Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

Тайланд обмисля сериозно да спре временно издаването на voa за китайци. Няма какво да се лъжем, всички виза  бонуси, дето имаме в последно време, са заради тях. Ако това се случи, добър сценарий - визата ще се взима за минута на летището, лош сценарий - цялата група прокажени страни от voa списъка няма да имаме безплатни визи. 

• Харесвам 1
Публикувано:
Преди 1 час, T.E.Lawrence каза:

Тайланд обмисля сериозно да спре временно издаването на voa за китайци. Няма какво да се лъжем, всички виза  бонуси, дето имаме в последно време, са заради тях. Ако това се случи, добър сценарий - визата ще се взима за минута на летището, лош сценарий - цялата група прокажени страни от voa списъка няма да имаме безплатни визи. 

Но пак ще може да се взима на място нали? Било то и платена?

Публикувано:

Ударих го малко на спекула. 🙂 Туризмът им е важен, едва ли ще си заколят златната кокошка, само малко екстремен случай покрай вируса. Аз очаквам по-скоро дори безплатният срок да удължат, да видим. 🙂

Публикувано:
На 22.01.2020 г. в 14:44, milkoy каза:

Мхм. На DMK няма фасттрак 😞 Докато го търсихме и се ориентираме и се изсипа един самолет индийци, които се пререждаха зверски и резултат - 4 часа на летището.

Ние бяхме 3 часа с дете на 4год., обаче като отидохме на лентата за багажа ни чакаше отстрани куфара и детската количка 🙂

Публикувано:

В последно време го казвам няколко пъти, вече това лоу кост летище дон муенг стана мега безсмислена  работа. Спестяваш някаква дребна сума и ти се разказва играта. Да не говорим, ако и се налага да пътуваш от голямото летище в час пик. Air Asia и те не са това, което бяха, вече си има читави и не много по-скъпи локални компании, които си спират на Суварнабуми и кеф ти бърз транспорт, кеф ти фаст трак, пей сърце! 

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:

Може и да е писано, ама ако няма бат (батове, бати или както се пише в мн.число), мога ли да си платя за фаст трак в друга валута?

Публикувано:
На 22.01.2020 г. в 13:44, milkoy каза:

се изсипа един самолет индийци, които се пререждаха зверски и резултат - 4 часа на летището.

На индийците това им е вродено да се пререждат от ранна деска възраст ,навсякъде са такива! Отврат.

• Смея се 2
Публикувано:

Суперрича сине там, просто първия от миналата година не работи, има втори навътре по редичката... И миналата година го имаше... 200б фаст трак и voa под 1 мин

30.85 при 100$ банкнота тая сутрин, някаква зелена банка дава същия

Публикувано:
преди 1 минута , Myraya каза:

Поздрави от Банкок! Утре тръгваме за Камбоджа, та имам едно питане, плаща ли се при напускане на страната нещо?

Не

• Харесвам 2
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Абе, интересно ми е , както най-букваният самолет от Банкок с катарците е около 01.30 сутринта, дали няма да мине номера визата ако ти изтича в полунощ, един час преди това? По-скоро, дали ще ти дадат VOA, ако вече захапваш 16тия ден?  Реално би трябвало вече да си в транзитната зона дотогава, ама като гледат ,че резервацията е след 16 дни, май си е риск да не те допуснат. Не че съм изпаднал в такава ситуация, ама бих се възползвал в бъдеще, някой ако е имал успех с такъв казус. 

• Замислям се 1
Публикувано:
преди 4 часа, T.E.Lawrence каза:

Абе, интересно ми е , както най-букваният самолет от Банкок с катарците е около 01.30 сутринта, дали няма да мине номера визата ако ти изтича в полунощ, един час преди това? По-скоро, дали ще ти дадат VOA, ако вече захапваш 16тия ден?  Реално би трябвало вече да си в транзитната зона дотогава, ама като гледат ,че резервацията е след 16 дни, май си е риск да не те допуснат. Не че съм изпаднал в такава ситуация, ама бих се възползвал в бъдеще, някой ако е имал успех с такъв казус. 

Аз бях с точно 15  дни и на всяко гише ги брояха по 5 минути. Малко е рисковано.

• Харесвам 1
Публикувано:

На влизане за VoA мога ли директно да взема и за повторното ми влизане или след 6 дена като кацам от Камбоджа трябва нова VoA да взема. 3 дена в Банкок ще съм и после 3 камбоджа и ще кацам в Пукет

Публикувано:
преди 3 минути , ivelin1012 каза:

На влизане за VoA мога ли директно да взема и за повторното ми влизане или след 6 дена като кацам от Камбоджа трябва нова VoA да взема. 3 дена в Банкок ще съм и после 3 камбоджа и ще кацам в Пукет

VoA се взима всеки път на влизане. Няма как да се вземе предварително, нали за това се казва виза при пристигане.

Публикувано:

Може ли някой с пресен опит да потвърди, че в момента визите при пристигане са безплатни за българи?

На няколко места четох, че са удължили срока за безплатни визи до 20 Април, изглеждаше доста официално.

Публикувано:
преди 2 минути , Георги Матеев каза:

Може ли някой с пресен опит да потвърди, че в момента визите при пристигане са безплатни за българи?

На няколко места четох, че са удължили срока за безплатни визи до 20 Април, изглеждаше доста официално.

Някъде назад в темата беше пуснато съобщението за това. @T.E.Lawrence мисля, също го беше потвърдил. Ние пътуваме другата седмица, та ще мога да ти отговоря от личен опит тогава, но и нашата подготовка е според това, че визите са безплатни до Април. 

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 7 минути , Георги Матеев каза:

Аз мога, влязох без проблем и безплатно на 08.02.2020 от Камбоджа на летище DMK - проблема е, че там няма fast track и чакахме около 2 часа на опашка (при това пълна с китайци). Явно полетите от Китай към Тайланд си вървят с пълна сила. Имаше и термо-камери където се върви бавно и в колона по един.

Формата, която е публикувана тук за попълване не я признаха и трябваше да попълваме нова. И само носехме по една снимка.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 2 часа, cybersimo каза:

Аз мога, влязох без проблем и безплатно на 08.02.2020 от Камбоджа на летище DMK - проблема е, че там няма fast track и чакахме около 2 часа на опашка (при това пълна с китайци). Явно полетите от Китай към Тайланд си вървят с пълна сила. Имаше и термо-камери където се върви бавно и в колона по един.

Формата, която е публикувана тук за попълване не я признаха и трябваше да попълваме нова. И само носехме по една снимка.

Снимката задължителна ли е?

Иначе става въпрос за влизане през летището в Пукет, надали опашките там ще са такива.

Публикувано:
преди 10 минути , Георги Матеев каза:

Иначе става въпрос за влизане през летището в Пукет, надали опашките там ще са такива.

Ако не носиш мисля че те снимат срещу определена сума

Публикувано:
преди 18 минути , Георги Матеев каза:

VOA визите са безплатни до 30 април включително. Снимка трябва. Най-добре се подготви предварително, освен снимка си свали онлайн формуляра за виза и си го попълни, както и копие от билета, че напускаш до 15 дни.

• Благодаря 1
Публикувано:

Не признават онлайн формуляра както вече написах, поне на DMK. 

Въпреки че съдържаше същата информация като този, който ни дадоха да попълним. 
Просто преписахме каквото сме написали в онлайн формуляра и чак тогава ни дадоха визи

Публикувано:
преди 2 часа, cybersimo каза:

Не признават онлайн формуляра както вече написах, поне на DMK. 

Въпреки че съдържаше същата информация като този, който ни дадоха да попълним. 
Просто преписахме каквото сме написали в онлайн формуляра и чак тогава ни дадоха визи

Точно това имах предвид и аз, да се свали и попълни. 🙂  Принт на хартия.  Не ония ала бала онлайн изпращания и кандидатствания.

преди 2 часа, ivan69 каза:

Може ли линк към онлайн формуляра , че гледам има няколко

https://www.immigration.go.th/download/1486544488315.pdf

Публикувано:
преди 9 минути , T.E.Lawrence каза:

Точно това имах предвид и аз, да се свали и попълни. 🙂  Принт на хартия.  Не ония ала бала онлайн изпращания и кандидатствания.

https://www.immigration.go.th/download/1486544488315.pdf

Точно това свалих, принтирах го и го попълнихме. Не го признаха на нито един от нас. Дадоха ни нови формуляри (малко по различно изглеждащи) но съдържащи същата информация. Преписахме вече попълнените и тогава ни пуснаха

• Замислям се 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.