Ивайла Публикувано: 28 март, 2019 Сподели Публикувано: 28 март, 2019 Аз се върнах преди месец, за визата не се притеснявайте - само паспорт, дори не искаха разпечатаната виза, не сме попълвали нищо допълнително. Репелент на място си купете, ако има нужда , за десет дни от Ханой през Сапа и надолу до ХоШиМин не усетихме комари. Бяхме 5 човека, никой нямаше проблем със стомаха. Аз по принцип имам проблем и си пия пробиотик и в България, никакви оплаквания от храната нямахме,освен че на мен не ми е особено вкусна... ) 1 1 Връзка към коментар
jetlag Публикувано: 29 март, 2019 Сподели Публикувано: 29 март, 2019 (редактирано) Току-що подадох за е-виза, срокът е 3 работни дни, но реално вече работната седмица е приключила във Виетнам, тоест третият работен ден става сряда, а аз летя в четвъртък. Някой има ли скорошен опит с получаването на е-виза - на кой работен ден след деня на подаване я получихте? Виждам, че има агенции които предлагат услуга до 4 часа, дори до 15 минути... но не ми се иска да прибягвам към това на път за летището 😄 П.С. При излитане от България искат ли да се представи виза, или те пускат ако има кажеш, че ще взимаш VOA? Че все пак времето за пътуване ще ми даде още един работен ден за обработка 😅 Редактирано 29 март, 2019 от jetlag Връзка към коментар
T.E.Lawrence Публикувано: 29 март, 2019 Сподели Публикувано: 29 март, 2019 Обикновено става за ден-два. Задължително ти проверяват визата на тръгване. С агенциите краен вариант също става, но ще я получиш до тръгване 100%. 1 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 29 март, 2019 Сподели Публикувано: 29 март, 2019 (редактирано) Сambodia Аngkor Аirline имат ли регулярни промоции от/към Виетнам или държат монопол в региона ? Видях някакви 30% off, но от преди години. Не, че е цифра и така, но колкото по-малко, толкова по-малко ( това не го е казал Мечо Пух) Редактирано 29 март, 2019 от stanimir Връзка към коментар
T.E.Lawrence Публикувано: 29 март, 2019 Сподели Публикувано: 29 март, 2019 Това е най-ненадеждната компания, променят часове, отменят полети. Със сигурност промото им е все някакво в последния момент. Откъде докъде ти трябва? Vietjet и Vietnam airlines летят също из региона. 1 Връзка към коментар
saruman Публикувано: 3 април, 2019 Сподели Публикувано: 3 април, 2019 (редактирано) днес в 10,30 пуснах aplication form за покана чрез http://cheapvietnamvisa.net/. Платих с Revolut . Макар ,че имам сметки в лева, евро и долари , ме чарджна в Евро. Може би защото може би таксата е в донги , а не в долари. В 15,30 ми пратиха поканата. Валидна от 5.08 до 5.09- 31 дни.- multiple entry 1 month. тези са царе. Редактирано 3 април, 2019 от saruman Връзка към коментар
pancake Публикувано: 17 април, 2019 Сподели Публикувано: 17 април, 2019 Здравейте, изчетох всичко, но все пак имам въпрос, тъй като нещата вече са спешни. Разбрах миналата седмица, че Visa on Arrival не значи това, което си мислех (както е в Тайланд например) - пристигаш на място и чакаш, ами трябвало да имаш някакво си писмо и тогава вече...После прочетох, че може и с e-visa и в събота подадох, мина плащането и т.н., но вече трети работен ден ми седи статуса "in processing", а аз летя в петък (19.04) по обяд към Ханой през Доха. Писах на всичкия възможен съпорт - никой не ми отговори... Какъв е вариантът ми за да мога да замина? Има ли как да изкарам това писмо за 24 часа и да чакам после на летището като платя за втори път визата, защото кой знае дали и кога ще ми одобрят електронната. Много се изневрих с цялата ситуация, защото на самият им сайт пише до 3 работни дни, а реално се оказва, че не е така. Много ще съм ви благодарна ако споделите къде може да стане най-бързо това писмо. 😔 Връзка към коментар
pancake Публикувано: 18 април, 2019 Сподели Публикувано: 18 април, 2019 On 4/17/2019 at 7:11 PM, pancake said: Здравейте, изчетох всичко, но все пак имам въпрос, тъй като нещата вече са спешни. Разбрах миналата седмица, че Visa on Arrival не значи това, което си мислех (както е в Тайланд например) - пристигаш на място и чакаш, ами трябвало да имаш някакво си писмо и тогава вече...После прочетох, че може и с e-visa и в събота подадох, мина плащането и т.н., но вече трети работен ден ми седи статуса "in processing", а аз летя в петък (19.04) по обяд към Ханой през Доха. Писах на всичкия възможен съпорт - никой не ми отговори... Какъв е вариантът ми за да мога да замина? Има ли как да изкарам това писмо за 24 часа и да чакам после на летището като платя за втори път визата, защото кой знае дали и кога ще ми одобрят електронната. Много се изневрих с цялата ситуация, защото на самият им сайт пише до 3 работни дни, а реално се оказва, че не е така. Много ще съм ви благодарна ако споделите къде може да стане най-бързо това писмо. 😔 Извинявам се за втория пост, но не ми дава да си редактирам горния. Пускам ъпдейт - ако някой изпадне в моята ситуация има два варианта - сайта споменат по-горе (http://cheapvietnamvisa.net/.) или да скъса от мейли и тикети на съпорта на електронните визи. Явно са видели, че са им пуснати доста мейли и тикети за визите (повече хора сме) и днес ги получихме. Какво ли не изчетох в трипадвайзър - имало е хора, които са чакали по повече от 10 дни, така че ви съветвам поне 2 седмици по-рано за да си спестите нервите и стреса дали и кога ще я получите. 🙂 1 Връзка към коментар
T.E.Lawrence Публикувано: 18 април, 2019 Сподели Публикувано: 18 април, 2019 Подавал съм пет пъти за е-виза. Всичките пъти ми е идвала до два работни дни. Явно и тук има къса клечка, ама винаги съм се възхищавал на хора, които чакат до последния момент за важни документи. Още повече тук, за разлика от други визи, няма срок за подаване най-рано преди заминаване. Можеш и 6 месеца по-рано да подадеш. 8 Връзка към коментар
boogy83 Публикувано: 18 април, 2019 Сподели Публикувано: 18 април, 2019 преди 4 часа, T.E.Lawrence каза: Подавал съм пет пъти за е-виза. Всичките пъти ми е идвала до два работни дни. На мен също ми дойде на втория ден, а мойте приятели нещо бяха пратили кофти снимки и още на следващия ден бяха получили мейли, че снимките са кофти и да ги пратят на ново. След пращането на новите снимки обаче малко се забави работата, май на 4-тия ии 5-тия ден си ги получиха. Явно зависи колко работа имат... Връзка към коментар
Силвия Коцева Публикувано: 10 май, 2019 Сподели Публикувано: 10 май, 2019 Както започват всички питащи тук – изчетох всичко, но за по-сигурно да попитам. Получихме си e-visa – single entry, за посочения от мен срок, до 1 месец. Разбрах, че трябва да си я нося разпечатана, да си я пазя до напускане на страната, че ще я показвам на бординга при излитане за Виетнам, както и при кацане на летището във Виетнам. Ще ми сложат печат в паспорта, както на влизане, така и на излизане. Питането: Доплаща ли се нещо на летището във Виетнам при кацане или това е, което съм платила за издаване на e-visa – 25 $? Трябва ли да нося снимки – 2 броя, 4:6 см.? Ще попълвам ли формуляр за влизане и излизане? Благодаря предварително! Връзка към коментар
Viktor_ Публикувано: 10 май, 2019 Сподели Публикувано: 10 май, 2019 Преди 1 час, Силвия Коцева каза: Както започват всички питащи тук – изчетох всичко, но за по-сигурно да попитам. Получихме си e-visa – single entry, за посочения от мен срок, до 1 месец. Разбрах, че трябва да си я нося разпечатана, да си я пазя до напускане на страната, че ще я показвам на бординга при излитане за Виетнам, както и при кацане на летището във Виетнам. Ще ми сложат печат в паспорта, както на влизане, така и на излизане. Питането: Доплаща ли се нещо на летището във Виетнам при кацане или това е, което съм платила за издаване на e-visa – 25 $? Трябва ли да нося снимки – 2 броя, 4:6 см.? Ще попълвам ли формуляр за влизане и излизане? Благодаря предварително! Здравей, Щом имате е-visa няма нужда от снимки и доплащане. Принтирана виза и паспорт е това което ви трябва. Връзка към коментар
Силвия Коцева Публикувано: 10 май, 2019 Сподели Публикувано: 10 май, 2019 преди 55 минути , Viktor_ каза: Здравей, Щом имате е-visa няма нужда от снимки и доплащане. Принтирана виза и паспорт е това което ви трябва. Много благодаря!!! Връзка към коментар
Ametist Публикувано: 30 май, 2019 Сподели Публикувано: 30 май, 2019 На 7.02.2018 г. в 12:08, desislavna каза: Аз съм си вадила електронна виза от сайта, който посочих по-горе, и там цената си беше точно 25$. Аз не мога да го отворя този линк за електронната виза. Връзка към коментар
T.E.Lawrence Публикувано: 30 май, 2019 Сподели Публикувано: 30 май, 2019 преди 45 минути , Ametist каза: Аз не мога да го отворя този линк за електронната виза. Явно има някакъв проблем с отварянето, предполагам е временно. 2 Връзка към коментар
Enthusiastic traveler Публикувано: 12 юни, 2019 Сподели Публикувано: 12 юни, 2019 Здравейте! Предстои ми пътуване до Виетнам. Полетът ми е до Da Nang обаче имам прекачвания в Doha и Ho Chi Minh. Може да е глупав въпросът, но, когато кандидатствам за виза и се изисква номер на полет, трябва да въведа номера на полета до Да Нанг, а не до Хо Чи Минх, нали? Ако може някой, който е бил в такава ситуация, да помогне. Благодарности. Връзка към коментар
Viktor_ Публикувано: 13 юни, 2019 Сподели Публикувано: 13 юни, 2019 Здравей, Ако полетите са на един билет трябва да се въведе номера на полета с които влизаш в страната (HCM>Da Nang). Връзка към коментар
Enthusiastic traveler Публикувано: 13 юни, 2019 Сподели Публикувано: 13 юни, 2019 преди 5 часа, Viktor_ каза: Здравей, Ако полетите са на един билет трябва да се въведе номера на полета с които влизаш в страната (HCM>Da Nang). Ясно. Аз мислех, че този до Хо Чи Минх се води един вид прикачване, а за Виетнам не се изисква виза за кънектинг полети. Но да, има логика да се въведе този до Хо Чи Минх. Благодаря за бързия отговор! 1 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 13 юни, 2019 Сподели Публикувано: 13 юни, 2019 Момент, нали и Хо Ши Мин и ДаНанг са във Виетнам? В такъв случай полета до Хо Ши Мин е този, с който влизаш в страната, минаваш паспортен контрол във Хо Ши Мин и продължаваш с вътрешен полет 1 Връзка към коментар
Ametist Публикувано: 13 юни, 2019 Сподели Публикувано: 13 юни, 2019 преди 22 часа, Enthusiastic traveler каза: Здравейте! Предстои ми пътуване до Виетнам. Полетът ми е до Da Nang обаче имам прекачвания в Doha и Ho Chi Minh. Може да е глупав въпросът, но, когато кандидатствам за виза и се изисква номер на полет, трябва да въведа номера на полета до Да Нанг, а не до Хо Чи Минх, нали? Ако може някой, който е бил в такава ситуация, да помогне. Благодарности. Никъде не искат номер на полет. Искат информация от кое летище ще влезеш и от кое ще излезеш, както и датата на влизане. Също така трябва да имаш и резервация на хотел, защото искат и адрес. 1 Връзка към коментар
Enthusiastic traveler Публикувано: 13 юни, 2019 Сподели Публикувано: 13 юни, 2019 Преди 1 час, Ametist каза: Никъде не искат номер на полет. Искат информация от кое летище ще влезеш и от кое ще излезеш, както и датата на влизане. Също така трябва да имаш и резервация на хотел, защото искат и адрес. Ясно. Благодаря Ви много. Аз не съм наясно. Виза съм вадила само за САЩ и там искаха номер на полет. Надявам се не е задължително адрес на хотел, че аз ще съм у приятелка на гости по повод сватбата й. Предполагам ще мога да дам нейния адрес? Връзка към коментар
Ametist Публикувано: 14 юни, 2019 Сподели Публикувано: 14 юни, 2019 преди 8 часа, Enthusiastic traveler каза: Надявам се не е задължително адрес на хотел, че аз ще съм у приятелка на гости по повод сватбата й. Предполагам ще мога да дам нейния адрес? Не съм много сигурна, но ако адреса не е на хотел, може би ще искат повече подробности за мястото, където ще нощувате. При попълването на информацията за виза ще го видите. 1 Връзка към коментар
Enthusiastic traveler Публикувано: 14 юни, 2019 Сподели Публикувано: 14 юни, 2019 преди 2 часа, Ametist каза: Не съм много сигурна, но ако адреса не е на хотел, може би ще искат повече подробности за мястото, където ще нощувате. При попълването на информацията за виза ще го видите. Ще видя какво ще направя. Ако не, ще резервирам и ще отменя после. Много благодаря! 1 Връзка към коментар
Enthusiastic traveler Публикувано: 14 юни, 2019 Сподели Публикувано: 14 юни, 2019 преди 16 часа, neuromancer каза: Момент, нали и Хо Ши Мин и ДаНанг са във Виетнам? В такъв случай полета до Хо Ши Мин е този, с който влизаш в страната, минаваш паспортен контрол във Хо Ши Мин и продължаваш с вътрешен полет Сега видях коментара ви. Проблемът е, че не се бях замислила за вътрешните полети и, че минавам паспортен контрол преди полета за Да Нанг. Понякога, като съм в напражение, дали всичко ще мине добре, дълбая доста и ненужно. Благодаря Ви за отговора! Връзка към коментар
Viktor_ Публикувано: 14 юни, 2019 Сподели Публикувано: 14 юни, 2019 Ако полетите ви са на един билет ще минете транзит през HCM и реално няма да ви проверяват визата в HCM, а в Да Нанг. Но ако са ви отделни билетите ще трябва да минете проверка във HCM. Ние така направихме и в HCM просто отидохме до ръкава на следващият ни полет (За Сием Реп). И чак на връщане вече ни провериха визите, защото реално тогава влязохме в страната. Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Публикувано от desislavna,
официалният сайт за е-виза
Препоръчано от neuromancer
5 реакции
Към мнение
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега