Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

• 1 месец по-късно ...
Публикувано:

Имам въпрос. Искам да запазя круиз от Генуа и от летище Бергамо да хвана фликсбус за там. През приложението виждам, че имат 4 пътувания през деня. За април 2025 обаче става въпрос. 

1.за колко време напред излиза графика?

2.ако полета закъсненее и не успеем да хванем единия, горят ли билетите или може да се качим на следващия автобус?

3. Имат ли като цяло закъснения?

4. От летището на в Бергамо до колкото четох е най-лесно с фликс, другия вариант е до гарата в Бергамо, от там Милано централе и после до Генуа. Съвети?

5. Фликс имат ли безплатно анулиране в някакъв срок преди пътуването? 270лв ми излиза за 2ма възрастни и 2 деца в 2те посоки..сега видях, че има.някакви кодове...

Публикувано:

Има автобуси от летището до Милано Чентрале на 5-10мин. Влаковете от там вече ще са доста повече. Това дава гъвкавост. Но трябва да видите как ще излезе като цена и време за път (май е сходно де).

Дори регионалните влакове да доста бързи и удобни, докато дълго возене в рейс поне за мен е малко дискомфортно.

• Харесвам 2
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:
На 7.09.2024 г. в 7:24, Denittta каза:

Имам въпрос. Искам да запазя круиз от Генуа и от летище Бергамо да хвана фликсбус за там. През приложението виждам, че имат 4 пътувания през деня. За април 2025 обаче става въпрос. 

1.за колко време напред излиза графика?

2.ако полета закъсненее и не успеем да хванем единия, горят ли билетите или може да се качим на следващия автобус?

3. Имат ли като цяло закъснения?

4. От летището на в Бергамо до колкото четох е най-лесно с фликс, другия вариант е до гарата в Бергамо, от там Милано централе и после до Генуа. Съвети?

5. Фликс имат ли безплатно анулиране в някакъв срок преди пътуването? 270лв ми излиза за 2ма възрастни и 2 деца в 2те посоки..сега видях, че има.някакви кодове...

Не бих се качил на автобус за генуа. Много съм пътувал до генуа с кола , и е тежка магистралата(две са от север към генуа) , тунели завои(остри) виадукти спускане изкачване  и т.н но тежката част преди генуа е красива гледка . 

Последно бях там преди около година, има една метро линия, и е безплатно метрото в интервала от 10 до 16ч , нещо такова .

Аз лично бих ползвал шатълите до милано чентрале , и след това с влак регионален или интерсити , час и 30 мин до час и 50 мин е маршрута според влака .

Бергамо  генуа са 200км, най бързия фликсбус е 2.55 часа , 3,15 часа и един нощен има за 4.15 часа , въпреки че всички се водят директни.

Всичко е относително, все пак зависи от часа на пристигане в бергамо , и какви ще са връзките към момента . 

С оглед че най вероятно ще пътувате от София с лоукост авиокомпания и става въпрост за април 2025 , най сигурно е нощувка в италия от предния ден , даже в генуа ще е перфектно , пристанището порто антико има много неща за посещение .

• Харесвам 2
Публикувано:

Имайки предвид, че католическият и православният Великден е на 20 април, а през април са и ученическите ваканции- по шосетата ще е лудница. Бих ползвала шатъла до Милано Чентрале и после влак до Генуа.

• 2 месеца по-късно ...
Публикувано:

Въпрос към варненци, а може би и шуменци и със сигурност русенци🙂

Някой наскоро да е пътувал с Фликс към Букурещ и летище? Интересува ме в Русе на означената Автогара Изток ли спира?🙂

• 1 месец по-късно ...
Публикувано:

Ако не си купя запазено място при първоначалната резервация, кога ми разпределя  номер на  седалка.

Ще пътуваме 4 човека  и не ми се дават 40 лева само са места.

Публикувано:
На 26.11.2024 г. в 17:56, ДиянаВ каза:

Въпрос към варненци, а може би и шуменци и със сигурност русенци🙂

Някой наскоро да е пътувал с Фликс към Букурещ и летище? Интересува ме в Русе на означената Автогара Изток ли спира?🙂

Пътувах Варна - Букурещ на 25ти . В град Русе спря ул. Иван Ведър , сега виждам че на гугъл мапс има Автогара Изток. 

Силно казано Автогара Изток , по скоро е някакъв паркинг с автобуси тролеи(слязох за една цигара) , около полунощ няма жива душа.

Шофьора през приложението знае кой от къде трябва да се качи, и съответно знае кой е за Букурещ Милитари и Летище Отопени .

Ако сте купили до Букурещ Милитари , прибира по 10евро на джоб за да продължите към Отопени.

Внимавайте в приложението като избирате точната дестинация .

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 5 часа, yavorfly каза:

Пътувах Варна - Букурещ на 25ти . В град Русе спря ул. Иван Ведър , сега виждам че на гугъл мапс има Автогара Изток. 

Силно казано Автогара Изток , по скоро е някакъв паркинг с автобуси тролеи(слязох за една цигара) , около полунощ няма жива душа.

Шофьора през приложението знае кой от къде трябва да се качи, и съответно знае кой е за Букурещ Милитари и Летище Отопени .

Ако сте купили до Букурещ Милитари , прибира по 10евро на джоб за да продължите към Отопени.

Внимавайте в приложението като избирате точната дестинация .

Аз вече го минах това пътуване в началото на декември. Да това е автогара Изток, от която тръгват автобуси за някои близки села. Щом съпругът ми не я знаеше /ние сме от Русе/, смятай😛

Фликса даже не влиза в гарата, а ползва прилежащата й улица. От Русе се качих само аз, а бусът беше пълен с варненци и рускоговорящи чужденци. Доста подраних, при потегляне в 0:20 бях там в 0:05 и шофьорът радостно ме посрещна, обръщайки се към мен по име. За сметка на това на паспортна проверка си отвисяхме бая, защото на единия от чужденците не му бяха наред документите и хартиса … в Русе😆. Не знаех какво се прави в тия случаи, защото вече бяхме от румънската страна. Нередовните ги връщали с кола до Русе и оттам да се оправят.

Публикувано:
На 25.01.2025 г. в 18:57, Taliana каза:

Ако не си купя запазено място при първоначалната резервация, кога ми разпределя  номер на  седалка.

Пътувал съм много пъти без да имам номер на място. Като се качиш със зелени стикери са отбелязани свободните места и сядаш където си избереш.

• Харесвам 1
Публикувано:
On 1/25/2025 at 6:57 PM, Taliana said:

Веднага след като се плати и се получи билета, на него се вижда мястото, което са дали. И има възможност да се избере друго място срещу заплащане при вече издаден билет.

• Харесвам 1
Публикувано:
Преди 1 час, iceman00 каза:

Пътувал съм много пъти без да имам номер на място. Като се качиш със зелени стикери са отбелязани свободните места и сядаш където си избереш.

Понякога няколко дни преди пътуването ти изпращат мейл с нов билет, на който има и фиксирано място на случаен принцип. А понякога, например в Хърватска и Словения, ти казват "сядай, където искаш".

• Харесвам 2
Публикувано:
На 25.01.2025 г. в 18:57, Taliana каза:

Откъде ще пътуваш? Ако е от Варна, Русе за Букурещ и летището, въобще няма места - сядаш, където е свободно. Това е бусче, т.нар. маршрутка, не е автобус.

Публикувано:
преди 5 минути , ДиянаВ каза:

Откъде ще пътуваш? Ако е от Варна, Русе въобще няма места - сядаш, където е свободно. Това е бусче, т.нар. маршрутка, не е автобус.

Бусчето е на фирма Пегасус, на Фликсбус-а автобусите са си нормални (и зелени, с логото). Бусчетата на Пегасус спират в центъра на Букурещ точно до х-л Хороскоп, който май в момента не работи, и после продължават до летище Отопени, а Фликсбус спират на автогара Милитари и евентуално после до Отопени.

Публикувано:
преди 39 минути , iaia_mama каза:

Бусчето е на фирма Пегасус, на Фликсбус-а автобусите са си нормални (и зелени, с логото). Бусчетата на Пегасус спират в центъра на Букурещ точно до х-л Хороскоп, който май в момента не работи, и после продължават до летище Отопени, а Фликсбус спират на автогара Милитари и евентуално после до Отопени.

На Фликсбус от Варна също е бусче. Нали съм се возила няколко пъти и знам. Пегасус е отделно с цена 33 лв., а на Фликс е 18-20 лв. от Русе.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 5 часа, ДиянаВ каза:

Откъде ще пътуваш? Ако е от Варна, Русе за Букурещ и летището, въобще няма места - сядаш, където е свободно. Това е бусче, т.нар. маршрутка, не е автобус.

Бергамо- Генуа април месец. 

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.