Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 13 минути , Barfly каза:

Интересно е ако това се въведе дали ще засегне вече купени билети за напред във времето

Едва ли. Мисля, че е само за резервации от тук нататък и може да избереш economy basic като най-евтина тарифа. Поне следващия пост на @Asenster, който също коментира новите тарифи, вкл. и тази бейсик, е за от 28.04.2026 нататък. Но на самата страница на Луфтханза, към която води неговия линк, не видях тази дата (28.04.2026), а за пътувания от 19 май нататък. Може и нещо да съм пропуснала, понеже не четох много внимателно 

Screenshot_2026-04-23-22-16-56-239_com.android.chrome.jpg.01eb3d03cc3587dc1e0ba8850093dbad.jpg

Публикувано:

"The new concept will be officially introduced from April 28, 2026. Anyone booking by April 27 will therefore still benefit from the old fares"

Source: Lufthansa communication to sales partners

• Харесвам 1
  • Браво 1
Публикувано:
преди 10 часа, Barfly каза:

Интересно е ако това се въведе дали ще засегне вече купени билети за напред във времето

Не, досега никога не е засягало вече издадени билети. Предполагам, че юридически няма да издържи промяна на вече подписан договор с клиента.

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:

Аз имах билети с някакъв бейс феър без чекиран багаж за луфтханза до Сеул. След закупуването вкараха правилото, че този билет няма право да си промена мястото при чекиране. И в крайна сметка не ми позволиха. След като се оплаках, че това е вкарано след покупката и не трябва да ме засяга, казаха, че много съжаляват и това беше.

• Харесвам 2
  • Браво 1
  • Замислям се 3
Публикувано:
преди 10 минути , horus92 каза:

Аз имах билети с някакъв бейс феър без чекиран багаж за луфтханза до Сеул. След закупуването вкараха правилото, че този билет няма право да си промяна мястото при чекиране. И в крайна сметка не ми позволиха. След като се оплаках, че това е вкарано след покупката и не трябва да ме засяга, казаха, че много съжаляват и това беше.

Въпросът е дали е пишело преди това в условията на билета, че може да си променяш мястото. Duke сигурно може да даде повече инфо, ама ако не го е пишело изрично, а са го правили на добра воля в миналото, тогава не е и част от договора. Докато големият ръчен си го пише ясно.

• Харесвам 5
Публикувано:

Всяка промяна на ОУ по предоставяна услуга, включително промени в условията на съответната тарифа на вече издаден самолетен билет, не може да бъде въведена с условие за евентуално ретроградно действие, освен в случаи при които новите условия са по-благоприятни за потребителя от старите...

• Харесвам 8
Публикувано:

Наистина не знам къде е било дефинирано, но съм летял преди това така и можеше. Всъщност разбрах за махането на тази привилегия от статия, оповестяваща го за лайт тарифата и някакви други промени, които споменаваха.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 минута , horus92 каза:

Наистина не знам къде е било дефинирано, но съм летял преди това така и можеше. Всъщност разбрах за махането на тази привилегия от статия, оповестяваща го за лайт тарифата и някакви други промени, които споменаваха.

Преди няколко години постепенно отпадна възможността за безплатен избор на място при онлайн чекиране през сайта/приложението за притежателите на билети от най-ниския клас. Дотогава това беше възможно и дълги години със съпругата ми летяхме като в бизнес с празно място между нас двамата. А постепенно защото не стана изведнъж и за всички полети. Първоначално се случи за вътрешноевропейските полети, докато тези от/до София останаха с отворена опция за безплатен избор на места, но малко по-късно и това кранче беше затворено за огромно мое съжаление и сега е истинско тото при всяко чекиране какви места ще получим. Да не говорим, че след пандемията почти няма свободни места на полетите на Луфти, независимо от дестинацията...

• Харесвам 3
Публикувано:

Благодаря за жеста и добавените точки!

Уважаеми г-н Димитров,

Изминалата седмица беше свързана с неудобства, несигурност и допълнителни усилия за много от вас. Напълно разбираме колко трудно може да бъде, когато плановете не могат да бъдат изпълнени по план. Моля, приемете нашите извинения за евентуалното неудобство, което може да сте изпитали.

Вашата лоялност към Lufthansa Group означава много за нас. Поради тази причина решихме да ви кредитираме еднократно 100 точки, квалификационни точки и точки HON Circle към вашия статус. Точките ще бъдат добавени към вашия акаунт в Miles & More през следващите няколко дни и могат да бъдат видени в приложението Miles & More или на www.miles-andmore.com.

Продължаваме да следим отблизо текущите развития, за да можем да реагираме адекватно в бъдеще.

Благодарим ви за лоялността ви по време на тази изключителна ситуация.

С уважение,

Дитер Вранс
Член на Изпълнителния съвет
Главен търговски директор
Група Луфтханза

LH.jpg

• Харесвам 4
Публикувано:
На 2.04.2026 г. в 22:33, Jorro каза:

caa@caa.bg. опиши и входящия номер на клейма, който си пуснал към луфти

Писах им, получих номер и преди седмица получих мейл с инструкции да изпратя  всичко отново на друг мейл. Под всичко са бордни карти, номер на жалба към Луфтханза и отговорът им.

Изпратих всичко преди два дни и сега получих друг номер за заведени документи.

Реално два пъти едно и също нещо правя, ама са бързи и дано има ефект.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 1 час, Alexander каза:

Писах им, получих номер и преди седмица получих мейл с инструкции да изпратя  всичко отново на друг мейл. Под всичко са бордни карти, номер на жалба към Луфтханза и отговорът им.

Дано да не те мотаят пак.

В края на септември 2024 имахме полет до Кайро през Виена. Почна бордингът и внезапно го спряха. След около час обявиха, че самолета има технически проблем и полетът се отменя ... настаняване в хотел на летището, ребукинг. 

След това подадохме искане за компенсация, напрактика две искания, защото дъщеря ми беше на отделна резервация.

Луфтханза не ни отговаряше. След обаждания ни казаха да подадем същите неща на друг имейл. Пак чакане с месеци. След това получихме отговори, че не ни се полага компенсация.

Тогава мъжът ми подаде случаите на нидерландски адвокати, платформа е. След това на дъщеря ми ѝ изплатиха обезщететието.

Ние с мъжът ми още чакаме. 

Аз съм силвър мембър, а той голден. Сигурно защото често пътуваме и постоянно се случва нещо, шансът да ни дължат обезщетения е по голям и затова не искат да ни платят. Да не ни свикват 😅

Мъжът ми лети на всеки две седмици до Полша по работа с две прекачвания и е още по-рисков, случва се да изпусне връзка. 

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 33 минути , zon каза:

Тогава мъжът ми подаде случаите на нидерландски адвокати, платформа е. След това на дъщеря ми ѝ изплатиха обезщететието.

Ние с мъжът ми още чакаме. 

Аз съм силвър мембър, а той голден. Сигурно защото често пътуваме и постоянно се случва нещо, шансът да ни дължат обезщетения е по голям и затова не искат да ни платят. Да не ни свикват 😅

Мъжът ми лети на всеки две седмици до Полша по работа с две прекачвания и е още по-рисков, случва се да изпусне връзка. 

Възможно е и такава да е причината - по честото летене и съответно по големия риск за чести обещетения, но според мен по-вероятната причина ако са три отделни иска да попадат на случаен принцип при различни хора за обработка, с различно натоварване, нива на одобрения и други фактори, които да водят до различен краен и времеви резултат. 

Публикувано:
преди 12 минути , Бръмбар каза:

Възможно е и такава да е причината - по честото летене и съответно по големия риск за чести обещетения, но според мен по-вероятната причина ако са три отделни иска да попадат на случаен принцип при различни хора за обработка, с различно натоварване, нива на одобрения и други фактори, които да водят до различен краен и времеви резултат. 

Резервациите са две отделни: една обща на мен и мъжа ми, и отделно една на дъщеря ми. Тя като разбра, че ще ходим в Кайро реши да дойде с нас. Може и първо да изплащат по малките размери, а тези с по двама и повече човека, да ги отлагат колкото могат. Размерът на обезщетението от Брюксел до Кайро е по-голям, така или иначе.

Публикувано:
преди 14 минути , zon каза:

Резервациите са две отделни: една обща на мен и мъжа ми, и отделно една на дъщеря ми. Тя като разбра, че ще ходим в Кайро реши да дойде с нас. Може и първо да изплащат по малките размери, а тези с по двама и повече човека, да ги отлагат колкото могат. Размерът на обезщетението от Брюксел до Кайро е по-голям, така или иначе.

Може и от различните резервации да е, аз първо бях останала с впечатление че е една резервация и сте пътували заедно. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 минута , Бръмбар каза:

Може и от различните резервации да е, аз първо бях останала с впечатление че е една резервация и сте пътували заедно. 

Да, различни резервации, но заедно пътувахме. И за един и същ отменен полет на един пътник плащат обезщетение, на други им отказват и мотаят.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 3 часа, Alexander каза:

На кой имейл им писа, аз им пиша 2/3 пъти и нямам все още резултат. 

Сега пуснах и оспорване през Revolut. Все още чакам за обещетение, но нямам резултат. Но все пак са изминали 3 дни само.

Аз просто не бързам и ще си чакам, няма проблем. 😊

Преди 1 час, zon каза:

Луфтханза не ни отговаряше. След обаждания ни казаха да подадем същите неща на друг имейл. Пак чакане с месеци. След това получихме отговори, че не ни се полага компенсация.

Май и аз ще чакам месеци как е тръгнало с тях. 

Публикувано:
преди 2 минути , Иван Попов каза:

На уебсайта им го имаше, 2024г. Сега не знам как е положението. След месеци получихме отказ и след това подадохме при адвокати. 

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 5 часа, Asenster каза:

Благодаря за жеста и добавените точки!

LH.jpg

Ах, леле, на мен 20 точки ми дават за зор-заман. :lol:
А когато се регистрирах миналата година - 2000 за Lufthansa group welcome offer + 600 общо за регистрация в Miles&more + 68 за кратък полет. :rolleyes:

• Замислям се 1
Публикувано:
преди 2 минути , Argentique каза:

Ах, леле, на мен 20 точки ми дават за зор-заман. :lol:
А когато се регистрирах миналата година - 2000 за Lufthansa group welcome offer + 600 общо за регистрация в Miles&more + 68 за кратък полет. :rolleyes:

Да не би да са били 2000 мили, а не точки. Че 2000 точки те изстрелват директно на Senator.

• Харесвам 2
  • Смея се 1
Публикувано:
Преди 1 час, Иван Попов каза:

Сега пуснах и оспорване през Revolut. Все още чакам за обещетение, но нямам резултат. Но все пак са изминали 3 дни само.

Аз просто не бързам и ще си чакам, няма проблем. 😊

Май и аз ще чакам месеци как е тръгнало с тях. 

claims@caa.bg

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 19 минути , ivailo_radev каза:

Да не би да са били 2000 мили, а не точки. Че 2000 точки те изстрелват директно на Senator.

Какво ми разбира главата на мен 😃 Случайно летях с тях.
*Мили са, да

• Харесвам 1
Публикувано:

Lufthansa и Austrian Airlines въвеждат такса за ръчния багаж, стачки сега и такси.... айде честито да ни е 

orig.jpg?_=1770215490

Германската авиогрупа "Луфтханза груп" (Lufthansa Group), в която влиза и "Аустриан еърлайнс" (Austrian Airlines - AUA), премахва досегашното безплатно транспортиране на малък ръчен багаж при полети на малки и средни разстояния и въвежда нова базова тарифа "Иконъми Бейсик" (Economy Basic), предаде ДПА, цигирана от БТА.

Пътниците няма да плащат само за един малък личен предмет, като чанта за лаптоп или раница, с максимални размери 40x30x15 сантиметра. Допълнителен ръчен или чекиран багаж ще може да се добавя срещу допълнително заплащане, като цените започват от 15 евро.

Билетите по новата тарифа ще могат да се резервират от 28 април за пътувания от 19 май, като първоначално мярката ще обхване избрани маршрути.

За повече инфо цък.

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.