Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

преди 1 час, Levantino каза:

1 юли дойде, и полети до Атина няма за целия август, чв и септември. Райън се оказаха тотал щета. Зарязвам ги и минавам при конкуренцията 😉

Да, имаш право, че Ryan се излагат напоследък, но още по-големият проблем е, че и wizz премахнаха полети. 

Само да добавя, че сега вече Ryan са пуснали полети. Но от октомври и те ще са само петък, събота, неделя и понеделник. 

image.png.e86fe409d9fe4b1f0c721dba1d0c0c4d.png

Редактирано от Иван Попов
добавяне
Връзка към коментар
преди 1 минута , slujitel каза:

Получих имейл, че ваучера ми е анулиран и парите преведени. С това приключи събирането на парите ми от тук и там. Сега започвам да харча отново. 

Е, ти си за завиждане .Още чакам парите за два билета .

Връзка към коментар

https://corporate.ryanair.com/news/screen-scraper-websites-block-thousands-of-ryanair-customer-refunds/?fbclid=IwAR1YwF1n1yff8ZjJ9pyS7qGKcwiZijzmUR-0x_9w_s5b4TnV6ECd26zve98

Райънеър пуска някаква процедура за връщане на пари на тия, които са купили от посредник.

• Харесвам 7
  • Браво 1
Връзка към коментар
На 1.06.2020 г. в 17:22, vinidj каза:

Те казаха парите чак след 1 година, до тогава приеми по-добре ваучера и може да го ползва всеки. Може да си поискаш парите чрез банката като оспориш транзакцията ако не ти се чака.

Аз направих оспорване чрез банката, е съпреки, че не съм си дала съгласието за валчерите и след като ми изискаха всички билети и разходни бележки за закупуването на билетите отговорът на банката беше, че са ми предоставени валчери. По принцип Първа инвестациона ми върна парите от анулирани билети и фалиралата авиокомпания, но от Раун ер не стана 

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 7 часа, ZORI каза:

Аз направих оспорване чрез банката, е съпреки, че не съм си дала съгласието за валчерите и след като ми изискаха всички билети и разходни бележки за закупуването на билетите отговорът на банката беше, че са ми предоставени валчери. По принцип Първа инвестациона ми върна парите от анулирани билети и фалиралата авиокомпания, но от Раун ер не стана 

Избързала си, сега сигурно ще ти ги върнат. 

Връзка към коментар
преди 7 часа, ZORI каза:

И аз така оспорих и спечелих срещу Райънеър и от банката ми казаха, че Райънеър имали 45 дена да обжалват парите били замразени в сметката ми са, ама не може да се ползват.

Връзка към коментар
На 9.07.2020 г. в 10:07, slujitel каза:

Получих имейл, че ваучера ми е анулиран и парите преведени. С това приключи събирането на парите ми от тук и там. Сега започвам да харча отново. 

За кога ти бяха полетите? Че аз чакам едни пари за полети в началото на май.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Моя позната беше купила билети през посредник за полет София-Рим през април тази година. Полета беше анулиран, а тя все още не е заявила на посредника дали иска ваучер или възстановяване на сумата. Въпросът ми е: има ли срок, в който трябва да поиска парите си обратно.

Връзка към коментар
преди 7 часа, seaell каза:

Моя позната беше купила билети през посредник за полет София-Рим през април тази година. Полета беше анулиран, а тя все още не е заявила на посредника дали иска ваучер или възстановяване на сумата. Въпросът ми е: има ли срок, в който трябва да поиска парите си обратно.

Тя не си ли е регистрирала билетите в сайта на Ryanair? Аз също имам такива билети от средата на Май, обаче си ги бях регистрирал в сайта на Ryanair и съответно от Ryan ми пратиха ваучери за тях директно на мен. Получавах и мейли от посредника, дали искам ваучер от тях, но аз ги игнорирах и в момента имам ваучери от Ryan. За момента нямам намерение да ги ползвам, но все пак имам нещо насреща без посредника да се намесва. Ако не е поискала ваучер от посредника и не е подала искане в банката за връщане на парите за неполучена услуга не знам как стоят нещата. Ако някой знае да сподели.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
На 10.07.2020 г. в 6:33, vino4erpec каза:

И каква е разликата, освен че Брандербург е чисто новичко....?

Няма друга разлика , реално е едно и също летище Шьонефелд с нов терминал - Бранденбург .

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 12 часа, boogy83 каза:

Тя не си ли е регистрирала билетите в сайта на Ryanair?

Жената е възрастна и за това ползва услугите на посредник - за да не се занимава с нищо и накрая и те да я чекират. Десетки пъти е ползвала услугите им, но за първи път се случва нещо такова. В крайна сметка й предоставиха формуляр доказващ, че още в края на март са отправили искане към Ryanair за възстановяване на сумата. Но, и до този момент твърдят, че парите не са преведени.

Връзка към коментар

Ако си заявил вече връщане на пари за отменен полет, може ли да го смениш с друга дата или дестинация...че уж системата ми дава тази опция но после ме кара да плащам за смяната, все едно полета не е канселиран и по мой избор е тази промяна...уф не знам дали ми схванахте питането... защото пари може и да не получа че е платено  с Paypal ... и се сетих че мога да го заменя с друго билетче....

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, wiliko каза:

Ако си заявил вече връщане на пари за отменен полет, може ли да го смениш с друга дата или дестинация...че уж системата ми дава тази опция но после ме кара да плащам за смяната, все едно полета не е канселиран и по мой избор е тази промяна...уф не знам дали ми схванахте питането... защото пари може и да не получа че е платено  с Paypal ... и се сетих че мога да го заменя с друго билетче....

Може, но е безплатно ако искаш да го смениш с произволна дестинация през автоматичните опции до определени дати (обикновено до началото на ноември 2020 г.). Ако искаш може и за произволни дати по-нататък, но тогава трябва да запазиш летищата на тръгване и пристигане да са в същите страни и става само през чата.

А иначе с Paypal поне до момента няма никакви проблеми нито с плащания, нито с обратно получаване на пари, стига само някой да ги нареди.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 3 часа, IvanNavi каза:

Може, но е безплатно ако искаш да го смениш с произволна дестинация през автоматичните опции до определени дати (обикновено до началото на ноември 2020 г.)..... 

Чак до ноември не ми позволи, но все пак успях да сменя билети за 20€ с такива за 145€...😂 и при това безплатно. А дали ще ги използвам е друг въпрос....важното е да си имам билетЧе...  🤪 

• Харесвам 3
  • Браво 1
Връзка към коментар

Докладвам - в сряда получих мейл от Ryanair, че възстановяването на сумата за отменените полети е задвижено и ще отнеме от 5 до 7 дни на моята банка да обработи плащането. Вчера цялата сума беше в кредитната ми карта. Полетите бяха София-Берлин-София на 12-16.04.2020.

Успех на всички!

• Харесвам 5
Връзка към коментар
Морска сирена

Има ли някой с проблем при попълване на новия формуляр на Ryanair за възстановяване на сумата директно от Ryanair при покупка на билети от посредник? При прикачване на файловете на нужните документи бутон изпрати не функционира.Нова процедура но подозирам умишлено не приема документи

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 41 минути , Морска сирена каза:

Има ли някой с проблем при попълване на новия формуляр на Ryanair за възстановяване на сумата директно от Ryanair при покупка на билети от посредник? При прикачване на файловете на нужните документи бутон изпрати не функционира.Нова процедура но подозирам умишлено не приема документи

Комуникацията с Райън при закупени билети през посредник е рядко изключение  преди пандемията, а се случва в последните месеци без да има промяна  в общите им условия. Иначе казано е жест. При Райън почти винаги през чата можеха да се сменят билети закупени през последник, но също това не е част от общите им условия.

Да разбирам и , че въпроса касае специална форма създадена от тях за удобство на клиенти закупили не от тях и според която ще връщат пари директно прескачайки посредника?!

За мене е ново. Може ли линк, PDF, снимка на формата, препратка към правилата свързани с нея!

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Това е страницата с формата и условията за нещата, които трябва да се прикачат:

https://onlineform.ryanair.com/ie/en/contact-us-ota

Само не ми е ясно това доказателство за адреса как ще го разберат, аз нямам такова на английски.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   1 магеланец

• aloha8
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.