Прескочи до съдържание

Великобритания - бързи въпроси

Препоръчани мнения

Публикувано:

Моето предложение е градчето St Albans. На 15 минути с влак от Лутън. Много е приятно за разходка. А в събота и неделя има пазар на производители (основно) в центъра на града - плодове, зеленчуци, сирена, сладкиши, печива... Приятно е. Има и много красив парк.

• Харесвам 2
Публикувано:
На 20.09.2024 г. в 16:37, kakadu каза:

Някъде покрай Лутън има ли нещо интересно. Замък, дворец, готини селца?. То е ясно, че вечерта ще се напиваме с местните в бара, ама и малко туризъм да има.  Цъкнах си един уикенд за 11Е, ретърн,  не се сдържах и сега се чудя какво да правя. В Лондон не ми се ходи.

@kakadu а защо не до Cambridge? Има музей, лаборатория, стари красиви сгради. 

• Харесвам 2
Публикувано:

Купувам дигитална карта за влак, но ми иска UK телефонен номер. Ако си попълня норвежкия, ще има ли проблем?

Edit: купих я с норвежкия номер.

Публикувано:

Някой знае ли за догодина, след като въведат ЕТА, ще се изисква ли паспортът да е с не по-малка валидност от 6 месеца?

Публикувано:
преди 5 часа, ДиянаВ каза:

Някой знае ли за догодина, след като въведат ЕТА, ще се изисква ли паспортът да е с не по-малка валидност от 6 месеца?

А сега каква валидност се изисква. 

Публикувано:
Преди 1 час, Doctor Who каза:

А сега каква валидност се изисква. 

Просто да е валиден за времето на пребиваването там, така мисля.

Публикувано:
преди 2 часа, ДиянаВ каза:

Просто да е валиден за времето на пребиваването там, така мисля.

Не е така и мисля, че преди някъде бяхме писали за това , но не намерих. Със сигурност има регионални условия за минимална продължителност, но за UK не намерих на сайта на mfa. Попитах те, защото имам пътуване и т.к. не намерих нищо звучащо като от крайна инстанция, подадох искане за смяна на поспорта, който изтича в януари.

Публикувано:
преди 3 часа, Doctor Who каза:

Не е така и мисля, че преди някъде бяхме писали за това , но не намерих. Със сигурност има регионални условия за минимална продължителност, но за UK не намерих на сайта на mfa. Попитах те, защото имам пътуване и т.к. не намерих нищо звучащо като от крайна инстанция, подадох искане за смяна на поспорта, който изтича в януари.

Нямам спомен през последните 10 години да са искали минимална валидност за паспорти, в Англия поне. Винаги изискването е било това от цитата на @iMari.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 3 часа, Doctor Who каза:

Със сигурност има регионални условия за минимална продължителност, но за UK не намерих на сайта на mfa.

Всички такива условия могат да бъдат намерени на сайта на Тиматик.

В темата за визите, голямата таблица се избира държавата и какъв е паспорта, както пише дали се иска виза, така пише и за валидност на паспорта.

И при съмнение, чек-ин агентите точно там гледат, личен опит, нееднократно.

естествено показва изискванията в момента, не в бъдещето.

• Харесвам 1
Публикувано:

Не знам къде да го сложа това, всеки път се чудя, като че ли няма тема за новини, само за въпроси, но ето:

https://www.theguardian.com/uk-news/2024/sep/26/uk-busiest-station-to-close-for-eight-days-christmas-rail-works

Ако някой ще пътува към Лондон покрай коледните празници, хубаво да си планира връзките от/до летищата, че се очертава голяма липса на влакове.

Публикувано:
На 26.09.2024 г. в 1:12, ДиянаВ каза:

Канадската ЕТА е с валидността на паспорта. Предполагам, че ще бъде същото и тук.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 5 часа, Дани Магелани каза:

Канадската ЕТА е с валидността на паспорта. Предполагам, че ще бъде същото и тук.

Една колежка питаше заради дъщеря си, но впоследствие се оказа, че ще й вади по-рано нов паспорт заради друго - опит да учи една година в САЩ.

Но това, което ти казваш ще е полезно да се има предвид, за да не се набутваш два пъти по 10£, ако скоро ти изтича паспортът. Ще ги видим условията, като влязат в сила.

• Харесвам 1
  • 1 месец по-късно ...
Публикувано:

След месец отиваме за дълъг уикенд до Единбург. Освен валиден паспорт, трябва ли ни нещо друго за влизане в страната? Някъде четох, че трябва да се попълни някаква декларация срещу десетина паунда, но в сайтовете на МВнР и Gov.UK не пише нищо по темата. Как стои въпросът и с роуминга? Доколкото виждам май не е много скъпо да си ползваш българската карта (0,01 лв на МВ според сайта на Vivacom). Благодаря предварително за информацията!

Публикувано:
преди 16 минути , Suunto каза:

трябва да се попълни някаква декларация срещу десетина паунда

От април догодина

преди 17 минути , Suunto каза:

Доколкото виждам май не е много скъпо да си ползваш българската карта (0,01 лв на МВ според сайта на Vivacom).

Не е скъпо за базово ползване. Аз само карти гледам обикновено, но и това може да се елиминира, като се свали офлайн карта. За по-наситено ползване можете да видите e-sim, еднодневни планове на оператора и т.н.

• Благодаря 1
Публикувано:

Здравейте,   как да се придвижа от летище  Лутън  до жп гарата и оттам до гара Виктория  и трябва ли да си закупя предварително билет ?  И ако трябва , някъде прочетох , че не гледат  за колко часа е закупеният билет в  смисъл +- час/ два. Така ли е ? 

Или да взема автобус за да избегна  прекачванията, какво ще ме посъветвате. Кацам в събота в 8 сутринта - излитам в понеделник в 21 часа

Какво ще ме посъветвате?

Благодаря!

Публикувано:
Преди 1 час, Илиана каза:

Здравейте,   как да се придвижа от летище  Лутън  до жп гарата и оттам до гара Виктория  и трябва ли да си закупя предварително билет ?  И ако трябва , някъде прочетох , че не гледат  за колко часа е закупеният билетът в  смисъл +- час/ два. Така ли е ? 

Почти всички автобуси от градския им транспорт, които тръгват от летището, спират на жп гарата в Лутън. Няколко са и пише за къде пътуват, 757 на Arriva, например. Обаче не съм сигурен дали можеш от гарата в Лутън да стигнеш Виктория... По скоро ще трябва да се прекачиш на гара ст. Панкрас. .  До Виктория ходи Нешънъл експрес-а директно, но е скъпо и бавно, особено в пиковите часове. Най - добре ми се струва ако нямате много багаж, пеша до Лутън Паркуей и от там за 30 мин до ст, Панкрас. Контрола във влака минава, не знам дали  гледа часа, но от Лондон към Лутън няма да те пуснат на перона, ако не е за твоя влак. Малко е като в банките - 10 мин преди тръгване изписват коловоза и стои един мургав чичка и зяпа дали сте за тоя влак.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 26 минути , kakadu каза:

Почти всички автобуси от градския им транспорт, които тръгват от летището, спират на жп гарата в Лутън. Няколко са и пише за къде пътуват, 757 на Arriva, например. Обаче не съм сигурен дали можеш от гарата в Лутън да стигнеш Виктория... По скоро ще трябва да се прекачиш на гара ст. Панкрас. .  До Виктория ходи Нешънъл експрес-а директно, но е бавно и скъпо, особено в пиковите часове. Най - добре ми се струва ако нямате много багаж, пеша до Лутън Паркуей и от там за 30 мин до ст, Панкрас. Контрола във влака минава, не знам дали  гледа часа, но от Лондон към Лутън няма да те пуснат на перона, ако не е за твоя влак. Малко е като в банките - 10 мин преди тръгване изписват коловоза и стои един мургав чичка и зяпа дали сте за тоя влак.

Благодаря ви!

Значи да си хващам Нешънъл експрес автобуса и да не се занимавам с прикачвания и предварителни билети

• Харесвам 1
Публикувано: (редактирано)

Взимаш си билет за влак и си има влак от летището, до гарата в Лутън и оттам до Лондон. Елементарно прекачване с влак. Писано е сто пъти.

С автобуса няма прекачване, но има трафик. Не се занимавай с автобуси от градския транспорт до гарата.

ПП предварителните билети за автобус са задължителни, ако не искаш да плащаш максималната цена 

Редактирано от neuromancer
Публикувано:
преди 30 минути , neuromancer каза:

Взимаш си билет за влак и си има влак от летището, до гарата в Лутън и оттам до Лондон. Елементарно прекачване с влак. Писано е сто пъти.

С автобуса няма прекачване, но има трафик. Не се занимавай с автобуси от градския транспорт до гарата.

ПП предварителните билети за автобус са задължителни, ако не искаш да плащаш максималната цена 

Благодаря за съвета! И последно от https://ticket.thameslinkrailway.com/search ли купувате билет за влака?

Публикувано:
преди 18 минути , neuromancer каза:

преди 25 минути , Илиана каза:

Благодаря за съвета! И последно от https://ticket.thameslinkrailway.com/search ли купувате билет за влака?

Да.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 3 часа, Илиана каза:

Благодаря ви!

Значи да си хващам Нешънъл експрес автобуса и да не се занимавам с прикачвания и предварителни биАзлети

Аз това бих направила. Не са на едно място гарата и автогарата, но са много близо.

• Харесвам 1
Публикувано:

Само за информация - с влака от гарата на летище Лутън ДО Виктория отнема около 45 минути, а с автобус би отнело час и половина и то ако няма никакъв трафик.

• Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.