Прескочи до съдържание

Виза за Виетнам

Препоръчани мнения

• 3 седмици по-късно ...
преди 11 минути , Пламен Л каза:

Периодът за e-visa е удължен с 2 години до 2021 година.

Нещо този trial доста голям. Аз очаквах вече да добавят  и другите видове визи, те още тестват. 🙂

Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

Здравейте, някой успявал ли е скоро да плати виетнамска виза през препоръчвания линк

https://evisa.xuatnhapcanh.gov.vn/en_US/trang-chu-ttdt  ?

Каккъв браузер, карта, банка и пр?

Когато се опре до плащане за момент виждам в браузера адреса на сайта на Борика за 3d secure code но самата форма за въвеждане на кода не се показва. Опитах и с Виза карта на ЦКБ, която няма 3D пак не става. 

Със МастерКард картата платих без проблеми за Мианмар пак през Борика. За Камбоджа стана от втория път, като там сайтът за кода беше в Австралия. Знаяи проблемът не е в картата или банката?

Връзка към коментар
На 21.12.2018 г. в 10:21, Titicaca каза:

Здравейте, някой успявал ли е скоро да плати виетнамска виза през препоръчвания линк

https://evisa.xuatnhapcanh.gov.vn/en_US/trang-chu-ttdt  ?

Каккъв браузер, карта, банка и пр?

Когато се опре до плащане за момент виждам в браузера адреса на сайта на Борика за 3d secure code но самата форма за въвеждане на кода не се показва. Опитах и с Виза карта на ЦКБ, която няма 3D пак не става. 

Със МастерКард картата платих без проблеми за Мианмар пак през Борика. За Камбоджа стана от втория път, като там сайтът за кода беше в Австралия. Знаяи проблемът не е в картата или банката?

Август месец платих с Revolut 4 визи през този линк.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...
На 22.12.2018 г. в 23:40, Yavor каза:

Август месец платих с Revolut 4 визи през този линк.

Благодаря, Явор, 

Ние нямахме такава карта и като не стана с 5 различни български карти отидохме днес в посолството. На сайта на посолството пише, че еднократната виза е 25 долара

https://vnembassy-sofia.mofa.gov.vn/en-us/Consular Services/Consular Fees and Charges/Pages/default.aspx

На сайта на нашето външно министерство пък пише 45 долара.

B посолството няма ценоразпис и ни поискаха по 80 долара на калпак, което си е тройно!  Друг чакащ сподели, че за многократна виза е платил 120 долара. 

Консулът обясни, че 25 долара било за онлайн, което е вярно, но тия 80 долара никъде не ги пише в сайта им.

Та изводът е май да се търсят някакви карти от роднини в чужбина но ние вече нямаме време.

Връзка към коментар
преди 14 минути , Titicaca каза:

Благодаря, Явор, 

Ние нямахме такава карта и като не стана с 5 различни български карти отидохме днес в посолството. На сайта на посолството пише, че еднократната виза е 25 долара

https://vnembassy-sofia.mofa.gov.vn/en-us/Consular Services/Consular Fees and Charges/Pages/default.aspx

На сайта на нашето външно министерство пък пише 45 долара.

B посолството няма ценоразпис и ни поискаха по 80 долара на калпак, което си е тройно!  Друг чакащ сподели, че за многократна виза е платил 120 долара. 

Консулът обясни, че 25 долара било за онлайн, което е вярно, но тия 80 долара никъде не ги пише в сайта им.

Та изводът е май да се търсят някакви карти от роднини в чужбина но ние вече нямаме време.

А платихте ли е тази безумна цена?

Ако не сте, сигурна съм, че има как да си платите визите с ваша карта.

Връзка към коментар

Още не, но оставихме паспортите и ще платим при получаване. За съжаление опитвахме с Мастеркард и Виза карти па ПИБ, Булбанк и ЦКБ нищо не помогна.

Всъщност и нашето консулство в Ханой иска по 60 евро от виетнамците. 

Връзка към коментар
преди 1 час, Titicaca каза:

Още не, но оставихме паспортите и ще платим при получаване. За съжаление опитвахме с Мастеркард и Виза карти па ПИБ, Булбанк и ЦКБ нищо не помогна.

Всъщност и нашето консулство в Ханой иска по 60 евро от виетнамците. 

С карта на ПИБ платих визата си аз.

Както и преди съм писала - деактивирах 3D защитата, платих си визата и после веднага си я активирах пак.

Работи и е проверено не само от мен.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Здравейте магеланци

Първото ми включване тук май ще е с въпрос .На 16 заминаваме групичка Сингапур,Малайзия,Виетнам,Камбоджа,Тайланд .Сега се мъча да изкарам виза за Виетнам от посочения най-горе сайт.Само ,че какво да напиша за адрес за пребиваване във Виетнам при положение ,че нищо не е букнато и няма да сме само на едно място.Пристигаме на 22 ,01,2019 в Ханой със самолет .После придвижване по суша до Хо Ши Мин  и излизане пак по суша за Камбоджа.Моля за съвет -да хвана някой хотел и да го цитирам или какво

Редактирано от kannamy
Връзка към коментар

Моля, ако някой е ползвал услугите на cheapvietnamvisa.net за изваждане на виза за многократно влизане във Виетнам и получаване на визата на летището да сподели мнение как е минало, че ни предстои да пътуваме до Виетнам и Камбоджа и сега съм на етап да вадя визите за двете държави. Притеснявам се дали няма да има проблеми при кацане за издаване на визи ?

• Харесвам 1
Връзка към коментар

За многократно влизане във Виетнам, ние проиграхме варианта чрез следния сайт 

http://www.vietnamvisapro.com/

Процедурата е такава и при ползване на останалите сайтове. 

Получихме Vietnam Visa Approval Letter с общ списък, в който присъстваха и нашите имена. Трябва да се направи проверка на списъка, за да няма проблеми с грешки. Писмото цялото трябва да бъде разпечатано изцяло, не само със страницата с вашите имена. Писмото се иска и проверява, в нашия случай в София, след това в Доха (направихме 1 ден престой) и в Хо Ши Мин. На летището нямаше никакви проблеми, просто е желателно предварително да се разпечата формуляр, който се изисква за целите на визата, защото в него има неща, които трябва да се попълнят - срок, адреси за настаняване, имена на домакини, респ. собствениците на апартаменти/фирми  ако са наети и др. Аз не го бях разпечатал и го попълних на място, но това ми отне време, което може да се спести. На място се искаше 1 снимка, а не 2, както е указано. Визата се плаща на място в долари, цената е 50 долара. Времето за издаване на виза зависи от натовареността, на нас ни отне до 30 минути от подаване на документите, но преди това се забавихме с попълването на формуляра. 

Тъй като предварително се интересувах, няма вариант за получаване на електронна виза за многократно влизане. За Камбоджа използвахме варианта с електронна виза, като при влизането ни в Сием Рип има отделни гишета за e-visa и става по-бързо.

Връзка към коментар
преди 4 часа, kannamy каза:

Здравейте магеланци

Първото ми включване тук май ще е с въпрос .На 16 заминаваме групичка Сингапур,Малайзия,Виетнам,Камбоджа,Тайланд .Сега се мъча да изкарам виза за Виетнам от посочения най-горе сайт.Само ,че какво да напиша за адрес за пребиваване във Виетнам при положение ,че нищо не е букнато и няма да сме само на едно място.Пристигаме на 22 ,01,2019 в Ханой със самолет .После придвижване по суша до Хо Ши Мин  и излизане пак по суша за Камбоджа.Моля за съвет -да хвана някой хотел и да го цитирам или какво

Ако не можеш да се справиш с електронния формуляр, в Посолството на Виетнам в София процедурата е повече от проста - снимка, формуляр, резервация за една нощувка с адрес на хотел, 80 долара и визата е готова след ден. За Камбожда - дори да нямаш електронна виза, на място изготвянето на входна виза става по най-усъвършенствания конвейр от служители, който съм виждал. Паспортът ти тръгва от ръка на ръка и за 10-15 мин имаш входна виза. Говоря за Сием Реп. По суша нямам идея как е! Тайландската виза е оттук - същото като с Виетнамската, но без адрес, а цената мисля беше 30 евро. Всъщност, Тайланд беше най-голямото ми разочарование от същия като твоя трип. Яд ме е, че не останах повече време в Малайзия - супер евтина и красива дестинация. Сингапур няма виза - попълва се формуляр за влизане в страната, който се дава на борда на самолета. Успех! 

Редактирано от antony2001
  • Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 58 минути , Иван Петров каза:

За многократно влизане във Виетнам, ние проиграхме варианта чрез следния сайт 

http://www.vietnamvisapro.com/

Процедурата е такава и при ползване на останалите сайтове. 

Получихме Vietnam Visa Approval Letter с общ списък, в който присъстваха и нашите имена. Трябва да се направи проверка на списъка, за да няма проблеми с грешки. Писмото цялото трябва да бъде разпечатано изцяло, не само със страницата с вашите имена. Писмото се иска и проверява, в нашия случай в София, след това в Доха (направихме 1 ден престой) и в Хо Ши Мин. На летището нямаше никакви проблеми, просто е желателно предварително да се разпечата формуляр, който се изисква за целите на визата, защото в него има неща, които трябва да се попълнят - срок, адреси за настаняване, имена на домакини, респ. собствениците на апартаменти/фирми  ако са наети и др. Аз не го бях разпечатал и го попълних на място, но това ми отне време, което може да се спести. На място се искаше 1 снимка, а не 2, както е указано. Визата се плаща на място в долари, цената е 50 долара. Времето за издаване на виза зависи от натовареността, на нас ни отне до 30 минути от подаване на документите, но преди това се забавихме с попълването на формуляра. 

Тъй като предварително се интересувах, няма вариант за получаване на електронна виза за многократно влизане. За Камбоджа използвахме варианта с електронна виза, като при влизането ни в Сием Рип има отделни гишета за e-visa и става по-бързо.

Много благодаря! Отпада ми притеснението за това да отида с едно писмо с много имена в него и от там Виетнамските власти  да ни върнат 🙂 ( особено след като е Социалистическа ) 

Връзка към коментар
преди 54 минути , antony2001 каза:

Ако не можеш да се справиш с електронния формуляр, в Посолството на Виетнам в София процедурата е повече от проста - снимка, формуляр, резервация за една нощувка с адрес на хотел, 80 долара и визата е готова след ден. За Камбожда - дори да нямаш електронна виза, на място изготвянето на входна виза става по най-усъвършенствания конвейр от служители, който съм виждал. Паспортът ти тръгва от ръка на ръка и за 10-15 мин имаш входна виза. Говоря за Сием Реп. По суша нямам идея как е! Тайландската виза е оттук - същото като с Виетнамската, но без адрес, а цената мисля беше 30 евро. Всъщност, Тайланд беше най-голямото ми разочарование от същия като твоя трип. Яд ме е, че не останах повече време в Малайзия - супер евтина и красива дестинация. Сингапур няма виза - попълва се формуляр за влизане в страната, който се дава на борда на самолета. Успех! 

Благодаря за споделения опит. В Тайланд сме били , а сега замисляме Виетнам ( Ханой и Хо Ши Мин ) и Камбоджа ( Сием Реп и Пном Пен ) . Дано да съм си направил правилно плановете за всеки от изброените градове по четири дни и няколко дни на море накрая в На Ранг 😉

Връзка към коментар
преди 2 часа, antony2001 каза:

Благодаря .Ма много сте бързи .Сега да кажа какви ги натворих.За Тайланд виза имаме .

За Виетнам зор видях коя карта ще приеме .Е прие на Райфайзенбанк-VIZA

FIBANK със или без 3 секюрити код не стана .

Писах някакъв хотел и сега се ослушвам да не се получи фал.То  така и така пак не е ясно къде ще отседнем.

Но стискам палци нещата да се получат.

Впрочем аз съм само за горе долу 1 месец в това пътуване .Другите отсвирват два месеца .А с нас ще е и едно дребосъче на малко над две години

Връзка към коментар
На 7.01.2019 г. в 17:18, kannamy каза:

Писах някакъв хотел и сега се ослушвам да не се получи фал.То  така и така пак не е ясно къде ще отседнем.

Едва ли ще има проблем с полето за хотела, но ако те притеснява може да си го резервираш тоя хотел докато получиш визата и после анулирай резервацията. 🙂

Аз да кажа, че току що подадох документи за е-Visa и всичко изглежда наред за сега. Плащането направих с виртуална Visa на револют, като при първия опит от Revolut получих известие, че картата ми е замразена и имаше въпрос дали аз съм опитал да направя тази транзакция. След като дадох отметката, че съм аз,  направих ново плащане и то беше успешно.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 4 часа, Juliaaa каза:

Имам предвид, ако пътувам на 20 април, колко преди това да "кандидатствам"? 

Ами аз ще влизам в страната на 13-ти февруари и пуснах сега за виза. То във формуляра има да се попълни дата на влизане и предполагам, че може и за по-напред да се кандидатства. Ама мисля, че няма смисъл да се кандидатства прекалено рано. Както @T.E.Lawrence казва, срока е 3 работни дни. Така ми написаха и в мейла за потвърждение, че съм подал документи. Може би две седмици преди пътуването е добър срок, за да може да реагираш, ако нещо се случи и се наложи да ходиш в посолства и т.н.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Моля за съвет.Планирам пътуване до Виетнам и Камбоджа. 

Полет София - Хо ши мин

Планът е е началото да обиколим от Хо ши мин до Ханой.

След това полет от Ханой  До Сием Реап Камбоджа .След това обратно във Виетнам до остров Фу куок през сухоземна граница.(Ha Tien Border).И от Фу куок полет до Хо ши мин и обратно София.

За Камбоджа е ясно , че еднократна виза е ОК. За Виетнам не ми я ясно дали ще мина с еднократна.Верно , че имам 2 ро влизане от Камбоджа ,но четох ,че ако посещавал остров Фу Куок до 15 дни не искат виза.

Моля за съвет.

Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...
преди 22 часа, Belberica каза:

Здравейте,ние мислим да минем границата между Камбоджа и Виетнам по суша.КПП Ха Тиен.как и каква виза ни трябва?

Ние февруари ще минаваме сухопътно границата, но през друг пункт и си взехме e-Visa от този сайт:

https://evisa.xuatnhapcanh.gov.vn/en_US/trang-chu-ttdt

Ето на този линк може да видиш кои са пунктовете на които се приема e-Visa:

https://evisa.xuatnhapcanh.gov.vn/documents/20181/163332/Danh+sách+cửa+khẩu/4ae61cd9-5bde-4df4-8be4-db36fc3f6704

Като гледам твоя пункт фигурира на 13-та позиция в списъка.

Не знам защо от там сте решили да минавате, но това си е ваше решение. Ако обаче в последстивие решите да сменяте входния пункт не съм на ясно как стоят нещата.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.