Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

Георги Василев
24 minutes ago, luba_rizova said:

Май съм лош човек. :)

Не си, напълно в правото си си :) А относно местата, скоро правих чек-ин за трима София - Рим и ми даде и на отиване и навръщане места едно до друго. Явно е въпрос на късмет, знам ли :) 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Според мен в това обсъждане трябва да се споменава и кога човек се е чекирал или под кой номер се е чекирал, за да се знае кога системата е програмирана да ги прави тези номера. Само в началото на 4-дневното чекиране или по всяко време. И това да се паднеш с другачето си е чист късмет или въпрос на това кога ще се чекираш

Връзка към коментар

Винаги пътуваме прозорец (аз) и пътека (тя), което пак винаги предполага и предварително закупуване на места при нискотарифните и дебнене на първите минути при отваряне на чекин при традиционните. Според мен, едно от най-хубавите неща въведени като модел от нискотарифните е именно избор на места още по време на купуване на билети. Не мога да си представя да оставя системата сама да реши кой къде да пътува в самолета. Аз без прозорец не мога, тя пък предпочита пътека, защото страда от клаустрофобия и в средата няма как да издържи и един час. Честно казано, прилагайки горната система, много често пътуваме сами на ред без човек между нас и се чувстваме повече от прекрасно...

• Харесвам 9
Връзка към коментар

Преди 2 дни летях с Райън от Хамбург за София и имаше проблем с броя на закупените билети ( или поне така ни съобщиха). Имало 1 човек повече в самолета, 1 час го търсиха и накрая никой не слезна, явно е била техническа грешка, но заради нея полетът закъсня с час и 15 Мин (точно колкото да изпусна последното метро). 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, luba_rizova каза:

До прозореца се падна майка с бебе, която веднага поиска да се смени с мъжа ми, щот не й било удобно... :)

На нея са дали място до прозореца, защото пише, че е с бебе. Вече не помня къде го четох и дали беше правило или препоръка, но изрично се казваше човек с бебе да не е на пътеката, заради минаващите колички и пътници.
Ами гадно е, за ядосване си е!

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Последните пъти чекирам с Ryan и Wizz в последния ден и сме заедно 3-мата като даваха и добри места.

Днес ми върнаха за всичките добри места, които бяха дали. За 3-ма, местата са, 01C, 02D, 31C.

• Харесвам 7
Връзка към коментар

Това как да го разбираме за летището на Бергамо Transfer ‘airside’ between connecting flights without having to go ‘landside’ ? 

Чудесно ще е , ако са изградили трансферна зона и няма да се прави влез -излез-влез

Редактирано от Hollywood
  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Репортаж на BBC за Ryanair и разговор с O'Leary за умишлено разпръснати места. Англичаните са оревали орталъка, а репортерката се сби словесно с бигбоса. Не че някой може да го бие :lol: Голям купон беше...

Редактирано от Гост
Връзка към коментар

Ще е интересно да се види. Иначе е вярно, че напоследък разпръскват местата. И в двата последни полета ни разхвърли из самолета, при това първият път чекирах мен и мъжа ми с един ден разлика- подреди ни през ред, за следващия полет чекирах едновременно- аз бях на ред 9, той на 32. И в двата полета хората, които пътуваха заедно бяха разхвърляни из целия самолет за наказание, че не са си платили място. Явно е нова маркетингова стратегия. Куриозът беше, че гаджето на момичето, което седеше до мен на място 9 В се беше паднало до мъжа ми на 32 С .

• Харесвам 1
Връзка към коментар
На 26.06.2017 г. в 16:39, venceremos каза:

Вече от сайта на Ryanair могат да се купуват билети Мадрид-Буенос Айрес, оперирани от Air Europa. За съжаление цените са доста далече от low-cost :(

Link с видеото? Благодаря :)

Връзка към коментар
На 15.06.2017 г. в 15:48, luba_rizova каза:

Аз да се оплача, че Наистина е Нарочно това подреждане. Сега бяхме аз на един ред и до мен една мадами през място, мъжа ми в другия край на самолета и до него мъжа на мадамата през място. Лудост някаква. А, и това с разменянето без проблем на човека до вас понякога е леко дразнещо, не за друго, но ние навръщане си бяхме купили и платили места - пътека и среда, мъжа ми е висок и му е тясно на вътрешна седалка. До прозореца се падна майка с бебе, която веднага поиска да се смени с мъжа ми, щот не й било удобно... Не й отказахме, естествено, но ме хвана много яд, защото все пак си бяхме платили местата, а тя я беше досвидяло, щото, нали, баламите не могат да откажат. Та той седя свит на две през цялото време, но в името на бебето не сме казали нищо. Но, мен ме хвана яд, признавам си. Ако бяха случайни места, тогава естествено проблема беше никакъв. Май съм лош човек. :)

Не си лош човек, но не си постъпила правилно, според мен.

В този случай аз нямаше да си отстъпя платеното място / това  е едната от причините  винаги да  плащам места на АИ, щото там не стават смени/, а щях да викна стюардесата, за да намери подходящо място на майката с бебето. След като аз съм се погрижила да си ПЛАТЯ място, другото е изцяло техен проблем.

• Харесвам 7
Връзка към коментар
Преди 1 час, Мари Николова каза:

С това разхвърляне на партьори из самолета,в мен се прокрадва едно съмнение.Дали О'Лиъри не стартира нов бизнес - организирането на международни суинг партита:)

Ние с жена ми чак до суинг не стигаме. :-) Но миналата седмица, на връщане от Рим, ни бяха изстреляли през 10-12 реда един от друг. И двамата успяхме да се докоснем до съдбите на наши сънароднички. И двете, живеещи и работещи в Италия. И двете от Враца. Ако знаех преди полета, щях да опитам да ги събера, да се наприказват хубаво за родните си места и местоработата си, да обменят опит. Не заради нас. ;-)

Свят широк, хора всякакви - има много за опознаване. Дано  О'Лиъри да запази по-дълго схемата с "разхвърляните места"! :biggrin:

Редактирано от rik4o
  • Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 11 часа, ivo_121212 каза:

Link с видеото? Благодаря :)

Докато го търсех, попаднах на този материал от вчера - нададеният вой тук се оказва сериозен (има и други материали в пресата, но Телеграф е най-сериозният в областта на travel: 

http://www.telegraph.co.uk/travel/news/ryanair-seat-selection-cost-airlines-easyjet-ba/

Това е епизода - Watchdog, от вчера, 28 юни. Материалът за Ryanair беше някъде по средата, не мога да кажа къде точно обаче...

http://www.bbc.co.uk/programmes/b08wx0mh

Връзка към коментар

Инфо за местата от ФБ

Random Allocated Seating

We haven’t changed the random seat allocation policy. The reason for more middle seats being allocated is that more and more passengers are taking our reserved seats (from just €2) and these passengers overwhelmingly prefer aisle and window seats which is why people who choose random (free of charge) seats are more likely to be allocated middle seats.

Some random seat passengers are confused by the appearance of empty seats beside them when they check-in up to four days prior to departure. The reason they can’t have these window or aisle seats is that these are more likely to be selected by reserved seat passengers many of whom only check-in 24 hours prior to departure. Since our current load factor is 95%, we have to keep these window and aisle seats free to facilitate those customers who are willing to pay (from €2) for them.

This is entirely a matter of customer choice. We are not trying to force people to pay for reserved seats. We are very happy to facilitate any customer who wants a free of charge random seat but we are also going to do our best to facilitate customers who are willing to pay for a reserved seat (usually window or aisle) which start from €2.

Връзка към коментар

Вижте сега, никой не визирам конкретно, ама моля ви, ми като не щете да сте шибнати на различни места из самолета, при положение, че много често плащате само някакви си смешни 5-10-15... айде нека да са 50 евро за билет, за да си преместите, хм... "частите" на бърза ръка на хиляди километри, а  ви се свидят едни 2-4 или 6 евро за желано място?!  Честно, не го разбирам.  Аз винаги си купувам местата още с купуването на билетите и после - нЕма нерви, пей сърце!

А, колкото до бебетата, дето напоследък също много летят -ами, няма лошо, ама някои от тях са истински терористи!  Преди 10 дни заминах за Франкфурт - на седалката зад мен един дребосък вреща като заклан половината полет - всички наоколо издивяхме направо, а тъпата му майка нищо не правеше, за да го успокои - седи и гледа безцелно, докато дребното се мята из ръцете й. Връщането ми беше от Кьолн, обаче пак "греда" -  друг малък звяр, пак зад мен, се дра цял час, въпреки усилията на майка му да го укроти. И това напоследък е почти на всеки полет докъдето и да е.  Вече си мисля да разпратя предложение на Уиз и Раян бебетата до 2-3г. да ги събират в единия край на самолета и да турят някаква щумоизолация между тях и останалите пътници. Не съм против децата, ама от деца до деца има разлика - моите пътуват от пеленачета още, ама никога никое от тях не е хленчело дори ни в самолет, ни във влак.  А за това, че бебетата не трябвало да са до пътеката - не е вярно. В тези два случая, дето току-що разказах, бебетата бяха точно до пътеката. 

• Харесвам 9
Връзка към коментар
Георги Василев
8 minutes ago, iaia_mama said:

И това напоследък е почти на всеки полет докъдето и да е.  Вече си мисля да разпратя предложение на Уиз и Раян бебетата до 2-3г. да ги събират в единия край на самолета и да турят някаква щумоизолация между тях и останалите пътници. Не съм против децата, ама от деца до деца има разлика

Нищо не искам да кажа по темата...само Адмирации...предложението наистина е добро. Подкрепям! :)

• Харесвам 3
Връзка към коментар

аз пък не съм съгласна с @iaia_mama в частта за платените места, мисля, че има някакво неразбиране откъде идва недоволството на хората

не смятам, че някой се оплаква от това, че е сложен на средна седалка, или на някой неприятен ред и от сорта - това на всеки му е ясно - не си платил за повече удобство - приемаш безплатния вариант; но да разделят целево спътници е точно наказателна акция в частта *тоягата* от моркова и тоягата

за двете си евро за седалка няма да получиш повече удобство под формата на допълнително място за краката или гледка, а "правото"?! да седиш до близък или познат - което категорично не е някаква добавена стойност или услуга от страна на компанията, и именно това отблъсква  хората

за съображенията откъм сигурност при всякакви по-нестандартни ситуации/инциденти съм си казала по-назад, и продължавам да ги смятам за важни

остава варианта вече при сядане в първите 2 минути да се осведомиш от хората около теб на кой ред са техните спътници и както се оказва почти 99% е вероятността да са до твоите, така че да си самоорганизирате разместването - и като резултат от него - отново води до това да се разсъди доколко е уместно да има някакви допълнителни свободни брожения напред-назад с помъкнат ръчен багаж баш преди излитане

• Харесвам 10
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   3 магеланци

• ralitza1974
    • epetkov
    • Hakkâri Spor
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.