Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

Демек, искал си да ни изпиташ, и ние сме се провалили на изпита? Ми добре, толкова си можем явно.

Следващия път като питаш нещо, как мислиш ще ти се отговори?

• Харесвам 8
  • Смея се 4
Публикувано:
преди 3 часа, palioto каза:

Написах думата „кукичка“ просто за да събудя и разръчкам темата с надеждата, че някой може да ми даде адекватен съвет или да посочи парче от пъзела, което евентуално пропускам. Гледам обаче, че и това ми е извадено от контекста – явно за по-удобно. Изглежда във този форум всяка точка и запетая и думичка трябва да бъде предварително премислена къде точно е поставена.

Благодаря и за „експертния“ съвет да звъня по чужди офиси, който звучеше невинно, но всъщност се оказа напълно грешно решение. Ако някой си беше направил труда да прочете горните ми мнения по-внимателно, щеше да разбере, че аз не се поддавам на заплахи от агенти.

Вместо подкрепа и разумни съвети, тук виждам ирония и кукички. Това ли е експертният отговор, който трябваше да очаквам? Ефектът май беше обратен – по-скоро вие научихте нещо от мен.

Това ли е капацитетът на „гурутата“ ? Това не е елементарен въпрос от сорта на „как да си купя седалка от Wizz Air или Ryanair“, на който всеки може да отговори. Докато вие се хващате за думите и си цъкате солидарни лайкове, аз си приложих закона и вече имам готов маршрут .

Благодаря за „приноса“ към темата ми.

Надявам се следващия път, когато попитам да бъдете малко по-конструктивни и подготвени. Научихте нещо ново от мен,как човек реално се противопоставя на голяма авиокомпания, вместо да се свива и да приема първия  компромис.

За "експертния" съвет се разбери с експерта, който ти даде съвета. Ако не ти се търси кой е бил, слагам ти един скрийншот. И наистина е хубаво да се разберете с него и чак после с всички останали.

image.png.c13563bc6fe82b60d584a655ea90b162.png

• Харесвам 4
Публикувано:

Както много пъти съм казвал на свои клиенти, празнината между теория и практика в правото е безкрайна и невъзможна за запълване. Формално изпълнение на условията за получаване на компенсация понякога не е достатъчно предвид липсата на яснота относно реакцията на ответната страна. Няма черно и бяло при подобни спорове и всичко е въпрос на допълнителни усилия от двете страни. Да се търси обаче индулгенция за евентуално лошо решение чрез подкрепа от трети лица при вземане на въпросното лошо решение е меко казано несериозно, а да се истеризира по този повод спрямо добронамерени опити за помощ е обидно. В крайна сметка, пожелавам успешно разрешаване на казуса, макар, че леко се обърках какво разбира автора под успешно - достигане до крайната дестинация или получаване на обезщетение от авиокомпанията...

• Харесвам 15
Публикувано:

image.png.49499779012bbd9fa65483c1580b3e31.png

Спестете с Cash & Miles и излетете с авиокомпаниите от Lufthansa Group

Получете спестяване на мили до 40% при следващите си самолетни резервации с Cash & Miles

Възползвайте се още сега от Cash & Miles и спестете до 40% от необходимите мили при резервация на следващия си полет.

Можете гъвкаво да използвате 3 000 или повече мили за самолетни резервации с Austrian Airlines, Brussels Airlines, Eurowings, Lufthansa или SWISS в периода от 1 до 10.06.2026 г.

Приятно пътуване,

Вашият екип на Miles & More

Спестяване на мили до 40%

• Валидно от 1 до 10.06.2026 г.

• Използвайте гъвкаво 3 000 или повече мили за полети с Cash & Miles

• Валидно за всички авиокомпании, налични в austrian.com, brusselsairlines.com, eurowings.com, lufthansa.com или swiss.com

• Показаният брой мили по време на резервацията вече включва отстъпката

• Офертата може да се използва за всякакви дати на пътуване

• Печелите нови мили при всяка резервация с Cash & Miles

Линк: https://milesandmoremailing.de/mp/7e89a8359796a1df17bd75d09abbefed/58f00485-109c-4251-a39a-43832cf68572b20a9738-1420-46ea-b299-f52e28ebcba35a18066e-657d-49de-b3fb-ba0ce0e0ebd8.html

• Харесвам 3
Публикувано:
On 5/29/2026 at 10:24 PM, palioto said:

За да изясня хронологията, тъй като явно динамиката на казуса убягва:

Всичко започна на 20.05, когато Lufthansa анулира първоначалния ми полет за 12 юни.

Съжалявам, че едва преди малко прочетох дискусията по твоя казус, но по-добре късно, отколкото никога.

Сърдечно ти благодаря за ценните съвети как да се процедира при проблем с полети на Луфтханза.

Само един въпрос за мен остава неизяснен.

Наистина ли смяташ, че те ще платят обезщетение за отменен полет на 12 юни, за което са те информирали на 20 май?

Успех!

• Шок 1
Публикувано:

Определено имаше точни и конструктивни съвети, макар че бях залят и с пасивна агресия. Това няма никакво значение за мен. Важното е да спася почивката на моето семейство. Бях в търсене на железен съвет, за да не се налага да спим по пейките в Кьолн, защото пътуването ни беше сериозно застрашено.

Няма смисъл да обяснявам напрежението през последните четири работни дни с променени шест или седем пъти резервации – това сигурно е рекорд. Дори не съм сигурен, че това е краят и че няма да има следващи промени с тези авиокомпании, но аз съм подготвен за всичко. Последната промяна в момента е позитивна. Компенсацията изобщо не ми е приоритет – приоритетът ми е да пътуваме в удобно време и семейството ми да е спокойно.

А на останалите, които тепърва ще минават по този път, ще кажа едно: никога не клякайте на първото предложение от авиокомпанията и не приемайте неизгоден за вас маршрут. Дръжте си на правата докрай!

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 17 часа, palioto каза:

А на останалите, които тепърва ще минават по този път, ще кажа едно: никога не клякайте на първото предложение от авиокомпанията и не приемайте неизгоден за вас маршрут. Дръжте си на правата докрай!

Ама ние това отдавна го знаем и ако си беше направил труда да прочетеш темата щеше да откриеш мои мнения в които споделям, че в случай на промени е нужно проактивно действие от страна на пътника вместо изчакване на предложение от авиокомпанията. На мен няколко пъти ми се е случвало Луфти да променят часове и дни на полети и винаги действам по следния начин. Първо проверявам за предложените алтернативни полети достъпни през тяхното приложение. Ако не харесам нищо там (обикновено опциите са поне десетина, но съм имал случай да не ми допадне нито една от тях), тогава правя и проверка чрез някой външен ресурс и в случай, че открия подходяща алтернатива звъня на колцентъра на Луфти с вече готовото решение. Така че дори не знам какво означава "никога не клякайте на първото предложение от авиокомпанията и не приемайте неизгоден за вас маршрут". В крайна сметка, дано всичко се нареди при теб - важното е, че си приоритизирал нещата и на първо място е самото пътуване, а едва след него възможните компенсации...

• Харесвам 4
Публикувано:

Радвам се, че в крайна сметка дискусията се връща към съществото на казуса.

Всъщност съм напълно съгласен с тезата, че при подобни ситуации проактивното поведение от страна на пътника обикновено води до значително по-добър резултат, отколкото пасивното изчакване на предложение от авиокомпанията.   Именно поради тази причина предприех серия от разговори и действия още от първия момент, в който настъпи промяната по резервацията.

Разликата в конкретния случай обаче е, че ситуацията не се разви по стандартния сценарий, който описваш. При мен не съществуваше набор от алтернативи, измежду които да направя информиран избор през приложението. В един момент дори цялата отсечка на отиване беше изчезнала от резервацията и беше останало единствено връщането. С други думи, практически не разполагах с онези десетина опции, които често се генерират автоматично при по-рутинни промени на разписанието.

На следващ етап комуникацията премина изцяло по телефон и именно там ми бяха предложени две конкретни възможности – маршрут с нощно прекачване през Кьолн или пълен рефънд. Поради тази причина не бих казал, че ставаше въпрос за класическа ситуация на избор между множество алтернативи, а по-скоро за опит да се намери приемливо решение извън първоначално поставените рамки.

Точно затова продължих да настоявам за допълнителни варианти и в крайна сметка беше намерено решение, което е значително по-близо до първоначалната идея на пътуването и несравнимо по-подходящо за семейство с дете.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 13 минути , palioto каза:

Разликата в конкретния случай обаче е, че ситуацията не се разви по стандартния сценарий, който описваш. При мен не съществуваше набор от алтернативи, измежду които да направя информиран избор през приложението. В един момент дори цялата отсечка на отиване беше изчезнала от резервацията и беше останало единствено връщането. С други думи, практически не разполагах с онези десетина опции, които често се генерират автоматично при по-рутинни промени на разписанието.

Това наистина е много странно. Всъщност, по какъв начин разбра за промяната? Практиката на Луфти е да изпращат уведомление по имейл в което е посочена самата промяна и включен линк към алтернативни полети. По същия начин процедират и при отмяна на полет. В тези мейли се съдържа и линк към избор на алтернативни полети или свързване с колцентър. Тъй като аз съм регистриран в сайта на Луфти при подобни ситуации отварям приложението и процедирам през него. В края на процеса се генерира ново потвърждение по имейл с новия летателен план, но резервацията остава с непроменен PNR. При теб наистина е имало някакво тотално объркване...

преди 23 минути , palioto каза:

На следващ етап комуникацията премина изцяло по телефон и именно там ми бяха предложени две конкретни възможности – маршрут с нощно прекачване през Кьолн или пълен рефънд.

Ето тук е трябвало предварително да си напишеш домашното и да провериш за възможни алтернативи, като избереш най-подходящата за теб и настояваш да бъде приложена от агента...

преди 24 минути , palioto каза:

Точно затова продължих да настоявам за допълнителни варианти и в крайна сметка беше намерено решение, което е значително по-близо до първоначалната идея на пътуването и несравнимо по-подходящо за семейство с дете.

Което в крайна сметка е най-важното в случая...

• Харесвам 3
Публикувано:

Ситуацията действително се разви  доста нетипично.Първоначално с агента бе изготвен нов маршрут.За първата промяна получих стандартно уведомление, но на по-късен етап отсечката на отиване беше премахната едностранно от резервацията без последващ имейл, без телефонно обаждане и без каквито и да било алтернативи за избор в приложението. В един момент виждах единствено връщането, което беше и причината цялата комуникация да премине по телефона.

Само едно кратко уточнение – „домашното“ в случая беше направено предварително и имах подготвени алтернативни маршрути още преди финалните разговори с авиокомпанията.

Проблемът не беше в липса на идеи или варианти от моя страна, а че в конкретния момент те не бяха склонни да ги приложат и комуникацията се сведе до две опции – нощният вариант през Кьолн или рефънд.

Най-важното е, че в крайна сметка беше намерено решение, което е значително по-подходящо за семейно пътуване и затваря случая в добър вариант.

• Харесвам 5
Публикувано:

Групата Lufthansa възстановява гъвкавостта на цените на междуконтиненталните полети
Авиокомпаниите от Lufthansa Group възстановяват обичайната си гъвкавост на тарифите (с изключение на полетите в първа класа) за избрани междуконтинентални маршрути, като същевременно намаляват таксите за възстановяване на суми. Това е следствие от стабилизирането на оперативните условия след краткосрочните корекции на таксите, въведени през пролетта на 2026 г.

Общ преглед на промените:

В сила от 3 юни 2026 г. (дата на издаване на билета):
  • Тарифи за икономична, премиум икономична и бизнес класа Flex: безплатно възстановяване на сумата
  • Цени за първа класа Flex: все още се възстановяват срещу заплащане; таксата за възстановяване ще бъде намалена

В сила от 10 юни 2026 г. (дата на издаване на билета):
  • Basic Plus и Green тарифи за всички класове пътуване: намалена такса за възстановяване на сумата

Промените се отнасят за полети между Европа и Азиатско-тихоокеанския регион, Южна Африка, Мавриций и Сейшелските острови, както и за полети от Азиатско-тихоокеанския регион до Бразилия. По тези маршрути временните корекции, въведени през пролетта на 2026 г., до голяма степен се отменят; всички останали маршрути не бяха засегнати от тези промени.

>
Всички подробности
С тези корекции, Lufthansa Group създава ясна и надеждна структура на тарифите, като същевременно предлага по-голяма гъвкавост при планиране на пътувания.

С уважение,

Вашият екип на PartnerPlusBenefit
  • Харесвам 3
Публикувано:

Получих имейл за промяна в разписанието на полетите от януарската промоция до Канарските и конкретно до Гран Канария. Някой друг?

Публикувано:
преди 56 минути , Ivko каза:

Получих имейл за промяна в разписанието на полетите от януарската промоция до Канарските и конкретно до Гран Канария. Някой друг?

Аз също получих тази нощ за полетите ми през месец ноември София - Лас Палмас и Ласпалмас - София с по 10 минути.

• Харесвам 1
Публикувано:

Аз получих за Фуертевентура промяна в двете посоки (за ноември), с 10 минути, но за сметка на времето за трансфер. И така на MUC имам 75 мин. трансфер и на отиване, и на връщане.  Дано първите полети са навреме 😄

Виждам, че самите полети в новия вариант са с 15 мин. по-дълги, часът на кацане остава същият, но излита по-рано. Или нещо ще заобикалят, или просто се презастраховат 😄

• Харесвам 2
Публикувано:

Предостатъчни са , прекачвал съм с 45 минути между полетите в Мюнхен.

От днес Терминал 2 във Франкфурт затваря напълно за продължителен ремонт.Това няма да засегне полетите,  защото вече са преместени.

https://www.fraport.com/en/newsroom/press-releases/2026/q2/terminal-2-closed-for-refurbishment-starting-today.html

• Харесвам 5
  • 3 седмици по-късно ...
Публикувано:

След като вкарах Алегрис бизнес класата, Луфтханза набиха и едни такси за почти всички седалки, освен най-обикновената Classic Seat. И то сериозни такси. Обаче се оказва, че ако пътувате с малко дете, не плащате такси за избор на седалки. Само за Suite се плаща. Намирайте бързо по едно малко дете 😄 В случая става дума за Business Basic и липса на какъвто и да е статус.

image.png.c6ba2abc81fec8bd779ae8102caab51d.png

• Харесвам 4
Публикувано:
На 9.06.2026 г. в 19:31, stanimir каза:

Предостатъчни са , прекачвал съм с 45 минути между полетите в Мюнхен.

От днес Терминал 2 във Франкфурт затваря напълно за продължителен ремонт.Това няма да засегне полетите,  защото вече са преместени.

https://www.fraport.com/en/newsroom/press-releases/2026/q2/terminal-2-closed-for-refurbishment-starting-today.html

По-скоро го затварят напълно за момента и нищо няма да правят, а дали ще се ремонтира и кога ще го решават по-късно - като Луфти се навие. 

И с Терминал 3 цялата история е малко в немски стил (разбирай Бранденбург) - първоначално е планиран за лоу кост терминал и е изградена сграда само с автобусни гейтове. На лоукостите обаче не им харесват цените и предпочитат да си останат на Хан.

После решават да сменят концепцията и да строят нова основна терминална сграда с  ръкави до нея, за да преместят Луфтханза групата. Те отказват да се преместят от Т1, защото не харесват новата сграда, заради разходи, проектни неодмислици в самия терминал, а и се губи удобната връзката самолет- с-бан/влак.

В крайна сметка местят останалите авиокомпании на Т3, първоначалната му сграда  лоу-кост терминала остава затворен засега.

• Харесвам 6
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 5 часа, adreno каза:

По-скоро го затварят напълно за момента и нищо няма да правят, а дали ще се ремонтира и кога ще го решават по-късно - като Луфти се навие. 

И с Терминал 3 цялата история е малко в немски стил (разбирай Бранденбург) - първоначално е планиран за лоу кост терминал и е изградена сграда само с автобусни гейтове. На лоукостите обаче не им харесват цените и предпочитат да си останат на Хан.

После решават да сменят концепцията и да строят нова основна терминална сграда с  ръкави до нея, за да преместят Луфтханза групата. Те отказват да се преместят от Т1, защото не харесват новата сграда, заради разходи, проектни неодмислици в самия терминал, а и се губи удобната връзката самолет- с-бан/влак.

В крайна сметка местят останалите авиокомпании на Т3, първоначалната му сграда  лоу-кост терминала остава затворен засега.

Сакън да не пипат само Луфтханза от Т1, че това ми е любимата комбинация - самолет от София и после влак до вкъщи.

Публикувано:

Какви времена доживяхме , да казваме "хубава работа , ама немска"

Към летищните неудачи да добавим и транспортния хъб в Щутгарт , дето ще надмине и "Бранденбург" и за десерт "Дойче бан"

• Харесвам 3
Публикувано:

Преди 1-2 седмици Луфтханза обяви, че прекратява полетите Щутгард - Франкфурт.

Предполагам, че същото ще се случи с Щутгард - Мюнхен, защото разстоянието  е идентично / кратко.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 16 часа, Alexander каза:

Преди 1-2 седмици Луфтханза обяви, че прекратява полетите Щутгард - Франкфурт.

Останала е малко трезва мисъл в тях. Така или иначе влакът директно от летището стига до гарата в Щутгарт (което е центъра за разлика от летището) за час, час и половина, като дори ЛХ предлагат подлащане за билете към ДБахн, така че да се стигне до всяка точка от Германия в комбинация с полета им. Имам доста колеги, който летят с тези смени на самолети и все се чудя, що за тъпотия е това... 😞

Публикувано:
преди 15 минути , jorocontrola каза:

Останала е малко трезва мисъл в тях. Така или иначе влакът директно от летището стига до гарата в Щутгарт (което е центъра за разлика от летището) за час, час и половина, като дори ЛХ предлагат подлащане за билете към ДБахн, така че да се стигне до всяка точка от Германия в комбинация с полета им. Имам доста колеги, който летят с тези смени на самолети и все се чудя, що за тъпотия е това... 😞

Защото в последните години Дойчебан се е превърнала в по-ненадежден превозвач и от Луфтханза. 2 пъти съм буквал билет до Дюселдорф и Кьолн през Франкфурт с влак и двата пъти имаше проблеми....Супер е като решение иначе и вероятно само аз съм с лош късмет.

Публикувано:
преди 12 минути , Jorro каза:

Защото в последните години Дойчебан се е превърнала в по-ненадежден превозвач и от Луфтханза. 2 пъти съм буквал билет до Дюселдорф и Кьолн през Франкфурт с влак и двата пъти имаше проблеми....Супер е като решение иначе и вероятно само аз съм с лош късмет.

Проблеми има понякога с влаковете несъмнено. Но за час и половина има 3 влака до Щутгарт. Все някой ще тръгне...

image.png.1b7bb3a8605962433200f85c00543bf4.png

ПП: в петък отивам да тествам месечният билет и ще докладвам какво е положението.

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.