Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

преди 6 минути , chandni каза:

Визата от консулството се лепи в паспорта. С кой паспорт ще влязат, че да им дадат VOA и да не използват издадената вече виза от консулството?

Ако престоят в Тайланд е до 15 дни, няма нужда от стандартната платена туристическа виза от консулството в София, а се възползваме от безплатната виза-он-арайвъл, получава се на мястото на влизане в Тайланд. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 10 часа, chandni каза:

Визата от консулството се лепи в паспорта. С кой паспорт ще влязат, че да им дадат VOA и да не използват издадената вече виза от консулството?

Аз си представях консулската виза като кубинската - на отделно картонче, а не в паспорта.

Връзка към коментар
преди 12 часа, Oldkozel каза:

Аз си представях консулската виза като кубинската - на отделно картонче, а не в паспорта.

Не, стикер е и се залепя.

Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Здравейте,и честита нова година.Ще питам тук понеже ще пътуваме с Катарците, София-Доха-Банкок-Пукет.Интересува ме при прекачването в Банкок там ли ще трябва да минаваме гранична и митническа проверка или на финалната дестинация в Пукет.Дали в Банкок има транзитна зона от международни към вътрешни полети.За първи път ще ни е и ми е малко неясно с тези прекачвания.Визи имаме от тук няма да вадя на летището.

Благодаря предварително.

Връзка към коментар

Здравейте, аз също имам въпрос. Предстои ни пътешествие из Югоизточна Азия след броени дни. Планирахме да отидем до Лангкави/Малайзия/, откъдето да прескочим до Ко Липе/Тайланд/, после да с върнем до Лангкави и след няколко дни в Бали да се отправим към Бангкок и Краби. Въпросът ми е дали заради това влизане в Ко Липе трябва да вадим по-специална виза за Тайланд? От първото ни влизане в Ко Липе, до излизането ни от Тайланд ще минат точно 14 дни, но все пак ще сме влезели и излезли. Имате ли идея как да процедираме с този казус?

Връзка към коментар
преди 4 часа, milkoy каза:

Здравейте, аз също имам въпрос. Предстои ни пътешествие из Югоизточна Азия след броени дни. Планирахме да отидем до Лангкави/Малайзия/, откъдето да прескочим до Ко Липе/Тайланд/, после да с върнем до Лангкави и след няколко дни в Бали да се отправим към Бангкок и Краби. Въпросът ми е дали заради това влизане в Ко Липе трябва да вадим по-специална виза за Тайланд? От първото ни влизане в Ко Липе, до излизането ни от Тайланд ще минат точно 14 дни, но все пак ще сме влезели и излезли. Имате ли идея как да процедираме с този казус?

Вадиш 2 VOA те са single entry. На всяко влизане в Тайланд вадиш нова VOA

Връзка към коментар

Благодаря за отговора. Доста изчетох назад, но едно нещо продължава да ме притеснява. Първото ни влизане в Тайланд планираме да е с фери от Лангкави до Ко Липе. Предполагам, че няма кой да ни извади VoA на пристанището на Ко Липе... Което предполага да си вземем платена виза от консулството тук? Което леко обезсмисля разходката за ден-два до Ко Липе, защото доста ще се оскъпи. Пропускам ли нещо?

Връзка към коментар
преди 34 минути , milkoy каза:

Благодаря за отговора. Доста изчетох назад, но едно нещо продължава да ме притеснява. Първото ни влизане в Тайланд планираме да е с фери от Лангкави до Ко Липе. Предполагам, че няма кой да ни извади VoA на пристанището на Ко Липе... Което предполага да си вземем платена виза от консулството тук? Което леко обезсмисля разходката за ден-два до Ко Липе, защото доста ще се оскъпи. Пропускам ли нещо?

Ако пристанището е това отбелязано по-долу, то може да си изкарате VOA там: http://www.tteo.org.tw/main/th/services/56227-Visa-on-Arrival-(VOA).html

image.png

преди 18 часа, кокобоко каза:

Здравейте,и честита нова година.Ще питам тук понеже ще пътуваме с Катарците, София-Доха-Банкок-Пукет.Интересува ме при прекачването в Банкок там ли ще трябва да минаваме гранична и митническа проверка или на финалната дестинация в Пукет.Дали в Банкок има транзитна зона от международни към вътрешни полети.За първи път ще ни е и ми е малко неясно с тези прекачвания.Визи имаме от тук няма да вадя на летището.

Благодаря предварително.

Би трябвало да минеш паспортна проверка в Банкок, а куфарът ти да замине директно за Пукет. 

Връзка към коментар
преди 14 минути , Георги каза:

Ако пристанището е това отбелязано по-долу, то може да си изкарате VOA там: http://www.tteo.org.tw/main/th/services/56227-Visa-on-Arrival-(VOA).html

image.png

Би трябвало да минеш паспортна проверка в Банкок, а куфарът ти да замине директно за Пукет. 

Много ти благодаря. Уж го преглеждах подробно този списък 🙂 Още нямам конкретно пристанище, но ще гледам да си организирам да минем оттам. Остава само въпросът с излизането, което планираме да е по обратния път - съответно пак с фери. Дали двупосочен ферибот билет ще ни свърши работа?

Връзка към коментар
преди 3 минути , milkoy каза:

Много ти благодаря. Уж го преглеждах подробно този списък 🙂 Още нямам конкретно пристанище, но ще гледам да си организирам да минем оттам. Остава само въпросът с излизането, което планираме да е по обратния път - съответно пак с фери. Дали двупосочен ферибот билет ще ни свърши работа?

Не виждам причина да не свърши работа. 

Връзка към коментар
преди 1 минута , Георги каза:

Не виждам причина да не свърши работа. 

Някъде нагоре четох, че трябва задължително самолетен билет, затова питам. Аз принципно имам самолетен билет Краби - Куала Лумпур, но той е за след още 12 дни и ако искат хотелски резервации за целия престой - няма да успея да ги представя. Благодаря още веднъж.

Връзка към коментар
преди 6 минути , milkoy каза:

Някъде нагоре четох, че трябва задължително самолетен билет, затова питам. Аз принципно имам самолетен билет Краби - Куала Лумпур, но той е за след още 12 дни и ако искат хотелски резервации за целия престой - няма да успея да ги представя. Благодаря още веднъж.

Нека кажат специалистите, не мога да открия официален източник, но други в твоето положение не са имали проблеми: https://en.tripadvisor.com.hk/ShowTopic-g1024140-i13523-k12296550-VOA_for_entry_exit_by_sea-Ko_Lipe_Satun_Province.html

А тук има разказ от блогър, че въобще не са ги питали за напускане на острова, а и не се продавали двупосочни билети за ферито по принцип. Не знам дали е актуално още: https://wearefromlatvia.com/langkawi-satun-by-ferry-getting-visa-on-arrival-in-thailand/

Връзка към коментар
Преди 1 час, milkoy каза:

Може да се изкара VOA на Ко Липе. Проверено от магеланци още в края на 2018-та.

Връзка към коментар

Здравейте, имам следния казус. Предстои ми пътуване към Тайланд през февруари, като нямам планиран билет за връщане. Тъй като знам,че трябва да имам доказателство,че ще напусна държавата след изтичането на визата, намерих лесен начин, в който да си купя резервация за билет, която ще се канселира 48 часа след като вляза в страната. Тук имам питание: Кой е по удачният вариант за мен да си изкарам виза? Планирам да съм в страната повече от месец, а информацията която виждам е, че на място ще ми издадат виза за престой от 15 дни. Ако си изкарам виза от посолството от София, колко бързо се издава визата? Благодаря! 

Връзка към коментар

Не можете да се възползвате от Visa On Arrival, която е само за 15 дни, така че трябва да си извадите обикновена туристическа виза от консулството в София. От познат знам, че става бързо, за няколко дни. Прочете сайта на консулството, там пише,че визата се издава от 1 до 3 дни. 

Връзка към коментар
Преди 1 час, Floom7 каза:

Здравейте, имам следния казус. Предстои ми пътуване към Тайланд през февруари, като нямам планиран билет за връщане. Тъй като знам,че трябва да имам доказателство,че ще напусна държавата след изтичането на визата, намерих лесен начин, в който да си купя резервация за билет, която ще се канселира 48 часа след като вляза в страната. Тук имам питание: Кой е по удачният вариант за мен да си изкарам виза? Планирам да съм в страната повече от месец, а информацията която виждам е, че на място ще ми издадат виза за престой от 15 дни. Ако си изкарам виза от посолството от София, колко бързо се издава визата? Благодаря! 

Ако добавиш 10 лв за бърза поръчка, ти я издават в момента на подаването - 5 мин. Носете копия на билет и резервации за хотел.

Връзка към коментар

Здравейте,

Изтеглих формуляра за туристическа виза от консулството на Тайланд. В него има графи Local guarantor and address и Guarantor and address in Thailand. Имате ли идея за какво   става въпрос?

Връзка към коментар

На летището в Краби, VOA може ли да се получи? 

Второто ни влизане в Тайланд ще е с полет от Луанг Прабанг. Полетът е през Банкок, като кацаме в 12,55 ч по обяд и излита е в 15,30 ч. Би трябвало преминаването през Банкок да е само в трансферната зона. Ще пътуваме с Thay smile. 

Бъркам ли нещо? И двата полета са от едно летище на един билет. 

Връзка към коментар
преди 1 минута , mililia каза:

Би трябвало преминаването през Банкок да е само в трансферната зона.

Не, защо? Втория полет е вътрешен, следователно трябва да минеш паспортен контрол в Банкок

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 7 минути , neuromancer каза:

Не, защо? Втория полет е вътрешен, следователно трябва да минеш паспортен контрол в Банкок

Ако, в Краби може да се извади VOA пак ли е задължително да минем паспортен контрол? 

Не бях съобразила, това с вътрешния полет. Нямам идея, дали времето ще ни стигне за виза. Май-май ще трябва да взимаме визи от тук и да плащаме за пермит. Уффф, че тъпо.... 

Връзка към коментар

Ами в самолета за вътрешен полет всички са минали паспортен контрол, как ще ги разделят после? Иначе до Краби летят международни полети, така че със сигурност има паспортен контрол. Само че вътрешния полет от Банкок трябва да спре на вътрешен гейт без паспортен контрол.

Времето сигурно ще ви стигне, пък и сте на един билет. Май имаше някакъв начин да се плати малко и да минеш съвсем бързо. Тук в темата е писано.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.