Прескочи до съдържание

Външна застраховка при наемане на кола

Препоръчани мнения

Публикувано:

Отчитам се - колата е наета от economycarrentals.com със застраховка до 1 милион долара, всички допълнителни шофьори се покриват от нея и цената беше същата като през Букинг 🎉 Благодаря отново за съветите!

IMG_8877.jpeg

• Харесвам 1
  • 3 седмици по-късно ...
  • 8 месеца по-късно ...
Публикувано:

Искам де се похваля с перфектно обслужване на https://www.worldwideinsure.com/

В Корфу наехме кола, но не очаквах да имат толкова лоши и зле поддържани пътища. Доста внимавах, но накрая без да забележа се оказах с две допълнителни драскотини по колата. От Europcar казаха, че това е щета за 670 евро и ми издадоха фактура за щетата въз основа на някаква немска фирма за оценки на щети.

Още на следващия ден подадох иск към застрахователя изцяло онлайн през една много проста и прегледна форма. Обещаха до 5 дни да получа отговор и точно на петия ден се заядоха единство, че съм платил с Curve и в отчета не се вижда адресът ми. Пратих им месечното извлечение от карата зад Curve с адрес и им отбелязах транзакцията. Без проблем го приеха и днес ми преведоха 670 евро в Revolut.

Външната застраховка която платих беше 17 паунда. Rentalcars.com ми предлагаха застраховка за 60 евро, а в Europcar на място щях да платя 85 евро. Имаше определен дискомфорт, че трябваше да платя 670 евро и да подавам иск към застрахователя, но като цяло съм напълно доволен от бързото и безпроблемното обслужване.

• Харесвам 19
  • Браво 3
  • 4 месеца по-късно ...
Публикувано:

Последните години основно ползваме worldwide insure като външна застраховка. За 1до 3 дни цената беше една и съща, но от скоро има опция за 1 и 2 дни, което е по-изгодно за кратки наеми на коли.

• Харесвам 4
Публикувано:

Да, годишната се избива, и ние взимаме по някога. Даже май на Черен петък има намаление, трябва да се следи.

• Харесвам 2
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 2 минути , Яничка каза:

Да, годишната се избива  и ние взимаме по някога. Даже май на Черен петък има намаление, трябва да се следи.

Тази застраховка за 1-2-3 дни няма анулиране и не си променя цената в последния момент, нали?

Защото мисля да взема другата седмица точно преди пътуването, но не съм отворила да погледна най-късно колко време преди взимането на колата мога да я купя. 

• Шок 1
Публикувано:
Преди 1 час, Lindt каза:

Тази застраховка за 1-2-3 дни няма анулиране и не си променя цената в последния момент, нали?

Защото мисля да взема другата седмица точно преди пътуването, но не съм отворила да погледна най-късно колко време преди взимането на колата мога да я купя. 

Ние я правим обикновено ден преди полета от София. Цената не се променя в зависимост от това кога се прави преди пътуването :)

• Благодаря 1
Публикувано:
На 25.11.2024 г. в 7:27, Яничка каза:

Да, годишната се избива, и ние взимаме по някога. Даже май на Черен петък има намаление, трябва да се следи.

За съжаление и миналата, и тази година няма петъци…Дори има увеличение, 99 паунда е вече. Всяка година тихичко и по малко вдигат.

На 25.11.2024 г. в 7:31, Lindt каза:

Ще си опресняваме кормуването в чужбина? Благодарим😀

• Смея се 1
Публикувано:
преди 4 минути , Sun4o каза:

....

Ще си опресняваме кормуването в чужбина? Благодарим😀

Е, само за 1 ден. Другите тренировки се случват в София 🫣

Виж, аз моето шофиране може да реша да го опреснявам около Павел баня лятото като ни писне в София, така че имай едно наум. 

Публикувано:
преди 6 минути , Lindt каза:

Виж, аз моето шофиране може да реша да го опреснявам около Павел баня лятото като ни писне в София, така че имай едно наум. 

Не е зле да ни уведомяваш за пътната си карта😛

• Смея се 4
Публикувано:
преди 14 часа, Lindt каза:

Само не си опреснявайте шофирането в Неапол :biggrin: Там трафикът е Mamma Mia!

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 21 минути , chandni каза:

Само не си опреснявайте шофирането в Неапол :biggrin: Там трафикът е Mamma Mia!

То на село всеки може.

• Смея се 1
Публикувано:
На 25.11.2024 г. в 7:31, Lindt каза:

Преди две седмици си направих еднодневна - тоест за 24 часа застраховка, преди да взема колата от Авис в Монтаржи. Даже бях в офиса на компанията и ги накарах да изчакат с подписване на договора, докато получа потвърждение за застраховката от worldwideinsure. Срещу 80 евро, които ми поискаха от Авис, платих малко под 5 паунда. 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 13 часа, Raindrop каза:

Преди две седмици си направих еднодневна - тоест за 24 часа застраховка, преди да взема колата от Авис в Монтаржи. Даже бях в офиса на компанията и ги накарах да изчакат с подписване на договора, докато получа потвърждение за застраховката от worldwideinsure. Срещу 80 евро, които ми поискаха от Авис, платих малко под 5 паунда. 

Не е важно кога пристига потвърждението, а от кога е валидна застраховката. При worldwideinsure можеш да избереш интервали от половин час и в условията специално е записано, че не може по рано да наемеш колата, защото това прави невалидна застраховката. Последният път аз също си направих онлайн застраховка в офис на рентакар компанията, но в 12:40 избрах застраховката да е валидна от 13 часа. След това трябваше да изчакам до 13 часа за да може в документите за наема де фигурира час и минута след 13 часа. 

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 5 часа, Topfly каза:

Не е важно кога пристига потвърждението, а от кога е валидна застраховката. При worldwideinsure можеш да избереш интервали от половин час и в условията специално е записано, че не може по рано да наемеш колата, защото това прави невалидна застраховката. Последният път аз също си направих онлайн застраховка в офис на рентакар компанията, но в 12:40 избрах застраховката да е валидна от 13 часа. След това трябваше да изчакам до 13 часа за да може в документите за наема де фигурира час и минута след 13 часа. 

Точно затова изчаках потвърждението, че застраховката влиза в сила след 15 мин., и чак тогава стартирахме договора - след този час. Явно съм пропуснала да уточня тази подробност - договорът се подписва след като застраховката е валидна вече. @Topfly благодаря за уточнението!

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.