Прескочи до съдържание

Qatar Airways - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

37 minutes ago, macf1an said:

А случайно да пробва да си избереш полетите на екрана с грешката  и да дадеш "Continue" ? :)

1171.58 BGN

Чувствам се малко като чукча ...

П.С. Сега пък изскочи No fare can be found for the flights and/or cabins you selected. Please search again and select another cabin and/or different flights. (5685 - 2201), но пък разбрах приблизително цената, каквато беше целта на задачата :)

Връзка към коментар
43 minutes ago, macf1an said:

А случайно да пробва да си избереш полетите на екрана с грешката  и да дадеш "Continue" ? :)

1171.58 BGN

Именно! Нищо, че има грешка. Избери си първия полет отдолу, цъкни Continue и ще ти даде да си избереш и втория.

Нацъках точно 7-22 Октомври. Цената е 1171 лв. Никаква грешка не виждам.

Редактирано от feel_the_rush
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Здравейте, извинявайте малко за тъпия въпрос (но не съм много в час, за първи път ми е), но вчера си закупих билети от катарците и искам да попитам, къде точно в сайта им мога да си ги намеря, защото в моя профил никъде не ги откривам, а би трябвало да са там в нещо от сорта на моите пътувания, нали?

Редактирано от m.zh.ivanova
Връзка към коментар
преди 10 минути , m.zh.ivanova каза:

Здравейте, извинявайте малко за тъпия въпрос (но не съм много в час, за първи път ми е), но вчера си закупих билети от катарците и искам да попитам, къде точно в сайта им мога да си ги намеря, защото в моя профил никъде не ги откривам, а би трябвало да са там в нещо от сорта на моите пътувания, нали?

Тази е темата за въпроси. :) 

В мобилното приложение се виждат също.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Някои знае ли дали може Qmiles на няколко пасажера да дойдат в един акаунт от едно пътуване?

Само един от пътуващите има съществуващ акаунт и той е направил резервацията за себе си и останалите пътници. Но в неговия акаунт автоматично са дошли милите само от неговия билет. Като напише номера на билета на друг пасажер при "Claim missing Qmiles" се получава грешка "e-ticket not found"

Редактирано от cybersimo
Връзка към коментар

Трябва по акаунт на всеки. Милите се начисляват на човека, който лети. После не знам дали има семейни акаунти или подобни за обединяване.

Връзка към коментар

Може, само ако са от едно семейство и ако си направил фемили профил. Иначе ти идват милите само за твоя билет, без значение че си купил заедно с него още 3-5-8 билета.

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 7 минути , m.zh.ivanova каза:

A какво представлявя този Privilege Club, до който постоянно ми излиза да си upgrade-на профила?

Моля, нека въпросите за Катарските линии да бъдат в тази тема.

На въпроса - това е регистрация в тяхната програма.

Връзка към коментар

Катар отменят визите за граждани на 80 държави.Т.е. не ги отменят,а издават безплатно при пристигане при показване на валиден за шест месеца паспорт и билет за връщане.За българи визата е за 180 дена и максимален престой 90 дена.

http://www.fly4free.com/flight-deals/europe/qatar-allows-citizens-of-80-countries-to-enter-their-territory-without-a-visa/

Редактирано от Emil Chakalov
  • Харесвам 13
Връзка към коментар

Здравейте!

Понеже ще резервирам за първи път с Qatar Airways, моля за няколко уточняващи въпроса:

1. Попълнил съм профила с данните от паспорта и при една от стъпките Passenger details за passport не ми излиза номера. Дали това е проблем и ще се отрази ли на бордните карти.

2. При закупуването трябва да отбележа, че понеже ще ми възстановяват сумата за билетите трябва да въведа данни с МОЛ, адрес на институцията и тн за да се отчета. Тези данни по време на резервацията ли се въвеждат?

3. Полета е за Шанхай и се чудя дали времето за връзка в Доха от 1:55 е достатъчно или е в графата рисково?

Благодаря)

Връзка към коментар

Моля, придържайте се към темата, която е "Qatar Airways - мини новини и въпроси". :) 

преди 42 минути , kolanass каза:

3. Полета е за Шанхай и се чудя дали времето за връзка в Доха от 1:55 е достатъчно или е в графата рисково?

По тази точка мога да се изкажа - почти два часа са достатъчни за трансфер.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

При такова време за връзка между два полета аз си изпуснах следващия полет/от София тръгна с около половин час закъснение/, което вместо да навакса се увеличи. При пристигането ни чакаха с разпечатани бордни карти за следващия полет / който беше след 45 минути/, но ни казаха да тичаме, че може да го хванем - е, не го хванахме! Полета беше София - Банкок.

Връзка към коментар
преди 4 минути , Izabela каза:

При такова време за връзка между два полета аз си изпуснах следващия полет/от София тръгна с около половин час закъснение/, което вместо да навакса се увеличи. При пристигането ни чакаха с разпечатани бордни карти за следващия полет / който беше след 45 минути/, но ни казаха да тичаме, че може да го хванем - е, не го хванахме! Полета беше София - Банкок.

Реално времето ви е било доста по-малко.

Аз през юли прекачвах с време 45 минути и беше ОК.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 14 часа, Izabela каза:

Голяма роля е изиграло, че веднага след това е имало друг самолет и няма да плащат хотели т.н. При мен за връзка, без друг полет за деня, са ме чакали. Или по-точно при един час връзка дойде придружител за бързо мниаване през секюритито, а в самолета се оказах от първите. Тепърва чакахме другите хора със закъснели полети и забавиха много излитането.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Току-що видях, че и нашият полет е променен и престоят ни в Доха на път за Хо Ши Мин е съкратен на 45 минути! Какво да очаквам? Ако го изпуснем, за следващия ден ли ще останем, или ще ни премаршрутират с друга компания? Какви претенции мога да имам?

А на връщане имаме престой от 22:30 до 7:05. Има ли възможност в този времеви интервал за някакви разходки в Доха или нещо друго интересно? 2 жени сме.

Връзка към коментар

Точно за този полет са и моите наблюдения от предишното ми мнение в темата. Ще направят всичко възможно да ви изчакат. Иначе ще дадат хотел, вече нямаме и визи, така че разходките са най-лесното нещо.

Редактирано от T.E.Lawrence
  • Харесвам 3
Връзка към коментар
Преди 1 час, maybe каза:

Току-що видях, че и нашият полет е променен и престоят ни в Доха на път за Хо Ши Мин е съкратен на 45 минути! Какво да очаквам? Ако го изпуснем, за следващия ден ли ще останем, или ще ни премаршрутират с друга компания? Какви претенции мога да имам?

А на връщане имаме престой от 22:30 до 7:05. Има ли възможност в този времеви интервал за някакви разходки в Доха или нещо друго интересно? 2 жени сме.

Ако имате късмет ще ви чакат на изхода на самолета и ще ви заведат до гейта на следващия полет. Ние бяхме с време около 55 мин и никой не си направи труда да се погрижи за нас и хванахме следващия полет на магия с много тичане и нерви. Вероятно ще се наложи да получите багажа си едва на следващия ден. Виетнамците с много разправии дават по 50 долара за закъснял багаж и ужасно бавят изплащането на сумата.

Връщането ни беше същото и ние спахме в тихите стаи, а после отидохме в салона на Дайнерс.

Редактирано от mililia
  • Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 3 минути , maybe каза:

Аз четох по-горе, че катарците дават по 50 $ без проблем и без дори да ги питаш, и мислех, че важи за всички дестинации...

Катарците може и да дават, ама тези от виетнамския им офис се пазарят здраво. Попълвах им какви ли не документи и после ме забравиха. Наложи се да им припомням, след което ме прехвърлиха в софийския офис и пак всичко започна отначало, като само сумата не се обсъждаше вече. Получих парите почти 3 месеца след полета.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, mililia каза:

Катарците може и да дават, ама тези от виетнамския им офис се пазарят здраво. Попълвах им какви ли не документи и после ме забравиха. Наложи се да им припомням, след което ме прехвърлиха в софийския офис и пак всичко започна отначало, като само сумата не се обсъждаше вече. Получих парите почти 3 месеца след полета.

Виетнамският офис на караците е изключително кофти със служителки тип класически патки, некомпетентни и без никакво умение за работа с клиенти. Отидох за една проста справка и ме дезинформираха яко. Ползвайте някой друг техен офис, в българския, например, са доста отзивчиви. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.