Прескочи до съдържание

Qatar Airways - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

Само аз ли имам проблеми с резервирането на билети на катарчетата?

пробвах сто пъти:

на първия полет - обикновено досега избирах economy promo (както вероятно повечето хора) - в последна сметка цената е определяща.

на втория - отново същото economy promo.

От няколко дни ми прави впечатление, че да избере човек по-ниската цена , е необходимо да избере втория тип полет , в случая economy saver, и тогава ти дава възможност да избереш за другия economy promo и съответно цената е по-ниска.

Ако избере човек economy promo - то цената се променя драстично.

Има ли някой подобни случаи и/или наблюдения, или е само при мен така?

Връзка към коментар

Някой знае ли сребърно/златно членство за кои салони в Доха дава безплатен достъп (освен за стандартния Business Lounge)? Както винаги сайтът на QA е особено пояснителен и недвусмислен в обясненията...

Връзка към коментар

Би трябвало да са салоните на Qatar Airways и компаниите от Oneworld. На входа пише. Освен това нямаш достъп до Premium lounge, ако пътуваш икономична класа.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Предполагам питаш за Хамад летището, само за стандартния бизнес лаундж, ако нямаш билет за първа класа.

Виж в Банкок е друга бира, там са егати количествата лаунджове, които можеш да използваш, почти до всеки гейт. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Здравейте! След двугодишно чакане, най-после се решихме и догодина ще посетим Сингапур и Бали, ако е рекъл Господ :) След промоцията през октомври 2017, чак сега видях такива цени - уникални! Даже успях да направя МултиСити резервация с кацане в Сингапур и отлитане от Денпасар-Бали! Ще пътуваме три двойки като цената на двупосочният полет на човек излезе 780 лв!!! Тъй като досега не сме пътували с Катарците ще помоля за малко разяснение - след моето четене на сайта разбрах, че check in се отваря 48 ч. преди полета, имаме право на един ръчен багаж до 7кг и един чекиран до 30кг, местата вече ги избрах и мисля че мога да ги променям до последно, за храната нещо не схванах баш, като сме 6 човека ще е проблем ли да не се разпечатват бордните карти, а да се ползва само мобилното приложение? Ще съм благодарен за всеки съвет относно Катарците!!! Благодаря предварително! 

Връзка към коментар
преди 22 минути , bakotiu каза:

Здравейте! След двугодишно чакане, най-после се решихме и догодина ще посетим Сингапур и Бали, ако е рекъл Господ 🙂 След промоцията през октомври 2017, чак сега видях такива цени - уникални! Даже успях да направя МултиСити резервация с кацане в Сингапур и отлитане от Денпасар-Бали! Ще пътуваме три двойки като цената на двупосочният полет на човек излезе 780 лв!!! Тъй като досега не сме пътували с Катарците ще помоля за малко разяснение - след моето четене на сайта разбрах, че check in се отваря 48 ч. преди полета, имаме право на един ръчен багаж до 7кг и един чекиран до 30кг, местата вече ги избрах и мисля че мога да ги променям до последно, за храната нещо не схванах баш, като сме 6 човека ще е проблем ли да не се разпечатват бордните карти, а да се ползва само мобилното приложение? Ще съм благодарен за всеки съвет относно Катарците!!! Благодаря предварително! 

Катарците не са нискотарифна компания. Може да се чекирате без проблем на летището.

Дори да сте се чекирали предварително онлайн, трябва да си оставите на гише чекирания багаж и те ще ви издадат бордни карти, не трябва да разпечатване нищо.

Относно храната, само ако имате някакви специални изисквания или алергии мисля, че трябва предварително да си изберете нещо, иначе в самолета ви дават меню с 2-3 неща от които да си изберете на момента.

ПС: Мисля че 48ч. е за онлайн чекин, макар че ние когато пробвахме последния път онлайн чекин-а отвори по-късно. Също така само споделям, но когато пътувахме до и от Япония ни мериха и ръчния багаж.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Здравейте имам няколко чуденки и затова реших да питам. Мислим за Пътуване Sofia  - Chiang Mai  18 януари 2020  и обратно Krabi  - Sofia 2 февруари Проблемите ми са два:

1-во - дали да взема голям престой в Доха на връщане (може да се вземе престой 11:50 DOH до 06:55 DOH Чудя се дали ще е ОК като е неделя?

2-ро- да бързамли да взимам вътрешен полет сега или да изчакам. В момента намирам цена за Chiang Mai (CNX) - Phuket  или Чианг Рай - Phuket за около 60Е на човек - това добре ли е? Някой правил ли подобни вътрешни полети - как стои въпроса с багажа. Не намирам много компании, които да летят по този маршрут. (  Чианг Рай / Чианг Май - Пукет/Краби).

Връзка към коментар
преди 12 часа, master_of_germs каза:

Благодарско! Ще трябва да те намерим из твоя район да те черпим бира. Ако изобщо вземем билети, де. Че досега не сме правили такъв шопинг, докато сме на път. 

Бира не съм фен, уиски или манго 😄

преди 12 часа, pepi:) каза:

И аз с питане - регистрирала съм се в сайта на Катарците с име и фамилия. Презиме не съм писала. Съответно - сега пробвам да си променя данните в профила, но не ми дава възможност за промяна точно на името.  Та - при закупуване на билет и последващо чекиране и полет - проблем ли е БГ граждани да пътуват с билети само с име и фамилия, без презиме?

Никакъв проблем.

преди 12 часа, Matea каза:

Хора, Катарците имаха ли изискване card owner-a да е един от пасажерите?

Това може да се окаже голям проблем ако решат да проверяват. Има го в правилата на почти всички авиокомпании вече, вкл. катарците. Най-вероятно няма да проверяват, но си е голям риск. Знам за няколко такива случая. 

Виждам ,че някой доста рисково Ви е успокоил, ако вече сте купили билета, се свържете с офиса на катарците да Ви обяснят процедурата за доказване, че плащането не е измама. 

преди 22 минути , atrencheva каза:

Здравейте имам няколко чуденки и затова реших да питам. Мислим за Пътуване Sofia  - Chiang Mai  18 януари 2020  и обратно Krabi  - Sofia 2 февруари Проблемите ми са два:

1-во - дали да взема голям престой в Доха на връщане (може да се вземе престой 11:50 DOH до 06:55 DOH Чудя се дали ще е ОК като е неделя?

2-ро- да бързамли да взимам вътрешен полет сега или да изчакам. В момента намирам цена за Chiang Mai (CNX) - Phuket  или Чианг Рай - Phuket за около 60Е на човек - това добре ли е? Някой правил ли подобни вътрешни полети - как стои въпроса с багажа. Не намирам много компании, които да летят по този маршрут. (  Чианг Рай / Чианг Май - Пукет/Краби).

Престоят вие си го преценяте дали ви се кисне толкова, няма значение кой ден от седмицата е. Чианг Рай - Пукет май само виетджет летяха,  ако няма скорошна промяна. Те нямат прoмо в момента, за разлика от airasia. Това обаче е времето на китайската и виетнамска нова година, аз не бих изчаквал.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 1 минута , T.E.Lawrence каза:

Престоят вие си го преценяте дали ви се кисне толкова, няма значение кой ден от седмицата е. Чианг Рай - Пукет май само виетджет летяха,  ако няма скорошна промяна. Те нямат прoмо в момента, за разлика от airasia. Това обаче е времето на китайската и виетнамска нова година, аз не бих изчаквал.

Идеята ни е да разгледаме Доха 

Връзка към коментар
преди 59 минути , mary_shery каза:

Дали може да се ползва нощувка в Доха, която катарците осигуряват за 23 долара при купуване на мулти-сити билет? В сайта им не виждам къде да го добавя.

Погледнa ли тук на Choose Offer->Book?

https://www.qatarairways.com/en/offers/qatar-stopover.html

Връзка към коментар

Искам да попитам има ли възможност през търсачката им да се видят цените за определена дестинация по дати за целия месец , подобно на ''Разписание " , както е при Уизеър или трябва да търся дата по дата за да намеря най - добрата цена , което е доста изнервящо ?

Връзка към коментар
преди 10 часа, Carrie каза:

Погледнa ли тук на Choose Offer->Book?

https://www.qatarairways.com/en/offers/qatar-stopover.html

Да, обаче пише, че се прилага само за полети до края на годината. Дали е някакво стандартно съобщение и ще го удължат и за догодина? 

Връзка към коментар

Някой друг има ли проблеми с резервирането на полети от настоящата промоция? 

НЯколко пъти пробвам, и всеки път ми зацикля на една и съща стъпка. След като съм въвел информацията за пътниците и дам потвърждение, че данните отговарят на паспортните, при кликването на "Continue" просто блокира и върти безкрай... Приел съм им разните terms & conditions, нищо не ми го оцветява в червено като непопълнено. Не знам какво става. От оня ден насам все едно и също. Явно няма да се лети, защото сме на път и след малко се местим на място, където няма да имаме нет... 😕 

Връзка към коментар

Аз искам да купя за Пукет, но още разглеждам, не съм стигнала до резервация. Обаче вчера приятел се опита да резервира, също за Пукет, беше стигнал до плащането и след въвеждане на 3D security code на кредитната карта, сайтът блокираше и плащането не минаваше. Той опитваше през мобилното приложение на телефона, а жена му през компютър, но не се получи никъде и се отказаха. И те се почудиха какво става, защото са резервирали многократно от сайта и не е имало проблеми. 

Връзка към коментар
Георги Матеев
преди 12 минути , master_of_germs каза:

НЯколко пъти пробвам, и всеки път ми зацикля на една и съща стъпка. След като съм въвел информацията за пътниците и дам потвърждение, че данните отговарят на паспортните, при кликването на "Continue" просто блокира и върти безкрай... Приел съм им разните terms & conditions, нищо не ми го оцветява в червено като непопълнено. Не знам какво става. От оня ден насам все едно и също. Явно няма да се лети, защото сме на път и след малко се местим на място, където няма да имаме нет... 😕 

преди 4 минути , Jenbel каза:

Аз искам да купя за Пукет, но още разглеждам, не съм стигнала до резервация. Обаче вчера приятел се опита да резервира, също за Пукет, беше стигнал до плащането и след въвеждане на 3D security code на кредитната карта, сайтът блокираше и плащането не минаваше. Той опитваше през мобилното приложение на телефона, а жена му през компютър, но не се получи никъде и се отказаха. И те се почудиха какво става, защото са резервирали многократно от сайта и не е имало проблеми. 

Сайтът им е ужасно бъгав. Рефреш до дупка и накрая евентуално проработва.

Аз като си купувах билети плащането не мина 2 пъти без никаква логична причина, но накрая се получи на третия път. Всички опити за плащания (включително успешният) бяха с една и съща карта.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Хмм, странно. Аз никога не съм имал проблеми при купуване вече на десетки полети с пет различни карти. Всички плащания ми минават от първия път, винаги през компютър, не съм фен да вдигам диоптъра да се дзверя мобилно за важни неща при 24" монитор. Само за ммт се жертвах като имаха добри оферти.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
Преди 1 час, master_of_germs каза:

Пробвай с друг браузър или от приложението.

Аз нямам такъв проблем.

• Благодаря 1
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Имам нужда от помощ.

За първи път ще летя с голям престой (12 ч. на прибиране) и се интересувам от офертите на Катарците. 

Тъй като престоят е през нощта, единственото, от което мога да ползвам най-вероятно е хотел от списъка им за Stopover.

• Трябва ли да се регистрирам отделно в сайта на Discover Qatar, за да направя резервация за хотел?
  • Кое е за предпочитане - платен трансфер от хотела или такси (за сама жена)?
  • Вече влизаме без визи, нали? Не би трябвало да се очакват проблеми с имиграционните при валиден паспорт повече от 6 м?
  • Бъркам ли се нещо или преди имаше тур обиколка на забележителности с тръгване от летището? Вече не се ли предлага това като опция?
  • Опитвам се да симулирам онлайн покупка на Lounge, но ме изпраща към данните от билета и не мога да разбера колко ще ми струва, при положение, че съм само Burgundy Member. И колко време е максималният престой?

Връзка към коментар

Хм, на ръба си за безплатен хотел. Виж си точно колко е престоя. Трябва да е минимум 12 часа. Програмата е до края на календарната 2019 година. Убедена съм, че ще я продължат, но в момента го знаят само , евентуално, в катарското министерство на туризма. Програмата е негова , а не на авиолинията. Преди време, тук някой беше написал, че говорил със съпорта им и се уредил с такъв хотел по друга програма, но не задълба в инфото, освен да им звъним. 

Ако имаш право, си избираш от списъка от сайта им, като първо си отбележи хотелите от поста на @cybersimoтакива с безплатен трансфер. Влиза се с номера на билета и скролваш докато се покажат хотели с цена 00 QAR. Ние бяхме в Radisson Blu Hotel  и бяхме много доволни. Трансферното бусче върти на 15 минути денонощно. Можеш да го ползваш 100 пъти ако искаш, напълно безплатно до летището. От там вземаш автобус 777 и си из града за 20 QAR , купува се от шофьора, ако нещо не се  е променило от миналото лято. Когато се регистрираш в хотела ти предлагат ориентировъчен час за трансфер до летището, свързан с твоя полет. Можеш и ти да си избереш, разбира се, но на рецепция ни питаха при настаняването.

Колкото по -рано за тях , толкова по - луксозен хотел, но и в последния момент има предложения. Просто изборът е ограничен.

Това, че престоят ти е през нощта е твой плюс почти целогодишно, особено в периода от май до ноември. Там хората излизат от къщите си след 22.00 Иначе няма оцеляване. Ситито е впечатляващо, ако не си бил в Ню Йорк , де:wink: Пазарът в центъра си работи до малките часове и май някои търговци изобщо не затварят.

Сама жена си щапука безпроблемно из града . Такситата подвикват на клиенти, без да избират пол. Парите нямат пол.

Няма визи, има големи опашки след кацане за преминаване на граничен контрол . Те не бързат за никъде. И да, паспорта трябва да е с валидност 6 месеца.

Има си обиколка на забележителностите, но са с фиксиран час и са платени.

• Харесвам 7
Връзка към коментар

Престоят ми е точно 12 ч 45 мин. Кацам в 18:00, излитам 06:50. Вписвам се в правилата за Stopover, само че проверих всички хотели от списъка и никой не е безплатен. Това не е проблем, защото цените са народни - 25 евро за 5*. Но никъде не виждам да има инфо за трансфер. 

@cybersimo, имаше ли положителен отговор на някой от обектите, които си контактувал относно безплатен трансфер?

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.