Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Да, и аз помня, че имаше някакъв начин за бързо преминаване. Ще поровя из темите. Видях, че Thai smile имат и по-късен полет, но нямам идея, ако все пак изпуснем полета заради паспортния контрол, дали ще ни презаверят билетите безплатно. Както и да е, ще рискуваме. То визи+пермит струват колкото нов билет Банкок-Краби. 

Връзка към коментар
1 hour ago, mililia said:

На летището в Краби, VOA може ли да се получи? 

Да, може VOA в Краби, но вие не летите дотам директно. Мисля, че  ще ви искат визата в Банкок. 
Ние сме летяли КЛ-Банкок-Ко Самуи на един билет с Thai airways. Като слязохме в Банкок, следвахме табелите трансфер/вътрешни полети и там в някакъв момент ни провериха визите, багажа и сложиха печати в паспортите. Тогава имахме визи от посолството, защото бяха безплатни от посолството, а платени на пристигане. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 10 минути , Oldkozel каза:

200 бата фаст трак

Как да се ориентирам къде да отидем за да платим тази сума и да минем бързо? Някакво специално гише ли е? Специална опашка? Сумата е малка и имам чувството, че всички си я плащат, за да минат бързо. 

Връзка към коментар
преди 15 минути , mililia каза:

Как да се ориентирам къде да отидем за да платим тази сума и да минем бързо? Някакво специално гише ли е? Специална опашка? Сумата е малка и имам чувството, че всички си я плащат, за да минат бързо. 

На Саварнабуми търсите пътеката за ВоА (има пътека за хора с визи и за ВоА). Като стигнете коридора пред гишетата най-лявото е за фаст трак, а другите 5-6 са нормални. За фаст трака на пода имаше някакви жълти стрелкички като знак play и надписи фаст трак. Още в началото на коридора има служители, които питат от коя държава си (т.е. изобщо имаш ли право на ВоА). Казваш България и им поискай да ти покажат фаст трака. Преди гишето има места за попълване на формуляра. Носете си по 200 бата кеш за визата. Плаща се на гишето. Нямаше хора - 200 бата са си 200 бата 😀На нормалното гише отрепахме 30-40 минути, но се паднахме на една кака, която ни разсипа от въпроси и поиска да види всички резервации за хотели, полети, кеш наличност ... Вие сте на един билет и ако нещо закъснее полета аз бих искал съдействие направо от кабинния екипаж или веднага на излизане от ръкава - има служители бол.

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

През митническите ще минете в Банкок, след което трябва да се насочите към терминала за вътрешните линии:Пукет, Краби, Ко Самуи, Чианг Май и Чианг Рай. Трябва да следвате табелите.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

И аз с въпрос - колко време ориентировачно отнема ваденето на VOA в Банкок и какво става с чекираният багаж, ако се чака дълго време? Хубаво е , ако случиш да няма хора в момента, но ако се изсипят няколко самолета народ?

Връзка към коментар

mililia, аз писах, в другата тема за февруарската инвазия в Тайланд, за бързото получаване на VOA в Бангкок. За мой познат, с когото бяхме заедно на Пукет, той летя до Пукет през Бангкок и се притесняваше, че може да не му стигне времето да получи визата и да си хване вътрешния полет. Той със семейство, общо 5 човека, имаха малко време за прекачване, мисля под 1 ч. и половина. Успяха, но той предвидливо се възползва от електронната система (старата, първата) и чрез нея си взе предварително одобрение на визата. Към 1 месец по-рано го направи това и беше много добър ход.

Ще спестиш време, ако си приготвиш предварително формуляра със снимката и придружаващите документи, да не го попълваш на летището. 

Izabela, дори да се изсипе много народ накуп, тоя народ всичкия няма да са кандидати за VOA. Страните, които са eligible за VOA не са много. Чекираният багаж, ако те изпревари, ще те чака. 😀

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Багажа винаги чака. Ако се забавите страшно много и въртележката им трябва за друг полет, може да си намерите багажа на пода отстрани или до гишето за загубен багаж.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 7 часа, Jenbel каза:

Успяха, но той предвидливо се възползва от електронната система (старата, първата) и чрез нея си взе предварително одобрение на визата. Към 1 месец по-рано го направи това и беше много добър ход.

Ще спестиш време, ако си приготвиш предварително формуляра със снимката и придружаващите документи, да не го попълваш на летището. 

Каква е тази електронна система? 

Връзка към коментар
преди 8 минути , mililia каза:

Каква е тази електронна система? 

На тайландската Имиграционна служба. За онлайн попълване и подаване на апликейшън формата за виза. Разглеждат ги и одобряват предварително, изпращат ти един вид входящ номер/код и като стъпиш на летището,отиваш на гишето, казваш кода и ти поставят визата в паспорта, тъй като вече е готова. 

В другата тема обясних подробно, в момента има 2 онлайн системи и двете са валидни и работят, но втората е усложнена и събира такса за услугата. В първата услугата е безплатна. 

За информация:

https://www.thai.lt/blog/306-thailand-visa-on-arrival-online

Въпросната електронна система, първата: 

https://extranet.immigration.go.th/voaonline/voaonline/VoaonlineAction.do

• Харесвам 5
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Прясна инфомация отпреди 2 семдици, от летище Suvarnabhumi -  в самолета се попълва една малка бланка, после от самото летище преди гишето има бланка А4 да се попълни със снимка (носете си химикал!). С тези 2-та документа и с данни за хотелската резервация се минава през гишето, самото чакане беше 1 час, макар да беше 7 сутринта. Бяхме около 5 бели човека, всичко друго индийци 😄 Багажът ни беше до лентата оставен след това.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 3 часа, VVP каза:

Аз лично на живо не го видях тоя фаст трак миналата година, с една баба румънка си отвисихме час и половина със самолет индийци преди нас... Само ние бяхме бледолики

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 12 часа, Izabela каза:

Хубаво е , ако случиш да няма хора в момента, но ако се изсипят няколко самолета народ?

Банкок е най-посещавания град в света за последните няколко години, няма как да няма хора 🙂

Връзка към коментар
преди 11 часа, Jenbel каза:

mililia, аз писах, в другата тема за февруарската инвазия в Тайланд, за бързото получаване на VOA в Бангкок. За мой познат, с когото бяхме заедно на Пукет, той летя до Пукет през Бангкок и се притесняваше, че може да не му стигне времето да получи визата и да си хване вътрешния полет. Той със семейство, общо 5 човека, имаха малко време за прекачване, мисля под 1 ч. и половина. Успяха, но той предвидливо се възползва от електронната система (старата, първата) и чрез нея си взе предварително одобрение на визата. Към 1 месец по-рано го направи това и беше много добър ход.

Izabela, дори да се изсипе много народ накуп, тоя народ всичкия няма да са кандидати за VOA. Страните, които са eligible за VOA не са много. Чекираният багаж, ако те изпревари, ще те чака. 😀

Изключително полезни съвети за VoA за Тайланд, за което съм много благодарен.

Между другото в сайта, където се попълва application за VoA е страшна мазалица с държавите (Traveling from). Фигурират държави като Източна Германия, Югосвалия и други абсурди, та ми изникнаха някои чуденки:

1.Чудя се в това поле дали трябва да въведа България (държава по гражданство) или да въведа Бахрейн, тъй като летя Истанбул-Бахрейн-Банкок?

2. Някой, който пътува към Тайланд с VoA имал ли е проблеми с наземния оператор на първото летище на заминаване (и по-специално Истанбул). Питам защото конкретно в Истанбул 2 пъти съм имал проблеми с хендлинга на чек-ина. Първият път твърдяха, че за Дубай ми е нужна виза и дори след като им показах колко печати имам от там пак не вярваха и се занимавах със супервайзер, втория път на гейта не искаха да ме борднат за Астана, тъй като пак не вярваха, че нямам нужда от виза и проверяваха 15мин чак до Final Call. В този ред на мисли се чудя дали няма да има проблем в Истанбул когато видят, че нямам положена Тайландска виза в паспорта?

Благодаря!

Без име.png

Връзка към коментар
преди 6 минути , stoyan.gotsev каза:

Изключително полезни съвети за VoA за Тайланд, за което съм много благодарен.

Между другото в сайта, където се попълва application за VoA е страшна мазалица с държавите (Traveling from). Фигурират държави като Източна Германия, Югосвалия и други абсурди, та ми изникнаха някои чуденки:

1.Чудя се в това поле дали трябва да въведа България (държава по гражданство) или да въведа Бахрейн, тъй като летя Истанбул-Бахрейн-Банкок?

2. Някой, който пътува към Тайланд с VoA имал ли е проблеми с наземния оператор на първото летище на заминаване (и по-специално Истанбул). Питам защото конкретно в Истанбул 2 пъти съм имал проблеми с хендлинга на чек-ина. Първият път твърдяха, че за Дубай ми е нужна виза и дори след като им показах колко печати имам от там пак не вярваха и се занимавах със супервайзер, втория път на гейта не искаха да ме борднат за Астана, тъй като пак не вярваха, че нямам нужда от виза и проверяваха 15мин чак до Final Call. В този ред на мисли се чудя дали няма да има проблем в Истанбул когато видят, че нямам положена Тайландска виза в паспорта?

Благодаря!

Без име.png

1. Пишеш си България. Предполагам, че в Бахрейн е само прикачване.

2. Не би трябвало да има проблеми в Истанбул. Все пак много българи са летели с Търкиш за Банкок или Пукет и турците трябва да са наясно с VOA. В противен случай VOA  си губи смисъла. Ние летяхме с катарците и не си спомням някой в Доха да е обърнал внимание на тайландската виза в паспорта.

Връзка към коментар

Бланката за виза е има онлайн: 

http://www.thaiembassy.org/phnompenh/contents/files/services-20180206-150715-619398.pdf

Може да я разпечатате и попълните предварително, няма проблем. Важното е, че за всеки пътуващ трябва да има по един комплект документи (резервации, сам.билети, застраховки и т.н), дори и да сте семейство и да сте на една резервация.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Зависи, аз имах 2 комплекта от всичко - билети и резервации,  с приятелката ми двамата заедно минахме на гишето и показах само аз резервацията от booking. Сред изискванията формално има и 10 000 бати на човек, но никой не ни е питал и проверявал колко пари имаме.

Връзка към коментар

И на нас никога не са искали да покажем пари в брой, но винаги са искали отделвн комплект документи. Имат го като изискване, друг е въпросът на какъв служител ще се паднете и на какъв кеф ще е... 😉

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, DaBo каза:

Бланката за виза е има онлайн: 

http://www.thaiembassy.org/phnompenh/contents/files/services-20180206-150715-619398.pdf

Може да я разпечатате и попълните предварително, няма проблем. Важното е, че за всеки пътуващ трябва да има по един комплект документи (резервации, сам.билети, застраховки и т.н), дори и да сте семейство и да сте на една резервация.

Относно резервациите, ние ще спим на 4 места всички резервации ли да им подготвя?

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.