Koko Thomas Публикувано: 3 февруари, 2023 Сподели Публикувано: 3 февруари, 2023 преди 1 минута , infectedmushroom каза: Да, генерира се бележката за плащане към изи пей, изпращаш я на когото искаш и те отиват и ти плащат таксата. Бележката е валидна за 3 дни само, ако се изпусне срока трябва просто да генерираш нова и да я пратиш пак . След това се пази платежното, хем ти трябва за посолството, хем ти трябва да въведеш номера от него в сайта за да отчете системата че си платил и да те пусне да резервираш дата. Не може да резервираш дата без да ти платил таксата. Супер, това е прекрасно! Много благодаря за помощта! Връзка към коментар
Iceman Публикувано: 6 февруари, 2023 Сподели Публикувано: 6 февруари, 2023 Здравейте, Имам 10 годишна виза за щатите, но същата изтича в края октомври 23 година. През годините съм ходил до щатите 8/10 пъти ,не мисля че ще ми откажат нова виза, но кога според вас е най добре да кандидатствам, преди изтичането или след като визата ми изтече ? много благодаря :) Връзка към коментар
funny Публикувано: 6 февруари, 2023 Сподели Публикувано: 6 февруари, 2023 преди 5 минути , Iceman каза: Здравейте, Имам 10 годишна виза за щатите, но същата изтича в края октомври 23 година. През годините съм ходил до щатите 8/10 пъти ,не мисля че ще ми откажат нова виза, но кога според вас е най добре да кандидатствам, преди изтичането или след като визата ми изтече ? много благодаря 🙂 Зависи от плановете за пътуване към САЩ. Към момента кандидатстването без явяване на интервю е удължено до 48 месеца от изтичане на предишната виза. Обичайно е 24 месеца . За повече инфо тук 1 Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 6 февруари, 2023 Сподели Публикувано: 6 февруари, 2023 преди 44 минути , Iceman каза: Здравейте, Имам 10 годишна виза за щатите, но същата изтича в края октомври 23 година. През годините съм ходил до щатите 8/10 пъти ,не мисля че ще ми откажат нова виза, но кога според вас е най добре да кандидатствам, преди изтичането или след като визата ми изтече ? много благодаря 🙂 Аз подадох за издаване на виза без интервю 2 седмици преди изтичането на предишната. Нямах проблеми с издаването и получих отново 10 годишна виза. 1 Връзка към коментар
Kosta Grudov Публикувано: 6 февруари, 2023 Сподели Публикувано: 6 февруари, 2023 Ако се заплати таксата сега, възможно ли е да се запише час за интервю след повече от 30 дни? Понеже тези дни ще пускам заявление за нов паспорт и искам да кандидатствам с новия, а срока е 30 работни дни. Връзка към коментар
infectedmushroom Публикувано: 6 февруари, 2023 Сподели Публикувано: 6 февруари, 2023 преди 3 минути , Kosta Grudov каза: Ако се заплати таксата сега, възможно ли е да се запише час за интервю след повече от 30 дни? Понеже тези дни ще пускам заявление за нов паспорт и искам да кандидатствам с новия, а срока е 30 работни дни. Можеш да платиш сега такстата и да запазиш час за след 30 дни че и повече. Но като попълваш дс 160 трябва да въведеш номер на паспорт. Не съм сигурен дали без попълнен дс 160 формуляр можеш да запазиш час. 1 Връзка към коментар
ltodorova Публикувано: 7 февруари, 2023 Сподели Публикувано: 7 февруари, 2023 Здравейте, група. Отказаха ми виза, защото контактът и адреса в апликацията ми са същите като тези на сестра ми. И двете живеем в чужбина и познаваме същия човек, и беше странно, че дадоха виза на сестра ми, но на мен не. Ако изчакам 6 месеца и кандидатствам отново със същия контакт, дали имам шанс да взема виза или трябва да е различен? Също така, възможно ли е просто да не слагам контакт или е задължително да познаваш някого в Америка за да отидеш на туризъм? Много благодаря! Връзка към коментар
Marusinka Публикувано: 7 февруари, 2023 Сподели Публикувано: 7 февруари, 2023 преди 9 минути , ltodorova каза: Здравейте, група. Отказаха ми виза, защото контактът и адреса в апликацията ми са същите като тези на сестра ми. И двете живеем в чужбина и познаваме същия човек, и беше странно, че дадоха виза на сестра ми, но на мен не. Ако изчакам 6 месеца и кандидатствам отново със същия контакт, дали имам шанс да взема виза или трябва да е различен? Също така, възможно ли е просто да не слагам контакт или е задължително да познаваш някого в Америка за да отидеш на туризъм? Много благодаря! Защо не напишете разяснителен имейл до посолството, където сте подали молбата за виза? Обяснете подробно причината за съвпадението и поставете под въпрос отказа. Така може да получите писмен отговор с допълнителни насоки от служителите. Аз така бих постъпила. 2 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 7 февруари, 2023 Сподели Публикувано: 7 февруари, 2023 Не е задължително изобщо да посочвате контакт и не е необходимо да познавате някого в САЩ.Достатъчно е да имате идея къде и какво ще правите в Америка, и да може да отговорите относително ясно на въпросите на служителя в консулството. Всъщност как разбрахте че това е причината за отказ ? 1 Връзка към коментар
mililia Публикувано: 7 февруари, 2023 Сподели Публикувано: 7 февруари, 2023 преди 23 минути , stanimir каза: Не е задължително изобщо да посочвате контакт и не е необходимо да познавате някого в САЩ.Достатъчно е да имате идея къде и какво ще правите в Америка, и да може да отговорите относително ясно на въпросите на служителя в консулството. Всъщност как разбрахте че това е причината за отказ ? Във формата се изисква да се посочи контакт иначе не те пуска да продължиш. Аз си харесах един хотел в Ню Йорк и го посочих него. Ясно посочих, че това е хотел. Изрично бях посочила преди това, че нямам познати в САЩ и нямам точни планове за пътуване. Според мен, контактът е само официалния повод за отказ, а причината е съвсем друга. 3 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 7 февруари, 2023 Сподели Публикувано: 7 февруари, 2023 Имах предвид частно лице за контакт.Хотел е ок ! 1 Връзка към коментар
Marusinka Публикувано: 7 февруари, 2023 Сподели Публикувано: 7 февруари, 2023 преди 36 минути , mililia каза: Според мен, контактът е само официалния повод за отказ, а причината е съвсем друга. И на мен така ми звучи, затова предложих да се свърже с посолството за повече информация. Но е хубаво да се знае, че може да се посочи хотел като контакт. 1 Връзка към коментар
EliNik Публикувано: 7 февруари, 2023 Сподели Публикувано: 7 февруари, 2023 преди 3 часа, ltodorova каза: Здравейте, група. Отказаха ми виза, защото контактът и адреса в апликацията ми са същите като тези на сестра ми. И двете живеем в чужбина и познаваме същия човек, и беше странно, че дадоха виза на сестра ми, но на мен не. Ако изчакам 6 месеца и кандидатствам отново със същия контакт, дали имам шанс да взема виза или трябва да е различен? Също така, възможно ли е просто да не слагам контакт или е задължително да познаваш някого в Америка за да отидеш на туризъм? Много благодаря! Съжалявам, много неприятно! Отказа не е бил заради адреса, причината е в нещо друго, аз написах адрес на хотел, след време правих визи и за децата, за тях написах адреса на Дисни. За повторно кандидатстване ето какво пише: After being found ineligible for a visa, you may reapply in the future. If you reapply for a visa after being found ineligible, with the exception of 221(g) refusals, you must submit a new visa application and pay the visa application fee again. If you were found ineligible under section 214(b) of the INA, you should be able to present evidence of significant changes in circumstances since your last application. See more information below under INA section 214(b). Виза 1 Връзка към коментар
ltodorova Публикувано: 7 февруари, 2023 Сподели Публикувано: 7 февруари, 2023 Здравейте, група. Ситуацията е следната: аз и сестра ми пътувахме до България за интервюто и бяхме записали за един и същи час, но с отделни апликации, тъй като не знаем дали ще пътуваме заедно и бяхме пуснали апликациите по различно време. Днес сутринта като се явихме за интервюто, сестра ми беше първа и получи визата. Аз се паднах при същия интервюиращ след нея, и явно са видяли, че контактът е същия, и започнаха да ме разпитват как познавам моята приятелка в Щатите. Обясних им как се познаваме, но те казаха, че трябва да проверят нещо. Извикаха сестра ми и питаха дали се познаваме. Обяснихме им, че сме сестри. След това ме разпитваха за децата ми и къде живеят (и двете са в чужбина, но не в Америка). След това ми казаха, че визата не е одобрена. В писмото, което ми дадоха пише, че не мога да обжалвам, и наистина не разбирам какъв е проблемът ако познаваме същия човек, но кандидатстваме отделно. Имам документи за жилище и работа в чужбина, но явно това не беше достатъчно. Ще опитам след 6 месеца да кандидатствам отново и може би ще посоча хотел този път. Ако някой има някакъв съвет, ще съм много благодарна. Благодаря на всички за коментарите! 1 Връзка към коментар
EliNik Публикувано: 7 февруари, 2023 Сподели Публикувано: 7 февруари, 2023 Следващия път кандидатствай в американското посолство в страната, където работиш и живееш. 4 Връзка към коментар
aladinoplus Публикувано: 7 февруари, 2023 Сподели Публикувано: 7 февруари, 2023 преди 5 минути , ltodorova каза: Здравейте, група. Ситуацията е следната: аз и сестра ми пътувахме до България за интервюто и бяхме записали за един и същи час, но с отделни апликации, тъй като не знаем дали ще пътуваме заедно и бяхме пуснали апликациите по различно време. Днес сутринта като се явихме за интервюто, сестра ми беше първа и получи визата. Аз се паднах при същия интервюиращ след нея, и явно са видяли, че контактът е същия, и започнаха да ме разпитват как познавам моята приятелка в Щатите. Обясних им как се познаваме, но те казаха, че трябва да проверят нещо. Извикаха сестра ми и питаха дали се познаваме. Обяснихме им, че сме сестри. След това ме разпитваха за децата ми и къде живеят (и двете са в чужбина, но не в Америка). След това ми казаха, че визата не е одобрена. В писмото, което ми дадоха пише, че не мога да обжалвам, и наистина не разбирам какъв е проблемът ако познаваме същия човек, но кандидатстваме отделно. Имам документи за жилище и работа в чужбина, но явно това не беше достатъчно. Ще опитам след 6 месеца да кандидатствам отново и може би ще посоча хотел този път. Ако някой има някакъв съвет, ще съм много благодарна. Благодаря на всички за коментарите! Според мен причина за отказа за виза е, защото не сте посочили, че ще пътувате заедно при записването на интервю - там ако си спомняте се пише за придружители. Мисля може и да се редактира по-късно, но не съм сигурен. Самият факт, че един вид не сте били точни в документите е предизвиквикало подозрение. При такива случаи по принцип реагират с further administrative processing, но в този случай са решили да ви върнат. Може би трябваше да пишете на посолството за двете апликации или сестра ви още в началото да информира консула за казуса. Както казват... като се е обърнала каруцата пътища много. Не знам за каква официална причина за отказ се говори по-горе, но май такава информация не се дава. Каквото и да е път назад няма и трябва да пробвате след шест месеца. Връзка към коментар
ltodorova Публикувано: 7 февруари, 2023 Сподели Публикувано: 7 февруари, 2023 1 hour ago, EliNik said: Следващия път кандидатствай в американското посолство в страната, където работиш и живееш. Проблемът е, че не говоря английски въпреки, че живея в UK, затова кандидатствах в България. Не можах да намеря информация дали в Лондон или Белфаст ще имам транслейт на български осигурен. 58 minutes ago, aladinoplus said: Според мен причина за отказа за виза е, защото не сте посочили, че ще пътувате заедно при записването на интервю - там ако си спомняте се пише за придружители. Мисля може и да се редактира по-късно, но не съм сигурен. Самият факт, че един вид не сте били точни в документите е предизвиквикало подозрение. При такива случаи по принцип реагират с further administrative processing, но в този случай са решили да ви върнат. Може би трябваше да пишете на посолството за двете апликации или сестра ви още в началото да информира консула за казуса. Както казват... като се е обърнала каруцата пътища много. Не знам за каква официална причина за отказ се говори по-горе, но май такава информация не се дава. Каквото и да е път назад няма и трябва да пробвате след шест месеца. Да, разбирам, но ние кандидатствахме отделно и нямаше как да впишем тази информация след като сме попълнили DS-160. Сестра ми реши да кандидатства след като вече си бях пуснала апликацията, и се оказа, че имат час по същото време когато е моя час. Искахме да имаме визи за да може да пътуваме до Америка, но не е нещо, което сме планирали със сигурност, че ще правим заедно. За тях това, че сме сестри и имаме общ приятел в Америка автоматично означава, че ние ще пътуваме заедно, което не е така. Благодаря отново за коментарите! 1 Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 8 февруари, 2023 Сподели Публикувано: 8 февруари, 2023 При условие, че живееш в Англия, би трябвало да кандидатстваш там. 99% няма да има превод в Англия, камо ли на български. Ако не работиш там, няма да дадат виза най-вероятно. Ако подаваш в България, но не работиш тук, шанса да ти дадат е минимален. Общо взето шанса да ти дадат виза е много малък, ако не се промени нещо. 1 Връзка към коментар
bobole4e Публикувано: 8 февруари, 2023 Сподели Публикувано: 8 февруари, 2023 преди 11 часа, ltodorova каза: Ще опитам след 6 месеца да кандидатствам отново и може би ще посоча хотел този път. Ако някой има някакъв съвет, ще съм много благодарна. Според мен, това ще е проблем-при тях ще излезе информация,че преди сте посочили адрес на познат/роднина, а сега пробвате с хотел. Това, че не са ви дали виза сега не значи нищо ( те си гонят процента откази), следващия път, при друг интервюиращ ще станат нещата . 1 Връзка към коментар
searus Публикувано: 8 февруари, 2023 Сподели Публикувано: 8 февруари, 2023 преди 9 часа, ltodorova каза: Проблемът е, че не говоря английски въпреки, че живея в UK, затова кандидатствах в България. Не можах да намеря информация дали в Лондон или Белфаст ще имам транслейт на български осигурен. Те не са длъжни да осигурят преводач, но доколкото виждам (на пръв поглед), има някакъв формуляр, който можете да попълните и да си заведете ваш си преводач (като, разбира се, си запазват правото да му откажат да се включи): https://www.uscis.gov/g-1256 1 Връзка към коментар
Borislav Borisov Публикувано: 8 февруари, 2023 Сподели Публикувано: 8 февруари, 2023 На 28.12.2022 г. в 11:49, Borislav Borisov каза: Здравейте, какви документи са нужни от работа, за да докажа, че ще се върна? Също от банката предполагам някакво извлечение за наличност и месечния ми приход? Тези документи от работа и от банката трябва да си ги извадя предполагам след като разбера датата за интервю и съм си платил таксата. Веднъж съм взимал туристическа виза, но бях на 13 и нищо не са ме питали, сега съм на 23 и ще ми пратят покана чичо ми и неговото семейство да отида за около месец. Нямам имоти или други неща, които да показват, че ще се върна, освен договор за наем, който трябва плащам още около година. Живея с приятелката си, която ще остане в България докато мен ме няма, но няма документи за това, така че не мисля, че има някакво значение. Всяка година кандидатствам за зел. карта, като 2018 я спечелих, но номера не стигна до мен... Това дано не се отрази негативно. Ако имате някакви съвети ще съм благодарен. Здравейте, пак съм аз. Днес бях на интерю и бях одобрен. Никакви документи не ми искаха. Питаха ме защо отивам в Калифорния - да посетя роднините си и какво работя. Докато ѝ разкажа жената ме прекъсна и каза, че съм одобрен и чао. Преди мен скъсаха един дядо пенсионер, като цяло не знам на какъв принцип подбират, за да дам съвети . Благодаря ви за насоките! 3 Връзка към коментар
Kosta Grudov Публикувано: 8 февруари, 2023 Сподели Публикувано: 8 февруари, 2023 Във връзка с гореописаната ситуация - ако ще пътуваме 2-3-4 човека заедно - всички по отделно трябва да си направят апликация и да посочат имената на другите хора от групата, с които ще пътуват за по-голям шанс, така ли? Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 8 февруари, 2023 Сподели Публикувано: 8 февруари, 2023 Във формата има поле да попълните хората, с които ще пътувате. А за шанса вече не знам нищо. 1 Връзка към коментар
aladinoplus Публикувано: 8 февруари, 2023 Сподели Публикувано: 8 февруари, 2023 преди 8 часа, Kosta Grudov каза: Във връзка с гореописаната ситуация - ако ще пътуваме 2-3-4 човека заедно - всички по отделно трябва да си направят апликация и да посочат имената на другите хора от групата, с които ще пътуват за по-голям шанс, така ли? Зависи от причината да пътувате. Има една опция, която мен ме пообърка: Групи от 5 или повече лица, които пътуват заедно с една и съща цел, могат да поискат групово интервю. Примери за групи могат да бъдат: групи изпълнители, които представят творчеството си на турне в Съединените щати, спортни отбори, пилоти или квалифицирани работници, които пътуват за участие в обучение, както и студентски групи. При подаване на молба за насрочване на групово интервю, моля, не забравяйте да включите подробна информация за Вашите планове за пътуване, както и дали има конкретен ден, в който бихте искали да се проведе Вашето групово интервю. Моля, посочете всички предпочитани дати за интервю в полето „Причина за пътуване“. Посолството / Консулството може да вземе предвид тези предпочитани дати при насрочването на дата и час за групово интервю в зависимост от наличността. Ако Вашата група е по-малка от 5 кандидата, не можете да насрочите групово интервю. Източник: https://www.ustraveldocs.com/bg_bg/bg-svc-groupappointment.asp 1 Връзка към коментар
aladinoplus Публикувано: 8 февруари, 2023 Сподели Публикувано: 8 февруари, 2023 преди 22 часа, ltodorova каза: Да, разбирам, но ние кандидатствахме отделно и нямаше как да впишем тази информация след като сме попълнили DS-160. Сестра ми реши да кандидатства след като вече си бях пуснала апликацията, и се оказа, че имат час по същото време когато е моя час. Искахме да имаме визи за да може да пътуваме до Америка, но не е нещо, което сме планирали със сигурност, че ще правим заедно. За тях това, че сме сестри и имаме общ приятел в Америка автоматично означава, че ние ще пътуваме заедно, което не е така. Благодаря отново за коментарите! Здрасти, тук https://cgifederal.secure.force.com/applicanthome - има информация за членовете на семейството. Това се вписва след DS-160. T.e. според мен когато сте запазвали интервю поне единият е можел да го впише, а другия редактира и да пише на посолството тук Sofia, NIVAPPT (Sofia) <NIVAPPT_Sofia@state.gov> и да се явите заедно, но както казах на този етап е безмислено разследването. Консолът ли ви каза причината за отказа? Ако го е направил ще е много странно, защото мисля им е забранено да коментират. Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега