Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 44 минути , jul каза:

Понякога засичат директни покупки като от посредник. Изпраща съобщение за верификация, но през съпорта и проверка коригират. В крайна сметка не правихме верификация, но занимавка си имаше.

Засичат ги само при нови профили, след като те верифицират може да купуваш колкото си искаш.

Публикувано:

Свръхбагажът може да бъде закупен онлайн до 2 часа преди отпътуване срещу €/£9 за допълнителен килограм. Цената на летището/кол-центъра/киоска е €/£11 за допълнителен килограм.  

Това някой знае ли как се добавя, че не го намирам в резервацията?

Публикувано:
преди 12 часа, vinidj каза:

Засичат ги само при нови профили, след като те верифицират може да купуваш колкото си искаш.

Не. Проверяваха картата, с която е направено плащането, че е директно. После верификацията отпадна.

Публикувано:

Отдавна не съм купувала билети от Райън и искам да попитам какъв е този "additional seat cost", който ми го слагат тихомълком??

Screenshotfrom2024-05-2221-55-01.png.2642789816d4008b3f8365a056408e06.png

Публикувано:
преди 24 минути , searus каза:

Отдавна не съм купувала билети от Райън и искам да попитам какъв е този "additional seat cost", който ми го слагат тихомълком??

Screenshotfrom2024-05-2221-55-01.png.2642789816d4008b3f8365a056408e06.png

Вероятно е място ако пътувате с дете. Поне едно време като бяха малки децата беше безплатно мястото за тях, но възрастен трябваше да си плати мястото да са заедно....

Публикувано:

И аз така си помислих, ама те вече са писани веднъж горе. Да не сте избрали скъпи места? Или е някаква шашма "ако мине"...

Публикувано:

Силно подозирам, че са били някакви по-скъпи места, понеже после ги смених и се махна тази таксичка. Само че те сами ми ги "препоръчаха", автоматично така да се каже, и на самите места изобщо не излизаше цена, 0 за дете, 8 за възрастен. Чак после в разбивката забелязах, че има нещо начислено допълнително. Големи хитряги. А докато успеем да избегнем дървеното им превалутиране, да не казвам... 

Публикувано:

Ами това си е стандартно при тях. Деца от 2 до 11г трябва да са до родител и получават безплатно място, но това за родителя, който е до тях, се плаща.

Аз поне не знам опция това да се избегне ...

Публикувано:
преди 21 минути , jorocontrola каза:

Ами това си е стандартно при тях. Деца от 2 до 11г трябва да са до родител и получават безплатно място, но това за родителя, който е до тях, се плаща.

Аз поне не знам опция това да се избегне ...

Не си разбрал, питах за другата, допълнителна такса, където пише х 2. Наясно съм, че родителят плаща за място.

Публикувано:
преди 1 минута , searus каза:

Не си разбрал, питах за другата, допълнителна такса, където пише х 2. Наясно съм, че родителят плаща за място.

Ааааа, извинявай. Освен да не си избрала от най-евтините/безплатни места и да са искали подлащене и за това ...

С тия цени на билетите все трябва от нещо да се печели 😉

Публикувано:

За някои от местата в самолета (доколкото си спомням - в предната и средната му част) начисляват допълнителни такси. Ако избереш места в задната част, остават само 8-те евро за reserved seat.

Публикувано:
преди 22 минути , angel tomov каза:

За някои от местата в самолета (доколкото си спомням - в предната и средната му част) начисляват допълнителни такси. Ако избереш места в задната част, остават само 8-те евро за reserved seat.

Да, разбрах го това, но въпросът остава, защо не ме "уведомиха" при резервацията за цената на тези места, които системата автоматично ми пробута...

Публикувано:
преди 17 часа, searus каза:

А докато успеем да избегнем дървеното им превалутиране, да не казвам... 

Kак се точно се избягва? 

Възможно ли е например да се купи еднопосочен билет в евро ако излиташ от UK, курсът на евтините билети е 1€=1£...

Публикувано:
преди 51 минути , iceman00 каза:

Kак се точно се избягва? 

Възможно ли е например да се купи еднопосочен билет в евро ако излиташ от UK, курсът на евтините билети е 1€=1£...

Е не беше съвсем изцяло, но по-добре от техния курс. Опитахме първо с Amex, за да се осведомим колко ще ни одрънкат, при което сменихме с една мастъркард на Халифакс, която не краде от хората, но изненада, Райън не ти дават изобщо избор в каква валута да платиш с такава карта (директно в паунди, искаш-не искаш), та накрая платихме през Пейпал с Халифакса, в евро... Точната математика в момента не я знам, но не мисля че Пейпал са чак толкова неприятни (ще проверя, ако не забравя)...

Публикувано:
2 hours ago, searus said:

Е не беше съвсем изцяло, но по-добре от техния курс. Опитахме първо с Amex, за да се осведомим колко ще ни одрънкат, при което сменихме с една мастъркард на Халифакс, която не краде от хората, но изненада, Райън не ти дават изобщо избор в каква валута да платиш с такава карта (директно в паунди, искаш-не искаш), та накрая платихме през Пейпал с Халифакса, в евро... Точната математика в момента не я знам, но не мисля че Пейпал са чак толкова неприятни (ще проверя, ако не забравя)...

Дай моля от начало. Кви курсове на раян кви 5 лв?

Базовата цена за полети от ЮК е в паунди. Това дори с БГ ИП. На края преди плащане като въведеш номера на картата като види, че е БГ карта и автоматично обръща в евро или лева по много дървен курс, напр 100 паунда = 240 лв.

Има отметка да избереш да платиш в паунди, т.е. да не обръща. 

При тебе къв е бил казуса?

П.С.Пейпал са най-дървената възможна опция за плащане, с една идея по-добре от курса на раян, който е направо желязно дървен 😉

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 20 минути , era123 каза:

Дай моля от начало. Кви курсове на раян кви 5 лв?

Базовата цена за полети от ЮК е в паунди. Това дори с БГ ИП. На края преди плащане като въведеш номера на картата като види, че е БГ карта и автоматично обръща в евро или лева по много дървен курс, напр 100 паунда = 240 лв.

Има отметка да избереш да платиш в паунди, т.е. да не обръща. 

При тебе къв е бил казуса?

П.С.Пейпал са най-дървената възможна опция за плащане, с една идея по-добре от курса на раян, който е направо желязно дървен 😉

За превалутирането на Райън иде реч, именно, много дървен курс, плащах полет в ЕС, нищо общо с ОК. Цената в евро беше 86, в паунди мисля че беше 75 или 76 (на сайта на Райън). Понеже въпросната отметка рязко спира да работи в момента, в който искам да платя в евро с Халифакс Мастъркард и директно ми иска паунди, се наложи да мина през Пейпал, където платих 71 паунда. Сумата за полетите не е голяма, но все пак 4-5 паунда са си 4-5 паунда (в Пейпал си има калкулатор, където можеш да видиш колко им е курса).

Публикувано:
3 hours ago, searus said:

Понеже въпросната отметка рязко спира да работи в момента, в който искам да платя в евро с Халифакс Мастъркард и директно ми иска паунди

Много странно е да спира да работи. Това в сайта или апа?

Никога не ми се е случвало в сайта, но текста беше някакъв крив и отметката не беше много видна.

Публикувано:
преди 6 часа, era123 каза:

Много странно е да спира да работи. Това в сайта или апа?

Никога не ми се е случвало в сайта, но текста беше някакъв крив и отметката не беше много виднА

Ами не вярвам да не съм я видяла отметката (в сайта, и имах предвид, че всъщност изобщо я няма), след като напълно се промени всичко при промяна на картата (с Amex изглеждаше по един начин, с Мастъркарда ни по съвсем друг). Извиках мъжа ми и той да види, не намерихме начин да се смени валутата...

Публикувано:
3 hours ago, searus said:

Ами не вярвам да не съм я видяла отметката (в сайта, и имах предвид, че всъщност изобщо я няма), след като напълно се промени всичко при промяна на картата (с Amex изглеждаше по един начин, с Мастъркарда ни по съвсем друг). Извиках мъжа ми и той да види, не намерихме начин да се смени валутата...

Опцията да се откажеш е там. Цъкаш на 1 после махаш отметката на 2.

При базова цена в евро с ЮК МК карта се опитва да ме таксува в лири по дървен курс. 137е = 117 лири.

Интересно дали с БГ карта се опитва да конвертира в лева? Нямам такава за да пробвам ама тука всички купуват с БГ карти, та някой ще каже.

Долу се вижда педераян как се опитват да прецакат хората като ги "страхуват", че цената ще им е значително по различна ако ползват курса на виза/МК.

Още веднъж за всички в БГ с ниска фин.култ: НИКОГА, АМА НИКОГА не ползвате динамична конверсия, нито на банкомат нито по сайтовете. Винаги, ВИНАГИ плащате/теглите във валутата на страната, в която сте.

image.png.416676ffc7d489fb24935b671808a802.png

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 3 минути , era123 каза:

Опцията да се откажеш е там. Цъкаш на 1 после махаш отметката на 2.

При базова цена в евро с ЮК МК карта се опитва да ме таксува в лири по дървен курс. 137е = 117 лири.

Интересно дали с БГ карта се опитва да конвертира в лева? Нямам такава за да пробвам ама тука всички купуват с БГ карти, та някой ще каже.

image.png.416676ffc7d489fb24935b671808a802.png

Гарантирам ти, че страницата ми не изглеждаше по този начин и такъв избор не ми беше предоставен, но може да си позагубя малко време (когато го намеря), за да симулирам покупка и да проверя пак, че ми стана интересно. Директно ми излизаше в едно кратко изреченийце, че толкова евро е толкова в паунди (в черно, няма синичко като при теб, или пък така на две различни места цените като на скрийншота) и такова несъгласие не можех да изразявам... Но все пак съм ги признала нискотарифните в умението им да замазват нещата, за да объркват хората. Не разбирам как с една карта е ясно и видимо и мога да сменям валутата както искам, а с друга напълно да се промени страницата...

Публикувано:
41 minutes ago, searus said:

Гарантирам ти, че страницата ми не изглеждаше по този начин и такъв избор не ми беше предоставен, но може да си позагубя малко време (когато го намеря), за да симулирам покупка и да проверя пак, че ми стана интересно. Директно ми излизаше в едно кратко изреченийце, че толкова евро е толкова в паунди (в черно, няма синичко като при теб, или пък така на две различни места цените като на скрийншота) и такова несъгласие не можех да изразявам... Но все пак съм ги признала нискотарифните в умението им да замазват нещата, за да объркват хората. Не разбирам как с една карта е ясно и видимо и мога да сменям валутата както искам, а с друга напълно да се промени страницата...

Като имаш време виж. 

Ако и двете карти са били различна валута от базовата за полета би трябвало да го обърне в валутата на картата и да ти даде опция да не приемеш. А при тебе и с двете ли нямаше избор?

Публикувано:

С Амех имах избор, с Мастъркард не, и двете карти са с различна от базовата валута, да, а тази Мастъркард я ползваме навсякъде извън ОК, защото курсовете са по-изгодни.

Публикувано:
6 minutes ago, searus said:

С Амех имах избор, с Мастъркард не, и двете карти са с различна от базовата валута, да, а тази Мастъркард я ползваме навсякъде извън ОК, защото курсовете са по-изгодни.

Clarity CC? 

Аз пробвах с МК и имах избор. 🙂 

Странно.

Публикувано:

Курсът на Пейпал евро-паунд-евро е по-лош от този на Mastercard. Тествано многократно точно с въпросната Halifax Clarity CC? Нещо се е бъгнал сайтът на FR, защото преди малко като тествах с тази карта, нямах проблем да си избера валутата.
Дишай дълбоко, идва лято, а с него и пътуванията :)

Публикувано:
17 hours ago, vorbis said:

Курсът на Пейпал евро-паунд-евро е по-лош от този на Mastercard. Тествано многократно точно с въпросната Halifax Clarity CC? Нещо се е бъгнал сайтът на FR, защото преди малко като тествах с тази карта, нямах проблем да си избера валутата.
Дишай дълбоко, идва лято, а с него и пътуванията 🙂

Бъг ще да е. Споменах кларити КК между другото, но винаги с нея е добре да се плаща защото няма никакви такси и превалутиране. Курса е на МК.

Иначе да ППал дава много лоши курсове, това съм го споменал.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.