Прескочи до съдържание

Говорим си за: Доминиканската Република

гост

Препоръчани мнения

Саона си е страхотно местенце и бих го посещавал 100 пъти и няма да ми омръзне, суперско си е цялото турче с катамарана. Който ще го посещава обаче да има предвид, че повечето не спират точно на мястото където има морски звезди (всъщност не знам дали има такива където спират точно при звездите), защото хората ги вадят от водата и ги застрашават. Напоследък доста от тях са измрели (поне така ни обясниха гидовете).

Връзка към коментар
преди 2 часа, boogy83 каза:

Саона си е страхотно местенце и бих го посещавал 100 пъти и няма да ми омръзне, суперско си е цялото турче с катамарана. Който ще го посещава обаче да има предвид, че повечето не спират точно на мястото където има морски звезди (всъщност не знам дали има такива където спират точно при звездите), защото хората ги вадят от водата и ги застрашават. Напоследък доста от тях са измрели (поне така ни обясниха гидовете).

Ние спирахме, но не точно там, където има много, но видях десетина. Имам и клипчета, снимани с GoPro.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

И аз да се изкажа, два пъти съм ходила в Домениканската република , хотел на плажа Баваро, Парадизо Палма Реал, препоръчвам го. Струва си да се види Санто Доминго и Саона. Иначе - извън хотелите- нищо особено , а е и опасно.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 55 минути , Adverta каза:

Иначе - извън хотелите- нищо особено , а е и опасно.

Абсолютно не съм съгласен. Нито е опасно нито безинтересно. 

преди 51 минути , Iliana_decheva каза:

А туровете с АТВ, заслужават ли си?

Аз не успях да се кача, щото закъснях с няколко дни, но моите приятели се бяха качили и бяха доволни 🙂 Ако ще се качваш бъди готова да се окаляш и напрашиш, но това си е явно част от цялото готино преживяване 🙂

• Харесвам 2
Връзка към коментар
Преди 1 час, Adverta каза:

И аз да се изкажа, два пъти съм ходила в Домениканската република , хотел на плажа Баваро, Парадизо Палма Реал, препоръчвам го. Струва си да се види Санто Доминго и Саона. Иначе - извън хотелите- нищо особено , а е и опасно.

Нищо особено в Пунта Кана, но Доминиканската република не само  all Inclusive   хотели и плажа Баваро. Защо не отидеш в Лас Теренас, Лас Галерас, Самана и др? Защо не отидеш да гледаш китове?

Редактирано от Marisha
Връзка към коментар
преди 43 минути , boogy83 каза:

Абсолютно не съм съгласен. Нито е опасно нито безинтересно. 

Аз не успях да се кача, щото закъснях с няколко дни, но моите приятели се бяха качили и бяха доволни 🙂 Ако ще се качваш бъди готова да се окаляш и напрашиш, но това си е явно част от цялото готино преживяване 🙂

Възможно е за Вас да не е , за мен беше точно такова.

Връзка към коментар

Саона си заслужава , както и Каталина - супер е за шнорхелинг. 

Нещо интересно в околността е дневно турче с Runners Adventures например. Завличат ви в гората и планинската част рано сутрин. 

Спускане със Зип лайн , възможност за много снимки от високо,   обяд в ресторантче, игра в Мънки парк. Посещение при  местните, които показват как  обработват кафе, кокос и др. Иначе с бъгито малко ще се окаляте :D 

tt.jpg

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 13 часа, boogy83 каза:

Ние също спирахме при звездите.  Е ще страхотно. И Саона и Каталина си заслужават . Аз съжалявам , че нямахме време за пещерите, но се надявам да повторим някой друг път и да донаваксвам. 

Връзка към коментар

Саона не е за пропускане. Кристално чиста и топла вода, спирахме при звездите (имаше доста), бяхме на 2 различни празни плажа, а също така разгледахме и малкото селце. Това миналата година. Само, че човек може би малко по-внимателно трябва да си подбере с коя фирма ще прави тура, защото между тур и тур май има голями разлики.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Нашият водач на тура до Саона каза, че звездите, или поне по-големите, били преместени на друго място, защото не съжителствали никак добре с тълпите туристи и започнали да измират.

На Саона ходихме на плаж в източната част, на 10-ина минути с моторница от индианското селище Мано Хуан. Бяхме само 2-3 лодки там, така че го препоръчвам за хората, които искат да избягат от тълпите в западната част.

А относно безопасността нямахме притеснения и проблеми, а бяхме само двама души с габарити много далеч от внушителните. Не бяхме на ол инклузив хотел, а спахме в семейни хотели и щъкахме много сред местните. В Санто Доминго наистина не е добре да се замръква, но на другите места, където бяхме, е ок.

Има доста хора по улиците, които ти предлагат нещо, най-често да те закарат до някъде с моторчетата си. Но за разлика от арабските страни, където залепват за теб и няма отърване, в Доминикана след първото "не" те оставят на мира. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 20 часа, Marisha каза:

Нищо особено в Пунта Кана, но Доминиканската република не само  all Inclusive   хотели и плажа Баваро. Защо не отидеш в Лас Теренас, Лас Галерас, Самана и др? Защо не отидеш да гледаш китове?

Казвам, “нищо особено”, тъкмо по впечатления извън хотелите. Това е лично мнение и не го натрапвам, на Вас може да Ви е било интересно, за мен не беше. 

Връзка към коментар

Ама, нормално е, ако човек е пътувал повечко по такива места, да не се впечатли.

И мен, като разгледах снимки и клипчета, не ме изненада нищо. Била съм на ГБР в Австралия, била съм на разни подобни острови, на други места по света - Бразилия, Филипините, Египет, Мексико - частни, обитаеми, необитаеми, диви и пр. Гледала съм китове, акули, пингвини, морски лъвове, звезди, таралежи и всякаква морска фауна и флора.

Като сравнявам къде сме били и това, което гледам из Саона, Самана и пр. ще си лежим с кеф на плажа, без притеснение, че пропускаме нещо.

Редактирано от AlexandraKo
  • Харесвам 3
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, Ou7law каза:

Здравейте, 

някой знае ли как се стига с градски транспорт от летището на Пунта Кана до Баваро? Кацам около 16:00

Прочети назад в тази тема, обсъждан е този въпрос.

Връзка към коментар

Остров Саона ще бъде част от престоя ни там, гледах снимки и си мисля, че не си заслужава да се пропуска. А какъв интернет е най- добре да се ползва там според Вас? 😊

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Здравейте,

Решил съм след нова година да посетим заедно с жената и детето Домниканската република.Ние си организираме всичко,понеже не сме фенове на ол инклузва и затворените комплекси.За нас водещо са плажовете,интересува ни къде са най-хубавите и с чиста вода.Понеже четохме в темата за разни водорасли,това би било проблем.Ще бъда много благодарен,ако получа информация от хора били там.

Връзка към коментар

Здравейте,

На 15-ти ноември кацам на летището в Пунта Кана. Интересувам се дали има удобен транспорт от летището до Пуерто Палата, като изключим такситата?

Ако може някой който е ползвал такъв да сподели. В момента има много добри цени на билетите през Туи от Брюксел до Пунта Кана само за 155 евро.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 52 минути , plamenk каза:

Здравейте,

На 15-ти ноември кацам на летището в Пунта Кана. Интересувам се дали има удобен транспорт от летището до Пуерто Палата, като изключим такситата?

Ако може някой който е ползвал такъв да сподели. В момента има много добри цени на билетите през Туи от Брюксел до Пунта Кана само за 155 евро.

Проверете цените на трансферите тук - цък

Проверени и използвани от много магеланци. Мисля, че тази информация я има по-напред в темата.

Връзка към коментар
преди 1 час, plamenk каза:

Здравейте,

Само трансфер, за обществен транспорт забрави след 18 часа.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Благодаря за линка, но мен ме интересува публичния им транспорт. Кацам на обяд в 13 ч. Понеже гледам, че като време до Пуерто Плата е около 6 ч. предполагам, че ще остана в Пунта Кана за нощувка и сутринта ще тръгна. Въпроса ми освен трансферите от летището дали има автобус? Защото от линка който дадохте най-евтиния трансфер е 191 долара което  е колкото билета ми от Европа до ДР 🙂 Предпочитам да пътувам бюджетно.

Връзка към коментар
преди 10 минути , plamenk каза:

Благодаря за линка, но мен ме интересува публичния им транспорт. Кацам на обяд в 13 ч. Понеже гледам, че като време до Пуерто Плата е около 6 ч. предполагам, че ще остана в Пунта Кана за нощувка и сутринта ще тръгна. Въпроса ми освен трансферите от летището дали има автобус? Защото от линка който дадохте най-евтиния трансфер е 191 долара което  е колкото билета ми от Европа до ДР 🙂 Предпочитам да пътувам бюджетно.

Ние ползвахме автобуси, почти всички с прекачване в Санто Доминго. Можеш да палзваш този сайт http://horariodebuses.com/EN/do/index.php

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.