Прескочи до съдържание

Виза за Виетнам


Препоръчани мнения

На 16.01.2024 г. в 5:11, ven62 каза:

 

 

Мисля, че разбрах:

1. Снимката не е с особени изисквания - в смисъл задължително във фотостудио

2. Точка на влизане - първия път на влизане във Виетнам и точка на излизане последното (окончателното) напускане на Виетнам.

 

Посредата ще напуснем Виетнам сухопътно влизане в Камбоджа. а от Камбоджа (Пном Пен) полет  обратно до Виетнам (до Хошимин (Сайгон))

Тези две точки не ги описвам в апликацията.

Нашите снимки ги направихме с телефон на бяла стена. Попълвай много внимателно входните и изходните точки, дати, имена и изобщо всичко, че само една объркана буква е проблем. Имаше едни българи, които засякохме  на летището в Ханой и на единия от тях беше объркана на визата входната точка, та се наложи човека да плати на място за нова виза и доколкото разбрах се изръси 200$. 

  • Благодаря 1
Връзка към мнение

Имам следният проблем и вече не знам какво трябва да направя.Връщат на всички апликацята за виза заради некоректна портретна снимка.Снимките са от фото ,снимам с телефона и прекачвам в заявлението.Какво греша ?Направо се сбърках.Моля помогнете.

Връзка към мнение
Преди 1 час, magimei каза:

Имам следният проблем и вече не знам какво трябва да направя.Връщат на всички апликацята за виза заради некоректна портретна снимка.Снимките са от фото ,снимам с телефона и прекачвам в заявлението.Какво греша ?Направо се сбърках.Моля помогнете.

Вероятно не искат преснимана хартиена снимка. Подай си файла от фотото.

Връзка към мнение

Може и размера да не е коректен. Прочетете в препоръките, имаше ги някъде на сайта. и ако снимката ви е по-голяма, си изтеглете някое проложение за resize и задайте параметрите. Горния коментар също последвайте. 

За нашите визи се снимахме с телефон на бяла стена. 

Връзка към мнение

Най-вероятно нещо в самата снимка - размер, фон, не е коректно и затова връща.
Вадих онлайн виза преди 2 седмици. По препоръка използвах приложение за снимки за документи- избрах си smartphone id, но има още един куп такива.  Това е за паспортни, визови и подобни снимки. Избира се държавата и за какъв документ е и има кратко пояснение каква трябва да е. Снимате се на бял фон, без очила, без усмивки и пращате. Особеното е, че се плаща - платих мисля 7 лева. Снимката отива при екип, който и прави оглед и явно съобразява с изискванията. На мен първата ми я върнаха заради фона и ме подканиха да изпратя отново (без допълнително плащане), втората ми я одобриха и изпращат на имейл.

При качването после във формуляра нямах никакъв проблем.

Аз си извадих еднократна виза. Но докато попълвах от любопитство избрах многократна да видя какво ще отвори и ми отвори няколко реда с полета за попълване - аз го възприех, ч за всяко влизане и излизане трябва да се посочи входната и изходната точка, а не само в първото влизане във Виетнам и в последното излизане. 

Визата стана за 4 дена.

  • Благодаря 1
Връзка към мнение
На 27.01.2024 г. в 17:54, mradulova каза:

Вадих онлайн виза преди 2 седмици

Имам следните въпроси. Как точно се попълват следните полета в online формуляра за виза:

Intended length of stay in Viet Nam- по подразбиране пише 30 дни, а нали уж визите вече са за 90 дни

Intended date of entry- тук пиша датата на кацане във Виетнам

Grant Evisa valid from...   to...- тук какво да пиша- отново датата на кацане и на второто място дата след 30 дни?

Intended expenses (in USD)- по колко да си смятам на ден горе- долу

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

@stotan Аз посочих точните дни на престой във Виетнам като брой 11 и съответно визата, която ми издадоха, е малко по-дълга - за 16 дни. Не знам ако се посочи по-дълъг период на престой дали проверяват самолетните билети и дали това има значение за дълга виза.

Intended date of entry - да, това е датата на влизане. Аз посочих точна, но ако нямате още билет - предполагам може и произволна предполагаема (тук не съм сигурна, моля и други да кажат)

Grant Evisa valid from...   to... - тук посочих датата на кацане и после посочих края на февруари (това от любопитство дали ще ми дадат по-дълга виза), но понеже бях посочила датата на излизане и са преценили не за 30 дни, а за 16. Та явно гледат и се ориентират според датите на кацане и излитане и така решават колко да дадат.

Intended expenses (in USD) - тук просто сложих произволна сума от 1800 $ за 11 дена за 1 човек - не вярвам да направя такъв разход, като цяло е доста по-евтино, но не мисля, че някой проверява и гледа това.

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Върнаха ми виетнамците мейл за некоректно попълнено име. Попълних както са посочили, фамилно(Surname) и собствено    (Given) обичайното като за други визи. Явно искат и бащино след собственото както е изписано в паспорта. 

Връзка към мнение

Ами да, в паспорта на фамилното пише surname, собственото и бащиното са given names, така както е в паспорта се пише.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Някой, който наскоро е влизал във Виетнам, може ли да каже дали на електронната му виза е пишело откъде му е позволено да влезе във Виетнам, защото на нашите не пише.

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.