Прескочи до съдържание

Виза за Виетнам

Препоръчани мнения

Бързам да се похваля, въпреки че Моника_Коко даде идеята.

Най-после успяхме да се преборим с официалния сайт за е-визите на Виетнам и да ги платим.

Не знам къде беше проблема, но плащането с чужди карти, издадени от не български банки, минава без проблем. Явно проблема идва от българските банки.

Така че вече сме в очакване да получим визите.

Редактирано от mililia
  • Харесвам 4
Връзка към коментар

Най-после успяхме да се преборим с официалния сайт за е-визите на Виетнам и да ги платим.

Не знам къде беше проблема, но плащането с чужди карти, издадени от не български банки, минава без проблем. Явно проблема идва от българските банки.

Кажи после дали е като камбоджанските, т.е. носиш си я принтирана до излизане от страната и пестиш страница в паспорта, или пак нещо ще ти залепят в него.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Здравейте на всички!  :)

Преди седмица се върнахме от Виетнам....и ние имахме доста главоболия с визата, не искахме да плащаме 80те долара на тукашното посолство, а през официалният сайт така и не успяхме да направим плащането.Пресякохме границата сухопътно, с автобус от Пном Пен до Хо Ши Мин. Визите ги изкарахме в Сием Реап, Камбоджа. Отне 24 часа и ни стуваше 40 долара.Не сме ходили до никакви посолства, ами ползвахме услугите на една от многобройните туристически агенции в Сием Реап. Докато ние обикаляхме и разглеждахме храмовете на Ангкор, агенцията ни направи визите което ни спести време и търчане по посолства и инстанции. 

Редактирано от tanya.a.f
  • Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Здравейте,

Да споделя, че си изкарахме покани за multiple entry visa през http://www.cheapvietnamvisa.net/ за 24 часа срещу $6 на човек.

Единственият проблем беше, че нито една от картите ми не сработи, заради 3D защитата, но през PayPal всичко мина бързо и успешно.

Наложи си да си комуникирам със Съпорта, отговарят почти веднага, ако им пишете наше сутрин, т.е. в тяхното работно време.  :)

E-visa за multiple entry не е възможна.

Поздрави,

Лили

• Харесвам 1
Връзка към коментар
На ‎22‎.‎3‎.‎2017‎ г. в 10:34, mililia каза:

Момичета, получихте ли си вече е-визите? Предполагам да, но все пак да попитам. И ако да, колко време след плащането някъде отне процедурата?

Благодаря :) 

Връзка към коментар
преди 4 минути , desislavna каза:

Момичета, получихте ли си вече е-визите? Предполагам да, но все пак да попитам. И ако да, колко време след плащането някъде отне процедурата?

Благодаря :) 

Получихме ги, хип, хип , ураааа!:)

Стават много бързо. Моята стана за ден.

Моника беше изпуснала да си напише във формуляра презимето и след като направи корекцията пак след ден и изготвиха визата.

Мисля, че освен датата на плащане има значение и датата на подаване на формуляра. Моят беше по-късно платен, но с по-ранна дата на заявка и стана по-бързо. На Моника беше платен преди моя, но с по-късна дата на заявка и стана след мен.

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Честито! :) 

Дано се оправи и проблемът с българските банкови карти. При мен при пренасочването на плащането към Борика започва да се зарежда и изведнъж се връща, като изписва, че не може да се извърши разплащането, защото няма 3D код. Аз ползам основно Mastercard, за която имам Secure Code при он-лайн плащания. И с Visa не стана. И ще търся помощ от приятели.

Връзка към коментар
Преди 1 час, desislavna каза:

Честито! :) 

Дано се оправи и проблемът с българските банкови карти. При мен при пренасочването на плащането към Борика започва да се зарежда и изведнъж се връща, като изписва, че не може да се извърши разплащането, защото няма 3D код. Аз ползам основно Mastercard, за която имам Secure Code при он-лайн плащания. И с Visa не стана. И ще търся помощ от приятели.

Деси, според мен няма никакво значение кода. Аз опитах и с карти без код, но пак не се получи. Интересното при мен беше, че сумата я блокираха/дръпваха и след ден се връщаше отново или пък я отблокираха. Така и не разбрах какво става, но при плащане с КК получавах СМС за изтеглена сума. На другия ден пак получавах СМС за върната сума. Пробвахме с карти на ПИБ, ЦКБ и Булбанк и с никоя не стана. Аз пробвах и с дебитна карта. Когато им писах за проблема, ми отговориха да намеря друга карта с която да платя т.е. не мисля, че изобщо правят нещо, за да оправят плащането.

Накрая платихме с карта, издадена от UK банка.

Редактирано от mililia
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Прочетох за премеждията ти с плащането, но важното е, че всичко е свършило добре и сте намерили правилното разрешение на проблема. :)

Аз ще помоля приятели в чужбина за помощ и се надявам да се получи.

Връзка към коментар
преди 29 минути , desislavna каза:

Прочетох за премеждията ти с плащането, но важното е, че всичко е свършило добре и сте намерили правилното разрешение на проблема. :)

Аз ще помоля приятели в чужбина за помощ и се надявам да се получи.

Може и такива в България,които имат Revolut карта. Тя също е на английска банка. :) 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 6 часа, neuromancer каза:

Revolut картата трябва да свърши работа, ако трябва чужда карта

преди 6 часа, T.E.Lawrence каза:

Може и такива в България,които имат Revolut карта. Тя също е на английска банка. :) 

Да, получи се, благодаря. Всъщност нямах такава карта, въпреки горещите препоръки на Жоро Матеев, но си направих днес виртуална Revolut и преводът мина без проблем :)

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Здравейте отново, искам да попитам, някой вадил ли си е виза за Виетнам от Консулството им в Луанг Прабанг, Лаос? В сайта им няма много информация. Писах им на мейла, но не получих отговор. Не мога да извадя онлайн, тъй като ще влизаме по суша.

Връзка към коментар

Он-лайн визата, която платих вчера следобед, днес сутринта вече я имам. Впечатляващо бързи са. :) Не се получават никакви извествия по ел.поща, а сам с един дълъг код, който трябва да имаш записан/сниман при попълване на формуляра след нанасяне на данните и преди плащането, си проверяваш на сайта. Ако не платиш веднага може и по-късно. При мен беше чак след около седмица от попълването на заявлението за виза.

При кандидатстването се посочва входния и изходния пункт в държавата и са изброени доста, което ме навежда на мисълта, че едва ли всичките са международни летища, но не съм компетентна по въпроса.

Това намерих в интернет

Holders of the new Vietnam e-Visas will be allowed to arrive into Vietnam through any of the eight international airports including Da Nang, Hanoi and Ho Chi Minh; any of the 13 international land border crossings; or by any of the seven seaports including Da Nang, Ho Chi Minh City and Vung Tau. No word has been confirmed yet regarding the arrival by rail.

• Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 53 минути , desislavna каза:

Он-лайн визата, която платих вчера следобед, днес сутринта вече я имам. Впечатляващо бързи са. :)

E, ти би рекорда ;) . Хайде сега си заяви събитие, че да си видим допирните точки.

Обаче не винаги помни дълго заявката. При Моника не се запаметяваха и на нея и се наложи да попълва спешно нова. Моята я направих 2-3 дена преди плащането.

Деси, едно въпросче за прясната ти регистрация в революта. При зареждането на 10 евро от дебитна карта ми иска 3Д код и понеже нямам не ме пуска да премина. Как беше при теб?

Питам, защото аз имах регистрация за такава карта, но така й не се и сетих да я пробвам. Вчера реших да завърша процеса и да си поръчам виртуална карта, но не ми се получи.

Редактирано от mililia
Връзка към коментар
преди 1 час, mililia каза:

E, ти би рекорда ;) . Хайде сега си заяви събитие, че да си видим допирните точки.

Обаче не винаги помни дълго заявката. При Моника не се запаметяваха и на нея и се наложи да попълва спешно нова. Моята я направих 2-3 дена преди плащането.

Деси, едно въпросче за прясната ти регистрация в революта. При зареждането на 10 евро от дебитна карта ми иска 3Д код и понеже нямам не ме пуска да премина. Как беше при теб?

Питам, защото аз имах регистрация за такава карта, но така й не се и сетих да я пробвам. Вчера реших да завърша процеса и да си поръчам виртуална карта, но не ми се получи.

Картата, от която прехвърлих пари, за да заредя Revolut e с MasterCard secure code, не е точно 3D кръстено, но е същото, както и Verified by Visa. Пренасочи ме натам и си го вкарах кода, след което веднага постъпиха паричките по новата вирутална карта.

С нея без проблем и без следващи защити заплатих таксата за визата.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Здравейте, исках само за ваша информация да споделя, че снощи пуснах заявленията за Е–виза. 

Плащането го извърших успешно с българска кредитна VISA карта издадена от Райфайзенбанк.

• Харесвам 7
Връзка към коментар

Здравейте отново :) Преди няколко дни получихме електронните визи за Виетнам в PDF формат - размер А4. 

Искам да попитам освен да ги разпечатаме нещо друго ще ни изискат ли на летището в Ханой? 

Ще летим от Виентян с Лао Еърлайнс. 

Благодаря!

Връзка към коментар
  • 4 седмици по-късно ...
На 22/03/2017 в 10:41, T.E.Lawrence каза:

Кажи после дали е като камбоджанските, т.е. носиш си я принтирана до излизане от страната и пестиш страница в паспорта, или пак нещо ще ти залепят в него.

Докладвам за визата. В паспорта се слага печат и на влизане и на излизане, така че не може да се спести страница. Разпечатаната виза се пази до излизане от страната. При напускане настраната на Моника не я искаха, но на мен ми я гледаха. Още при чекирането за полета ни предупредиха да си приготвим разпечатаната виза.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
  • 2 месеца по-късно ...

Кратък репорт: издадоха ми визата за по-малко от 24 часа.

Нещо много важно, издават я точно за дните, които си написал, затова внимавайте много. Другите визи винаги са били автоматично с валидност 30 дни от датата, от която ги искаш, тази не е така! Писах 20 и ми дадоха 20 дни, а може до 30!

Друго, което следят при онлайн визите: стриктно до 30 дни, с другите визи ако месецът е 31 дни, се печелят два дни повече. Примерно издават ги от 8 декември до 8 януари.

Редактирано от T.E.Lawrence
  • Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 58 минути , T.E.Lawrence каза:

Кратък репорт: издадоха ми визата за по-малко от 24 часа.

Нещо много важно, издават я точно за дните, които си написал, затова внимавайте много. Другите визи винаги са били автоматично с валидност 30 дни от датата, от която ги искаш, тази не е така! Писах 20 и ми дадоха 20 дни, а може до 30!

Друго, което следят при онлайн визите: стриктно до 30 дни, с другите визи ако месецът е 31 дни, се печелят два дни повече. Примерно издават ги от 8 декември до 8 януари.

А с каква карта плати?

Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

Здравейте, Магеланци! 
Догодина ще съм във Виетнам за 3 месеца (за момента имам билетите за отиване) и до колкото разбирам най-евтиния вариант е да си платя за виза от този сайт >>  http://www.cheapvietnamvisa.net/, след което на влизане в страната ще трябва да заплатя допълнително 25$ за печат. От това, което виждам на сайта за е-визата >> https://evisa.xuatnhapcanh.gov.vn/en_US/trang-chu-ttdt , е че тя е валидна само 30 дни?!? Ще съм ви благодарен, да споделите ако знаете дали това е най-удачния вариант и тази 3 месечна виза, предполагам е валидна 90 дни?

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.