гурйон до Йерусалим трансфера е много по-бърз с железницата. Точно преди година ползвах влака на връщане от Йерусалим до Бен Гурйон. Правих прикачване първо на една гара между двата града,и второ на гара Хахагана в Тел Авив. Не е много бързо. На отиване бях с автобуса от централната автогара в Тел Авив до гара Хахагана. На гарата в Йерусалим някой беше забравил 10 шекела(5 лева) монета в автомата за билети.🙂 1 Връзка към коментар
Щастливеца Публикувано: 16 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 16 октомври, 2018 преди 6 минути , dimitrov6 каза: Точно преди година ползвах влака на връщане от Йерусалим до Бен Гурйон. Правих прикачване първо на една гара между двата града,и второ на гара Хахагана в Тел Авив. Не е много бързо. На отиване бях с автобуса от централната автогара в Тел Авив до гара Хахагана. На гарата в Йерусалим някой беше забравил 10 шекела(5 лева) монета в автомата за билети.🙂 Според rome2rio влака и рейса тръгват от едно място и пристигат на едно място. Влака е 24 мин. а автобуса 64 мин. Просто влакчето е по-скъпо. 1 Връзка към коментар
Snejnata Публикувано: 17 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 17 октомври, 2018 На 16.10.2018 г. в 2:15, toxicalert каза: Здравейте, много скоро бях в жилище съвсем близо до вашия хотел. Маршрута, който аз ползвах . Влак от летище Бен Гурион , цената на билета е 18 шекела . Слизате на станция SAVIDOR CENTRE , на станцията има и надпис SAVIDOR MERKES/Z.( влаковете се движат 24 часа, но вечер са през по-големи интервали) Има близка автобусна спирка , от която трябва да хванете автобус 161 , билет от шофьора, цена 5,90 шекела . Следвате спирките както съм ви очертал в червено. Въпреки, че в първото и последното червени кръгчета няма знака за спирка, те всъщност са там, и ако отворите Google maps и увеличите повече от мащаба, на който аз направих скрийншота, ще ги видите 😉. В лилаво съм очертал мястото на автобусната гара AРЛОЗОРОВ, от която на всеки 15мин тръгва автобус с номер 480 за Ерусалим , цената на билета е 18 шекела...сега се сещам, че е възможно да бъркам и цената на билета за влак да е 16 шекела, понеже купувах по два билета , малко съм объркан къде беше 36 и къде 32 😉 Препоръчвам Ви разходка до квартала Яфо, изключително атрактивно място, от което в последствие , може да се върнете пеш по крайбрежната ивица до вашия хотел, наслаждавайки се на страхотни гледки. От същата спирка до хотела може да хванете автобус номер 10, който отива в Яфо. Ама много благодаря!!!!! Много изчерпателно, обяснително! Ще огледам всичко ... прекрасни снимки, наистина място, в което да се влюбиш! Връзка към коментар
дидо Публикувано: 21 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 21 октомври, 2018 Хайде и аз в стаичката за разпити.... Вече чакам час и нищо. Явно съм много опасен, чудят се кво да праят. 1 Връзка към коментар
patilana Публикувано: 21 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 21 октомври, 2018 Абе хора на какъв език ви разпитват? Аз като си знам английския ... Връзка към коментар
дидо Публикувано: 21 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 21 октомври, 2018 3 minutes ago, patilana said: Ами тоя 18г. бастун дето ме върна, знае перфектно руски,а изглежда на чист евреин 1 1 Връзка към коментар
patilana Публикувано: 21 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 21 октомври, 2018 А, те руските евреи са май най - многобройна група там. Не съм сигурна. Ами ако и руски не знаеш, пък си неблагонадежден на пръв поглед, какво ли те правят? Дълбоко съм убедена, че мога да си прекарам камара време в учене на език и да не проговоря. Пък може и да съм го забравила, изучавания език. @дидо, дано скоро преценят, че си стоял достатъчно затворен! Иначе голяма загуба на време в тази библейска земя! Връзка към коментар
дидо Публикувано: 21 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 21 октомври, 2018 Най накрая ме пуснаха без даже да ме разпитват и са толкова смотани че ми изгубиха резервациите. 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега