Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

Аз писах преди година за своя опит. Пътувах с бахрейнците с ръчен багаж от IST - ВКК - London. Имах престой 5-6 часа и на друг билет с линиите на Макао ВКК-Макао-BKK8, който беше невъзможно да чекирам онлайн. На информацията в транзита показах 2 билета и казах, че нямам виза, а имах, и ме прехвърлиха на горното ниво излитащи по ескалатора. Дори поискаха бележката за багажа , за да го пречекират явно. Само нормалните АК имат гишета в транзита, които работят в определени часове. Чекираха ме и излетях за Макао. Икономисах визата.

От Макао вече бях с багаж. Имах трети билет ВКК-КUL-BKK.  Чекираха куфара до KUL, на база двата отделни билета. Oтново в транзита на ВКК показах двата билета и пак се прехвърлих от пристигащи към излитащи. Чекирах се в транзита и излетях за КЛ. Така запазих визата за третото влизане в Банкок.

• Браво 2
Публикувано:

Бих ви предложила да си вземете от тук една виза за 30 Евро и на място при напускане на Банкок да си извадите reentry permit срещу още 30 Евро. 

Друга възможност е виза за 30 Евро от тук и втора виза VOA, но мисля, че тя струва по-скъпо от пермита. 

150 Евро са голяма сума, не ги давайте. 

Публикувано:

Вадиш си от тука виза за 30 евро и като напускаш Тайланд си вадиш re entry permit.Тука в посолството знаят само еднократна и многократна.Аз преди така се набих с 150 евра.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 час, Belberica каза:

Здравейте магеланци!предстои ми пътуване Таилапд.Камбоджа.Виетнам.Билета ни е истанбул банкок_банкок истанбул.проблема ми е каква виза да си изкараме за Тайланд?Меламед ми предлага многократна виза за 150евро.Аз не мога да се съглася.Миналата година ходихме за 30 евро ,а сега понеже ще влезем 2 пъти ми иска 150евро.Дайте съвет предполагам много от вас са минали този маршрут.Благодаря ви!

Здравей,

въпросът ти е преместен в тази тема, която е точно за Тайландски визи. Ако единия път ще минавате през Банкок транзит виж какво е написала Дани Магелани, иначе си извадете reentry permit.

Публикувано:

Нали се говореше нещо за удължаване срока на безплатните визи при пристигане. Някой знае ли нещо? Пътувам средата на февруари и все още изчаквам с ваденето на виза.

Публикувано: (редактирано)
преди 6 минути , ivelina666 каза:

Нали се говореше нещо за удължаване срока на безплатните визи при пристигане. Някой знае ли нещо? Пътувам средата на февруари и все още изчаквам с ваденето на виза.

Никога нищо не се знае предварително. И миналата и тази година решенията ги вземаха в последния момент. Да имаш нерви да изчакаш в неизвестността, до когато е нужно. Аз имах пари за VOA и бях решила да чакам до последно. Влязох с безплатна VOA. Стана сравнително бързо, макар че имаше опашка.

Редактирано от Дани Магелани
  • Харесвам 1
Публикувано:

Да, ще изчакам до към края на януари, пък каквото стане. Предполагам, че за 1 седмица ще е готова визата, ако от тук я взема.

Публикувано:

какво е VOA? каква виза е това?миналата година ходихме в таиланд с турист виза от 30 евро.сега купихме пак билети ,но искаме да ходим и в камбоджа и виетнам.на влизане една нощувка в банкок ,а на връщане 4 или 5 в чанг маи.помощ!!!!не можем да се оправим с визите!

Публикувано:
преди 2 минути , sneji73 каза:

какво е VOA? каква виза е това?миналата година ходихме в таиланд с турист виза от 30 евро.сега купихме пак билети ,но искаме да ходим и в камбоджа и виетнам.на влизане една нощувка в банкок ,а на връщане 4 или 5 в чанг маи.помощ!!!!не можем да се оправим с визите!

VOA е виза, която се взима на летището. За Тайланд си вземете еднократна виза от тук и reentry permit при първото напускане на страната. Предполагам, че и двете напускания на страната ще направите през Банкок. На летището след паспортния контрол на излизане има офис, в който се вадят пермитите. Плащат се още 30 долара в бати, но е по-евтино от предлаганата многократна виза за 150 Евро. Мисля, че трябваха и снимки. 

Публикувано:
преди 9 минути , sneji73 каза:

А защо 4-5 дни в чанг май? Разделете ги с Чанг рай? Има редовни автобусни линии между двете.

Публикувано:
преди 13 минути , sneji73 каза:

Визите за Тайланд са в тази тема. Ще намерите цялата ви необходима информация - обсъждана е и възможните решения са посочени.

Публикувано:
На 14.12.2018 г. в 14:42, VanIvanov каза:

Хм...на мен ми изниква един въпрос, ако някой може да помогне 🙂 

При положение че полетът ни е София - Банкок - Пукет (с малък престой в Банкок 1 час), VOA в Пукет директно ли си вадим или минаваме Immigration при транзита в Банкок 🤔

Цитирам се с ъпдейт на обстановката:

Полетът ни Доха - Банкок беше навреме и след 75мин ни беше полета за Пукет.

На изхода ни чакаше човек от Qatar Airways с табелка с нашите имена и ни придвижи (да се разбира пререди всички) до VOA гишетата. Ние бяхме попълнили бланките съответно, всичко готово, прередихме около 300 човека и успяхме да извадим заветната виза, после последва малко тичане по летището, но стигнахме навреме за вътрешния полет.

Иначе самата процедура беше "невероятна". Момичето на гишето с нейния телефон снима моя телефон (резервацията за обратния полет и хотела), после пак с неиния телефон ни снима лицата 😁

Вчера при връщането ни и преминаването покрай VOA опашката беше отвън с около 8-9 м, така че ако нямате голям престой в Банкок, не залагайте на VOA, тъй като рискувате да изпуснете връзката и ако не е на един билет ще изгорите с някакви пари. Още повече след като гратис визата изтича след някой и друг ден, извадете си визи оттук за да ви е мирна главата там.

Двама други от групата ни имаха престой 5 часа и към третия час са платили за бърза лента, че да успеят да се доредят и те.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 53 минути , VanIvanov каза:

Цитирам се с ъпдейт на обстановката:

Полетът ни Доха - Банкок беше навреме и след 75мин ни беше полета за Пукет.

На изхода ни чакаше човек от Qatar Airways с табелка с нашите имена и ни придвижи (да се разбира пререди всички) до VOA гишетата. Ние бяхме попълнили бланките съответно, всичко готово, прередихме около 300 човека и успяхме да извадим заветната виза, после последва малко тичане по летището, но стигнахме навреме за вътрешния полет.

Иначе самата процедура беше "невероятна". Момичето на гишето с нейния телефон снима моя телефон (резервацията за обратния полет и хотела), после пак с неиния телефон ни снима лицата 😁

Вчера при връщането ни и преминаването покрай VOA опашката беше отвън с около 8-9 м, така че ако нямате голям престой в Банкок, не залагайте на VOA, тъй като рискувате да изпуснете връзката и ако не е на един билет ще изгорите с някакви пари. Още повече след като гратис визата изтича след някой и друг ден, извадете си визи оттук за да ви е мирна главата там.

Двама други от групата ни имаха престой 5 часа и към третия час са платили за бърза лента, че да успеят да се доредят и те.

Аз взех сравнително бързо VOA. Имаше хора, но не бяха толкова много. Може би защото беше 1.01 сутринта. Но бих си спестила чакането с бързата лента.

Публикувано:

https://thethaiger.com/news/national/thai-cabinet-extends-visa-fee-waiver-until-after-songkran

Явно ще удължат периода с безплатните визи до април. В по-сериозните източници не се цитира поименно България, а само броят страни, но всичко изглежда редовно.

• Харесвам 5
  • Браво 2
Публикувано:

30 април е добре. В чуждите форуми има изключително дразнещи коментари тип "И какво, верно ли ще те спре цената на визата?" Да, ще ме спре ш* виза, щото много мразя да ме правяват на маймуна, предвид че почти целия свят влиза без виза! Да не говорим дразнещата загуба на време с изваждането. Сега, при това положение, може да помисля да влея извънредно още някой бат в тайландската икономика. 

• Харесвам 2
Публикувано:

Чудесна новина. Нали от всяко летище може да се извади, не само от BKK? Ние влизаме в Тайланд през KBV и ще стоим една седмица, така че безплатната VOA е идеалният вариант, нали така? 

Публикувано:

Хм, я да питам, а 2 VOA мога ли да извадя? Кaцам Банкок и на другия ден летя за Сием Реп, няколко дена по-късно пак Банкок, мислех да вадя другата седмица виза от тук и после на DMK реентри, но в случая мога ли да играя 2 VOA безпалтни? €30+10лв куриер+1200 бата реентри, могат доволно да се пропият в Патая 😄

• Смея се 1
Публикувано:

В Пукет на 30.12 вечерта беше изключително спокойно и уредено изваждането на VOA. Не повече от пет минути ни е отнело.

• Харесвам 1
  • Браво 1
Публикувано:
преди 10 часа, ACM каза:

Чудесна новина. Нали от всяко летище може да се извади, не само от BKK? Ние влизаме в Тайланд през KBV и ще стоим една седмица, така че безплатната VOA е идеалният вариант, нали така? 

Да

преди 10 часа, Trumtram каза:

Хм, я да питам, а 2 VOA мога ли да извадя? Кaцам Банкок и на другия ден летя за Сием Реп, няколко дена по-късно пак Банкок, мислех да вадя другата седмица виза от тук и после на DMK реентри, но в случая мога ли да играя 2 VOA безпалтни? €30+10лв куриер+1200 бата реентри, могат доволно да се пропият в Патая 😄

Да, ако и вторият престой е под 15 дни.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 1 час, ACM каза:

А трябва ли ни някакъв попълнен формуляр за визата (като в Индия) или нищо не ни трябва (като в Йордания)?

Формуляр, снимка, копие от самолетните билети,които доказват престой до 15 дни.  

• Харесвам 2
Публикувано:

Преди един месец вадих VOA на летището в Краби. Поискаха ми една снимка, която да залепя на формуляра (който се взима от летището) и всичко стана доста бързо. 

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.