Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

Както  много от вас предположиха, рефънд има само за конкретния полет,  но не и за този на връщане.

Сега следващия ми въпрос - как да си актуализирам картата, тази от която е платено не е активна от поне 2 месеца.?

Защото казват, че ще върнат по оригиналната сметка

Връзка към коментар

От Раян ми смениха часа на полета от Бергамо до София през юни месец с 1 час напред. Информираха ме по имейл и съответно ми предложиха или да приема промените или да попълня бланка за рефънд (As your flight time change is 1-2 hours you may cancel your flight and apply for a refund please click on the link below and enter the required details). Тъй като промяната не ме устройва си попълних бланка за рефънд и преди малко получавам отговор, че спрямо техните правила трябвало да има повече от 2 часа разлика и сътветно отказват да ми върнат парите. (As per our General Terms and Conditions of Carriage, Ryanair only offer refunds on flight bookings if the departure time has been changed by more than 2 hours from the original scheduled flight departure time. Given that flight time change to your reservation was not greater than two hours, we are not in a position to process a refund).

Кажете дали е така наистина? Какво да направя сега, че да ми върнат парите - да пиша на чат съпорта, да звъня на кол центъра...?

Връзка към коментар

А сметката към която е вързана картата активна ли е  или си я закрила ? 

Ако е активна парите ще постъпят в сметката и може да си ги изтеглиш,  ако е закрита ще им посочиш друга сметка по която да ти ги преведат. 

Връзка към коментар
1 minute ago, stanimir said:

А сметката към която е вързана картата активна ли е  или си я закрила ? 

Ако е активна парите ще постъпят в сметката и може да си ги изтеглиш,  ако е закрита ще им посочиш друга сметка по която да ти ги преведат. 

Закрита е, но не видях къде да посоча друга сметка, но като прочетох мнениет на колежката отгоре... може и да няма пари

Мойта ситуация е именно до Бергамо - под 3 часа е също промяната, но да видим дали няма да ми отговорят като на oli_mali

4 minutes ago, oli_mali said:

От Раян ми смениха часа на полета от Бергамо до София през юни месец с 1 час напред. Информираха ме по имейл и съответно ми предложиха или да приема промените или да попълня бланка за рефънд (As your flight time change is 1-2 hours you may cancel your flight and apply for a refund please click on the link below and enter the required details). Тъй като промяната не ме устройва си попълних бланка за рефънд и преди малко получавам отговор, че спрямо техните правила трябвало да има повече от 2 часа разлика и сътветно отказват да ми върнат парите. (As per our General Terms and Conditions of Carriage, Ryanair only offer refunds on flight bookings if the departure time has been changed by more than 2 hours from the original scheduled flight departure time. Given that flight time change to your reservation was not greater than two hours, we are not in a position to process a refund).

Кажете дали е така наистина? Какво да направя сега, че да ми върнат парите - да пиша на чат съпорта, да звъня на кол центъра...?

Преди час попълних за същата дестинация за след седмица, 2 часа промяна, да видим дали няма да ми пишат същото и на мен

Много почват да ме дразнят,

Връзка към коментар

По принцип няма регламентирано колко голяма промяна позволява рефънд, т.е. авиокомпанията си решава.  От друга страна те вече са ти предложили избор и не върви да те отрязват така, пробмай пак, може другия служител да е по-разбран

Връзка към коментар
2 minutes ago, Joro69 said:

Тази година явно трябва да се откажем от полетите до Пиза , за съжаление . 

Май да. А бяха писали на някой да проверява сайта и че до 2-3 дни ще ги има... А защо го държат в разписанието?!

Връзка към коментар
преди 2 часа, aleksandrina каза:

Май да. А бяха писали на някой да проверява сайта и че до 2-3 дни ще ги има... А защо го държат в разписанието?!

При мен беше този казус 😂😀 и аз имам юли месец полет до Пиза от Бари и си чакам аз да мога да се върна после ама....

П.С. От кога предлагат и кешбек за полети? Нещо ново ли е или сега го виждам?

Untitled.jpg

Връзка към коментар

От сайта на Раян Акаба излиза по зимното разписание, но няма полети на нито една дата, нито в сряда, нито в неделя. В jetcost все още ги има. Дано не са се отказали от дестинацията, че си правех сметките да отидем до Петра наесен,

Връзка към коментар
преди 2 часа, Ivko каза:

П.С. От кога предлагат и кешбек за полети? 

Това не е 10% кешбек когато букваш полети, а за резервации за настанявания - както при Wizz. След това тези 10% от настаняването ти ги зареждат в акаунта за купуване на полети.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 22 часа, Милен каза:

Здравейте, някой има ли представа как се случват нещата при прекачване на летище Кьолн, има ли транзитна зона, на която да хвана полет за Бристол (пак на Раян), без да ми се налага да излизам и да минавам отново проверка за сигурност и граничен контрол. Благодаря. 🙂

Летището в Кьолн е малко и няма опасност да си изпуснеш втория полет дори и да трябва да минеш пак през секюрити.

Аз имах същия казус София-Кьолн- Палма миналия юли, транзитна зона има - видях я ВЛЯВО след входа в сградата - пробвах даже да мина, но секюрити ме спряха и не ме допуснаха. Намерих гише на Райън, обясних, че и вторият ми билет е с тях, но Райън не предлагал свързващи полети и затова трябваше да изляза в зона Пристигащи, а после набързо обратно към зона Заминаващи. 

Не че е проблем, но да, досадно е и се чака.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Пътуваме утре с Ryanair за Рим. Имаме Приорити  отиване  и връщане,т.е. - допълнителен ръчен багаж. Питането е точно във връзка с него, защото получавам разнопосма информация. допълнителният багаж трябва да е 10 кг, със задължителин размери 55х40х20 или би приел и 45х45х20 при положение, че все пак е куфар под 10 кг? Тези 5 см са ми фатални... 🙂

Връзка към коментар

Размерите не са взаимозаменяеми. 

Ако поискат да проверят няма как да го приемат, защото просто няма да се вмести в клетката  за проверка. 

Не знам откъде получавате разнопосочна информация, но най-добре спазвайте официалните изисквания от сайта на авиокомпанията,  ако държите да не рискувате. 

a6f67a0a6a87928da67f49c30a8249ca.png

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 1 минута , Zara каза:

Ами, фатални са. Поне според правилата. 

Има Пределни размери и те са фиксирани на „кошарките”, в които трябва да се побере куфара, а вашият няма как да влезе.  

Точно за това става въпрос. Големите самолетни компании фиксират размер от 115 см като сбор от дължина, ширина и височина на куфара. Ryanair се надявах да не се отличават при положение и ,че не се надвишава теглото. Нали идеята все пак е куфарът за  влезе в багажното над седалките.

Връзка към коментар

Раян не е от компаниите, които правят сбор от параметрите на куфара. Ако не искате да плащате високи цени спазвайте обявените размери. Иначе може и да минете между капките, но има вероятност да платите допълнително за багаж излизащ извън разрешените размери. 

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Имам питане.... Съжалявам ако е тъпо питането. 

Променен ми е часа на полета Ханя-София с повече от 2 часа , а София -Ханя остава със същия час. Ако откажа потвърждение , в какъв срок ще ми върнат парите и дали това 100% платеното. 

Това е старото разписание: 

B2DCDED1-5A04-4CAA-A2AF-A3ED64E0A627.jpeg.1c76bf42e485108b42bccfe83b18f426.jpeg

Това е новото разписание: 

766CA806-BE0C-4003-BFD7-973CF64DA519.jpeg.1f55ebe4d803dc15f1c9a5c521589b5d.jpeg

Има ли опасност да не ми възстановят платената сума?

Редактирано от liliya
Връзка към коментар
преди 21 часа, oli_mali каза:

Самоцитирам се, за да споделя как се развиха нещата до момента. Опитах се да попълня втори път бланка за рефънд, ама от сайта все ми изкарваше грешка. Свързах се с чата им и от там ме отсвириха първия път като ми казаха, че щом промяната в часа е с разлика по-малко от 3 часа няма как да ми върнат парите. Та след това им прикачих скрийншот от мейла и им обясних още веднъж как не е честно първо да предлагат опция за рефънд, а после да се отмятат и за няма и 2-3 минути ми потвърдиха, че до 24 часа ще получа на мейла потвърждение за рефънд-а. Преди малко пристигна и то и сега ще чакам от банката 5-7 работни дни да ги обработят. Можело значи 🙂

• Харесвам 7
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 1 минута , oli_mali каза:

Самоцитирам се, за да споделя как се развиха нещата до момента. Опитах се да попълня втори път бланка за рефънд, ама от сайта все ми изкарваше грешка. Свързах се с чата им и от там ме отсвириха първия път като ми казаха, че щом промяната в часа е с разлика по-малко от 3 часа няма как да ми върнат парите. Та след това им прикачих скрийншот от мейла и им обясних още веднъж как не е честно първо да предлагат опция за рефънд, а после да се отмятат и за няма и 2-3 минути ми потвърдиха, че до 24 часа ще получа на мейла потвърждение за рефънд-а. Преди малко пристигна и то и сега ще чакам от банката 5-7 работни дни да ги обработят. Можело значи 🙂

Аз се чудя още какво да направя. Цялата работа е , че сега полетите за моите дати са с 25€ по - малко. Но май не ми се занимава и ще ги потвърдя промяната. 

Връзка към коментар
преди 13 часа, liliya каза:

Имам питане.... Съжалявам ако е тъпо питането. 

Променен ми е часа на полета Ханя-София с повече от 2 часа , а София -Ханя остава със същия час. Ако откажа потвърждение , в какъв срок ще ми върнат парите и дали това 100% платеното. 

Това е старото разписание: 

B2DCDED1-5A04-4CAA-A2AF-A3ED64E0A627.jpeg.1c76bf42e485108b42bccfe83b18f426.jpeg

Това е новото разписание: 

766CA806-BE0C-4003-BFD7-973CF64DA519.jpeg.1f55ebe4d803dc15f1c9a5c521589b5d.jpeg

Има ли опасност да не ми възстановят платената сума?

Връщането за коя дата е? Такъв час на полет не намирам.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.