Прескочи до съдържание

Непозволен багаж в самолет

Калина Модрева

Препоръчани мнения

Извинявам се предварително за глупавия въпрос но не намерих отговор на точно този казус,затова се осмелявам да ви попитам.Предстои ми пътуване с Уизз Еър другия месец и се чудя дали ще ми направят проблем с един парфюм който е за подарък в ръчния багаж,нямам друг освен малък салонен багаж.Парфюма е 100 мл.опакован във кутия?

Връзка към коментар

За да избегнеж проблемите имай в предвид, че всички контейнери за течности /парфюм, паста за зъби и др./ отговарящи на ограничението от 100 мл, могат да бъдат поместени в прозрачен найлонов затварящ се еднолитров плик с размери 20 см x 20 см. Найлоновият плик трябва да бъде представен отделно при проверката за безопасност.

Връзка към коментар

Извинявам се предварително за глупавия въпрос но не намерих отговор на точно този казус,затова се осмелявам да ви попитам.Предстои ми пътуване с Уизз Еър другия месец и се чудя дали ще ми направят проблем с един парфюм който е за подарък в ръчния багаж,нямам друг освен малък салонен багаж.Парфюма е 100 мл.опакован във кутия?

Ако го разопаковаш и сложиш шишето в прозрачен плик, не би трябвало да имаш проблеми. Иначе може и да ти го вземат.

Връзка към коментар

Честно казано, зависи от моментното настроение на служителите. Много пъти съм минавал проверка без съответната течност да е прозрачен плик, като съм минавал и с парфюм в кутия. Аз бих пробвал така, ако не стане, няма да ти го вземат, просто ще те накарат да го сложиш в прозрачен плик. Разбира се, може и да го сложиш предварително в прозрачен плик и отделно да си вземеш кутията :)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Честно казано, зависи от моментното настроение на служителите. Много пъти съм минавал проверка без съответната течност да е прозрачен плик, като съм минавал и с парфюм в кутия. Аз бих пробвал така, ако не стане, няма да ти го вземат, просто ще те накарат да го сложиш в прозрачен плик. Разбира се, може и да го сложиш предварително в прозрачен плик и отделно да си вземеш кутията :)

Точно! На едно от последните ни пътувания изхвърлиха на мъжа ми мини-пяната за бръснене, дето я ползва само за пътуване и до сега никога не е имало проблем. Като случиш на вкиснат служител, ще се заяде за каквото си иска. :angry: За това, трябва да го разопаковаш и да сложиш само шишето в прозрачен плик. Ама пък, може да рече, е под налягане, като за нашата пяна. :blush:

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Благодаря ви за отговорите но както разбирам няма точна формулировка дали ще мине парфюма или няма да мине,всичко излиза че зависи  от моментното настроение на служителя.Ще помисля дали да го взема или да го пратя по някой човек с кола.

Редактирано от bluegod
Връзка към коментар

Леко странна дискусия се води. Няма вариант парфюм в разфасовка до позволените 100ml да не мине на което и да е летище в Европа. През последният месец имам точно 7 полета с проверки на летище София, летище Схипол, летище Франкфурт и летище Брюксел. Навсякъде съм минавал с общ несесер за тоалетни принадлежности в който наред със сухи дезодоранти, пасти за зъби и всевъзможни дамски кремове винаги съдържаше и два броя парфюми - мъжки 100ml и дамски 80ml. Нито за момент не е възникнал въпрос относно парфюмите на нито едно от въпросните летища. Прибавете към горните и Гатуик отпреди няколко месеца и ако изреждането на основните европейски хъбове не е достатъчно, тогава не знам какво да кажа...

П.П.: Сега при внимателен прочит осъзнавам, че темата се върти около това дали чисто нов неразопакован парфюм ще мине. Онзи ден се върнах с такъв закупен на летището в Брюксел. В магазина на летището го сложиха и запечатаха в един от онези специални прозрачни пликове за течности. По навик съпругата ми го прибра в дамската си чанта и после при проверката забравихме да го извадим и/или добавим към несесера с останалите. Нямам идея дали заради плика, но въобще не стана дума за неразопакования парфюм при самата проверка. Според мен шансовете да минеш са далеч по-големи от тези да не минеш. В краен случай ще подариш разопакован парфюм...

Редактирано от Duke
Връзка към коментар

Мерси много за обнадеждаващия отговор Duke,май след прочетеното от теб все пак ще пробвам да мина.Става въпрос точно за Брюксел,само че аз съм го купил не от летището парфюма.

Връзка към коментар

Аз пак да попитам някой бил ли е допуснат с POWER BANK на борда. Това е една кутия с няколко литиеви батерии и една мизерна малка платка, но е доста полезна за зареждане на телефон, таблет....

Връзка към коментар

Аз пак да попитам някой бил ли е допуснат с POWER BANK на борда. Това е една кутия с няколко литиеви батерии и една мизерна малка платка, но е доста полезна за зареждане на телефон, таблет....

Нямаш проблеми. Говорихме го или тук или в другите теми не помня, но заряда на тези powerbanks написан на самите тях не отговаря на истината. Т.е. на него може да си пише 50 000 mha, колкото мисля е лимита на ограничението, но на практика едва ли надвишават 5000. Дали някой митничар ще се заяде е отделен въпрос, но за нормален powerbank нямаш проблеми със сигурност. Проблеми би имало, ако тръгнеш да пренасяш 10 лаптоп батерии и т.н...

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Нямаш проблеми. Говорихме го или тук или в другите теми не помня, но заряда на тези powerbanks написан на самите тях не отговаря на истината. Т.е. на него може да си пише 50 000 mha, колкото мисля е лимита на ограничението, но на практика едва ли надвишават 5000. Дали някой митничар ще се заяде е отделен въпрос, но за нормален powerbank нямаш проблеми със сигурност. Проблеми би имало, ако тръгнеш да пренасяш 10 лаптоп батерии и т.н...

Проверено. Вече преминах секюрити на няколко летища. То моето е малко самоделка и за всеки случай сложих

комлект с по-малко акумулатори.

Благодаря за помощта.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

Видях, че има писано за power bank. Точно такъв ми се иска да взема в Санкт Петербург следващата седмица. На него пише 50 000 mAh. Компанията е "Сибирски авиолинии" (S7 Airlines), като ще има смяна на полета на Домодедово. Някой знае ли дали няма да ме накарат да го изхвърля? На сайта на компанията не пише нищо за външни батерии. Знам, че на Уизеър не трябва да се носи, но за тези нищо не пише. Става дума за ръчния багаж.

Един страничен въпрос, но също свързан с това пътуване. Само, моля ви, не ми се смейте за него. Последно руска граница съм минавал през 1978 г., когато бях на 5 години. Прочетох всички условия за деклариране на митницата. Видях, че пише, че мога да внеса един фотоапарат, 2 телефона и т. н. Само не успях да видя дали трябва да се декларират. Не пречи да питам на място, но е добре да го зная предварително. Благодаря предварително.

Връзка към коментар

Един страничен въпрос, но също свързан с това пътуване. Само, моля ви, не ми се смейте за него. Последно руска граница съм минавал през 1978 г., когато бях на 5 години. Прочетох всички условия за деклариране на митницата. Видях, че пише, че мога да внеса един фотоапарат, 2 телефона и т. н. Само не успях да видя дали трябва да се декларират. Не пречи да питам на място, но е добре да го зная предварително. Благодаря предварително.

Добре е да го декларираш. То в декларацията има и сериозно количество неща, които отбелязваш, че НЕ внасяш. За по-ценните неща питат/пишеш и за стойност в рубли. Говоря за сухоземна граница (инфо от преди няколко години), но предполагам е сходно на летището. Прегледай и въпроса с лекарствата - аналгин, например не можеше.

Връзка към коментар

КАто сме на милилитрите в позволения ръчен багаж не трябва ли всички течности общо да направят 100 мл и не повече или всеки отделен контейнер може да е по 100 мл най - много  :blush:  Малко ме объркаха обясненията по- горе, та затова питам

Връзка към коментар

КАто сме на милилитрите в позволения ръчен багаж не трябва ли всички течности общо да направят 100 мл и не повече или всеки отделен контейнер може да е по 100 мл най - много  :blush:  Малко ме объркаха обясненията по- горе, та затова питам

Всяка опаковка по отделно да не е повече от 100мл.,  поставени в прозрачен найлонов плик с вместимост на плика 1 литър.

С Поли сме писали заедно. :)

ПП Редактирах се.

Редактирано от Mary
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Олеее много ви благодаря за информацията! Предполагам и за уиз еър е така? Ако ви кажа аз как ги натъманявам - хахахах и съм жена - дневен, нощен крем, парфюми , паста за зъби, фон дю тен  и пр. …… и всичко общо 100 мл - хахааха   :blush:  :lol:

Връзка към коментар

Олеее много ви благодаря за информацията! Предполагам и за уиз еър е така?

Тези ограниченията не зависят от авиокомпанията, с която пътуваш, те са от съобажения за сигурност.

От конкретната авиокомпанията зависят размерите и теглото на ръчния и чекирания багаж.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Не е точно така. Контейнерите не трябва да са над 100 мл, и да се събират в прозрачен, запечатващ се плик от 1 литър.

Не да са 1 литър като общ обем ..

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Вече и аз малко се пообърках, до колкото разбрах от всичко в ръчният си багаж мога да взема 1 литър течности като общ сбор на всички флакончета,които да са до 100 мл., поправете ме, ако греша

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.