Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Да с чекиран багаж сме, което ще наложи 'изгаряне' на безплатната виза.Относно реентри пермит, при издаването му, ще трябва ли да предоставя документ за определена сума по банкова сметка, вярна ли е тази информация? 

Не мога да споделя личен опит, ама при всичкото ровене в дебрите на нета не съм срещал нещо подобно...

Тая "информация" да не я черпите от Тайландското консулство в България :)

Някой бе споменал, че са го питали с какви средства разполага - показал малко кредитни и дебитни карти, малко кеш и толкоз. Чак пък и банкови депозити...

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Здравейте, пътувам заедно със Jana369.

Това е разговорът ми със Live chat agent през сайта на Thai Embassy:

Tsvetina:Hello, I want to ask....I will need to get a re-entry permit at the Phuket international airport. Do I need to provide anyone with a bank information proving I have 20 000 THB?
Rex:Re entry permit is not isued at phuket airport, you must get it at phuket town immigration office
Tsvetina:Really?
Rex:Yes
Rex:BKK or DMK airports can issue it. I do not think HKT issue re entry permit at the airport. And you will not have time to get it at Phuket town because you only have 3 hours. How long will you be in Thailand after 'Singapore?
Tsvetina:7 nights. Everything is booked so far. The flight tikets to Phuket and Singapre are paid already
Rex:Since you already have a single entry TR visa which is free, you can use it for your first trip (3 hours trip). And since you cannot get a re entry permit, I suggest you apply for Visa on Arrival on your second trip for a fee of 2000 baht. 2,000 baht is the fee starting March 1 for the VOA
Tsvetina:From the Thai Consulate in Sofia explained me that I can not do that because between two visas there needs to be a period of at least 30 days.
Rex:Visa on arrival is not a visa. Not a proper one
Tsvetina:Is there any chance once my visa is used on 26th of February, a Visa on Arrival to be refused. I just dont want to be stuck on the Phuket International airport for 7 night :)
Rex:That I cannot answer. I suggest that you talk to the Thai embassy. OR change your flight, go directly to SG and then from SG to Thailand
Tsvetina:There is no way to change the flights, I have no such option.
Rex:Please call the Thai embassy directly

Kакво би трябвало да направим след като на Phuket International Airport не може да се извади re-entry permit?
И какво би трябвало да значи, че "visa on arrival is not a proper one"?
Връзка към коментар

Колко още пъти да напишем, ще нашето т.нар. "консулство" лъже нагло и безочливо, защото е в техен интерес да прибират едни пари? Четете я тази тема малко повече. :) Или си извадете виза от Сингапур, или просто voa при второ влизане. Това с парите е по-скоро теоретично. След вече двуцифрен брой влизания в Тайланд, никога не са ми искали подобна гаранция.

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Да с чекиран багаж сме, което ще наложи 'изгаряне' на безплатната виза.Относно реентри пермит, при издаването му, ще трябва ли да предоставя документ за определена сума по банкова сметка, вярна ли е тази информация? 

Малко на майтап, но само малко - защо не се пробвате само с ръчен багаж? Там е топло, купувате на място по един саронг и едни джапанки и сте готови за 90% от случаите. Както ми звучите сте млади и без деца.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

И какво би трябвало да значи, че "visa on arrival is not a proper one"?

Визата, издавана от консулствата е стикер с номер. Визата при пристигане е просто печат. Най-вероятно това имат предвид.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Добре, вече сме тотално объркани - написаното на страница 12 за транзитния престой от 12 часа важи само, ако пътуваш от посочените 2 летища в Банкок Suvarnabhumi Airport и Don Mueang International Airport или условията са същите и ако летиш от Phuket,Phuket International Airport към Сингапур например

, какъвто е и нашият случай. Тоест ако аз кацам на 26.02.2017 на Phuket International Airport с Qatar airways, нямам чекиран багаж, престоят ми на летището е 3 часа и след това веднага излитам за Сингапур, и се връщам в Пукет на 01.03.2017 s Air Asia, за 8-дневен престой, каква виза ми трябва???? Когато ми издават виза от БГ за еднократно влизане, тя има ли определена дата???? Как да го направим, така, че да не спим на летището! Heeeelp :(

Редактирано от faslionta
Връзка към коментар

Ако трябва да минаваш паспортен контрол, за да си взимаш багажа и да ги чекираш за следващия полет, това не е транзитен престой. Ти влизаш в държавата и можеш да стоиш там 5 минути или 5 седмици ако решиш, това вече не е транзитен престой. Така по-ясно ли е?

Ако нямаш багаж (или се прехвърляш на друг полет на същия билет и не трябва да взимаш багажа - ако сте с AirAsia това няма как да стане), тогава няма нужда да влизаш в Тайланд и си седиш в транзитната зона, тогава няма паспортен контрол и не ти трябва виза. Чекираш се онлайн за другия полет и направо отиваш на гейта.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Аз бих направил следното: ако не можете да чекирате багажа директно до Сингапур вероятно ще се наложи да използвате еднократната "безплатна" от България. А след това просто си извадете нова еднократна от Сингапур. Възможно е да е безплатна. Ако нещо не се получи, винаги може да поискате виза онарайвъл на летището. От всички други държави търсете виза. Само от България не. Десет пъти по лесно ги издаватч

От нашето консулство само дезинформация.

Успех

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Ако летиш само с ръчен багаж, при кацането в Пукет си оставаш в транзитна зона без да минаваш паспортен контрол, съответно изобще не използваш визата си - дефакто ти не си влизал/а в Тайланд и не ти трябва виза. На връщане от Сингапур си влизаш с визата, получена в консулството в София.

Ако летиш с чекиран багаж, на летището в Пукет трябва да излезеш от транзитна зона, за да си вземеш чекирания куфар от лентите и да го чекираш за следващия полет. За да излезеш обаче, минаваш паспортна проверка и визата, получена от консулството "гърми" заради едното чекиране на куфар. На връщане плащаш 2000 бата (60 €) за Visa on Arrival. С две думи - ако пътуваш само с ръчен багаж, се разминаваш с 10 лв в София, ако вземеш чекиран багаж - 10лв + 60€.

Редактирано от chandni
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Летището в Пукет изглежда да няма дефинирана транзитна зона, т.като заминаване и пристигане са на отделни етажи. Най-добре да се пита на сайта им: http://phuketairportthai.com/en/507-information-counter

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Летището в Пукет изглежда да няма дефинирана транзитна зона, т.като заминаване и пристигане са на отделни етажи. Най-добре да се пита на сайта им: http://phuketairportthai.com/en/507-information-counter

Упс, това поставя нещата в съвсем друга светлина...

Дали пък не е предвидено все пак транзитните пътници да имат някакъв коридор та да не се налага да минават "през страната"

Ако летиш с чекиран багаж, на летището в Пукет трябва да излезеш от транзитна зона, за да си вземеш чекирания куфар от лентите и да го чекираш за следващия полет. За да излезеш обаче, минаваш паспортна проверка и визата, получена от консулството "гърми" заради едното чекиране на куфар. На връщане плащаш 2000 бата (60 €) за Visa on Arrival. С две думи - ако пътуваш само с ръчен багаж, се разминаваш с 10 лв в София, ако вземеш чекиран багаж - 10лв + 60€.

Може би най-добрият вариант остава еднократна от тук и реентри на същата тая виза. До 28.02 реентрито ще струва 1000 Бата... Така сметката се връзва на 10лв+30$

А и проблема с транзитната зона на Пукет отпада...

Връзка към коментар

Ако трябва да минаваш паспортен контрол, за да си взимаш багажа и да ги чекираш за следващия полет, това не е транзитен престой. Ти влизаш в държавата и можеш да стоиш там 5 минути или 5 седмици ако решиш, това вече не е транзитен престой. Така по-ясно ли е?

Ако нямаш багаж (или се прехвърляш на друг полет на същия билет и не трябва да взимаш багажа - ако сте с AirAsia това няма как да стане), тогава няма нужда да влизаш в Тайланд и си седиш в транзитната зона, тогава няма паспортен контрол и не ти трябва виза. Чекираш се онлайн за другия полет и направо отиваш на гейта.

Това за чекирания багаж е ясно - трябва си виза както и да го погледнеш. Полетите/билетите обаче не са на една компания - Катар и Еър Азия, т.е. не става въпрос за прекачване, а за смяна на полетите/авио копманиите като цяло, затова идеята ми е при различни авиокопмании, когато нямаш чекиран багаж, пак ли престоят ти се води транзитен и не е необходима виза, Т.е ако аз си издам виза от БГ за влизане на 26.02.2017, но не я използвам, защото нямам чекиран багаж, нужно ли е да я презаверявам и  къде трябва да се случи това, колко струва?

Връзка към коментар

Щом не я ползваш (не минаваш границата), значи си остава за следващия път. Виж на визата до кога е валидна. Обикновено пише за влизане до ... дата. Ако второто влизане е след това, ще ти трябва нова виза.

Връзка към коментар

Може би най-добрият вариант остава еднократна от тук и реентри на същата тая виза. До 28.02 реентрито ще струва 1000 Бата... Така сметката се връзва на 10лв+30$

А и проблема с транзитната зона на Пукет отпада...

По-назад беше написано, че на летището в Пукет не се издава reentry permit, а само в града, но те нямат време за това упражнение, тъй като престоят им е твърде кратък, съответно остава единствено по-скъпата Visa On Arrival при завръщането. 

Това за чекирания багаж е ясно - трябва си виза както и да го погледнеш. Полетите/билетите обаче не са на една компания - Катар и Еър Азия, т.е. не става въпрос за прекачване, а за смяна на полетите/авио копманиите като цяло, затова идеята ми е при различни авиокопмании, когато нямаш чекиран багаж, пак ли престоят ти се води транзитен и не е необходима виза, Т.е ако аз си издам виза от БГ за влизане на 26.02.2017, но не я използвам, защото нямам чекиран багаж, нужно ли е да я презаверявам и  къде трябва да се случи това, колко струва?

Това, че са различни не е от значение, ако има обособена транзитна зона, която не напускаш. Но както macf1an написа, най-вероятно в Пукет няма такава единна транзитна зона. в която пристигаш и от същата зона заминаваш, без да минеш през секюрити, тъй като пристигащи и заминаващи са на различен етаж. Трябва да се обадите на летището или да им пишете и да изясните има ли транзитна зона или без значение дали имате чекиран багаж или не, ще се наложи да "влезете" в страната и да си използвате визата от консулството.

Връзка към коментар

Добре, много благодаря на всички. Единствено остана отворен въпросът, дали трябва да има 30 дни между издаването на първата и втората виза. Тоест ако си извадим от БГ безплатна виза за 26.02.2017 и тя "изгори", дали заради багаж или митна-безмитна зона, трябва ли да минат 30 дни до издаването на втората ни виза (visa on arriaval например, или туристическа виза, която ще си изискаме на територията на Пукет), която на нас ще ни е необходима на 4-тия ден от издаването на първата такава от БГ - такава информация ми беше дадена от лелката в нашето прекрасно българско посолство. Благодаря още веднъж.

Връзка към коментар

Стотици хора всекидневно напускат Тайланд за няколко дни до Камбоджа и се връщат без мулти виза. А това почетно консулство (не е посолство) само плаши гаргите, от край време разпространяват дезинформация, която може да е ущърб на пътниците, но е в тяхна (на консулството) полза. Целта е да те заболи главата, да ти писне, да махнеш с ръка и да кажеш "така и така това пътуване струва Х пари, още 150 евро за мулти виза да ми е мирна главата са ок". Те на това разчитат. 

Няма какво толкова да го мислиш - ако безплатната (10лв) виза изгърми в Пукет, после пробваш да изкараш втора безплатна в Сингапур, ако не стане VOA на летището при пристигане и това е. 

Пак ти казвам, съветите давани от консулствтото са само с цел да ти продадат скъпата виза, 15 страници тема тук и още няколко подобни дискутират точно това. Крият се под полуофициалния си статус и заблуждават умишлено пътниците. 

• Харесвам 6
Връзка към коментар

Между другото, според тази дискусия реентри-то може и да е възможно на летището в Пукет, виж последното мнение: http://www.thaivisa.com/forum/topic/883645-can-get-re-entry-permit-at-phuket-airport/ Вярно, че е от преди година, но не е и много старо. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Здравейте на всички,

Изчетох темата, тъй като бях силно притеснена за въпроса с визите и моя случай.

С риск да ви отегча, искам само да потвърдя правилно ли съм разбрала, тъй като разбира се нашето консулство силно ме наплаши :)

На 25.01 влизам в Банкок за 5 дни и след това летя за Сием Реап, като на на 04 .02 се връщам за 12 дни в Пукет. Ако послушам "нашите" трябва при тях да платя скромните 150€ за многократна виза.

2- ри вариант да си взема от нашите мисля беше 30 € за 30 дни виза и после re- entry на летището

3- вариант- Тръгвам без нищо и вземам на летището в Банкок еднократна виза за 21 дни общо - дори не знам колко ще е в случая, а след това още една виза като тръгна от Камбоджа

Много ми е мъгляво. Моля, помагайте! Май аз излитам първа, та после ще помагам като споделя как се е получило...

Поздрави

Връзка към коментар

В общи линии правилно си разбрала. Само едно уточнение за вариант 2 - щом влизаш на 25 януари, визата от консулството ще ти е безплатна /плащаш само 10 лв. такса/, re-entry съответно ще си платиш на летището. Обаче ако още не си подала документи за визата, побързай-не стават на момента.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Поуката е, че мулти визата, която е нещо като златна кокошка за нашето консулство е необходима само в много редки случаи. Независимо дали е период на промоция или не. Чуеш ли ги да се опитват да ти я пробутват реакцията трябва да е най-скептичния поглед, който можеш да измислиш + пълен кръгом. 

Не, че няма приложения и тази виза, например ако втория вход в Тайланд е през пункт, който не издава VOA, а пък при първото влизане не е имало възможност за re-entry или при второто влизане трябва да останете повече от 20 дни...но това са мисля доста специфични случаи и не покриват типичната туристическа магистрала Тайланд-Камбоджа-Сингапур-Малайзия и т.н.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Относно 10те лева за виза, които се споменаваше ,че вземат от консулството, искам да съобщя ,че при мен нямаше такова нещо. Вчера получих визата си и беше безплатна. : )

Редактирано от marte
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.