Гост Гост 23*6 Публикувано: 6 март, 2019 Публикувано: 6 март, 2019 (редактирано) 21 minutes ago, Rainy said: А казват, че най-опасни са излитанията и кацанията... Малко подвеждащи са тези статистики, защото например като си припомним 3-те катастрофи с най-много загинали в горния списък и трите са при излитане или малко след излитане, макар в статистиката дават само 2 катастрофи при излитане. Този в Непал е при кацане ... само иранския е по време на полет. И излиза,че май наистина ако говорим за брой жертви, излитанията и кацанията са най-опасни ... но да не го мислим, че сутринта летя към Варна - не ми е за пръв път 😉, ама той и самия полет е само излитане и кацане .... Редактирано 6 март, 2019 от Гост 23*6
Гост Публикувано: 6 март, 2019 Публикувано: 6 март, 2019 преди 3 минути , georgebg каза: Малко подвеждащи са тези статистики, защото например като си припомним 3-те катастрофи с най-много загинали в горния списък и трите са при излитане или малко след излитане, а пък в статистиката дават само 2 катастрофи при излитане. И излиза,че май наистина излитанията и кацанията са най-опасни ... но да не го мислим, че сутринта летя към Варна - не ми е за пръв път 😉, ама той и самия полет е само излитане и кацане .... Пожелавам ти лек полет 🙂 Съгласна съм с доводите ти, просто ми направи впечатление...
tolysgg Публикувано: 6 март, 2019 Публикувано: 6 март, 2019 (редактирано) Майсторите на статистиката винаги могат да ни представят Сибир като най-топлото място на планетата, а пустинята Сахара да ни "изглежда" като ледник 🙂 В моите очи летенето на самолет е точно толкова опасно, колкото карането на автомобил, пресичане на улица или поход в планината - винаги, във всеки момент може да се случи неприятност и почти винаги това не зависи от нас. Пожелавам на всички Магеланци (и не само) никога да не попадаме в подобен вид статистика ✊ Редактирано 6 март, 2019 от tolysgg 6 1
Емика Публикувано: 6 март, 2019 Публикувано: 6 март, 2019 преди 15 минути , tolysgg каза: В моите очи летенето на самолет е точно толкова опасно, колкото карането на автомобил, пресичане на улица или поход в планината Да, да, ние затова си и летим А, който го е страх, го агитираме с горните аргументи 1
akair Публикувано: 7 март, 2019 Публикувано: 7 март, 2019 Всички 448 пътници от чартърен полет на Върджин Атлантик, които преди това са били на круз на MSC, са под карантина на летище Гатуик. Няколко от пътниците са се оплакали от болки в гърдите и кашлица: https://www.bbc.co.uk/news/uk-england-sussex-47466627 1 1
Goal & Boss Публикувано: 7 март, 2019 Публикувано: 7 март, 2019 преди 16 часа, Георги Матеев каза: Нямам идея какъв шок е, но познавам хора, които даже биха платили пари за да кацнат извънредно в Чукотка 😎 Баси... Вашите знаят ли с какви хора дружиш? 8
Георги Публикувано: 7 март, 2019 Публикувано: 7 март, 2019 преди 15 часа, neuromancer каза: дай някой пример? Мисля, че и Air New Zealand имаха варианти на полети от Оукланд до Лондон с прекачване/дозареждане в САЩ или Азия.
Topfly Публикувано: 7 март, 2019 Публикувано: 7 март, 2019 4 hours ago, akair said: Всички 448 пътници от чартърен полет на Върджин Атлантик, които преди това са били на круз на MSC, са под карантина на летище Гатуик. Няколко от пътниците са се оплакали от болки в гърдите и кашлица: https://www.bbc.co.uk/news/uk-england-sussex-47466627 Декември пътувахме с MSC Preziosa и тогава ми направи впечатление, че не искаха от нас да попълним декларация за липса на заразни болести и температура. Не че не може да излъже човек, но все пак е някаква проверка... 1
akair Публикувано: 9 март, 2019 Публикувано: 9 март, 2019 Самолет Боинг 737-800, регистрация C-GTOG, на канадаската а/к Air Тransat е изпълнявал редовен полет TS942 от Монреал (YUL) до Форт Лодърдейл, Флорида (FLL). Пилотите са получили аларма за огън в товарния отсег и са кацнали аварийно на летище Нюарк Либърти, Ню Джързи (EWR), на писта 4R. Всички 189 пътници са евакуриани успешно, без жертви и наранявания. Евакуацията е извършена през надуваемите пързалки. Самолетът е на 12 години и преди това е летял за Air India Express. Няма данни за предишни произшествия. ФАА е излезнала със съобщение, в което се казва, че сигналите за огън в товарното отделение не са били потвърдени след кацане. А/к ще изпрати резервен самолет, който да довърши полета. Няколко от пистите на EWR са били временно затворени и това е довело до сериозни закъснения на полетите от и до летището.
Гост Публикувано: 9 март, 2019 Публикувано: 9 март, 2019 Самолет се разби в Колумбия, 12 души загинаха https://nova.bg/news/view/2019/03/09/243132/самолет-се-разби-в-колумбия-12-души-загинаха-снимка/ https://www.bbc.co.uk/news/world-latin-america-47510174
alfa Публикувано: 10 март, 2019 Публикувано: 10 март, 2019 (редактирано) 30 човека са ранени при турбуленция преди кацане в Ню Йорк Редактирано 10 март, 2019 от alfa 1
FlyTraveler Публикувано: 10 март, 2019 Публикувано: 10 март, 2019 Преди 1 час, alfa каза: 30 човека са ранени при турбуленция преди кацане в Ню Йорк Някой чувал ли е за друг случай с толкова много пострадали от турболенция? Аз май не съм... Машината е била от двумоторните широкофюзелажни, на които имам най-голямо доверие - 777 (не, че турболенцията не хваща всички марки и модели де).
VVP Публикувано: 10 март, 2019 Публикувано: 10 март, 2019 (редактирано) Етиопски самолет се разби на път за кенийската столица Найроби, на борда е имало 149 пътници и 8 души екипаж https://m.novini.bg/sviat/afrika/528197 Редактирано 10 март, 2019 от VVP 1
FlyTraveler Публикувано: 10 март, 2019 Публикувано: 10 март, 2019 (редактирано) преди 41 минути , VVP каза: Етиопски самолет се разби на път за кенийската столица Найроби, на борда е имало 149 пътници и 8 души екипаж https://m.novini.bg/sviat/afrika/528197 И това е една много добра авиокомпания (Ethiopian Airlines) и съвсем новo поколение самолет (737-800MAX)... 6 минути след излитането и на 60 км югозападно от Адис Абеба... Редактирано 10 март, 2019 от FlyTraveler 1 1
alfa Публикувано: 10 март, 2019 Публикувано: 10 март, 2019 (редактирано) 53 minutes ago, FlyTraveler said: Някой чувал ли е за друг случай с толкова много пострадали от турболенция? Аз май не съм... Машината е била от двумоторните широкофюзелажни, на които имам най-голямо доверие - 777 (не, че турболенцията не хваща всички марки и модели де). И на мен ми изглежда шокиращо много. Според мен "заслуга" вероятно има и капитана, изглежда сякаш не е издал навременно предупреждение/предупреждения към салона. Бурите се виждат на радара поне 15 км напред. Редактирано 10 март, 2019 от alfa
randi Публикувано: 10 март, 2019 Публикувано: 10 март, 2019 6 минути след излитане е паднал. Доста прилича за сега на предния случая с предишния 737 Мах. 2 1
Гост Гост 23*6 Публикувано: 10 март, 2019 Публикувано: 10 март, 2019 3 minutes ago, alfa said: И на мен ми изглежда шокиращо много. Според мен "заслуга" вероятно има ио капитана, ако не е издал навременно предупреждение/предупреждения към салона. Бурите се виждат на радара. Турбуленцията е внезапна и не се вижда на радарите. Ето една статия тук, на подобен случай, която обяснява какво точно се случва ...
alfa Публикувано: 10 март, 2019 Публикувано: 10 март, 2019 (редактирано) Турбуленцията не е внезапна, а може да бъде внезапна (и това е по-редкият случай). Предвид това че се случва на атлантическото крайбрежие, където времето е традиционно нестабилно, ме навежда на мисълта че са подценили метеорологичните условия. Редактирано 10 март, 2019 от alfa
randi Публикувано: 10 март, 2019 Публикувано: 10 март, 2019 преди 3 минути , alfa каза: И на мен ми изглежда шокиращо много. Според мен "заслуга" вероятно има ио капитана, ако не е издал навременно предупреждение/предупреждения към салона. Бурите се виждат на радара. Турбуленцията не винаги е свързана с буря. Може в абсолютно чисто време да попаднеш в изключително тежка турбуленция! Освен това не може винаги да се засече от радарите в самолета... 2
Гост Публикувано: 10 март, 2019 Публикувано: 10 март, 2019 преди 19 минути , FlyTraveler каза: И това е една много добра авиокомпания (Ethiopian Airlines) и съвсем новo поколение самолет (737-800MAX)... 6 минути след излитането и на 60 км югозападно от Адис Абеба... Да, много добра авиокомпания. Това същият самолет ли е, с който катастрофира The Lion Air?
ACM Публикувано: 10 март, 2019 Публикувано: 10 март, 2019 (редактирано) В последните 3-4 седмици доста станаха инцидентите. Повечето са без жертви, но чисто като бройка станаха много. Само прегледайте задните страници и ще видите какво имам предвид. От днес пък 3 инцидента - Етиопия, Колумбия, САЩ, единият, от които е просто ужасяващ. Само за 4-5 месеца станаха 2 сериозни катастрофи с около 350 загинали. Някой сериозно трябва да затегне мерките, както за безопасност и поддръжка, така и за обучение на пилотите. Редактирано 10 март, 2019 от ACM
Goal & Boss Публикувано: 10 март, 2019 Публикувано: 10 март, 2019 Преди 1 час, FlyTraveler каза: Някой чувал ли е за друг случай с толкова много пострадали от турболенция? Аз май не съм... Машината е била от двумоторните широкофюзелажни, на които имам най-голямо доверие - 777 (не, че турболенцията не хваща всички марки и модели де). https://news.bg/disasters/desetki-raneni-v-samolet-pri-moshtna-turbulentsiya-nad-indoneziya.html 3
luba_rizova Публикувано: 10 март, 2019 Публикувано: 10 март, 2019 (редактирано) Аз си признавам че винаги пътувам със закопчан колан, както в кола. Това стана за мен закон, след като гледах една серия от Самолетни катастрофи, при която така пропадаха на 2 пъти, че незавързаните бяха на тавана на самолета и при овладяването се строполяваха на пода от тази визосчина. Беше адски зловещо и плашещо. Та, едно наум винаги да си има човек. Редактирано 10 март, 2019 от luba_rizova 9
bronco Публикувано: 10 март, 2019 Публикувано: 10 март, 2019 Преди един ден пътувах Адис Абеба-Найроби. Най-вероятно с падналия самолет. Утре трябва да летя Найроби-Адис Абеба. Знам, че математиката е на моя страна, но все пак усещането не е приятно... Отивам да си купя 2-3 бири. За здраве. 😉 23 6 1
FlyTraveler Публикувано: 10 март, 2019 Публикувано: 10 март, 2019 (редактирано) преди 18 минути , bronco каза: Преди един ден пътувах Адис Абеба-Найроби. Най-вероятно с падналия самолет. Утре трябва да летя Найроби-Адис Абеба. Знам, че математиката е на моя страна, но все пак усещането не е приятно... Отивам да си купя 2-3 бири. За здраве. 😉 Близко си бил... Статистически си си изразходвал лимита от рискове за много години напред. П. П. Имах предвид, че не би трябвало да попадаш в рискове ситуации. Редактирано 10 март, 2019 от FlyTraveler 6
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега