Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

преди 20 минути , Дани Магелани каза:

Отговорът - 

Unfortunately we cannot process your application for one of the following reasons:
  • Flight has not been cancelled or delayed > 3 hours

А това не е вярно.

Сигурно нещо не е отразено правилно в системите им за този полет. Вероятно затова и нямаш писмо с потвърждение за промяната. Най-добре изчакай 2-3 дена да го оправят. Ако не получиш писмо - просто се свържи с някой в чата.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 30 минути , epetkov каза:

Съкращения, съкращения....цък

... така ша са поснижиме да мине тая буря, па след това ша видим какво ша праиме ...  :grin:

• Харесвам 3
  • Смея се 1
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
На 18.10.2020 г. в 13:47, IvanNavi каза:

Сигурно нещо не е отразено правилно в системите им за този полет. Вероятно затова и нямаш писмо с потвърждение за промяната. Най-добре изчакай 2-3 дена да го оправят. Ако не получиш писмо - просто се свържи с някой в чата.

Прав, както винаги! Дойде имейл и за другия полет.

За първия вече потвърдих за ваучер. Така няма да се занимавам с гадния посредник Lastminute.

Много благодаря! Обади се на някоя сбирка, че имам да черпя!

• Харесвам 3
  • Браво 1
Връзка към коментар

И още един въпрос: Къде да търся издаден ваучер?

По имейл ли го получавам или стои някъде в профила ми? След колко време, след приемането на опцията за ваучер, да го очаквам?  

За сега не го намирам.

Благодаря!

Връзка към коментар
Татяна Георгиева

Имам отменен полет една част съм я платила с ваучер ,другата с пари.Сега получих имейл за възстановяване на сумата която съм заплатила с пари.Какво се случва с парите от ваучера

Връзка към коментар
преди 1 час, Дани Магелани каза:

И още един въпрос: Къде да търся издаден ваучер?

По имейл ли го получавам или стои някъде в профила ми? След колко време, след приемането на опцията за ваучер, да го очаквам?  

За сега не го намирам.

Благодаря!

Изпращат го по пощата, но най-рано 10 дена след попълването на формата. Обикновено е доста повече и не знам от какво зависи.

• Благодаря 1
Връзка към коментар

Въпросът ми е следният - закупила съм си билетите във време на промоцията на Раян за безплатна смяна на билети, купени за пътувания през октомври и ноември. Тръгвам да ги сменям за периода до 21 март, докогато е възможна смяната, намирам дата, на която цената е сходна с тази, на която съм ги купила - тоест доплащането ще е минимално - в рамките на 2-3 евро, и като опитвам през управление на резервацията си да сменя безплатно датата по същия маршрут, ................да, да, не ми начислява такса за смяна, но изведнъж билетите, които в съседен прозорец на лаптома ми се мъдрят 🙂 на 27 евро, при смяната стават на 69 евро основна цена без приорити,/ което приорити е ясно, че се прехвърля към новата резервация/, нооооо ..... шок, аз трябва да доплащам 86 евро 🙂   Какво ще кажете? Дали това не е удар под кръста от небето? И в преносен, и в пряк смисъл!

• Шок 1
Връзка към коментар

Една новост от Ryanair! 

Да се надяваме, че оттук-насетне нещата ще стават бързо... 

За повече инфо https://www.mylondon.news/lifestyle/travel/ryanairs-new-system-customers-can-19141066.amp 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 9 часа, crazyhorse каза:

Една новост от Ryanair! 

Да се надяваме, че оттук-насетне нещата ще стават бързо... 

За повече инфо https://www.mylondon.news/lifestyle/travel/ryanairs-new-system-customers-can-19141066.amp 

Райънеър си се оправдават, от всички авиокомпании те бяха най-бавни отне им 6 месеца да направят рефундите след 4 искания, яко се бяха забатачили само и само да не върнат пари на тия които не упорстват.

• Харесвам 4
Връзка към коментар
On 10/18/2020 at 1:27 PM, neuromancer said:

Между другото това условие за промяната до 7 дни преди полета също не е преведено добре на български и ако човек чете само българския текст ще се заблуди. Четете по възможност английските текстове, ако оригиналът не е български.

Някой би трябвало да ги осъди яко в български съд. Не им стига това, че ползват гугъл преводач за по-евтино, ами и заблуждават.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
На 20.10.2020 г. в 15:53, Raindrop каза:

Въпросът ми е следният - закупила съм си билетите във време на промоцията на Раян за безплатна смяна на билети, купени за пътувания през октомври и ноември. Тръгвам да ги сменям за периода до 21 март, докогато е възможна смяната, намирам дата, на която цената е сходна с тази, на която съм ги купила - тоест доплащането ще е минимално - в рамките на 2-3 евро, и като опитвам през управление на резервацията си да сменя безплатно датата по същия маршрут, ................да, да, не ми начислява такса за смяна, но изведнъж билетите, които в съседен прозорец на лаптома ми се мъдрят 🙂 на 27 евро, при смяната стават на 69 евро основна цена без приорити,/ което приорити е ясно, че се прехвърля към новата резервация/, нооооо ..... шок, аз трябва да доплащам 86 евро 🙂   Какво ще кажете? Дали това не е удар под кръста от небето? И в преносен, и в пряк смисъл!

Точно това е казусът, който разследвам в момента 🤔. Евентуално причината е, че безплатната замяна изключва всички промоции и сменяш билета си с друг, но на редовна цена.

image.png.af422dbe32ccef5a8eb3280c840e85b4.png

В случая желаните от мен билети изглеждат така: 

image.png.81ff7fe5fafcc968d575c22143c60249.png

И авиокомпанията очаква да им платя около 23 евро на билет. 

Нямам представа дали чатът би променил ситуацията, но бих казала някои нецензурни неща за райън за пореден път тази година. 

• Харесвам 1
  • Шок 3
Връзка към коментар

Смених ги вчера, защото времето намаля - имам предвид 7 дни преди полета трябваше да направя смяната; и понеже загубих вътрешните дестинации в Италия, се принудих и направих направо златни тези билети. През чата не стана, 3 пъти пробвах.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Здравейте, някой може ли да ми даде мейл или телефон, на който отговарят от Райън. Става въпрос за връщане на пари от билети за полет до Рим през м. септември. Искането съм го подал на 17.08 и оттогава нищо.

Връзка към коментар

Имах канселиран полет, като седмица преди  полета избрах връщане на пари. След 4-5 дни дойде потвърждение, че са върнали парите, но понеже бях платил с Дайнърс нямаше как да видя дали са платили.

Сега си проверих извлечението и се оказа, че са платили седмица след като съм подал иска за връщане пари. Не знам от какво зависи, но този път бяха супер бързи.

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 10 минути , Alexander каза:

но понеже бях платил с Дайнърс нямаше как да видя дали са платили.

През my diners може да видиш върнатите суми по картата в транзакции, излизат със знак минус. Хубаво е, че са били токова бързи 🙂

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Няма да връщат пари за полети, които се изпълняват, въпреки карантината

https://amp.theguardian.com/business/2020/nov/02/ryanair-refunds-flights-covid-lockdown-england-loss-cancellations

Само за UK пише, но предполагам ще се разпространи за цяла Европа, ако ЕС не размаха пръст

Махнали са таксата за промяна.

Връзка към коментар
преди 16 минути , neuromancer каза:

.....

Махнали са таксата за промяна.

По принцип сигурно са я махнали тази такса, но!.... Помните, че не се комбинира с други промоции и в 75 % от случаите е по-евтино да си купиш нов билет, отолкото да си го смениш без такса. И другото ми вълнуващо откритие от вчера е, че не може да смените вътрешен за международен полет през системата им. 

123239163_1195288490871520_2032281709657143736_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=2&_nc_sid=ae9488&_nc_ohc=mlm6NevgE4QAX-Moupt&_nc_ht=scontent-amt2-1.xx&tp=7&oh=36f15310c7c20de57564f394bd654ddf&oe=5FC4F0B2

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Не може от вътрешен на интернационален и обратно, аз писах преди 2-3 седмици, понеже исках да сменям един канселиран полет, писах и с чата им и потвърдиха, че не може.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

Имам полет на 8.12 Хамбург-София, който няма да мога да използвам. Не мога да открия дали още им важи безплатната смяна на полета само с доплащане на разликата в тарифата? Интересно е, че като сменя полета ми дава доплащане за приоритито по 14 евро на човек (пример с промяна за полет София-Виена), без други такси. Странно ми е защо при положение, че съм платил приоритито мисля, че беше по 6 евро на човек ( добавен през сайта на раян, веднага след резервация през посредник). Някой има ли идея как да го сменя без такса? Може би да пробвам през чата?

Мисля да изчакам още малко и да се надявам, че ще го отменят въпреки, че не виждам техни полети отменени по тази дестинация въпреки локдауни и т.н

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   1 магеланец

• nino
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.