Прескочи до съдържание

Говорим си за: Доминиканската Република

гост

Препоръчани мнения

Имам един такъв въпрос. В Доминиканската република се влиза с туристическа карта, а не с виза. Ние пътуваме с TUI fly.   

НА  билета ми е написано, че туристическата такса влиза в цената, но в скоби има една допълнение, че трябва да се покаже обратен билет. Аз такъв нямам, защото няма и да се връщам с тях.  Мога да им покажа круизен билет, ако поискат.   Та как стоят нещата. Могат ли да ме накарат да си платя още веднъж?

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Имам още един въпрос относно посещението на някои обекти в Доминикана. Става въпрос за водопада Ел Лимон , водопадите Харабакоа и за екологичния парк с натуралните басейни до Пунта Кана. Възможно ли е като отидем там, докъдето стигат колите, да си купим входни билети и да си ходим сами, без всякакви гидове, водачи, помагачи, коне , мулета и други животни

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Имам още един въпрос относно посещението на някои обекти в Доминикана. Става въпрос за водопада Ел Лимон , водопадите Харабакоа и за екологичния парк с натуралните басейни до Пунта Кана. Възможно ли е като отидем там, докъдето стигат колите, да си купим входни билети и да си ходим сами, без всякакви гидове, водачи, помагачи, коне , мулета и други животни

Ние сме ходили на Ел Лимон с мулета. Има няколко постъпа към водопада. И на всичките има коне и мулета, но предполагам, че никой няма да ви кара да яздите, ако не желаете (въпреки, че за мен си беше част от емоцията). Има си черен път (пътека) без вероятност да се загубите.

post-2917-0-00239400-1489426204_thumb.jpg

post-2917-0-81985600-1489426256_thumb.jpg

• Харесвам 6
Връзка към коментар

Ние сме ходили на Ел Лимон с мулета. Има няколко постъпа към водопада. И на всичките има коне и мулета, но предполагам, че никой няма да ви кара да яздите, ако не желаете (въпреки, че за мен си беше част от емоцията). Има си черен път (пътека) без вероятност да се загубите.

attachicon.gifPICT0114.JPG

attachicon.gifPICT0126.JPG

А имаш ли спомени колко долу-горе е разстоянието от паркинга до водопада и каква беше цената за вход, за мулета, или това беше организирана екскурзия от някой хотел. А имаше ли и ходещи пеша?

• Харесвам 1
Връзка към коментар

От паркинга до водопада беше около 40 минути. Бяхме с агенция (французи и имаше нещо цветно в името). Взеха ни от хотела (лас теренас) и имаше включен обяд после. За съжаление не помня цената точно, но не е било нещо грандиозно. Нямаше ходещи пеша. Беше доста кално и водачите бяха с високи гумени ботуши (края на декември). Не мога да кажа дали винаги е така. Със сигурност обаче, не бях яздила преди и много ми хареса. Във водопада можеш да се изкъпеш. Бъдете с бански. Уникално е и препоръчвам

• Харесвам 2
Връзка към коментар

То си беше цял трип, във ферма за кафе където те черпят с кафе от тиган, голям, черен и опушен. Дават ти гумени ботуши и следва езда по стръмен камънак до водопада. Веселба. Може естествено и само водопад, трипа е възможен и пеша. Поне от кафеената плантация.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

А имаш ли спомени колко долу-горе е разстоянието от паркинга до водопада и каква беше цената за вход, за мулета, или това беше организирана екскурзия от някой хотел. А имаше ли и ходещи пеша?

Привет! Пътувах тия дни и чак сега видях питанията ти.

В билета имаш туристическа карта, която се взема на гишето на авиокомпанията, срещу чек-ина е. Няма проблем да покажеш круизния билет. Дори няма да те питат вероятно. Аз дори нямах такъв последния път.

Ел Лимон съм го качвала само пеша, последният път с дете на 4 години /не го препоръчвам/. С кон не е по-бързо, а на мен ми е ужасно гадно пълзенето в жегата нагоре с дръгливото животинче и мухите около него. /ама аз не съм турист, все пак / Най-краткият път е час и половина. Пригответе си дрехи и обувки, които бихте прежалили. Ако е валяло скоро е голяма мизерия. Отделно се преминават две-три рекички. Аз никога не изпрах едни маратонки. Последният път бях с джапанки, което също не е вариант. :)

Ако сте пеша, цената за водач 15 -20 долара. Ако сте на кон - 20 долара на човек. Можеш да се спазариш и за обяд в тая цена.

Редактирано от Iva_a
  • Харесвам 3
Връзка към коментар

В билета имаш туристическа карта, която се взема на гишето на авиокомпанията, срещу чек-ина е. Няма проблем да покажеш круизния билет. Дори няма да те питат вероятно. Аз дори нямах такъв последния път.

Това как да го разбирам. ние летим от Брюксел. Там при чекинга трябва да си искам туристическа карта, която да покажа в Доминикана. ако не си искам няма ли да ми дадат, след като е написано, че влиза в цената. И при паспортния контрол в Доминикана ще искат ли тази карта?

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Това как да го разбирам. ние летим от Брюксел. Там при чекинга трябва да си искам туристическа карта, която да покажа в Доминикана. ако не си искам няма ли да ми дадат, след като е написано, че влиза в цената. И при паспортния контрол в Доминикана ще искат ли тази карта?

След като се чекирате, отсреща е бюрото на Джет. Там с бордните карти си ги вземате. Ще ви упътят при чекирането. Да, в Доминикана ви ги събират на паспортния контрол.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

За Ел Лимон ми изглежда обезкуражително. Водача задължителен ли е ? Не може ли само входната такса и после сами ?

Самото ходене си мислех, че е 30-40 минути на посока , малко на водопада и после обратно - общо около час и половина - два. Дали е така, или е час и половина на посока?  За калта е ясно.

Връзка към коментар

Пътят не е много. Ако си бърз може и за 45-50 мин да го вземеш. Ние все сме били много хора-снимки, охкания, акхания и така... Аз съм се качвала от три различни места. Едното място даже беше 2 часа и повече в посока. Трябва да се избере правилната парада. Мисля, че парада номер 5 беше най-кратка.

Таксата за националния парк е 50 песос само. Там ти казват, че си длъжен да вземеш гид. Е, не си. Ако откажеш те чакат големи кандърми и разправии. Много са досадни. :)  Ако успееш, може и да се оправиш с тия 50 песос. Ама е хубаво да се види. Минава през много красиви палмови гори.

Тук тръгнахме сами от ранчото,но през цялото време вървяха зад нас, мърморейки. В крайна сметка качихме детето :)

post-1273-0-95074100-1489601628_thumb.jpg

• Харесвам 6
Връзка към коментар

И наистина последни въпроси. До колко е работното време на парка Ел лимон?  Кога може да влезем за последно и кога отваря сутрин?  Ние ще сме след десетина дни там . Как е метеорологическото време?  Колко градуса е, вали ли ?  И в колко се съмва и стъмва, че да си направим разпределение на светлото време от деня за оптимално използване на дните...

Предварително благодаря.

Връзка към коментар

Предполагам, не знам със сигурност, но до 15 часа трябва да сте влезли.Сутрин след 8 часа става. Съмва се около 6.45 и се стъмва бързо около 18.50-19.00 часа. През деня е 28-29 градуса, по-топло се усеща. Нощем е около 19-22 градуса. Вали често, обичайно през нощта. През деня са краткотрайни превалявания. Дъждът рядко е пречка за приятното изкарване и не бива да ви притеснява.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Въпрос към вече посетилите Доминиканската република - как си купихте билетите? Аз вече сериозно време отделих на четене и ровене и стигнах до следните потенциални опции за изгодни оферти:

- tuifly.be от Брюксел до Санто Доминго или Пунта Кана. Доколкото разбрах, редовно билетите са по 250 евро в посока, но трябва да се дебне за промоция, при която падат до 150

- fly4free, където често е дестинация, но обикновено са last minute оферти. А пък аз - въпреки че нямам изискване за точни дати - трябва да пътувам в края на септември или началото на октомври

- разни търсачки от сорта на momondo, но до момента на нищо изгодно не съм попаднала там. Е, освен на една оферта от air canada през Торонто, която мисля да я пропусна :lol:

Дайте други идеи, моля :)

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Въпрос към вече посетилите Доминиканската република - как си купихте билетите? Аз вече сериозно време отделих на четене и ровене и стигнах до следните потенциални опции за изгодни оферти:

- tuifly.be от Брюксел до Санто Доминго или Пунта Кана. Доколкото разбрах, редовно билетите са по 250 евро в посока, но трябва да се дебне за промоция, при която падат до 150

- fly4free, където често е дестинация, но обикновено са last minute оферти. А пък аз - въпреки че нямам изискване за точни дати - трябва да пътувам в края на септември или началото на октомври

- разни търсачки от сорта на momondo, но до момента на нищо изгодно не съм попаднала там. Е, освен на една оферта от air canada през Торонто, която мисля да я пропусна :lol:

Дайте други идеи, моля :)

Аз купих нашите билети от www.condor.com. Еднопосочни от София за 400 евро. Предимството е че тръгваме рано сутринта, няколко часа престой в Мюнхен и същия ден пристигаме. Също така цялото пътуване е в един билет.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Още един въпрос от мен. Казаха ми за едноседмични круизи, тръгващи от Санто Доминго или Пунта Кана, които обикалят съседните острови. Някой чувал ли е за такова нещо и знаете ли кои агенции го предлагат?

Връзка към коментар

Имам един такъв въпрос. В Доминиканската република се влиза с туристическа карта, а не с виза. Ние пътуваме с TUI fly.   

НА  билета ми е написано, че туристическата такса влиза в цената, но в скоби има една допълнение, че трябва да се покаже обратен билет. Аз такъв нямам, защото няма и да се връщам с тях.  Мога да им покажа круизен билет, ако поискат.   Та как стоят нещата. Могат ли да ме накарат да си платя още веднъж?

Здравей,

миналия месец два пъти влизах в Д.Р.Единия път пътувах също с TUI Fly .Ако се чекираш онлайн,задължително трябва да отидеш до офис на ТУИ (може и на летището)да се вземеш туристическата карта.Няма да ти се зареди онлайн с опция за разпечатване.Като цяло онлайн чек ин  на Jet Air Fly е много зле.Аз бях единствения, който се беше чекирал онлайн.Никой не ми е поискал билет за връщане.Само предаваш един хвърчаш лист на който си попълнил твоите данни  и обща информация.Дават ти го от авиокомпания или го вземаш от летището има го навсякъде.Паспортната проверка я минах  и двата пъти за по-малко от две минути.Никой не ме разпитвал нещо.Ако не си вземеш туристическата карта ще те накарат да я платиш втори път.Първия път като влизах беше голяма лудница и мацката, която събираше карти пропускаше по няколко човека без да им ги вземе,вкл. и моята и така успях да я използвам два пъти,защото втория път не ми беше включена.

Редактирано от pavelbs
Връзка към коментар

За Ел Лимон ми изглежда обезкуражително. Водача задължителен ли е ? Не може ли само входната такса и после сами ?

Самото ходене си мислех, че е 30-40 минути на посока , малко на водопада и после обратно - общо около час и половина - два. Дали е така, или е час и половина на посока?  За калта е ясно.

Отидохме до Ел Лимон с гуа гуа за 50 песос до центъра на селото от Лас Теренас.От там си хванахме мото такси за 20 песос,защото пътя е нагорнище до входа на парка.Платихме 50 песос входна такса и оттам пеша на горе.Беше много красиво .През повечето време е сянка и се върви много лесно.Около 30 минути сме вървяли.Предлагаха ни гид,коне и т.н,но не бяха много досадни.Естесвено,че ни лъжеха,че сами ще се изгубим , че има опасни животни и прочие глупости.Пътят е много лесен.Зор е докато прекосиш реката и се ориентираш ,къде точно е пътеката.Ако в момента няма американски туристи с коне,които са платили мин.20 USD ще се ориентираш по  фъшкиите на конете от къде започва пътеката. :) Бяхме там около 12 часа и стояхме до към 3.Къпахме се,нямаше много туристи,много е красиво и определено си заслужава.Навръщане се спуснахме пеша до центъра и си хванахме пак за 50 песос до Лас Теренас гуа гуа(пикап преобразуван  за пътуване за повече хора)

• Харесвам 3
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Можете ли да препоръчате фирма, която да води ентусиасти да плуват с китове? От ровенето ми досега намирам само някакви безумни оферти за по една седмица и за по 3000-4000 долара, които са ааааадски мноооооого над тъничкия ми бюджет. Има ли изобщо оферти за 1 ден?

Не че само гледане на китове от лодка няма да е готино, ама да си помечтая не само за гарга, но и за рошава такава. 
Полетите ми са до Пунта Кана, но мисля да прекарам повечето време в северната част, около района Лас Теренас. Горе-долу това са ми изходните точки.

Приемам и препоръки само за гледане на китове :)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

А някой може ли да даде идеи какво да се посети за един ден с наета кола? Приемат се оферти за градове, пещери, водопади и т.н. По възможност да не са много далеч (примерно 100-150 км. в посока), все пак не звучи много на оферта да се кара 250 км. в посока.
Също така, за Саона айлънд на място ще се намери ли нещо по-евтино от 100+$? Само такива оферти намирам в интернет и цената не ме кефи изобщо.

Връзка към коментар
Здравко Ангел
On 28.04.2017 г. at 4:13 PM, Lirea said:

Можете ли да препоръчате фирма, която да води ентусиасти да плуват с китове? От ровенето ми досега намирам само някакви безумни оферти за по една седмица и за по 3000-4000 долара, които са ааааадски мноооооого над тъничкия ми бюджет. Има ли изобщо оферти за 1 ден?

Не че само гледане на китове от лодка няма да е готино, ама да си помечтая не само за гарга, но и за рошава такава. 
Полетите ми са до Пунта Кана, но мисля да прекарам повечето време в северната част, около района Лас Теренас. Горе-долу това са ми изходните точки.

Приемам и препоръки само за гледане на китове :)

Мога да ти дам контакт на Ким Бедал, която е свързана с всичко относно гледането на китове в Самана.

kim.beddall@usa.net

kim@whalesamana.com

Платихме по 60 долара на човек.

На нас ни беше за втори път след гледането в Исландия, и тук определено сме много по-доволни, защото имаше много повече китове.

• Харесвам 7
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.