Прескочи до съдържание

Qatar Airways - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

Публикувано:
1 hour ago, Иван Попов said:

Да питам сега аз тук, ако може.

За първи път ще пътувам с Qatar. 

Имам следните въпроси: 

1. Въпрос: Имаме полет София - Доха  13:35 - 18:15 часа. 

После връзката ни е Доха - Токио  07:15 - 23:55 часа.

Имам ли възможност да разгледаме Доха и към катарците ли да се обърна за излизане от летището?

2. Въпрос:  Дали да взимаме и хотел в Доха, все пак сме доста часове и ако взимаме хотел пак ли се пише на авиокомпанията, аз помня имаше някакви врътки за безплатни нощувки, как беше? 

Какво ще ме посъветвате? 

Благодаря предварително! 

Да , пускаш запитване до авиокомпанията , условието за безплатна нощувка е да нямаш по-ранен полет до крайната дестинация ( в случая Токио) 

https://www.qatarairways.com/en/hia-hamad-international-airport/transit-accommodation.html

Тук избираш Transit Accomodation:

https://www.qatarairways.com/en/help.html?cid=test

• Харесвам 1
  • Благодаря 2
Публикувано:
Преди 1 час, Anna Kalinovska каза:

На летището има фирми, които предлагат разходка на колела до града. Струваше около 50 щ.д. Не се възползвахме поради дъжда, който е рядък там и ги плаши, тогава се и бавят, а времето ни беше ограничено. 

А с кола нямат ли? И дали ще ни пуснат да отидем до централната част на Доха, ние имаме над 10 часа там.

преди 1 минута , stanimir каза:

Да , пускаш запитване до авиокомпанията , условието е да няма по-ранен полет до крайната дестинация ( в случая Токио) 

https://www.qatarairways.com/en/hia-hamad-international-airport/transit-accommodation.html

Тук избираш Transit Accomodation:

https://www.qatarairways.com/en/help.html?cid=test

Ами утре ще ги погледна и ще им пиша!

Благодаря и на двамата!  

Ще ви кажа какво са ми отговорили!

Публикувано:
преди 5 минути , Иван Попов каза:

А с кола нямат ли?

Упс, недоразумяхме се. Не на велосипеди, а с кола или бусче, на 4 колела 😉

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 19 минути , Иван Попов каза:

А с кола нямат ли? И дали ще ни пуснат да отидем до централната част на Доха, ние имаме над 10 часа там.

Ами утре ще ги погледна и ще им пиша!

Благодаря и на двамата!  

Ще ви кажа какво са ми отговорили!

Не можеш да се класираш за безплатна нощувка, защото имаш по-ранен полет до Токио, просто не сте избрали него.

Българите пътуваме без визи така, че направо отивате към изхода, на паспортния контрол ще ви питат кога ви е следващия полет и ще ви бият по 1 печат в паспортите. После хванете метрото до центъра и се разходете по сука, вечеряйте. Ако искате букнете си нощувка, има и хотели на много прилични цени и на следващта сутрин отидете с такси ( убер може да си хванете само в посока летището, но от него може да хванете само нормално такси от стоянката). Ако не ви е проблем да дремете на летището, проверете в колко е последното метро или просто си хванете такси, ако го изпуснете (предвид, че сте няколко човека няма да е много като си го разделите). На летището има и места с кресла за да дремнете за няколко часа, но може да няма свободни места. Може да се разходите до новата част с градините ( Concourse C) , приятно е за разходка. Имайте предвид, че обичайно на летището е студено така, че си носете връхни дрехи с Вас. 

Tова са организираните турове , разгледай ги, по 115 реала са, което са около 60лв .

• Харесвам 3
  • Благодаря 2
Публикувано:
преди 5 минути , Jorro каза:

Не можеш да се класираш за безплатна нощувка, защото имаш по-ранен полет до Токио, просто не сте избрали него.

Българите пътуваме без визи така, че направо отивате към изхода, на паспортния контрол ще ви питат кога ви е следващия полет и ще ви бият по 1 печат в паспортите. После хванете метрото до центъра и се разходете по сука, вечеряйте. Ако искате букнете си нощувка, има и хотели на много прилични цени и на следващта сутрин отидете с такси ( убер може да си хванете само в посока летището, но от него може да хванете само нормално такси от стоянката). Ако не ви е проблем да дремете на летището, проверете в колко е последното метро или просто си хванете такси, ако го изпуснете (предвид, че сте няколко човека няма да е много като си го разделите). На летището има и места с кресла за да дремнете за няколко часа, но може да няма свободни места. Може да се разходите до новата част с градините ( Concourse C) , приятно е за разходка. Имайте предвид, че обичайно на летището е студено така, че си носете връхни дрехи с Вас. 

Благодаря за информацията! 

Щом имаме право да излезнем от летището, то това е най-важното.

Само да не кажат, че не може да се излиза от летището, че тогава лошо..... 

Най-вероятно или с метро или с такси, ние сме само 3-ма. Ще погледна и за хотели иначе, ако не ще си вземем по един хотел. 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 23 минути , Иван Попов каза:

Благодаря за информацията! 

Щом имаме право да излезнем от летището, то това е най-важното.

Само да не кажат, че не може да се излиза от летището, че тогава лошо..... 

Най-вероятно или с метро или с такси, ние сме само 3-ма. Ще погледна и за хотели иначе, ако не ще си вземем по един хотел. 

С такъв престои ти гарантивам, че може да излезеш, не го мисли това. Хотелите са за слабаци, отидете до Katara Cultural Village или на Souq Waqif, разходете се, хапнете, помотайте се по крайбрежната, там има и лодки, които предлагат обиколки, по крайбрежието...Сега погледнах в убер апа таксито за 3-ма от сука до летището ще ви е 19 QAR най-икономичната опция, което са 10лв. Вие от кацането до излизането и стигането в града ще стане 20ч. така, че според мен спокойно ще може да се помотаете 3-4-5 часа и после 30 мин докато стигнете летището. 

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 13 часа, Иван Попов каза:

Ще погледна и за хотели иначе, ако не ще си вземем по един хотел. 

Ние сме отсядали в Premier Inn Doha Airport, Doha (updated prices 2025) при 18 часов престой в Доха. Има безплатен shuttle от и до летището.

• Благодаря 2
Публикувано:
преди 20 часа, Иван Попов каза:

Да питам сега аз тук, ако може.

За първи път ще пътувам с Qatar. 

Имам следните въпроси: 

1. Въпрос: Имаме полет София - Доха  13:35 - 18:15 часа. 

После връзката ни е Доха - Токио  07:15 - 23:55 часа.

Имам ли възможност да разгледаме Доха и към катарците ли да се обърна за излизане от летището?

2. Въпрос:  Дали да взимаме и хотел в Доха, все пак сме доста часове и ако взимаме хотел пак ли се пише на авиокомпанията, аз помня имаше някакви врътки за безплатни нощувки, как беше? 

Какво ще ме посъветвате? 

Благодаря предварително! 

Ние направихме тур в Доха като си го резервирахме от България. Навръщане имахме нощен престой и се оказа, че имаме право на безплатен хотел на самото летище с включени ваучери за храна.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
  • 2 седмици по-късно ...
  • 3 седмици по-късно ...
Публикувано:

Здравейте!

Имам закупени билети с прекачване с Qatar. Вчера като влезнах в приложението, ми изписа, че има промяна в полета. Промяната се състои в дължината на първия полет, който вече е с около половин час по-дълъг , т.е. пристигаме с около половин час по-късно, и ще имаме около половин час по-малко, за да се придвижим към свързващия полет.

Досега имахме почти 3 часа между двата полета, а сега ще са 2 часа и 25 минути. Това мислисте ли, че ще ни е проблем, предвид че летището е Доха / не сме били досега на това летище /. Освен това ми изписва, че или трябва да приема промяната, или да ми възстановят средствата. Това дали е така ? Всичко ли възстановяват в такива случаи ? В какъв срок връщат парите обикновено ?

Благодаря!

Публикувано:

По принцип за всяко летище има дефинирано минимално време за връзка, и ако връзката е по-кратка, такива билети не се продават, ако е по-дълга, значи ще ви стигне. 2:25 е достатъчно и за най-бавните летища, каквото това не е.

И по принцип ако имате възможност да откажете билета заради промяна, ще върнат всичките пари (но ако сте купили през посредник може да не е баш така, а според правилата на посредника)

• Харесвам 2
Публикувано:

Това е страшно много време, никакъв проблем няма за прекачаването. Точно се прибрах с полет с такава връзка, час и половина се чудех какво да правя на гейта. 🙂

• Харесвам 2
Публикувано:

На летище Доха сме хващали полет с време между полетите 50 минути. Първият полет кацна преди обявеноте време де. Може би половин час по-рано.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 45 минути , neuromancer каза:

По принцип за всяко летище има дефинирано минимално време за връзка, и ако връзката е по-кратка, такива билети не се продават, ако е по-дълга, значи ще ви стигне. 2:25 е достатъчно и за най-бавните летища, каквото това не е.

И по принцип ако имате възможност да откажете билета заради промяна, ще върнат всичките пари (но ако сте купили през посредник може да не е баш така, а според правилата на посредника)

Не е през посредник , от техния сайт е. Забравих да спомена, че от тях имейл не съм получила за промяната, а само в приложението го видях. Да очаквам ли да получа ?

И пише, че " ако желаем да отменим и да възстановим парите си, да щракнем на бутона Заявка за възстановяване, и да попълним формуляра за възстановяване. Възможни са такси за възстановяване. "

И понеже в момента ми е излязла малко по-евтина алтернатива с Emirates, исках да знам дали ще ми възстановят всичко и кога евентуално ?

Публикувано:

Взимал съм възстановяване от Катар, супер бързо беше, в рамките на 7-8 дни. На сайта им най-вероятно има информация какви са точно сроковете. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Ние така изпуснахме полет с  близо 3 часа първоначално интервал, но от София закъсня полета и въпреки, че тичахме, пристигнахме на току-що затворен гейт и не ни пуснаха. Говорихме и със стюардесата за приоритетно слизане, но пак не успяхме. Дадоха ни билети за следващият полет след 1 час, естествено седалки до тоалетната/ а така хубаво си бях избрала първоначалните места.../.

• Замислям се 1
Публикувано:
преди 3 минути , Kosta Grudov каза:

Взимал съм възстановяване от Катар, супер бързо беше, в рамките на 7-8 дни. На сайта им най-вероятно има информация какви са точно сроковете. 

А бяха ли ви изпратили имейл за промяната ? И дали има значение вида на билета, тъй като моя е Economy Convenience ?

Публикувано:
преди 8 минути , Дънди каза:

А бяха ли ви изпратили имейл за промяната ? И дали има значение вида на билета, тъй като моя е Economy Convenience ?

Щом предлагат опцията за refund няма какво да се случи - ще го направят, независимо от вида на билета, иначе сега си проверявам мейлите - не съм получил, но бях получил SMS с промяната. 
Но отново - дори и да нямате мейл, щом в приложението ви дава опцията - може да си направите скрийншот за собствено успокоение и просто да се възползвате от рефънда. 

Публикувано:
преди 32 минути , Kosta Grudov каза:

Щом предлагат опцията за refund няма какво да се случи - ще го направят, независимо от вида на билета, иначе сега си проверявам мейлите - не съм получил, но бях получил SMS с промяната. 
Но отново - дори и да нямате мейл, щом в приложението ви дава опцията - може да си направите скрийншот за собствено успокоение и просто да се възползвате от рефънда. 

А това изречение накрая "Възможни са такси за възстановяване" - дежурно ли е ? И има ли начин да го проверя ?

Публикувано:
преди 14 минути , Дънди каза:

А това изречение накрая "Възможни са такси за възстановяване" - дежурно ли е ? И има ли начин да го проверя ?

Проиграйте го - минете напред и вижте какво изписва - би трябвало да има конкретната сума, която ще бъде рефъндната, а ако има такси (каквито не би трябвало да има, защото те променят полета) ще бъде изписано всичко. 

• Благодаря 1
Публикувано:

Според мен времето за прекачване е повече от достатъчно. Даже ще имате време да поразгледате летището. Спомням си, че веднъж на летището в Доха някакви хора се бавеха за връзката си за Да Нанг и служители около гейта ги търсеха с табела да си хванат полета. Даже ни попитаха нас дали не сме тези хора /семейство Нгуен, примерно/. Аз лично не бих искал връщане на парите. Дори и да направи голямо закъснение полета от София ще ви качат на следващия възможен полет. Но при голямо закъснение дали времето за прекачване ще е 3 часа или 2.30 мин. не е от голямо значение. 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 6 часа, Дънди каза:

Не е през посредник , от техния сайт е. Забравих да спомена, че от тях имейл не съм получила за промяната, а само в приложението го видях. Да очаквам ли да получа ?

И пише, че " ако желаем да отменим и да възстановим парите си, да щракнем на бутона Заявка за възстановяване, и да попълним формуляра за възстановяване. Възможни са такси за възстановяване. "

И понеже в момента ми е излязла малко по-евтина алтернатива с Emirates, исках да знам дали ще ми възстановят всичко и кога евентуално ?

ако полета ти е от София значи първата отсечка ще ти е с флайдубай, който е като раянеър ама по-скъпо, а втората отсечка евентуално може да ти е с емирейтс. Аз не бих си сменил полет на катар за флайдубай/емирейтс в никакъв случай, но всеки сам си преценява. За Доха при полет на време както са ти казали вече и 50 мин са достатъчни ( 45 min e минимум трансфер тайма, който поддържат) така, че в твоя случай имаш време и за лаундж и за шлаяене по магазини. Разликата, която виждаш в апа може и да е бъг. Провери си резервацията в сайта им за да видиш има ли промяна или не. Мисля, е преди време бях забелязал, е апа бърка часовата разлика София-Доха и затова се получаваше това разминаване. Коя е отсечката, за която са променили времето?

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:

И на мен вчера ми излизаше, че е променен полета SOF-DPS като разликата беше, че излитането от София е изтеглено 5 минути по-рано. Имаше като опции рефънд и да потвърдя. Днес вече излиза директно като потвърдено да е всичко и липсва рефънд опцията. 

Публикувано:
преди 48 минути , Jorro каза:

ако полета ти е от София значи първата отсечка ще ти е с флайдубай, който е като раянеър ама по-скъпо, а втората отсечка евентуално може да ти е с емирейтс. Аз не бих си сменил полет на катар за флайдубай/емирейтс в никакъв случай, но всеки сам си преценява. За Доха при полет на време както са ти казали вече и 50 мин са достатъчни ( 45 min e минимум трансфер тайма, който поддържат) така, че в твоя случай имаш време и за лаундж и за шлаяене по магазини. Разликата, която виждаш в апа може и да е бъг. Провери си резервацията в сайта им за да видиш има ли промяна или не. Мисля, е преди време бях забелязал, е апа бърка часовата разлика София-Доха и затова се получаваше това разминаване. Коя е отсечката, за която са променили времето?

Става въпрос за Шанхай - София

Публикувано:

Flydubai имат и хубави и  много дръгливи  машини.Не знам с каква летят от София. Ако е от хубавите има мултимедия и сравнително удобни седалки. Ако разликата в цената не е наистина драстична аз също винаги бих предпочел Qatar.Пет часов полет може да е доста неприятен в кофти самолет ,при положение че имаш гарантирано по-качествен вариант.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.