Прескочи до съдържание

Qatar Airways - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

• 4 седмици по-късно ...

Привет! Планирам пътуване до Пукет с престой в Доха 14 часа. Какво се случва с чекирания ми багаж? Трябва ли да си го взема на летището или го прехвърлят на следващия полета за Пукет / които пропускам умишлено, за да разгледам града/ и си го търся щом пристигна в Тайланд 14 часа по-късно? Благодаря!

Връзка към коментар

Щом си на един билет, като даваш багажа в София им казваш да го чекирам до Пукет и си го взимаш направо там. Не знам какво значи "пропускам умишлено", ама трябва да летиш точно тези полети, за които ти е билета, ако пропуснеш без да направиш промени предварително билета изгаря. Багажа ще върви с теб, а не с друг по-ранен полет примерно.

Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Здравейте! Част от семейството ми ще ни идва на гости. Купих им билет София - Банкок - София с Катарците! Билета е общ. Майка ми обаче няма да ползва връщането. Наясно съм, че няма как да го анулирам, заради другата част от пътуващите. Въпроса ми е, те ще имат ли някакъв проблем на обратно при положение, че единия пътник няма да е с тях?

Благодаря! 

Връзка към коментар
преди 11 минути , daniel85 каза:

Здравейте! Част от семейството ми ще ни идва на гости. Купих им билет София - Банкок - София с Катарците! Билета е общ. Майка ми обаче няма да ползва връщането. Наясно съм, че няма как да го анулирам, заради другата част от пътуващите. Въпроса ми е, те ще имат ли някакъв проблем на обратно при положение, че единия пътник няма да е с тях?

Благодаря! 

Не.

Весело да ви е и поздрави на мама :) 

Връзка към коментар
преди 3 часа, daniel85 каза:

Благодаря! 

Само за инфо, можеш да им се обадиш да разделят резервацията, след което може да правиш промени по всяка част поотделно. Но по принцип няма смисъл да отказваш връщането, защото ще ти го сменят на еднопосочен с вероятно доплащане. Но можеш да сменяш датата на връщане, ако е необходимо.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 6 минути , neuromancer каза:

Но по принцип няма смисъл да отказваш връщането, защото ще ти го сменят на еднопосочен с вероятно доплащане

В Тайланд на влизане имиграционните искат билет и за напускане, така че не мисля, че е много удачно да сменят билета на еднопосочен...

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 6 часа, chandni каза:

В Тайланд на влизане имиграционните искат билет и за напускане, така че не мисля, че е много удачно да сменят билета на еднопосочен...

Това е само за виза он арайвъл. Ако има виза от консулство няма проблем. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 7 часа, neuromancer каза:

Само за инфо, можеш да им се обадиш да разделят резервацията, след което може да правиш промени по всяка част поотделно. Но по принцип няма смисъл да отказваш връщането, защото ще ти го сменят на еднопосочен с вероятно доплащане. Но можеш да сменяш датата на връщане, ако е необходимо.

Благодаря за съвета! :)

Връзка към коментар

Здравейте! Кога катарците  обявяват оферта за билети -  2 закупени билета за 3 пътуващи? Мисля, че миналата година гледах подобна оферта, но не помня по кое време беше обявена?

Редактирано от phristova
Връзка към коментар
преди 16 минути , phristova каза:

Здравейте! Кога катарците  обявяват оферта за билети -  2 закупени билета за 3 пътуващи? Мисля, че миналата година гледах подобна оферта, но не помня по кое време беше обявена?

Беше през декември 2017.

Връзка към коментар

"С влизането в сила на лятното разписание Qatar Airways ще увеличи броя на честотите си от Доха до София от 7 до 11 на седмица. Полетите са вече в продажба през сайта на авиокомпанията, както и през глобалните резервационни системи"

• Харесвам 17
Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

Здравейте, т.к не намирам друга подходяща тема да задам въпроса си ще пробвам тук. Някой може ли даде съвет за трупане на мили за катарците от други места (например с хотелски резервации). Видях, че agoda са им партньор и от там се трупат мили, но те са толкова символични, че по-добре да ползвам афилиейта на буукинг за уизз кредит или кеш бек. По принцип правя много хотелски резервации, но предпочитам букинг тъй като цените почти винаги са най-добри. Видях, че АА трупат техни мили през букинг, но нз дали може след това да се прехвърлят в катарски мили и дали изобщо ще е изгодно. Някой може ли да ме посъветва какво да правя. С катар пътувам 1-2 пъти годишно и от промо икономи билетите не се трупат кой знае колко мили, а много искам да събера достатъчно за един ъпгрейд до бизнес класа например. В момента съм събрал 19300 Qmiles. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, Jorro каза:

Здравейте, т.к не намирам друга подходяща тема да задам въпроса си ще пробвам тук. Някой може ли даде съвет за трупане на мили за катарците от други места (например с хотелски резервации). Видях, че agoda са им партньор и от там се трупат мили, но те са толкова символични, че по-добре да ползвам афилиейта на буукинг за уизз кредит или кеш бек. По принцип правя много хотелски резервации, но предпочитам букинг тъй като цените почти винаги са най-добри. Видях, че АА трупат техни мили през букинг, но нз дали може след това да се прехвърлят в катарски мили и дали изобщо ще е изгодно. Някой може ли да ме посъветва какво да правя. С катар пътувам 1-2 пъти годишно и от промо икономи билетите не се трупат кой знае колко мили, а много искам да събера достатъчно за един ъпгрейд до бизнес класа например. В момента съм събрал 19300 Qmiles. 

Това е твоята тема.

Виж kaligo, pointshound, rocketmiles

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 1 час, Jorro каза:

Агода е оферта ако не ти достигат мили да платиш примерно $2 повече на нощувка и да спечелиш много повече мили. Разгледай типовете стаи и цени и коя колко мили дава. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
1 hour ago, macf1an said:

Това е твоята тема.

Виж kaligo, pointshound, rocketmile

37 minutes ago, T.E.Lawrence said:

Агода е оферта ако не ти достигат мили да платиш примерно $2 повече на нощувка и да спечелиш много повече мили. Разгледай типовете стаи и цени и коя колко мили дава. 

Благодаря и на двамата . В Pointshound не видях катар, но може да съм пропуснал нещо. Другите две са супер. Сега ги сравнявам с agoda и booking и определено букинг са с по-добри цени.  В агода разликата м/у варианта с малко и повече мили за съжаление не е 2$ а доста повече. Пример за Марина бей в Сингапур ми излиза 80 евро разлика на нощувка. 

Имам друг въпрос. Предполагам , че в условията и на kaligo и rocketmile има условие името на резервацията и името в акаунта в катар да е едно и също ( за агода го пише). Има ли как това нещо да се заобиколи. Ще бъде ли проблем ако резервациите ги правя на мое име, а ходят други хора реално или зависи от хотела? В букинг например има опция да напиша имената на гостите, но в агода не я видях тази опция. Сега разучавам другите 2 сайта.

Връзка към коментар
преди 55 минути , Jorro каза:

Благодаря и на двамата . В Pointshound не видях катар, но може да съм пропуснал нещо. Другите две са супер. Сега ги сравнявам с agoda и booking и определено букинг са с по-добри цени.  В агода разликата м/у варианта с малко и повече мили за съжаление не е 2$ а доста повече. Пример за Марина бей в Сингапур ми излиза 80 евро разлика на нощувка. 

Имам друг въпрос. Предполагам , че в условията и на kaligo и rocketmile има условие името на резервацията и името в акаунта в катар да е едно и също ( за агода го пише). Има ли как това нещо да се заобиколи. Ще бъде ли проблем ако резервациите ги правя на мое име, а ходят други хора реално или зависи от хотела? В букинг например има опция да напиша имената на гостите, но в агода не я видях тази опция. Сега разучавам другите 2 сайта.

За Марина Бей - най-добрата цена обикновено е от сайта на Марина Бей. Лош пример е да сравняваш точно този хотел.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
38 minutes ago, cybersimo said:

За Марина Бей - най-добрата цена обикновено е от сайта на Марина Бей. Лош пример е да сравняваш точно този хотел.

Възможно е, но и при други хотели има разлика. Както и да е - Няма пълно щастие.  :)

Връзка към коментар

@Jorro, погледни направо https://www.booking.com/?aid=808051 - резервациите от booking носят мили директно в катарската програма.

Съвсем отделен е въпроса, че цените на booking често са далеч от най-добри, но щом си ги харесваш... :)

Редактирано от Георги Матеев
Връзка към коментар
4 minutes ago, Георги Матеев said:

@Jorro, погледни направо https://www.booking.com/?aid=808051 - резервации от booking, носещи мили директно в катарската програма.

Съвсем отделен е въпроса, че цените на booking често са далеч от най-добри, но щом си ги харесваш... :)

Благодаря много за линка. С такова впечатление съм останал за букинг, но явно има тепърва какво да науча от форума :) Чета и грабя с пълни шепи. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

kaligo, pointshound, rocketmiles също не дават особено ниски цени. Понякога обаче дават бонуси, примерно 3000 мили за първата резервация + колкото си дават по прицип. Тогава по си заслужава.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
8 minutes ago, neuromancer said:

kaligo, pointshound, rocketmiles също не дават особено ниски цени. Понякога обаче дават бонуси, примерно 3000 мили за първата резервация + колкото си дават по прицип. Тогава по си заслужава.

Ще следя значи. Не мога да намеря никъде условията на програмата им. Може ли госта и името на акаунта в Катар да бъдат различни ? 

Връзка към коментар
преди 10 часа, Jorro каза:

Ще следя значи. Не мога да намеря никъде условията на програмата им. Може ли госта и името на акаунта в Катар да бъдат различни ? 

Предполагам, че не може. Иначе щеше да резервираш за много хора. Същото е и с билетите

Връзка към коментар
На 9/18/2017 в 15:31, T.E.Lawrence каза:

Проверете си резервациите, ако летите скоро. Има много размествания за някои полети. При мен се беше получил над 24 часа престой. Да похваля пак офиса в София, с едно обаждане ми смениха датата. :)

Може ли някакъв телефонен номер или адрес на катарците в София?

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.