DaBo Публикувано: 9 януари Сподели Публикувано: 9 януари О, на нас няколко пъти ни обясниха, че ще получим мейл от посолството. И когато и двамата получим мейл, чак тогава да отидем и то на следващия ден. Това беше м.май 23. Предполагам, че и със следене на товарителницата също става. Ние просто изчакахме мейлите от посолството. Ето това е мейлът, който изпращат: Dear ХХХХ, Your document(s) have been collected from the US Embassy/Consulate The passport number being returned is ХХХХХХ. You have chosen to have your documents delivered to the following location: Sofia (Free location), 36, blvd. Dragan Tzankov, Sofia, 1113 If you have any issues or concerns, please contact us at www.ustraveldocs.com/bg. С ХХХ съм си скрила личните данни. 1 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 22 януари Сподели Публикувано: 22 януари Относно процедурата по подновяване на виза без интервю да добавя малко детайли, които може би са ненужни, но ако се сблъскате и се чудите, да знаете че не сте сами. - При попълване на DS-160, е възможно няколко пъти системата да ви изхвърли заради изтекла сесия. Досадно е, но не е края на света, възможно е да загубите няколко попълнени полета. Заредете се с търпение и речник на сръбски. - На жена ми попълването ѝ отне страшно повече време, защото държеше да е изрядна с всички дати на дипломи, посетени държави последните пет години и т.н. Аз бях по-лежерен и попълвах тези дати на око, от държавите май имах пропуснати. Но все пак не поощрявам мързеливото отношение, особено ако сте били в някоя от по-деликатните държави. - Като излезе оня списък с въпроси дали сте терорист и дали сте участвали в геноцид, може да го speedrun-ете на no навсякъде. - Оставайки документите в ТНТ, те ви дават товарителница, която е само в посоката доставка в посолството в САЩ. За готовността на документите ще бъдете информирани с два имейла, изчакайте най-добре и двата за да е сигурно, че документите ви са пристигнали. В моя случай при втори имейл получен следобед, паспортът беше на другата сутрин в ТНТ, но още не го бяха сортирали по чекмеджетата, та отне повечко търсене. - Ако кандидаствате с дете, сложете и копие от акт за раждане и евентуално паспортни данни на всички родители и/или декларация за позволение за напускане на България от единия родител. Обадиха ми се по телефона да ми ги поискат допълнително, не беше проблем, може да се изпратят копия по имейл, но да имате предвид. - Плащането минава и онлайн, макар и да трябваше да бъда малко упорит. Не е задължително да се ходи към каса на easypay. 7 Връзка към коментар
pepinag Публикувано: 5 февруари Сподели Публикувано: 5 февруари Здравейте, предстои ми да си извадя нова виза за САЩ, защото моята е изтекла преди 5 години. За по- сигурно помолих най- добрата си приятелка, която е с американски паспорт да ми изпрати покана. Доколкото четох из различни форуми има две бланки за покана. Едната се праща към посолството директно, другата е към мен и аз я нося на интервюто. Моля ако някой знае да ми каже тази покана дали се адресира до посолството по имейл или по поща. Връзка към коментар
MayaS Публикувано: 5 февруари Сподели Публикувано: 5 февруари преди 9 часа, pepinag каза: Здравейте, предстои ми да си извадя нова виза за САЩ, защото моята е изтекла преди 5 години. За по- сигурно помолих най- добрата си приятелка, която е с американски паспорт да ми изпрати покана. Доколкото четох из различни форуми има две бланки за покана. Едната се праща към посолството директно, другата е към мен и аз я нося на интервюто. Моля ако някой знае да ми каже тази покана дали се адресира до посолството по имейл или по поща. Ами моята информация е много стара. От преди 10 год. Брат ми изпрати поканата до е-мейла на посолството. Връзка към коментар
MayaS Публикувано: 4 юли Сподели Публикувано: 4 юли Имам следните чуденки при кандидатстване за виза. Пътуваме Аз, Иво, Сина който е над 21 год и неговата приятелка. Отиваме на гости на брат ми и цялото му семейство. Аз и Иво има вероятност при попълването на формуляра да попаднем в графата без интервю (имаме скоро изтекли предходни визи) и сме пътували 3 пъти до САЩ Визата на сина изтече преди 6 години, пътувал е 3 пъти но беше под 21 години тогава и ще трябва да се яви на интервю. Приятелката на сина на е имала виза и не е пътувала - ще трябва да се яви на интервю. Сега въпроса: 1. Във формулярите по спомен се пише с кого пътуваш - всички ли човечета да изредя или само Иво. Т.е. Ние двамата да сме на една кандидатура като семейство а и така може би е по сигурно да не ходим на интервю, сина на отделна и приятелката му на трета. Или пък всички у кюпа и тогава може всички да ни прекара през интервю, Изобщо кое ще е най-адекватно да се направи и всички ли пътуващи да ги спомена във формуляра. Връзка към коментар
kali Публикувано: 4 юли Сподели Публикувано: 4 юли До колкото помня, за всеки се попълва отделен формуляр, като няма пречка да напишеш, че ще пътуваш с други хора и кои са те. Относно кандидатстването за виза без интервю, там директно си изпращаш документите, като те си запазват правото да те извикат на интервю. Мен не ме извикаха, директно сред няколко дни си получих паспорта с визата. Връзка към коментар
MayaS Публикувано: 4 юли Сподели Публикувано: 4 юли преди 11 минути , kali каза: До колкото помня, за всеки се попълва отделен формуляр, като няма пречка да напишеш, че ще пътуваш с други хора и кои са те. Относно кандидатстването за виза без интервю, там директно си изпращаш документите, като те си запазват правото да те извикат на интервю. Мен не ме извикаха, директно сред няколко дни си получих паспорта с визата. Да то за всеки се попълва отделен формуляр, тези неща са ми ясни, но понеже приятелката на сина ми документално не е от семейството и при нея има вероятност за отказ на виза, та чуденката е заради това. По скоро кой да е варианта заради отказите, иначе съм на ясно с попълването и документите. Връзка към коментар
MayaS Публикувано: 4 юли Сподели Публикувано: 4 юли Иначе това е обяснението в сайта Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 4 юли Сподели Публикувано: 4 юли Според мен целта на това е да копира данните за пътуването от предната форма и да спести попълване. Имам някакъв спомен, че така работеше. Иначе е висш пилотаж и не мога да си представя някой да знае дали от това шансовете да дадат или не виза ще се променят. Те данни искат с купища, пък в много случаи са безсмислени, като адрес и лице за контакт ако си просто турист 1 Връзка към коментар
MayaS Публикувано: 4 юли Сподели Публикувано: 4 юли преди 3 минути , neuromancer каза: Според мен целта на това е да копира данните за пътуването от предната форма и да спести попълване. Имам някакъв спомен, че така работеше. Иначе е висш пилотаж и не мога да си представя някой да знае дали от това шансовете да дадат или не виза ще се променят. Те данни искат с купища, пък в много случаи са безсмислени, като адрес и лице за контакт ако си просто турист Да, улеснява може би попълването. А иначе си е лотария с визата. Ще поразсъждавам пък ще пиша как са се развили нещата. Връзка към коментар
funny Публикувано: 4 юли Сподели Публикувано: 4 юли Преди 1 час, MayaS каза: Да, улеснява може би попълването. А иначе си е лотария с визата. Ще поразсъждавам пък ще пиша как са се развили нещата. Моята логика при попълвания до сега е била : с когото съм на една резервация на билета - този попълвам за пътуващ с мен. Другите са си отделно. Ако още не си купила билети - попълвай само вас тримата. Все пак винаги има възможност в последствие групата да нарастне, без ти в момента на кандидатстването да знаеш това 1 Връзка към коментар
MayaS Публикувано: 4 юли Сподели Публикувано: 4 юли преди 17 минути , funny каза: Моята логика при попълвания до сега е била : с когото съм на една резервация на билета - този попълвам за пътуващ с мен. Другите са си отделно. Ако още не си купила билети - попълвай само вас тримата. Все пак винаги има възможност в последствие групата да нарастне, без ти в момента на кандидатстването да знаеш това Логично, благодаря. Имаме купени билети само за тримата. Приятелката ще купува ако и дадат виза. Връзка към коментар
Sophie Публикувано: 10 юли Сподели Публикувано: 10 юли Според вас, честа практика ли е да се дава комбинираната B1/B2 , дори и да е попълнено заявлението само за В2? И още - по-трудно ли минава, ако е 1/2 вместо само В2? Четох назад в темата, че на някой са му задавали въпроси за бизнес частта (предвид че предстоящото пътуване му е било чисто туристическо). Мен също ме вълнува туристическата част, но не бих искала да изключа възможността за бъдещи посещения на изложения и конференции (засега напълно теоретична възможност и в този смисъл не знам дали ми се рискува да не взема виза). Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 10 юли Сподели Публикувано: 10 юли Според мен винаги туристическата се издава като B1/B2. Нищо не те спира да посещаваш конференции , изложения и т.н. B1 не ти дава право да развиваш бизнес в САЩ и също е посетителска виза. 1 Връзка към коментар
Ил Дъо Франс Публикувано: 23 юли Сподели Публикувано: 23 юли (редактирано) Здравейте! Искам да попитам къде в София сте правили снимки за визите B1/B2 където да ги спазват размерите на снимките и подходящия неутрален фон който ще бъде зад мен? Не бих искал да отида във първото фото и да се окаже че не могат да направят снимка.С очила съм. Имам електронна виза eTA за Канада.Ще го видят ли по време на интервюто? Редактирано 23 юли от Ил Дъо Франс Не съм запознат с функциите на форума Връзка към коментар
Kosta Grudov Публикувано: 23 юли Сподели Публикувано: 23 юли В кварталното фото си направих аз. Знаеха конкретния формат специално за щатска виза. Ако имат контакти в интернет винаги може да звъннете да попитате, за да не се разкарвате, но предполагам повечето фотота знаят за какво става въпрос. 🙂 Връзка към коментар
Ил Дъо Франс Публикувано: 23 юли Сподели Публикувано: 23 юли преди 3 минути , Kosta Grudov каза: В кварталното фото си направих аз. Знаеха конкретния формат специално за щатска виза. Ако имат контакти в интернет винаги може да звъннете да попитате, за да не се разкарвате, но предполагам повечето фотота знаят за какво става въпрос. 🙂 Благодаря.Може ли насоки за името на студиото да не нарушаваме правилата тук с реклами? Връзка към коментар
Kosta Grudov Публикувано: 23 юли Сподели Публикувано: 23 юли Моето квартално го няма дори в гугъл, a и не му знам името, но в ето това си е правил приятел, който изкарваше виза, в сайта им също е посочено че правят такива снимки, а се намира и на много удобно място - Алабин 8 - https://www.fotomara.com/контакт/ Връзка към коментар
Ил Дъо Франс Публикувано: 23 юли Сподели Публикувано: 23 юли преди 17 минути , Kosta Grudov каза: Моето квартално го няма дори в гугъл, a и не му знам името, но в ето това си е правил приятел, който изкарваше виза, в сайта им също е посочено че правят такива снимки, а се намира и на много удобно място - Алабин 8 - https://www.fotomara.com/контакт/ Благодаря ще погледна 1 Връзка към коментар
Mary Публикувано: 23 юли Сподели Публикувано: 23 юли преди 47 минути , Ил Дъо Франс каза: Здравейте! Искам да попитам къде в София сте правили снимки за визите B1/B2 където да ги спазват размерите на снимките и подходящия неутрален фон който ще бъде зад мен? Не бих искал да отида във първото фото и да се окаже че не могат да направят снимка.С очила съм. Имам електронна виза eTA за Канада.Ще го видят ли по време на интервюто? За изпращане на снимка по мейл от фотостудио ми искаха допълнително пари, че било отделна услуга(15лв за снимки във фотото и 15лв за пращане по мейл). Отказах се от този вариант и действах сама. За моята виза, както и за останалите на семейството ми съм снимала с телефон на бледожълта стена(на снимката не личи цвят). Същата снимка си я пуснах после за принтиране в близкото фото, за да прикача към документите за интервюто. Ами справих се за 40ст. сама. 4 Връзка към коментар
DaBo Публикувано: 23 юли Сподели Публикувано: 23 юли Ето тук си направихме нашите, ако ти е удобна локацията: http://www.meliatrading.com/bg/фото-услуги/ Изпратиха ни ги и на мейла, но май си платихме само снимките. Реално може и сам вкъщи на бял фон/стена да се снимаш и ако имаш принтер, да си разпечаташ на фотохартия. На страницата за визи има изискване за размера на снимката. 1 Връзка към коментар
Ил Дъо Франс Публикувано: 23 юли Сподели Публикувано: 23 юли преди 36 минути , Mary каза: За изпращане на снимка по мейл от фотостудио ми искаха допълнително пари, че било отделна услуга(15лв за снимки във фотото и 15лв за пращане по мейл). Отказах се от този вариант и действах сама. За моята виза, както и за останалите на семейството ми съм снимала с телефон на бледожълта стена(на снимката не личи цвят). Същата снимка си я пуснах после за принтиране в близкото фото, за да прикача към документите за интервюто. Ами справих се за 40ст. сама. Супер.Поне не са отхвърлили снимките там.Явно имате фотографски усет Връзка към коментар
Ил Дъо Франс Публикувано: 23 юли Сподели Публикувано: 23 юли преди 5 часа, Kosta Grudov каза: Моето квартално го няма дори в гугъл, a и не му знам името, но в ето това си е правил приятел, който изкарваше виза, в сайта им също е посочено че правят такива снимки, а се намира и на много удобно място - Алабин 8 - https://www.fotomara.com/контакт/ Днес минах. Жената беше любезна и снимките бяха готови за 5 минути.Дори са хубаво направени и са с точните пиксели 600х600.Остава да взема принтер тези дни и да подам онлайн документите.Пък каквото стане. (видях че в съседната тема е заключена,нищо, уж ходили на запад но не възприели че всеки във Франция там уважава мнението и гледната точка на другия независимо че е от друг лагер......) 😄 Връзка към коментар
zvezda9001 Публикувано: 26 юли Сподели Публикувано: 26 юли Аз си направих снимките на една машина в мола и минаха, нямаше проблеми 😛 Сканирах ги и толкос Връзка към коментар
Ил Дъо Франс Публикувано: 29 юли Сподели Публикувано: 29 юли На 26.07.2024 г. в 10:13, zvezda9001 каза: Аз си направих снимките на една машина в мола и минаха, нямаше проблеми 😛 Сканирах ги и толкос толкоЗ 😄 Каквото стане такова.Въпрос на късмет.Не ми е толкова на зор.И ние тук си имаме море,планини и слънце. Иначе по темата,платил съм таксата и предполаагам че това е насрочената ми дата за месец август в синьото каре вляво нали така? 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега