Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

преди 11 минути , EliDion каза:

Извинявам се за неточността. Имах предвид, че въвеждат безплатен голям ръчен багаж на борда, като при Раян 55/40/23, не втори, грешка в изказа.

Раян и в момента са с безплатен ръчен багаж, но имат и допълнителен, по-малък багаж - дамска чанта, лаптоп, камера и ли нещо подобно. Тук обсъждаме евентуалното отпадане на този втори багаж, а не отпадането на големия багаж.

Връзка към коментар

Зная какво обсъждаме. Исках да кажа,че уиз въвеждат и те голям ръчен и конкуренцията се увеличава,защото се сближават условията на услугите. А и в статията никъде не пише, че ще отпада.....да не се повтарям. Както написах по—горе  не съм се изразила коректно.

Редактирано от EliDion
Връзка към коментар
преди 20 минути , EliDion каза:

Извинявам се за неточността. Имах предвид, че въвеждат безплатен голям ръчен багаж на борда, като при Раян 55/40/23, не втори, грешка в изказа.

Важно е да сме ясни и еднозначни, защото много хора приемат написаното в този форум за по-точно, по-прецизно и по-достоверно от информацията в общите условия компаниите. Струва си да пазим информационното ниво на сайта. :)

• Харесвам 13
Връзка към коментар

Здравейте,

искам да ви попитам дали Раян връщат някаква част от парите за самолетни билети при невъзможност за пътуване поради болест.

Имам закупени билети за края на август за цялото семейство, но преди месец откриха на съпруга ми много тежко заболяване -налага се да отменя всичко. Той още се надява да отидем, но едва ли.

Връзка към коментар
преди 9 минути , Весела Ч. каза:

Здравейте,

искам да ви попитам дали Раян връщат някаква част от парите за самолетни билети при невъзможност за пътуване поради болест.

Имам закупени билети за края на август за цялото семейство, но преди месец откриха на съпруга ми много тежко заболяване -налага се да отменя всичко. Той още се надява да отидем, но едва ли.

Директно от извора: https://www.ryanair.com/gb/en/useful-info/help-centre/faq-overview/Flight-Changes-And-Refunds/Death-or-serious-illness-of-a-customer-booked-to-travel

Пишеш им, те ще преценят. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Здравейте!

Мобилен съм и при това почти без интернет сигнал и ми е трудно да търся това 

, което ме интересува...

Трябва ли специална декларация за деца под 16 за Раянер за придружител на борда? Може ли един придружител да отговаря За повече деца?

децата си имат декларации за напускане на сртрсната - тези които митничарите ги интересуват.

Връзка към коментар
преди 9 минути , Light каза:

Здравейте!

, което ме интересува...

Трябва ли специална декларация за деца под 16 за Раянер за придружител на борда? Може ли един придружител да отговаря За повече деца?

децата си имат декларации за напускане на сртрсната - тези които митничарите ги интересуват.

Ако в декларациите не е упоменат изрично придружител, който не е същия в момента, то няма проблем. Трябва да имат копие от декларациите, за да оставят на паспортен контрол. 

Връзка към коментар

Това за митничарите/паспортен контрол е ясно.

На всички деца, които пътуват без родителите си декларациите са от двамата родители и че могат да напускат страната.

Аз питам за борда  на самолета какъв е реда?

Редактирано от Light
Връзка към коментар
Преди 1 час, Light каза:

Това за митничарите/паспортен контрол е ясно.

На всички деца, които пътуват без родителите си декларациите са от двамата родители и че могат да напускат страната.

Аз питам за борда  на самолета какъв е реда?

Не съм имала случай на борда да има някакви изисквания, за която и да е компания. Не съм 100% сигурна как е за Раян.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Does Ryanair carry unaccompanied minors?

No. 

Ryanair does not carry unaccompanied minors under 16 years. Children under the age of 16 years must always be accompanied by a passenger over 16 years.

Това имам предвид.

Редактирано от Light
Връзка към коментар

Здравейте! Ще пътувам с Раян от София за Испания. Взела съм икона за подарък, която е със сребърен обков. На гърба има етикет ,че е копие на стари византииски икони и  че е позволена за износ. Дали ще имам проблем ,че ще я пренасям в ръчния багаж? 

Връзка към коментар
преди 7 часа, Light каза:

Здравейте!

, което ме интересува...

До колкото знам, няма специални изисквания. Даже съм гледал едно реалити, при което имаше един младеж, който нямаше придружител и буквално седеше най-отпред на чекина да пита всички дали биха се водили за негов придружител на чекина. Компанията не беше Ryanair обаче, но подозирам, че и те нямат условия за декларации след като не им пише изрично на сайта. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 3 часа, reinamarsela каза:

Здравейте! Ще пътувам с Раян от София за Испания. Взела съм икона за подарък, която е със сребърен обков. На гърба има етикет ,че е копие на стари византииски икони и  че е позволена за износ. Дали ще имам проблем ,че ще я пренасям в ръчния багаж? 

Аз съм изнасяла картина, но за повече спокойствие съм си вадила удостоверение от НХГ - 3 лв. струва

https://www.nationalartgallerybg.org/index.php?l=42

• Харесвам 2
Връзка към коментар
3 hours ago, Георги said:

До колкото знам, няма специални изисквания. Даже съм гледал едно реалити, при което имаше един младеж, който нямаше придружител и буквално седеше най-отпред на чекина да пита всички дали биха се водили за негов придружител на чекина. Компанията не беше Ryanair обаче, но подозирам, че и те нямат условия за декларации след като не им пише изрично на сайта. 

Ако е така всичко ще е ок. Но като са повече деца? Не намерих някъде да пише има ли някаква максимална бройка деца на възрастен...

Ситуацията е следната: Балетна група от 8-9 деца ще летят до Италия и с тях ще бъдат ръководителят им и още 2-3 родители-не помня точната бройка Билетите са купени.

Та само с посочване ли става кой с кого е?

Връзка към коментар
преди 12 часа, Light каза:

Ако е така всичко ще е ок. Но като са повече деца? Не намерих някъде да пише има ли някаква максимална бройка деца на възрастен...

Ситуацията е следната: Балетна група от 8-9 деца ще летят до Италия и с тях ще бъдат ръководителят им и още 2-3 родители-не помня точната бройка Билетите са купени.

Страхувам се, че в този случай влизаме в специфика, за която най-точен отговор могат да ти дадат например от чата на Раян. Аз лично не виждам проблем 9 деца да са с трима водачи, то има и родители с по 3 деца пътуват, но знае ли се. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Не съм пътувал с деца с тях, но щом няма изисквания написани, значи няма да искат нищо. Според мен авиокомпанията се интересува само да има някой, когото децата познават и който да въвежда ред.

Когато има значение, има ограничения. Например може максимум по едно бебе без място на възрастен и това е вградено в системата за резервации (пак не съм сигурен за Райън де).

• Харесвам 2
Връзка към коментар

нещо интересно докато резервирах тази сутрин на стъпка плащане видях, че имам отстъпка от билетите за полет от Англия. Отсъпката се прилага, когато има дете в резервацията.

остъпка Ryan.jpg

Редактирано от silvia_b
  • Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 8 минути , silvia_b каза:

нещо интересно докато резервирах тази сутрин на стъпка плащане видях, че имам отстъпка от билетите за полет от Англия :

Мисля, че APD-то, което е една от сочните летищни такси не се плаща за деца или нещо от сорта. Не е отстъпка в чистия и вид :)

• Харесвам 1
Връзка към коментар
На 2017. 07. 31. в 23:34, Light каза:

Ученически групи редовно пътуват в Европа и щом няма писмено ограничение за максималния брой деца, значи няма ограничение. Ако искаш да си 100% сигурен питайте авиокомпанията, но едва ли ще ви дадат друг отговор.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 1 час, Георги каза:

Мисля, че APD-то, което е една от сочните летищни такси не се плаща за деца или нещо от сорта. Не е отстъпка в чистия и вид :)

Ето го по-подробно разписано: https://www.theguardian.com/money/2015/apr/30/air-passenger-duty-scrapped-for-children-under-12

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Ryanair random seat allocation is not so random, says Oxford University expert

Dr Rogers, calculated the chances of all four people being randomly given middle seats on each of the flights, to be around 1:540,000,000. The chances of winning the National Lottery jackpot are 1:45,000,000. (This means that you are 10 times more likely to win the lottery than be in a group who are all randomly allocated middle seats.)

Както се казва: "Честито на печелившите!" :lol:

• Харесвам 4
Връзка към коментар
1 hour ago, Георги said:

На мен всеки от билетите ми беше колкото тази такса, та излезнаха безплатни за децата. В уиз обаче не приспадат таксата. А за по-далечни полети от UK разбирам , че може да е до 97 паунда.

Връзка към коментар

Да, за междуконтинентални полети и бизнес класа е доста голяма таксата. Тази такса важи за полети от Великобритания, ако просто се прекачвате там под 24ч не се плаща.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.