Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

новобранец-магеланец

Ами най-добре принритай всичко, но при мен миналият Февруари на Пукет въобще не ми потрябваха.  Бях подготвил един джоб с билети резервации 100 неща , чичкото на гишето само ми ги избута и ми ги върна 🙂

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 11 часа, stoyan.gotsev каза:

Изключително полезни съвети за VoA за Тайланд, за което съм много благодарен.

Между другото в сайта, където се попълва application за VoA е страшна мазалица с държавите (Traveling from). Фигурират държави като Източна Германия, Югосвалия и други абсурди, та ми изникнаха някои чуденки:

1.Чудя се в това поле дали трябва да въведа България (държава по гражданство) или да въведа Бахрейн, тъй като летя Истанбул-Бахрейн-Банкок?

2. Някой, който пътува към Тайланд с VoA имал ли е проблеми с наземния оператор на първото летище на заминаване (и по-специално Истанбул). Питам защото конкретно в Истанбул 2 пъти съм имал проблеми с хендлинга на чек-ина. Първият път твърдяха, че за Дубай ми е нужна виза и дори след като им показах колко печати имам от там пак не вярваха и се занимавах със супервайзер, втория път на гейта не искаха да ме борднат за Астана, тъй като пак не вярваха, че нямам нужда от виза и проверяваха 15мин чак до Final Call. В този ред на мисли се чудя дали няма да има проблем в Истанбул когато видят, че нямам положена Тайландска виза в паспорта?

Благодаря!

Без име.png

1. Държава по гражданство е България. 

2. Аз пътувах с Търкиш през Истанбул. Никой не ме е питал нищо за крайната дестинация, нито за виза, нито за нищо, свързано с Тайланд. Не е трудно да проверят условията за VOA, по принцип. 

Според мен никой не трябва да се притеснява за VOA по никакъв начин, всеки кандидат ще получи и то навреме, никой няма да изпусне свързващ полет, чекиран багаж и т. н. Все пак, VOA и то безплатна, е политика на тайландското правителство с цел насърчаване на туристите. Вижте списъка с държави, одобрени за VOA, никак не са много, а България е в списъка и то без такса до 30.04.2020.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
2 hours ago, atrencheva said:

Относно резервациите, ние ще спим на 4 места всички резервации ли да им подготвя?

Да, би било най-добре! Може да съпоставят датите на резервацията с тези на самолетните билети и да видят, че липсват резервации. Затова най-добре е да се подготвят всички резервации! Просто никога не се знае какъв служител ще се случи. Освен това тази виза е само за 15 дни. Ако престоят ви в Тайланд е повече дни и няма да излизате извън страната и пак да влизате, тази виза няма да ви свърши работа. 

Връзка към коментар
преди 6 часа, DaBo каза:

Освен това тази виза е само за 15 дни. Ако престоят ви в Тайланд е повече дни и няма да излизате извън страната и пак да влизате, тази виза няма да ви свърши работа. 

С 14 нощувки сме, просто ще пътуваме.

Връзка към коментар
преди 16 часа, DaBo каза:

Бланката за виза е има онлайн: 

http://www.thaiembassy.org/phnompenh/contents/files/services-20180206-150715-619398.pdf

Може да я разпечатате и попълните предварително, няма проблем. Важното е, че за всеки пътуващ трябва да има по един комплект документи (резервации, сам.билети, застраховки и т.н), дори и да сте семейство и да сте на една резервация.

Някой има ли представа защо няма  българска националност в падащото меню. Сега тръгнах да я попълвам и греда  😞

Връзка към коментар
преди 3 часа, atrencheva каза:

Някой има ли представа защо няма  българска националност в падащото меню. Сега тръгнах да я попълвам и греда  😞

Има. Долу където са националностите са само 18 и има България. Горе където е "traveling from" за което аз питах по-рано и ми казаха да пиша България - там списъка е леш! Търсиш Republic of Bulgaria на буквата R... Аз прерових целия списък и намерих даже Източна Германия и Югославия

• Харесвам 2
Връзка към коментар

За пореден път минах по реда си:

Положително:

с предварително попълнени документи без тези измислени онлайн щуротии и 200 бата за приорити, взех voa за 5 мин. + 10 мин. имиграционни. Без приорити щях да откарам 2-3 часа минимум, китайците щурмуват на по малки групи от по 2-3 милиона. 🙂

Точно оправих документите и багажът ме чакаше пред мен.

До изход C преди да се излезе от декларирането на багаж вече има трите основни мобилни оператора и за 2-3 минути се взима сим карта. Този път впечатлиха с 60 gb за 15 дни 4g + после ограничена скорост. Това е малкият пакет за 500 бата. Будките им отвън са ужасно натоварени.

Отрицателно:

Много сериозен минус, вече го няма офиса на суперрич и съответно монополните брутални курсове за обмяна са навсякъде на летището.

• Харесвам 8
  • Браво 2
Връзка към коментар
преди 45 минути , T.E.Lawrence каза:

За пореден път минах по реда си:

Положително:

с предварително попълнени документи без тези измислени онлайн щуротии и 200 бата за приорити, взех voa за 5 мин. + 10 мин. имиграционни. Без приорити щях да откарам 2-3 часа минимум, китайците щурмуват на по малки групи от по 2-3 милиона. 🙂

Точно оправих документите и багажът ме чакаше пред мен.

До изход C преди да се излезе от декларирането на багаж вече има трите основни мобилни оператора и за 2-3 минути се взима сим карта. Този път впечатлиха с 60 gb за 15 дни 4g + после ограничена скорост. Това е малкият пакет за 500 бата. Будките им отвън са ужасно натоварени.

Отрицателно:

Много сериозен минус, вече го няма офиса на суперрич и съответно монополните брутални курсове за обмяна са навсякъде на летището.

Това в Банкок ли? Може ли да кажеш името на картата, че заминаваме в събота 🙂

Връзка към коментар
На 21.12.2019 г. в 13:07, Jenbel каза:

Ако престоят в Тайланд е до 15 дни, няма нужда от стандартната платена туристическа виза от консулството в София, а се възползваме от безплатната виза-он-арайвъл, получава се на мястото на влизане в Тайланд. 

А тази виза сигурно ли е, че е безплатна? Защото четох някъде, че е до април 2020. Аз искам да летя ноември?

Връзка към коментар

Здравейте 

Мога ли ползвам VOA , кацайки в Краби и напускайки Тайланд с фери Ко Липе-Лангкави или трябва да напусна Тайланд само със самолет? Имам и билет Куала Лумпур -София.

Връзка към коментар
На 6.01.2020 г. в 7:41, Jenbel каза:

На тайландската Имиграционна служба. За онлайн попълване и подаване на апликейшън формата за виза. Разглеждат ги и одобряват предварително, изпращат ти един вид входящ номер/код и като стъпиш на летището,отиваш на гишето, казваш кода и ти поставят визата в паспорта, тъй като вече е готова. 

В другата тема обясних подробно, в момента има 2 онлайн системи и двете са валидни и работят, но втората е усложнена и събира такса за услугата. В първата услугата е безплатна. 

За информация:

https://www.thai.lt/blog/306-thailand-visa-on-arrival-online

Въпросната електронна система, първата: 

https://extranet.immigration.go.th/voaonline/voaonline/VoaonlineAction.do

На 31 януари ще влизаме в Тайланд, за колко време одобряват апликейшъни за виза. Има ли смисъл да ги полпълвам и изпращам, защото времето напредва и ако изпратя и не получа код до тази дата, нещо, ако се забавят. дали ще е проблем да си взема VOA на място.

Връзка към коментар
преди 2 часа, T.E.Lawrence каза:

Никакви онлайн апликации и кодове не ти трябват.

Няма ли да си спестим чакането с тази предварителна апликационна форма, всъщност това заплаща ли се? Или направо с комплекта документи на опашката за VOA за безплатни визи.

Връзка към коментар

И още нещо кой формуляр трябва да полълним:

//www.immigration.go.th/download/1486544488315.pdf
  или

http://www.thaiembassy.org/phnompenh/contents/files/services-20180206-150715-619398.pdf

Колкото повече чета, толкова повече се обърквам.

Връзка към коментар
преди 2 минути , ivelin1012 каза:

Понеже ще кацам в бангкок а после ще кацам в Пукет от сием реап, и двата пъти ли трябва да взимам VoA понеже реално са 2 влизания е тайланд.

Да

Връзка към коментар
преди 4 часа, Myraya каза:

И още нещо кой формуляр трябва да полълним:

//www.immigration.go.th/download/1486544488315.pdf
  или

Колкото повече чета, толкова повече се обърквам.

Попълваш Application Visa On Arrival и в самолета ти дават още една бланка. В неделя на летището в Краби ни отне около 15 минути да минем. 

Връзка към коментар
преди 23 часа, atrencheva каза:

Попълваш Application Visa On Arrival и в самолета ти дават още една бланка. В неделя на летището в Краби ни отне около 15 минути да минем. 

Разбрах, че трябва да попълня това:https://extranet.immigration.go.th/voaonline/voaonline/VoaonlineAction.do

А на графа traveling from, какво да пиша? България или Турция, тъй като летя Варна-Истанбул-Банкок?

Връзка към коментар
преди 15 часа, Myraya каза:

Разбрах, че трябва да попълня това:https://extranet.immigration.go.th/voaonline/voaonline/VoaonlineAction.do

А на графа traveling from, какво да пиша? България или Турция, тъй като летя Варна-Истанбул-Банкок?

България

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 15 часа, Myraya каза:

Аз винаги пиша мястото от където е излетял полета, който каца в дестинацията. 

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.