Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

Някой има ли наблюдения за цените на чекирания багаж при Раян - забелязах, че при наближаване датата на пътуване (десетина дни преди полета) цената за 15 кг. пада от 18 Евро на 9 Евро в посока, а за 20 кг. става 13 Евро. Не знам дали важи за всички дестинации?

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Някой има ли наблюдения за цените на чекирания багаж при Раян - забелязах, че при наближаване датата на пътуване (десетина дни преди полета) цената за 15 кг. пада от 18 Евро на 9 Евро в посока, а за 20 кг. става 13 Евро. Не знам дали важи за всички дестинации?

Остава сега и за един и същи полет да менят цените на багажа и да въведат тотално объркване на сметките :(

Връзка към коментар

Остава сега и за един и същи полет да менят цените на багажа и да въведат тотално объркване на сметките :(

Не знам. Горното наблюдение се базира само на 1 полет - беше Кьолн - София.

Връзка към коментар

Не знам. Горното наблюдение се базира само на 1 полет - беше Кьолн - София.

Ако го има при един може да го има и при други, освен ако не е било някаква еднократна промяна на таксите за багаж.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Здравейте,

Извинявам се, ако се повтарям, но ми предстои в петък полет с raynair.

За първи път ще пътувам със самолет.

Имам въпроси относно ръчния багаж. В билетите ни е включен само той, на екскурзия съм за малко дни и нямам нужда от използването на по-голям. Подготвила съм си куфар, който влиза в размерите 55х40х20. Има ли вероятност да ми върнат багажа или да ме накарат да заплатя повече, тъй като както казах съм с куфар. Прочетох в сайта им също, че може да се носи дамска чанта с размери 35х20х20. Някой срещал ли е проблеми при ръчния багаж?

Връзка към коментар

Ако си в размерите няма да имаш проблеми. Аз винаги пътувам с куфарче. Ако имаш течности (крем за лице, парфюм, паста за зъби) трябва да са в опаковки до 100 мл и да са сложени в отделен плик. Този плик се вади от куфара при проверката, затова е хубаво да е най-отгоре. Ако носиш техника (примерно таблет) той също се вади. Ако пушиш, приятелят ми всеки път минава със запалката и странно как никой не му я взима. Някой път ми идва да ги питам, ама си трая:)

Успех и весело изкарване на екскурията!

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Ако пушиш, приятелят ми всеки път минава със запалката и странно как никой не му я взима. Някой път ми идва да ги питам, ама си трая  :)

Не ми е известно да има формална забрана за носене на запалка. Все пак крайното решение е на проверяващите. 

Иначе една лоша италианска служителка на секюритито в Бергамо ми взе 5-6 кибритчета :huh: , като първо прилежно ги разкъса на парчета. Иначе много пъти съм минавал с кибрити, но този път ми бяха в джобовете и сглупих да ги поставя в легенчето като си изпразвах джобовете и тая как веднага ги фиксира. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

А днес сайтът им не работи, цял ден не успях да се чекирам за един полет.

Имам и въпрос, тъй като опитът ми с тях е ограничен до два полета досега. Тъй като имам особено силно предпочитание да седя до прозореца, ми казаха, че ако оставя чекина за един-два дни преди датата, вероятността да ми се падне по-хубаво място, е доста по-голяма. Не знам дали има нещо вярно в това, наблюдения някой? Към момента хубавите места до прозорец ги продават за около 7-15 евро, та много се чудя дали да си допращам за избор на място?

Връзка към коментар

А днес сайтът им не работи, цял ден не успях да се чекирам за един полет.

Имам и въпрос, тъй като опитът ми с тях е ограничен до два полета досега. Тъй като имам особено силно предпочитание да седя до прозореца, ми казаха, че ако оставя чекина за един-два дни преди датата, вероятността да ми се падне по-хубаво място, е доста по-голяма. Не знам дали има нещо вярно в това, наблюдения някой? Към момента хубавите места до прозорец ги продават за около 7-15 евро, та много се чудя дали да си допращам за избор на място?

Точно до това достигнах вчера, че по - хубавите места ги дават по - късно. И при ryan и при wizz.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Аз винаги чекирам възможно най-рано и обикновено през мобилното приложение. Мисля си, че колкото по-рано чекирам, толкова по-голяма е вероятността да седна в първата половина на самолета:) Досега ми се е получавало като изключим един чек-ин, където запратиха приятеля ми на другия край на самолета (точно тогава ме беше ядосал нещо и беше добра възможност да го бъзикам:) )И винаги сме се падали заедно. Веднъж даже нацелихме 01 (нямам идеа как стана). Беше си голям късмет.

Връзка към коментар
Георги Василев

Бърз въпрос. Как се процедира когато пътника е с безсрочен пътнически документ? Сега правя регистрация и чака да въведа Expiry date? При Wizz имаш опция да избереш безсрочен, тук как е? Благодаря за което! :)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Бърз въпрос. Как се процедира когато пътника е с безсрочен пътнически документ? Сега правя регистрация и чака да въведа Expiry date? При Wizz имаш опция да избереш безсрочен, тук как е? Благодаря за което! :)

На wizz въпреки че няма expiry date, на бордната карта излиза 31/12/9998. Честно казано за Раянеър не знам. Ако не можеш да го оставиш празно и иска да въведеш дата предполагам това с 31/12/9998 е опция. Гледам по разни форуми пишат, че трябвало просто да се въведе някаква бъдеща дата.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Mаксимално възможният срок - 10 години.

Прочети мнението на Duke:

http://magelanci.com/topic/2383-ryanair-и-безсрочна-лична-карта/?p=44099

Редактирано от rik4o
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Преди 2 седмици и аз запазвах билет за баща ми и изникна същият въпрос, само че при Bulgaria Air, званнах и ми казаха просто да въведа някаква бъдеща дата след няколко години :)

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Купуваме билети за командировка на служител и ни трябва фактура/протокол на фирмата. В сайта няма възможност. Във въпросите и отговорите пише да се свържем с тях. В лайф чата пишат, че не издавали фактури за международни полети, което не би трябвало да е така. Има ли телефон в София, където да звъннем?

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Мирослав Василев

Някой може ли да ми даде връзка за Букинг от която се получават 5% в RyanAir? Имаше нещо такова наскоро, но не мога да го намеря.

Да не би да се бъркаш с Wizzair?

Връзка към коментар

Губиш го, заедно със запазените места

E на такъв отговор как да натисна бутон "харесва ми"?  ;)

Христиан, кешбекът от букинг беше само за периода От 03.02 до 16.02.

Освен ако не са го продължили, де...

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.