Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

Публикувано:

Много ми е забавно с вашите познати, чак с глас се смея 🙂 И аз имам една такава приятелка, с ВИШУ, лети 3-4 пъти в годината /основно с Раян и Wizz/ и винаги купува от eSky. Опитах се да ѝ обясня, че ще ѝ е много по-евтино и удобно, ако купува от сайта на съответната компания. Тя твърдо отказа, абсурд, отсече.... знам ли аз колко лесно и удобно ставало през eSky 😃 Къде ще рови тя през някакви ми ти сайтове 😆

• Харесвам 1
  • Смея се 14
Публикувано:
преди 50 минути , Eva eva каза:

Много ми е забавно с вашите познати, чак с глас се смея 🙂 И аз имам една такава приятелка, с ВИШУ, лети 3-4 пъти в годината /основно с Раян и Wizz/ и винаги купува от eSky. Опитах се да ѝ обясня, че ще ѝ е много по-евтино и удобно, ако купува от сайта на съответната компания. Тя твърдо отказа, абсурд, отсече.... знам ли аз колко лесно и удобно ставало през eSky 😃 Къде ще рови тя през някакви ми ти сайтове 😆

И други хора летим 3-4 пъти в годината. Това няма нищо общо, както с търсенето, така и с това, че явно цитираният eSky седи по-добре от мен и теб взети заедно в търсачките😜

• Харесвам 8
Публикувано:
преди 1 час, ДиянаВ каза:

И други хора летим 3-4 пъти в годината. Това няма нищо общо, както с търсенето, така и с това, че явно цитирания eSky седи по-добре от мен и теб взети заедно в търсачките😜

Така е. Мисълта ми беше, че не е като да лети за сефте 🙂 

• Харесвам 2
Публикувано:

Здравейте,

Изчетох каквото можах за "верификация"-та... и не можах да си я направя през mak, pc, linux и android... За следващия път когато реша да се прецакам с тия нефелници може би ще пробвам други четири ос на други четири устройства...
След пътувания в 49 признати държави, 7 не признати или частично признати и 46 територии с осбен статут по всички възможни и понякога дори абсурдни начини все си мислех, че поне една верификация някак си ще мога да направя... НО... явно таксата от 55евро върши чудеса 🙂

Направих си резервацията през официалния сайт на ryanair - ryanair.com(вече не съм толкова сигурен дали това им е официалния сайт)
даже следях дали на страницата излиза знака за "проверено от алабала(ryanair)",
платих и плащането беше отчетено към тях,
на мейл получих потвърждение за резервацията от Itinerary@ryanair.com,
два дни нямах никакъв проблем с достъпа до моята резервация през браузъра,
реших да си докупя място и допълнителен багаж през приложението,
отворих приложението им... и ми излезе "This booking was made through a third party travel agent, who has no commercial agreemant with Ryanair to sell our flights" a, уж си купих билета от "официалния" им сайт...

Сега не мога да разбера... в крайна сметка ryanair.com (теоретично техния "официален" сайт) има ли или няма "...commercial agreemant with Ryanair to sell our flights", "...third party travel agent.." ли са ryanair.com или не...
А, може би даже и "поратала" ryanair.com се е включил в бойкота и е решил да спре да предлага билети от Ryanair... 😉

• Харесвам 1
  • Замислям се 5
Публикувано:
преди 23 минути , Shopland rover каза:

Здравейте,

Изчетох каквото можах за "верификация"-та... и не можах да си я направя през mak, pc, linux и android... За следващия път когато реша да се прецакам с тия нефелници може би ще пробвам други четири ос на други четири устройства...
След пътувания в 49 признати държави, 7 не признати или частично признати и 46 територии с осбен статут по всички възможни и понякога дори абсурдни начини все си мислех, че поне една верификация някак си ще мога да направя... НО... явно таксата от 55евро върши чудеса 🙂

Направих си резервацията през официалния сайт на ryanair - ryanair.com(вече не съм толкова сигурен дали това им е официалния сайт)
даже следях дали на страницата излиза знака за "проверено от алабала(ryanair)",
платих и плащането беше отчетено към тях,
на мейл получих потвърждение за резервацията от Itinerary@ryanair.com,
два дни нямах никакъв проблем с достъпа до моята резервация през браузъра,
реших да си докупя място и допълнителен багаж през приложението,
отворих приложението им... и ми излезе "This booking was made through a third party travel agent, who has no commercial agreemant with Ryanair to sell our flights" a, уж си купих билета от "официалния" им сайт...

Сега не мога да разбера... в крайна сметка ryanair.com (теоретично техния "официален" сайт) има ли или няма "...commercial agreemant with Ryanair to sell our flights", "...third party travel agent.." ли са ryanair.com или не...
А, може би даже и "поратала" ryanair.com се е включил в бойкота и е решил да спре да предлага билети от Ryanair... 😉

Да не би към момента да имаш две резервации и от телефона да си влязъл през направената през посредник?

• Харесвам 1
Публикувано:
13 minutes ago, Zaro said:

Да не би към момента да имаш две резервации и от телефона да си влязъл през направената през посредник?

За пръв и вероятно последен път правя опит да ползУвам таз кУмпания тъй като реномето й съвсем не е близо дори до "прилично". Нямам други резервации към тях и по тази причина се изненадах... Май ще ги черпя цената на билета и ще се транспортирам с нещо друго...

Публикувано:
18 minutes ago, dimitrov6 said:

И при  Wizz уж си купуваш от сайта им,а те смятат за бот.Да не би и Раян да правят същите номера вече.

Относно резервациите при тях никога не съм имал каквито и да е проблеми.

Тях пък ги ползвах по десетина пъти годишно докато не ми изиграха номера с "извън габаритен" кабинен багаж защото съм си купил от фришопа 2(два) стека цигари и 2(две) бутилки уиски. Според екипажа, които всъщност обслужват и гейта им, можех или да кача безплатно основния си багаж, който обикновено е три чифта бельо, две тениски и стек цигари, сложени в чантата на лаптопа или пазара от фри-то. Или... Можело да си доплатя 70евро... В крайна сметка качих си всичко безплатно... и просто ги забравих като вариант.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 10 минути , Shopland rover каза:

Тях пък ги ползвах по десетина пъти годишно докато не ми изиграха номера с "извън габаритен" кабинен багаж защото съм си купил от фришопа 2(два) стека цигари и 2(две) бутилки уиски. Според екипажа, които всъщност обслужват и гейта им, можех или да кача безплатно основния си багаж, който обикновено е три чифта бельо, две тениски и стек цигари, сложени в чантата на лаптопа или пазара от фри-то. Или... Можело да си доплатя 70евро... В крайна сметка качих си всичко безплатно... и просто ги забравих като вариант.

Пробвай платена верификация през лаптоп,моя е с Уиндоус.Имам 128 полета с Раян и това с верификация не ме плаши.Проблем е,че вече няма отстъпки през посреднически сайтове.

• Харесвам 1
Публикувано:

Странно , обикновено покупките от фрий шоп не влизат в ограниченията за багаж и поне аз никога не бях чувал подобен случай.

Може ли скрийншот от резервацията , да не си се нахендрил на Esky или подобни шмекери които имитират сайтове на авиокомпании ? 

Относно itinerary-то , Райън изпращат такова дори да си купил през агенция (при част от тях).

• Харесвам 5
Публикувано:
Преди 1 час, Shopland rover каза:

Мен ми блокираха стария акаунт казаха, че един приятел дето пътува с мен бил си взел парфюм от предишен полет и после си спрял плащането.

Открих си нов акаунт и за всяка резервация ми иска верификация, но с хубава снимка от двете страни или на паспорта и бързо на следващия ден одобряват и няма проблем и аз съм на вечна верификация нищо, че купувам директно и отказват да я махнат.

• Харесвам 3
Публикувано:
35 minutes ago, stanimir said:

......

Може ли скрийншот от резервацията , да не си се нахендрил на Esky или подобни шмекери които имитират сайтове на авиокомпании ? 

.....

Точно по тази причина вероятно е въведен и знака за автентичност на веб-страницата освен потвърдения лоджин, за който изрично гледах по време на целия резервационен процес. А при мен има и други системи за секюрити, които щяха да ми запалят монитора при проблем. Аз съм на 99.9% сигурен точно къде е рутирала връзката по време на резервацията.

В общия случай ако самият сайт е възможно, по каквато и да е причина, да редиректва към непотвърдена страница това вече е пробив в сигурноста на компанията и съответно валидационния процес е абсолютно компроментиран и няма да е ясно на кого още се препращат валидационните атрибути. Ако в действителност има много имитиращи сайтове то и при много по-малки компании на ит-тата това им е работата - засичат ги с изключителна бързина.

Вече съм 100% сигурен, че няма да ползвам услугите на тази авиокомпания минимум за конкретната резервация! Да пият едно от мен.

Спирам да правя каквито и да било усилия и да се занимавам с тях - има и други каруцари, които с удоволствие ще си ме превозят с нормалната проверка на гейта без "валидации"

Колкото до багажа от фрии-шопа: веднага след рецитацията за доплащане уведомих, че си пазя и касовата бележка, и че при покупката процедурата закрепя пазара към бордната карта на клиента. И въпроса приключи... НО остана "горчив вкус" - вече не ги ползвам повече от две години пък още си пътувкам жив и здрав по Света и у нас.

Публикувано:

@Shopland rover,(находчив ник, харесва ми 🙂 ) обяснението, което ми хрумва е, че може по някаква причина имейла или картата, с която плащаш да ги вкарва в съмнения, че си посредник. Но дори така да е не става ясно защо не можеш да направиш верификация, къде е проблема? Не ти приема документ, не получаваш одобрение или в процеса липсват опции да продължиш? За да можем да ти помогнем е хубаво да ни дадеш повече информация, пък така ще помогнеш и на нас. Досега никой не се е оплакал от подобно нещо, а мнозинството от нас са минали доста верификации. А винаги можеш да се свъжеш и с чата, където ще ти съдействат, какъвто и да е проблема.

Друго, което ми хрумва е, че може да са въвели верификацията като мярка срещу посредници за нови профили, които резервират за първи път.

Ясно, че нискотарифките напоследък чупят тъпометъра, но не виждам основание да ги отписваш изцяло. И другите авиокомпании правят тъпотии. 🙂

• Харесвам 4
Публикувано:

От края на март са заредили още една дублираща Уиз дестинация - Валенсия.

В някои от дните има възможност да се направи еднодневен трип - отиване с едните сутринта, връщане вечерта с другите.

• Харесвам 16
  • Благодаря 1
  • Браво 3
Публикувано:
преди 1 час, yordanov каза:

В някои от дните има възможност да се направи еднодневен трип - отиване с едните сутринта, връщане вечерта с другите.

Цените в последно време за там бяха ужасни, дано сега се нормализират 

Публикувано:
преди 18 минути , stormbringer каза:

Цените в последно време за там бяха ужасни, дано сега се нормализират 

С Ryanair са по 30€ в посока, с Wizz- по 130/190 лв в посока

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 2 часа, yordanov каза:

Перфектен уикенд, събота сутрин/обед - неделя вечер!

• Харесвам 3
Публикувано:

Монополистите Уиз държат цени по тази линия, а сега има по 30-40€ на посока дори за пролетна ваканция, Великден и уикенда за 24 май.

603460343_Screenshot(1).png.8473210d2c6161f683d6aee303273a39.png

• Харесвам 10
Публикувано:

И кацане в 01 ч. през нощта във Валенсия. По-добре малко по-скъпо, но с удобни часове.   Във вторник са ранни сутрешни полети, в събота сутрешно-обедни (София-Валенсия)

• Харесвам 3
Публикувано:

Много странно, Валенсия не ми излиза изобщо като дестинация през приложението, а го ъпдейтнах нарочно току-що. (iOS)

ЕДИТ: още по-странно, сега излязоха дори и без ъпдейт 😄

Чудесна новина, благодаря! 

Публикувано:
преди 20 минути , Hakkâri Spor каза:

И кацане в 01 ч. през нощта във Валенсия. По-добре малко по-скъпо, но с удобни часове.   Във вторник са ранни сутрешни полети, в събота сутрешно-обедни (София-Валенсия)

Не разбирам идеята на подобни коментари. За едни е удобно едно, за други – друго. Всеки си прави сметка. Доста хора не искат да губят дни отпуска, а горният вариант е точно такъв. 

• Харесвам 13
  • Браво 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 55 минути , Hakkâri Spor каза:

Лично за мен това е плюс - полетите в различни дани да са в различни часове. Избираш си това, което ти е удобно. Ако късното кацане във Валенсия не им върви, да се оправят.

• Харесвам 4

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.