Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

Морска сирена

Аз прикачих формуляра,шоф книжка,сметка от битово домакинство на български ѝ самолетни билети.Да си преведат има Гугъл преводач,но не се изпраща и немога да разбера къде е проблема.Ако някой е пробвал да помогне.Всички файлове са ми PDF!!!

Връзка към коментар

Ryanair Extends The Removal Of Its Flight Change Fee To All New September Bookings20 Jul 2020 • 19:26

Ryanair, Europe’s No.1 airline, today (Friday 17 July) announced it will extend the waiving of its flight change fee for all customers who book to travel in Sept – already in place for  new July & Aug bookings – allowing them to book their extended summer holidays with peace of mind in case their travel plans change.

From 17 July, customers who book to travel in Sept will be able to move their flights with zero change fee to travel until the 31 Dec 2020.

Ryanair’s Director of Marketing & Digital, Dara Brady said:

“In order to provide as much flexibility and confidence as possible for our customers this summer, we have extended the waiving of our flight change fee to new Sept bookings.

As the holiday season will be prolonged this year, customers can now plan a well-deserved break knowing that flights in July, Aug and now Sept can be moved without any flight change fee if their travel plans change”.

• Харесвам 7
  • Браво 3
Връзка към коментар

Бърз въпрос - Раян еър излиза че имат полети до Berlin Schönefeld.

Но ми излиза това съобщение Berlin Schönefeld closed from 25 Oct 2020

Ryanair will fly to Berlin Airport from 25th OCT 2020 .

Според мен след 25 окт няма да има полети ама съобщението е объркващо.

Връзка към коментар
На 20.07.2020 г. в 0:27, Морска сирена каза:

Аз прикачих формуляра,шоф книжка,сметка от битово домакинство на български ѝ самолетни билети.Да си преведат има Гугъл преводач,но не се изпраща и немога да разбера къде е проблема.Ако някой е пробвал да помогне.Всички файлове са ми PDF!!!

Направи файловете картинки с онлайн конвертор Ilovepdf имаше един.

Връзка към коментар
На 19.07.2020 г. в 22:23, mary_shery каза:

Това е страницата с формата и условията за нещата, които трябва да се прикачат:

https://onlineform.ryanair.com/ie/en/contact-us-ota

Само не ми е ясно това доказателство за адреса как ще го разберат, аз нямам такова на английски.

Това да си кажеш от кой скрийн скрапер си взел билета се оказа измамна схема от страна на Райънеър.

Информираха ме, че ще върнат парите на Бравофлай, ще анулират ваучера ми и да си ги търся от тях, аз им викам, че те вземат такса и нищо няма да ми дадат, но Райънеър не се очароваха. Ще се търсят от банките явно - заминаха ми 3 ваучера...

• Шок 1
Връзка към коментар
Морска сирена

Имате предвид,че изпратихте документи успешно и въпреки,че системата е за възстановяване директно от Ryanair няма да спазят обещаното възстановяване.За кой месец бяха полетите Ви?

Връзка към коментар

Аз сутринта пуснах документи за възстановяване на сума за полети закупени от Lastminute.de, а към 13:00 часа получавам писмо от Lastminute със следния текст (на немски естествено):

Ще се радваме да Ви уведомим, че възстановяването на сумата е готово.
Ryanair е решил да възстанови вашата резервация с ваучер в размер на 157,76 евро от авиокомпанията. Можете да го използвате веднага, за да направите нова резервация на уебсайта на авиокомпанията.

Моля, обърнете внимание, че ние като туристическа агенция сме задължени да спазваме правилата на авиокомпанията. Ако имате въпрос относно възстановяването на средствата на авиокомпанията, моля, свържете се директно с Ryanair.

По-долу ще намерите детайлите на вашия ваучер и как се използва.

Благодарим ви, че резервирахте с нас и направете всичко възможно, за да не разочаровате доверието си в бъдеще.

lastminute .de 

Номера на ваучера  е подобен на този, който получих директно от Ryan за други полети, а сумата е с около 40 евро повече от тези, които съм платила. В профила ми в Lastminute пък има ваучер за 129 евро. Супер странно ми стана с този мейл от lastminute, при положение, че вече повече от два месеца чаках ваучер от тях и сега изведнъж като пуснах заявка към Ryan, ваучера се появи.

Забравих да добавя, че след пускането на заявката, не съм получавала мейл от Ryan. 

• Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 3 часа, Морска сирена каза:

Имате предвид,че изпратихте документи успешно и въпреки,че системата е за възстановяване директно от Ryanair няма да спазят обещаното възстановяване.За кой месец бяха полетите Ви?

Да, казаха че ще ги върнат към картата , с която е платено купувача вече бил установен - само не знам как ще успеят след като данните уж били фалшиви на виртуалните карти от Бравофлай както се рекламира във видеото.

Връзка към коментар
На 20.07.2020 г. в 22:29, marycap каза:

Ryanair Extends The Removal Of Its Flight Change Fee To All New September Bookings20 Jul 2020 • 19:26

Ryanair, Europe’s No.1 airline, today (Friday 17 July) announced it will extend the waiving of its flight change fee for all customers who book to travel in Sept – already in place for  new July & Aug bookings – allowing them to book their extended summer holidays with peace of mind in case their travel plans change.

From 17 July, customers who book to travel in Sept will be able to move their flights with zero change fee to travel until the 31 Dec 2020.

Ryanair’s Director of Marketing & Digital, Dara Brady said:

“In order to provide as much flexibility and confidence as possible for our customers this summer, we have extended the waiving of our flight change fee to new Sept bookings.

As the holiday season will be prolonged this year, customers can now plan a well-deserved break knowing that flights in July, Aug and now Sept can be moved without any flight change fee if their travel plans change”.

понеже в последните месеци тотално изпуснах как седят нещата с промяната на полетите, ще съм благодарна ако някой накратко ми разясни как стоят нещата с това преместване на полети по желание? ако съм букнала сезонни полети през септември, които приключват през октомври, и се откажа по някакви причини, мога ли да си избера полети до друга дестинация през ноември/декември? колко най-късно преди датата на полета мога да го променя на някакъв друг? ако новите полети са по-скъпи - ясно е, че се доплаща, а ако са по-евтини?

Връзка към коментар
преди 45 минути , antea каза:

понеже в последните месеци тотално изпуснах как седят нещата с промяната на полетите, ще съм благодарна ако някой накратко ми разясни как стоят нещата с това преместване на полети по желание? ако съм букнала сезонни полети през септември, които приключват през октомври, и се откажа по някакви причини, мога ли да си избера полети до друга дестинация през ноември/декември? колко най-късно преди датата на полета мога да го променя на някакъв друг? ако новите полети са по-скъпи - ясно е, че се доплаща, а ако са по-евтини?

Това, което предлагат Ryanair е да не прилагат таксата, която иначе имат при промяна на полета. Можеш да сменяш до 3 часа преди полета с произволна дестинация в тяхната мрежа и за произволни дати, но броят на пътниците и имената им не могат да се променят. Ако цената на новите полети е по-ниска - пари не се връщат, но в резервацията ти остава записана цялата платена сума и ако по някаква причина новите полети не се състоят ще ти върнат каквото оригинално е взето от картата. При по-висока цена си доплащаш разликата и няма такси, но в повечето случаи като сменяш те принуждават да го правиш по цена, малко по-висока от тази, която иначе се вижда като правиш нова резервация. За да видиш по какви цени реално биха ти сменили билетите трябва да имаш вече направена резервация и да провериш като направиш първите няколко стъпки за промяна. Общо взето е нещо като флекса на Wizzair, но е съвсем безплатен с точност до леко завишени цени при смяна в някои случаи.

А ако по някаква причина те ти канселират полетите - вече си в много изгодна ситуация. Позволяват абсолютно безплатно да си смениш резервацията с произволен полет в тяхната мрежа, без оглед на държави и летища за няколко месеца напред във времето. Също така безплатно и без доплащане за разлики може да се сменят и за произволни дати до една година напред за дестинации, които запазват оригинално избраните летища в същите държави.

• Харесвам 9
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 25 минути , antea каза:

Накратко, можеш да сменяш до 2,5 часа преди полета, но не трябва да си се чекирала иначе трябва да звъниш за разчекиране. Плащаш разликата при по-скъпи билети, пари не връщат при по-евтини.

• Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 1 минута , antea каза:

а ако съм платила при резервацията за места и чекиран багаж, това запазва ли се за новите полети?

Не съм сигурен точно какво се случва с местата и чекирания багаж, но когато се сменя разликата в тарифите, която се изчислява и трябва да бъде платена, не включва заплатените за тях суми.

• Благодаря 1
Връзка към коментар
В момента, IvanNavi каза:

Не съм сигурен точно какво се случва с местата и чекирания багаж, но когато се сменя разликата в тарифите, която се изчислява и трябва да бъде платена, не включва заплатените за тях суми.

благодаря! значи определено е по-добре места и багаж да се платят при чекирането, макар и на по-висока цена отколкото при резервацията, така поне ми се струва?

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 2 минути , antea каза:

благодаря! значи определено е по-добре места и багаж да се платят при чекирането, макар и на по-висока цена отколкото при резервацията, така поне ми се струва?

Предполагам, че е така, въпреки че не ми се вярва да изчезват платените суми. Имаше период, в който не се пренасяха автоматично и преди време съм възстановявал такива суми след разговори през чата, но сега не знам как е.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

много ви благодаря, мили хора :smile: тоест човек е почти напълно защитен от загуба, в случай че в последния момент изскокнат забрани или карантини в дестинацията спрямо нашата националност, така схващам

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 3 часа, antea каза:

много ви благодаря, мили хора :smile: тоест човек е почти напълно защитен от загуба, в случай че в последния момент изскокнат забрани или карантини в дестинацията спрямо нашата националност, така схващам

Точно така е. стига да си сигурна, че твърдо искаш да пътуваш до края на годината. Още повече, че с Ryanair може повече да се разчита на планиране, тъй като поне засега  не отменят полети по търговски причини, не откриват нови дестинации, които нямат намерение да обслужват и като цяло не се гаврят с клиентите си.

• Харесвам 2
  • Браво 1
Връзка към коментар

Здравейте,да ви питам нещо.Имам билети до Виена за август,които съм купила много скъпо.Сега,поради промяна на часа на полета имам право да си върна парите.

Но искам да купя нови билети за септември,които са 3 пъти по-евтини.Ако ги купя примерно с ваучер от моя акаунт,дали ще е проблем,че ми висят билети за август в акаунта?Не искам смяна,искам си кеша за полета за август.

Как мислите,дали да направя нов акаунт и да купя билетите за септември?

Връзка към коментар
преди 16 минути , Olianata каза:

Здравейте,да ви питам нещо.Имам билети до Виена за август,които съм купила много скъпо.Сега,поради промяна на часа на полета имам право да си върна парите.

Но искам да купя нови билети за септември,които са 3 пъти по-евтини.Ако ги купя примерно с ваучер от моя акаунт,дали ще е проблем,че ми висят билети за август в акаунта?Не искам смяна,искам си кеша за полета за август.

Как мислите,дали да направя нов акаунт и да купя билетите за септември?

Няма смисъл от нов акаунт. Поискай връщане на парите и си купи новите билети със съществуващия акаунт. Парите ще има да ги почакаш, но ще дойдат.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.