Прескочи до съдържание

Виза за Виетнам

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте отново,

Имам следното питане - документите за виза са подадени чрез агенция в петък 10.01.2025 г., но до днес статуса на визите е "обработва се".

Някой имал ли е подобно забавяне и предвид факта, че от 25.01.2025 г. до 03.02.2025  виетнамците няма да работят, как се процедира, ако визите не са готови?

Благодаря предварително.

Публикувано:

Доста четох и май при кандидатстване за е-виза (E-Visa) не е необходимо да предоставяш писмо за одобрение от лицензирана виетнамска туристическа агенция. Така ли е или съм в грешка?

Мирослав Василев
Публикувано:
преди 58 минути , spear каза:

Доста четох и май при кандидатстване за е-виза (E-Visa) не е необходимо да предоставяш писмо за одобрение от лицензирана виетнамска туристическа агенция. Така ли е или съм в грешка?

Не, няма нужда.

• Харесвам 2
  • 5 седмици по-късно ...
Публикувано:

Здравейте 🙂 Няколко страници по-назад в темата видях мнението на @T.E.Lawrence, че имената трябва винаги да са 3-те и то в реда собствено-бащино-фамилно име.

Формата за кандидастване има две полета Surname (Last name) и Middle and given name (First name).

image.png.f5c5214fa3e863f6c2abc4a84129862f.png

Как е вярно да го попълня:

• Опция 1 (залагам на този вариант)
    • Surname (Last name): Nestorov
    • Middle and given name (First name): Zdravko Angelov
  • Опция 2
    • Surname (Last name): Nestorov
    • Middle and given name (First name): Angelov Zdravko

Също така предполагам е хубаво да имам хотел, където ще отседна, за да попълня и полето агенция/организация/физическо лице (мнение на @ven62)

• Браво 1
Публикувано: (редактирано)

Вярното е опция 1 - Nestorov, Zdravko Angelov. Защото изрично са написали /в синьото поле/, че имената трябва да се изпишат както са в паспорта. В първото поле е фамилното, във второто - собственото и бащиното. 

В полето "агенция/организация/физическо лице“ ние не посочихме нищо, или може би написахме "физическо лице",  не помня. Какъв беше контекста на това поле? 

По-надолу във формата има поле да посочиш адрес, където ще отседнеш, там напиши първия хотел, в който ще отидеш. Аз видях малко зор докато открия в интернет региона/околията/района на адреса, във формата има две полета с падащи списъци със стойности, от които трябва да избереш. Полетата са задължителни, не може да ги пропуснеш. С изключение на това, другото е лесно за попълване.  

Редактирано от Jenbel
  • Благодаря 2
Публикувано:
В момента, Jenbel каза:

Вярното е опция 1 - Nestorov, Zdravko Angelov. Защото изрично са написали /в синьото поле/, че имената трябва да се изпишат както са в паспорта. В първото поле е фамилното, във второто - собственото и бащиното. 

В полето "агенция/организация/физическо лице“ ние не посочихме нищо доколкото помня. По-надолу във формата има поле да посочиш адрес, където ще отседнеш, там напиши първия хотел, в който ще отидеш. Аз видях малко зор докато открия в интернет региона/околията/района на адреса, във формата има две полета с падащи списъци със стойности, от които трябва да избереш. Полетата са задължителни, не може да ги пропуснеш. С изключение на това, другото е лесно за попълване.  

@Jenbel - супер си. Много ти благодаря!

• Харесвам 1
Публикувано:

Не мисли прекалено много, в паспорта на given name какво пише, Ангелов Здравко или Здравко Ангелов?

Тия неща се копират точно.

• Благодаря 1
  • 1 месец по-късно ...
Публикувано:

Здравейте, за попълване на документите А виза, пише, че снимката трябва да е актуална. Според вас проблем ли, че е да е от преди 2 години, след като минава със зелено и Match на предварителната оценка за съответствие между паспорта и снимката?

Публикувано:

В момента не е проблем, ще си подадеш заявлението за виза и ще я получиш успешно. Но може да стане проблем при проверка на документите на летище и/или на място като пристигнеш във Виетнам. На нас ни провериха електронните визи, за да ни пуснат на полета за Виетнам, това се случи на Чанги в Сингапур. На паспортната проверка при влизане във Виетнам пак проверяват и слагат печатна виза в паспорта. Може някой виетнамец да се заяде с теб, че снимката не е актуална, макар че не знам дали гледат и това. Те са си комунисти и се отнасят полицейски с туристите по летищата. Ще видиш колко много служители има само за присъствие, наблюдават мълчаливо или пък ръкомахат като идиоти на пътниците уж да ги насочват накъде и как да вървят /това им поведение отчасти е аргументирано с факта, че не говорят чужди езици/. 

• Харесвам 2
Публикувано:
На 17.03.2025 г. в 14:58, Pepi Popova каза:

Здравейте, за попълване на документите А виза, пише, че снимката трябва да е актуална. Според вас проблем ли, че е да е от преди 2 години, след като минава със зелено и Match на предварителната оценка за съответствие между паспорта и снимката?

Предполагам имат предвид да си приличаш със снимката, иначе откъде ще знаят колко е актуална

• Харесвам 1
Публикувано:
На 17.03.2025 г. в 19:58, Pepi Popova каза:

Аз от 15 години ползвам една и съща снимка, но не съм променял външния вид. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 6 часа, Jenbel каза:

В момента не е проблем, ще си подадеш заявлението за виза и ще я получиш успешно. Но може да стане проблем при проверка на документите на летище и/или на място като пристигнеш във Виетнам. На нас ни провериха електронните визи, за да ни пуснат на полета за Виетнам, това се случи на Чанги в Сингапур. На паспортната проверка при влизане във Виетнам пак проверяват и слагат печатна виза в паспорта. Може някой виетнамец да се заяде с теб, че снимката не е актуална, макар че не знам дали гледат и това. Те са си комунисти и се отнасят полицейски с туристите по летищата. Ще видиш колко много служители има само за присъствие, наблюдават мълчаливо или пък ръкомахат като идиоти на пътниците уж да ги насочват накъде и как да вървят /това им поведение отчасти е аргументирано с факта, че не говорят чужди езици/. 

Потвърждавам.

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.