Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

Публикувано:

Четох дискусия - Ники Лауда си имал стара история с  Austrian Airlines - от времето, когато австрийските регулаторни органи са назначили сливане между 2-те компании (Lauda Air и AUA). Ники Лауда е искал да си запази името, но то е дадено на Остриън. Затова и Ники Лауда основава  Fly Niki, вместо Fly Lauda. Но правата по името изтичали тази година, което обяснява преименуването на Laudamotion в Lauda.

Очаквам скоро да пише "powered by MOL" на еъръсите на ОЕ.

• Смея се 4
Публикувано: (редактирано)

26ти март Ryanair  ще дадат пресконференция в Харков. Вероятно ще пускат полети до там.

Редактирано от epetkov
  • Харесвам 2
Публикувано:

Полетите до Кьолн са с променени часове, снощи получих мейл за юни месец. Ако някои ще лети да си провери дали го устройват новите, нас не, каца се в 9 вечерта ...

Публикувано:

Не сме летели с Р. след влизане на новите правила миналата есен. Взехме билети за май с приорити, основно заради ръчния багаж. Преди с приорити, ако не греша, можеше да се избират места безплатно. Сега системата не ни дава такава опция, а само срещу допълнително заплащане. Аз ли греша относно екстрите към приорити или нещо не правим както трябва при онлайн чекирането?

Публикувано:
3 minutes ago, Ann said:

Не сме летели с Р. след влизане на новите правила миналата есен. Взехме билети за май с приорити, основно заради ръчния багаж. Преди с приорити, ако не греша, можеше да се избират места безплатно. Сега системата не ни дава такава опция, а само срещу допълнително заплащане. Аз ли греша относно екстрите към приорити или нещо не правим както трябва при онлайн чекирането?

Местата се заплащат допълнително. С прайорити освен приоритетно качване на борда ( в момента половината самолет е с тази услуга) и можеш да качиш на борда куфарче с размери 55 х 40х20 + личен багаж от тип малка дамска чанта/чанта за лаптоп или малка раница. 

Публикувано:

Отдавна не сме пътували с Раян. Какви са тези багажи 40х25х20? Малките ранички са 40х30х20? Да рискуваме ли с тях?

Публикувано:
8 minutes ago, lesy said:

Отдавна не сме пътували с Раян. Какви са тези багажи 40х25х20? Малките ранички са 40х30х20? Да рискуваме ли с тях?

Един от закачените постове горе е за багажа. 

Ако се посмачка, за да се побере (ако го мерят), ще е ОК.

Публикувано:

Здравейте,

Някой има ли опит  с подобна ситуация, смениха ми часовете на отиване и ми дадоха линк за пълен рефънд.

Но аз имам полет и за връщане от локацията на кацане, който е на друга резервация, там ще мога ли да си взема парите?

Писах някаква форма, която  ми беше дадена от лайв чата, но там пише отговор до 7 работни дни, а аз летя след 7 реално.

Т.е до последно може да не знам какво са решили за другия на връщане, и не мога да си направя сметка, дали да канселирам или да се напъна, макар че ще ми излезне през носа ..

Публикувано:
преди 31 минути , road_runner каза:

Здравейте,

Някой има ли опит  с подобна ситуация, смениха ми часовете на отиване и ми дадоха линк за пълен рефънд.

Но аз имам полет и за връщане от локацията на кацане, който е на друга резервация, там ще мога ли да си взема парите?

Писах някаква форма, която  ми беше дадена от лайв чата, но там пише отговор до 7 работни дни, а аз летя след 7 реално.

Т.е до последно може да не знам какво са решили за другия на връщане, и не мога да си направя сметка, дали да канселирам или да се напъна, макар че ще ми излезне през носа ..

Няма да ти възстановят парите за връщането.Нискотарифните нямат такава практика.

Публикувано:
44 minutes ago, road_runner said:

А опция да се използва същия полет със сменения час?

Публикувано:
Преди 1 час, road_runner каза:

Здравейте,

Случи ми се същото с билет до България . Така смененият от тях( Райънеър ) полет не ме устройваше, защото след кацането в Мадрид има да се гони друг самолет . Свързах се по чата , обясних положението и вариантите бяха два или ми връщат цената на билета ( защото , аз съм го купила с някакво предварително разписание ) или приемам смяната на полета . Поисках си парите и с тях си купих билет с Аир България. Превода по връщането се забави три дни  

преди 39 минути , Мари Николова каза:

Няма да ти възстановят парите за връщането.Нискотарифните нямат такава практика.

Не е така Райънеър ми възстановиха парите .

Публикувано:

Здравейте,

От опит знам, че не връщат пари. А ако изобщо се случи да върнат, това става след н- брой и- мейли и  позвънявания, за твоя сметка, и то след бая месеци.

Публикувано:

отговор до 7 работни дни, а аз летя след 7 реално.

Ако са менили часа по-малко от 14 дни преди полета, провери и възможността за компенсация по директиа 261 в случай, че това ще помогне с 

макар че ще ми излезне през носа ..

Публикувано:
преди 1 минута , muchachote каза:

От опит знам, че не връщат пари. А ако изобщо се случи да върнат, това става след н- брой и- мейли и  позвънявания, за твоя сметка, и то след бая месеци.

Три дни след разговора с тях имах превод с парите на картата с която бях пазарувала билета .

• Харесвам 2
Публикувано:
11 minutes ago, chandni said:

Ако са менили часа по-малко от 14 дни преди полета, провери и възможността за компенсация по директиа 261 в случай, че това ще помогне с 

Да, първият им мейл е в петък, аз трябва да летя другата сряда., т.е 13 дни са.  но са ми дръпнали полета 2 часа по-рано, т.е не е над 3, май няма шанс.

Публикувано:
преди 23 минути , Василена каза:

Случи ми се същото с билет до България . Така смененият от тях( Райънеър ) полет не ме устройваше, защото след кацането в Мадрид има да се гони друг самолет . Свързах се по чата , обясних положението и вариантите бяха два или ми връщат цената на билета ( защото , аз съм го купила с някакво предварително разписание ) или приемам смяната на полета . Поисках си парите и с тях си купих билет с Аир България. Превода по връщането се забави три дни  

Не е така Райънеър ми възстановиха парите .

Я да почнем от начало,  че май не четем внимателно.  Какво точно ви смениха и за кой полет ви върнаха пари ? 

П. С.  По въпроса,  не мисля че ще върнат пари за обратен полет щом е на отделна резервация. 

Не бих ги чакал ,  а ще търся други начини да стигна или ще прежаля обратния полет. 

Може да ни изненадаш с положителна развръзка ,  но надали. 

• Харесвам 2
Публикувано:

Laudamotion launches 21 new routes from/to Vienna!

Айде 😊 от кога ги чакаме.

The new routes announced today will operate from the winter flight schedule (October and November 2019).

New routes to/from Vienna:

Vienna – Athens – Vienna
Vienna – Agadir – Vienna
Vienna – Alicante – Vienna
Vienna – Birmingham – Vienna
Vienna – Bordeaux – Vienna
Vienna – Brussels – Vienna
Vienna – Edinburgh – Vienna
Vienna – Eindhoven – Vienna
Vienna – Gothenburg – Vienna
Vienna – Lisbon – Vienna
Vienna – Liverpool – Vienna
Vienna – Marseille – Vienna
Vienna – Munster – Vienna
Vienna – Oslo – Vienna
Vienna – Porto – Vienna
Vienna – Riga – Vienna
Vienna – Sofia – Vienna
Vienna – Thessaloniki – Vienna
Vienna – Stockholm – Vienna
Vienna – Vilnius – Vienna
Vienna – Tel Aviv – Vienna

map-42.png

За повече инфо цък.

• Харесвам 2
4 minutes ago, Иван Попов said:

Оооо, закъсняваш. 🙂 Това е отпреди 1-2 страници. 😄

Редактирано от aleksandrina
  • Харесвам 1
  • Смея се 2
Публикувано:
преди 4 минути , aleksandrina каза:

Оооо, закъсняваш. 🙂 Това е отпреди 1-2 страници. 😄

Оу... не съм го видял.! 

Ами съжалявам! Ако не модераторите да го премахнат. 

Публикувано:
4 minutes ago, Иван Попов said:

Оу... не съм го видял.! 

Ами съжалявам! Ако не модераторите да го премахнат. 

Ааа, някой може да не е видял и сега да научи. :)

• Харесвам 3
Преди 1 час, stanimir каза:

Я да почнем от начало,  че май не четем внимателно.  Какво точно ви смениха и за кой полет ви върнаха пари ? 

П. С.  По въпроса,  не мисля че ще върнат пари за обратен полет щом е на отделна резервация. 

Не бих ги чакал ,  а ще търся други начини да стигна или ще прежаля обратния полет. 

Може да ни изненадаш с положителна развръзка ,  но надали. 

Купувам билет  София - Мадрид  , които излита 9.40 сутринта на Райънеър. Получавам поща , че полетът е сменен за 17.40 след обяд , а аз по това време имам купен билет за Лас Палмас . Свързвам се с тях , по чат , че този полет мен не ме устройва и не съм го купила при това разписание . При което ми предлагат две обции да ми върнат парите за билета или да приема промяната на полета . Избирам първото . И ми върнаха парите . С парите купувам друг билет , който излита сутринта от София , така, че вторият билет да не ми изгори . Дано да е станало ясно . 😀 Случката е от преди месец.

Редактирано от Василена
Публикувано:
1 minute ago, Василена said:

Купувам полет София - Мадрид  , които излита 9.40 сутринта на Райънеър. Получавам поща , че полетът е сменен за 17.40 след обяд , а аз по това време имам купен билет за Лас Палмас . Свързвам се с тях , по чат , че този полет мен не ме устройва и не съм го купила при това разписание . При което ми предлагат две обции да ми върнат парите за билета или да приема промяната на полета . Избирам първото . И ми върнаха парите . С парите купувам друг полет , който излита сутринта от София , така, че вторият билет да не ми изгори . Дано да е станало ясно . 😀

Става въпрос за връщането тук обаче, което е на отделна резервация и при него няма промяна- за този полет дали ще върнат парите.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   1 магеланец

• aloha8
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.