Прескочи до съдържание

Бързи въпроси за Португалия

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Това е тема за бързи въпроси, свързани с Португалия. Какво е бърз въпрос? Това е въпрос, който има достатъчно конкретика, така че да му бъде отговорено с до 2-3 отговора, т.е. въпрос, който не предизвиква дискусия. Примери:

- Кои авиокомпании летят до Мадейра?

- Какви са средните температури през август в Лисабон?

Има и друг тип въпроси, които може да изглеждат бързи, но да са въпрос на лично мнение и може да предизвикат дискусия. За тях се пуска отделна тема. Примери:

- Как да разпределим дните между Северна и Южна Португалия??

- Заслужават ли си плажовете на Алгарве?

Възможно е да решите, че въпросът ви е бърз, да го пуснете тук и да се зароди дискусия - няма лошо, ще бъде отделен в нова тема, да не се чудите 🙂

Разбира се, ако искате да обсъдите цялото си пътуване в детайли, винаги пускайте нова тема. По този начин най-добре ще си го проследите от първите въпроси до самото пътуване и разказите ви след него. 

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 45 минути , stanimir каза:

По спомен имаше евтини влакове , а аз обичам да пътувам с влак и да си гледам наоколо.Маршрутът е много красив.

И Flix bus има

Публикувано:
преди 4 часа, bad kid каза:

Ryan имаха такъв полет, но мисля че го спряха.

преди 2 часа, stanimir каза:

По спомен имаше евтини влакове , а аз обичам да пътувам с влак и да си гледам наоколо.Маршрутът е много красив.

преди 1 час, ili каза:

И Flix bus има

За транспорт от Порто до Лисабон ли говорите? Няма да ходя натам, защото вече съм била няколко пъти.

По-скоро си мисля за Терсейра за 2-3 дни. Ще видим по-нататък, не искам да ангажирам темата със себе си😉

Само споделих ентусиазма си, а уж не съм яла кокоши крака😁

• Харесвам 3
  • 2 месеца по-късно ...
Публикувано:

Какво е обичайно времето в началото на май в района Алгарви/Фаро? сТава ли за обиколка за разглеждане?

Отворени ли са ресторанти, магазини и др. или е замряло извън сезона?

Не обичаме голямата навалица, но и да е съвсем пусто не ни е по вкуса - началото и края на сезона са ни точни.

Публикувано:
преди 18 минути , Mamas каза:

Какво е обичайно времето в началото на май в района Алгарви/Фаро? сТава ли за обиколка за разглеждане?

Отворени ли са ресторанти, магазини и др. или е замряло извън сезона?

Не обичаме голямата навалица, но и да е съвсем пусто не ни е по вкуса - началото и края на сезона са ни точни.

Били сме в началото на май. Дори и за плаж ставаше. Има отворени заведения. 

• Благодаря 1
  • 3 седмици по-късно ...
Публикувано:
На 14.07.2025 г. в 16:44, ДиянаВ каза:

Сдобих се с билети от Букурещ до Порто за 28.02-07.03 😴 Зима - не зима, не издържах, после стават скъпи и билети, и нощувки, и всичко😃 Тъкмо имах 2 резервации с флекс и 2 куфарчета за дебели дрехи, които местя от години, та да приключвам и с този период на схеми😉 Даже им дадох реални пари при цена без дискаунт за билета на щерката🙉 Надявам се Уиз да се отблагодарят подобаващо и хубаво да ми разместят плановете😂 Шегата настрана, но мисля, че много скоро ще я надушат тази дестинация тур агенциите и като цяло румънското пътуващо население и ще стане като с Лисабон. 
Понеже знам, че 7 дни са много за града Порто, на зима ще ви подсетя за идеи и много малко щури маршрути😜

Много бързо се нуждая от мнение, защото съм на крачка от купуването на междинни полети 🙂

Такава програма как ви се струва?

- 2 пълни дни и 2 третинки вечер и сутрин за Порто;

- 1 пълен ден и 2 половинки вечер и сутрин за остров Терсейра;

- 1 пълен ден и 2/3 от друг за Брага и Гимараеш

Реализацията грубо представлява така:

-летя до Порто на 28.02 и правя 3 нощувки там,

- за 03.03-05.03 има директни полети на SATA до Терсейра и в момента цената им двупосочно е 66€ на техния сайт и 55€ през Трип; мисля, че е чудесна цена, доскоро беше към 90-100€ двупосочно и съм склонна да поема риск с Уиз

- на 05.03 директно от летището поемам към Брага или Гимараеш за 2 нощувки в някое от двете и дневно посещение на другото

- на 07.03 обратен полет от Порто.

Сезонът едва ли е най-подходящ, ама каквото време се случи🙂 Якета имаме, а и се купуват😉

• Харесвам 5
Публикувано:
Преди 1 час, ДиянаВ каза:

там,

- за 03.03-05.03 има директни полети на SATA до Терсейра и в момента цената им двупосочно е 66€ на техния сайт и 55€ през Трип

Взех през Jetcost de и Bravofly за 49€ и стотинки на човек. За повече човъркане нямах ентусиазъм🙂 Сега имам booking id и трябва да чакам билетите нали?

@Argentique като един агент по покупко-продажбите на самолетни билети 😉 какъв ти е опитът с тази схема?

Публикувано:
преди 21 минути , ДиянаВ каза:

Взех през Jetcost de и Bravofly за 49€ и стотинки на човек. За повече човъркане нямах ентусиазъм🙂 Сега имам booking id и трябва да чакам билетите нали?

@Argentique като един агент по покупко-продажбите на самолетни билети 😉 какъв ти е опитът с тази схема?

PNR идва веднага или малко по-късно. 

• Благодаря 1
Публикувано:

Бихте ли препоръчали компания за коли под наем от Лисабон, които да имат Via Verde за плащане на магистраните такси?

Последно пътувахме през 2014 г. и тогава ползвахме Eurocarр но сега ми излизат с големи разлики от други компании.

• 1 месец по-късно ...
Публикувано:
преди 2 часа, MCC каза:

Здравейте,

Можете ли да споделите мнение за времето в Мадейра в късен октомври - става ли за плаж?

Благодаря! 

Аз видях с очите си плажуващи и на 31 декември. Времето в Мадейра като цяло е вечна пролет зиме и лете. Въпросът с повишена трудност е кога ще вали проливно сред Атлантика, като например сега🙂

IMG_8975.png.c0824dde726754897523a35b1e8e8dd0.png

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 42 минути , ДиянаВ каза:

Аз видях с очите си плажуващи и на 31 декември. Времето в Мадейра като цяло е вечна пролет зиме и лете. Въпросът с повишена трудност е кога ще вали проливно сред Атлантика, като например сега🙂

IMG_8975.png.c0824dde726754897523a35b1e8e8dd0.png

През  март такъв потоп имаше на Азорите и Мадейра, че нищо не е гарантирано.

Публикувано:
Преди 1 час, Дани Магелани каза:

През  март такъв потоп имаше на Азорите и Мадейра, че нищо не е гарантирано.

Това се опитвам да кажа - дори и през лятото може да не става за плаж или пък зимата да става в отделни дни.

• 4 седмици по-късно ...
Публикувано:

Някой да е ходил в Лисабон в края на февруари - началото на март? 

Дават  температура 10-17 градуса и се чудя дали вали много?

Публикувано:
преди 17 минути , Taliana каза:

Някой да е ходил в Лисабон в края на февруари - началото на март? 

Дават  температура 10-17 градуса и се чудя дали вали много?

Ние сме били и уцелихме ужасно дъждовно време. 

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 2 минути , chandni каза:

Ние сме били и уцелихме ужасно дъждовно време. 

Много се надявах да е с малко дъжд.

Май трябва да преразгледам пътуването като дати.

Публикувано:
преди 1 минута , Taliana каза:

Много се надявах да е с малко дъжд.

Май трябва да преразгледам пътуването като дати.

Е, вие може да сте късметлии и да имате хубаво време. 

Публикувано:

Ние бяхме в средата на февруари и също валеше. Не беше чак ужасно и да ни развали всички планове, но си валеше.

• Благодаря 1
Публикувано:

Аз съм ходила към средата на февруари 2024г. Времето беше приятно топло и нямам спомен да е валяло дори за кратко. Но си е до късмет 😀.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 36 минути , Taliana каза:

Обмисляме 26.02-04.03 Лисабон и Порто.

До края на седмицата трябва да го решим.

Благодаря за отговорите.

От Порто се върнах сега на 3.01.До последно ми даваше прогноза за дъжд,а не валя. И беше 14-15 градуса. Заоблачи се като тръгвах. Обаче вечер духа много неприятен и студен вятър.

• Благодаря 1
  • 1 месец по-късно ...
Публикувано:

Проучвам обществения транспорт в Порто. Разбирам, че на някои метро станции билетът може да се плаща с безконтактна карта, което ме устройва първия и последния ден за маршрута от и до летището. Имам още 2 пълни дни в Порто и не знам доколко ще се движим пешеходно. Всички сме с Айфон 🤪 и приложението им за транспорт не става за закупуване на билет/карта, а само за презареждане. Настаняването ни е близо до Casa da Música.

От друга страна информацията, че само на определени метро спирки и за една автобусна линия - 500, може да се плаща с банкова карта датира като актуална както сега, така и преди 3 години. Възможно ли е за толкова време въобще да не са се развили? 
За tap in на картата ясно, но за tap out нищо не пише. Една и съща цена/тарифа на билета ли се прилага при плащането с карта, независимо от зоните?

Накратко въпросите ми са:

Как се придвижвахте из града до забележителностите и как плащахте за билетчетата?

Ако плащам с банкова карта, накрая на деня за всички пътувания ще ми удържи ли най-изгодната тарифа, подобно на лондонската/софийската система? 
Bolt изгодна опция ли е за трима човека?

Публикувано:

Аз бях скоро ,но май няма да съм много полезна.

Ще ти трябват билети от летището до Casa da Música. Така и не я посетих,но ми се стори доста далече. Аз съм отсядала само в центъра и при двете ми посещения и съм ходила навсякъде пеша. Всички забележителности са на пешеходно разстояние. Бях си купила карта Анданте,но заредих само един билет за метрото при пристигане.Ползвах Uber сутринта до летището,от пл. Баталя за 12 евро и нещо.

• Благодаря 1
Публикувано:

Явно са бавноразвиващи се с транспорта 🙃 - това, което е било преди 3 години като пилотен проект, още е актуално 😂

Ей сега открих информация от ноември 2025 г много разбираемо написана 

https://portoporfavor.com/getting-around-porto/

Системата с безконтактното плащане не функционира като цяло и навсякъде, но поне ще пробвам от и до летището.

Мисля, че и ние ще ходим пеша - то Рим го овръшках, че Порто ли ще ми се опре 😉 Кофти е, ако вали, но на място ще се решава.

Ще имам предвид и Bolt/Uber.

Мерси🙂

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.