tonik Публикувано: 4 юни, 2019 Публикувано: 4 юни, 2019 От теб зависи. Плажът на Тел Авив е доста добър и прилично уреден, така че ако наистина отиваш само заради плажуване можеш да убиеш времето там. Ако отидеш за един ден до Йерусалим ще разгледаш стария град, но няма да имаш време за Витлеем и Мъртво море, които според мен също си струват.
iampetko Публикувано: 4 юни, 2019 Публикувано: 4 юни, 2019 преди 30 минути , tonik каза: От теб зависи. Плажът на Тел Авив е доста добър и прилично уреден, така че ако наистина отиваш само заради плажуване можеш да убиеш времето там. Ако отидеш за един ден до Йерусалим ще разгледаш стария град, но няма да имаш време за Витлеем и Мъртво море, които според мен също си струват. Благодаря. Доколкото четох и транспорта Тел Авив - Йерусалим в събота е труден покрай този Шабат. Не ми се пришпорва Йерусалим честно казано изначало, а и събота ... ще съм на тръни как ще се прибера до Тел Авив, та май вече клоня за отделно ходене друг път специално за това(а Мъртво море, за 8 дни в Йордания само го погледнах, така и не влезнах, така че и то ми е в листа). Сто пъти вече съжалих, че не ги съобразих дните четв-неделя, вместо събота-вторник/сряда, че и 2 дни отпуска си изфирясаха, вкупим с хотел, за едното нищо като гледам как върви.
tonik Публикувано: 5 юни, 2019 Публикувано: 5 юни, 2019 Ами по принцип в Тел Авив няма кой знае какво за гледане, въпреки че Яфо е много приятен квартал и си струва да се посети (но пък се разглежда доста бързо). Но пак казвам, плажът е добър, ще събереш тен, ако си фен на морето няма да ти доскучае. Иначе другият ти вариант е още в четвъртък да отидеш в Йерусалим, от там да отскочиш набързо до Витлеем (препоръчвам ти арабския автобус от стария град). Петък и събота - Йерусалим. За Мъртво море можеш да си букнеш тур с фирма (те се провеждат и на Шабат, това не е проблем). Аз пoлзвах Abraham Tours и тура им до Масада, Ейн Геди и Мъртво море. Масада и Ейн Геди не ме впечатлиха особено, но Мъртво море е интересно преживяване. За Тел Авив можеш да отделиш събота вечер, преди да отлетиш за България. 🙂 1
Eti* Публикувано: 7 март, 2020 Публикувано: 7 март, 2020 Края на май много ли е горещо в Йерусалим или е поносимо?
dimitrov6 Публикувано: 7 март, 2020 Публикувано: 7 март, 2020 преди 41 минути , Eti* каза: Края на май много ли е горещо в Йерусалим или е поносимо? В този сайт може да погледнете,но ми дава грешка за заден период https://www.wunderground.com/calendar/il/jerusalem/LLBG Аз съм бил в Израел средата на май-беше си горещо,юли-жега,октомври-бива. 1
dikrasteva Публикувано: 16 юни, 2020 Публикувано: 16 юни, 2020 Никога не съм се стремяла към Израел, но попаднах на едни евтини билети до Тел Авив за средата на ноември и вече съм горд собственик. Сега като ви попрочетох малко и ми стана ясно защо са толкова евтини. Та: кацаме в 15 и 10 в петък- естествено Шабат и не можем да ползваме обществен транспор, та в предвид факта че сме 4ма или ще сме с такси или с шерут- според отзивите, цените са горе долу еднакви. Вие как мислите по въпроса? Имаме 2 пълни дни-събота и неделя, петък вечер и понеделник в 16ч. наобратно В тази връзка реших да сме само в Йерусалим като нощувки, да пропуснем / отложим Тел Авив, но под влияние на останалите-искат да видят Мъртво море и сега чета отзивите за Халид. Тук въпроса ми е кога според вас е по-удачно да отделим за Палестина-събота или неделя-в предвид Шабата. И още кога да му пиша-сега рано ли е още?
Миланка Публикувано: 16 юни, 2020 Публикувано: 16 юни, 2020 Мисля че автобусът си пътува по всяко време. Като се свържете с Халид ще уточните, но неделя ще ви е може би по-удачно. По време на шабат стария град си е отворен. Според мен за предварителни уговорки никога не е рано, винаги в последствие може да доуточните плана. 1
Tim Публикувано: 22 февруари, 2021 Публикувано: 22 февруари, 2021 Екокатастрофа: Израел затвори всичките си средиземноморски плажове https://www.moreto.net/novini.php?n=434962 1
WanderlustME Публикувано: 5 април, 2023 Публикувано: 5 април, 2023 Сблъсъци в Стария град в Йерусалим: Violent clashes erupt between police, Palestinians in al-Aqsa ahead of Passover https://www.jpost.com/israel-news/article-736430 1
ronie Публикувано: 7 май, 2023 Публикувано: 7 май, 2023 Здравейте, Решил съм да отидем на екскурзия до Израел със съпругата с агенция в близките няколко месеца. Въпросът ми е следния: В сайта на МВР пише: ,,... предварителна проверка за достъп до територията на Израел : български граждани които са пребивавали легално и са работили в строителството ..." ,,...И е нужна предварителна проверка чрез Посолството на Израел в София дали ще бъдат допуснати ..." Бил съм на работа преди повече от 15 години ,но още тогава ни взеха пръстови отпечатъци. Не си спомням за какво бяха.
yavorfly Публикувано: 24 ноември, 2025 Публикувано: 24 ноември, 2025 В събота вечерта си харесвам полети за Тел Авив от Варна , за неделя за вчера прогнозата е 31 градуса на въздуха и 25 градуса на водата . Проверявам във външно министерство и разбирам за ETA-IL . Попълваме с един авер и за 3 минути получаваме и двамата "APROVED" . Плащаме на уиз еър по 225лв на човек двупосочни и след 6 часа се яваваме на летище Варна . Всичко точно пристигме на летище бен гурион вчера сутринта в 8 часа , и вървим и виждаме машини за биометрични паспорти но просто сканираш паспорт и лице и ги подминаваш . Така и направихме за което получихме билет като за метро с наши снимки данни от паспорта и пише 3 месеца може да стоим . Вървим вървим и ни разделят за израелтяни или чужденци . Ок чужденци но стигаме до бутка на ГКПП и момичето задава въпроси как така за 1 ден сте тук , дай ми бокунг за хотел обратен полет , всичко и даваме но момичета каза интервю в имигрейшън и все паспортите и ги даде на друг човек който замина с тях , а тя си приключи смяната. След 1 час чакане , вървете еди си къде . Там чакане 3 часа . И ме викат за интервю с основната тема как така за 1 ден. Следваш основен въпрос как така съм платил 230 евро 2 посочен билет с нощувка само за 1 ден. Защо 83 евро нощувка в 3 звезден а не 200 евро за 5 звезди след като работя за себе си . Колко пари имам в банката. Аз питам коя банка питат конкретно. После пита тая сума в евро колко е . Може ли телефона ми . Отключвам и им го давам . Ровят в гугъл мапс и питат защо си гледал улица леонардо давинчи , там не било център нямало нищо историческо какво съм щял да правя в неделя всичко било затворено . Обяснявам че най вероятно това е локация на някакъв хотел който в момента не попня(реално там е БГ консулството) . Госпожата повивашава и повишава тона и вече трудно я разбирам на английски. При което и казвам че ако не ни харесва и не иска да ни пусне е друга тема . При което госпожата отново ми казва да изчакам отвън . След което повика моя авер . Там подобно нищо ново интересно. Но той като излиза го води един господин и ме взимат и но настаняват в един коридор без изход с 2-ма негри , и изхода е преграден с летищна лента и една лелка на стол стои и пази да не излизаме . След 30 мин я питам арестувани ли сме , отговаря не , но такъв е протокола , след 30 мин тя се смени с друга по млада и от нас . Изтърпях я 30 мин и я попитах няма тоалетна нещо да направим или да ползвам коша . Тя се консултира с един опред и той се съгласи да ме води под конвой и да чака пред тоалетната . След като се върнах още няколко минути минаха и дойде един друг с нашите паспорти и ни заведе до секюрити , като ренген само за ръчния багаж , телата ни не пожелаха да минат на рамките . След това ни заведе в зоната за заминаващи на терминал 3 и ни каза утре сутринта в 8 да ме чакате ето тук , полета ви е в 9 часа , тогава ще вида дам паспортите и бордните карти. Ние му заявихме че имаме билети и бордни карти за тоя полет. Той не отговори но заяви ако има нещо ей там отсреща е информация обяснявате и казвате да търсят служа имиграция. Часа вече е около 13.30 а полета е в 09.00 на следващия ден. ОК играли сме го достатъчно в западна евро по връзки и подобни. Вечерта влизаме в магазини и безмитни за подаръци за децата и уви не може , без паспорт не може , без паспорт само по заведения захрана и напитки и край и това е . Сутринта на мястото за среща идва друг с цивилни дрехи но под тениската се виждат белезници и оръжие , показва нашите паспорти и след подвърждение тръгваме с него. По стълби слизаме и ни качва в миниван с решетки отвън отвътре като палестинци и хамас. Пристигаме на ербъса на уиз за Варна и се качваме заедно като през това време ни връчва бордни карти с други места и му заявявам че имам бордна и мои платени места и това е казус между мен и авиокомпанията. Докато говоря сме на предната врата и стюардесата казва на български знам за случая паспортите ще ви ги дам като пристигнем във Варна , аз и казвам ОК , но освен че съм си платил полета и места съм платил а неговите бордни карти не ме устройват местата. Тя ми предлага целия последен(40) ред където си изберем да седнем(платени са 37D,37C) . Докато вървим от предна врата по уредбата уведомяват пътниците да си спазват местата за да запазим баланса на самолета , при което аз спирам и се обръщам и и заявавам въпроса какво правим с платените ми места ще ги възстановите ли? Тя вече за да приключим заяви няма проблем да си ползвате вашите места. Аз и моя човек решихме все пак да ползваме уиз/еврейските места вместо нашите . Забравих да спомене че от вечерта около 21 часа не мога да си пипам резервацията в уиз(мобайл и уеб) като услуги и смяна на место , също името на резервацията бе сменено от моята фамилия на WIZZINAD . След като обявиха снижаване , ни посети главната стюардеса с усмивка да ни заяви че ще ни посрещнат от гранична полиция и тя ще им предаде паспортите след което като слезем те ще ни ги върнат . Отварят задната врата и стълбаря пита а другия къде е и аз се показвам и казвам тук съм и тръгваме да слизаме и долу на перона една госпожа от гранична с паспортите в ръка казва момчета вие нали вчера сутринта заминахте след потвърждение ни покани да влезем в терминала . И ни води и слага първи паспорт на автоматичния контрол(на заминаване не работеше) минаваме си и казва изчакайте тук и след 3 минути се връща с паспортите и пита какво стана . Отговорихме и с две думи че освен израелтяните никой друг не може да изтъкне причина да не бъде допуснати вкл. аллах и исус. Потвърди че знае че сме имали валидно ета-ил което след 12 часа от пристигане са анулиране и ни освободи . Черен печат нямам в паспорта . Никакви печати не са полагни за този трип. За мен просто не сме им били сипатични , и/или удобни да върнем некой ей така заради длъжността която изпълняваме . Разбрах защо са частично призната държава както и защо толкова много ги уважават съдите като Ливан и Иран , включително Хамаз и Хизбула . Вече наистина разбирам какво е Шенген и ЕС, да не е всичко по мед и масло , но имаме някакви първични права . Полетите бяха затоварени 20-40% , 95% израелтяни. Запознат съм с техния мотив на посещение във Варна за последните 15 години. Ще се срещнем някъде на моя територия тук във Варна , ще има ресто от моя страна гарантирано . 4 8 1 2
muchachote Публикувано: 24 ноември, 2025 Публикувано: 24 ноември, 2025 преди 10 минути , yavorfly каза: В събота вечерта си харесвам полети за Тел Авив от Варна , за неделя за вчера прогнозата е 31 градуса на въздуха и 25 градуса на водата . Проверявам във външно министерство и разбирам за ETA-IL . Попълваме с един авер и за 3 минути получаваме и двамата "APROVED" . Плащаме на уиз еър по 225лв на човек двупосочни и след 6 часа се яваваме на летище Варна . Всичко точно пристигме на летище бен гурион вчера сутринта в 8 часа , и вървим и виждаме машини за биометрични паспорти но просто сканираш паспорт и лице и ги подминаваш . Така и направихме за което получихме билет като за метро с наши снимки данни от паспорта и пише 3 месеца може да стоим . Вървим вървим и ни разделят за израелтяни или чужденци . Ок чужденци но стигаме до бутка на ГКПП и момичето задава въпроси как така за 1 ден сте тук , дай ми бокунг за хотел обратен полет , всичко и даваме но момичета каза интервю в имигрейшън и все паспортите и ги даде на друг човек който замина с тях , а тя си приключи смяната. След 1 час чакане , вървете еди си къде . Там чакане 3 часа . И ме викат за интервю с основната тема как така за 1 ден. Следваш основен въпрос как така съм платил 230 евро 2 посочен билет с нощувка само за 1 ден. Защо 83 евро нощувка в 3 звезден а не 200 евро за 5 звезди след като работя за себе си . Колко пари имам в банката. Аз питам коя банка питат конкретно. После пита тая сума в евро колко е . Може ли телефона ми . Отключвам и им го давам . Ровят в гугъл мапс и питат защо си гледал улица леонардо давинчи , там не било център нямало нищо историческо какво съм щял да правя в неделя всичко било затворено . Обяснявам че най вероятно това е локация на някакъв хотел който в момента не попня(реално там е БГ консулството) . Госпожата повивашава и повишава тона и вече трудно я разбирам на английски. При което и казвам че ако не ни харесва и не иска да ни пусне е друга тема . При което госпожата отново ми казва да изчакам отвън . След което повика моя авер . Там подобно нищо ново интересно. Но той като излиза го води един господин и ме взимат и но настаняват в един коридор без изход с 2-ма негри , и изхода е преграден с летищна лента и една лелка на стол стои и пази да не излизаме . След 30 мин я питам арестувани ли сме , отговаря не , но такъв е протокола , след 30 мин тя се смени с друга по млада и от нас . Изтърпях я 30 мин и я попитах няма тоалетна нещо да направим или да ползвам коша . Тя се консултира с един опред и той се съгласи да ме води под конвой и да чака пред тоалетната . След като се върнах още няколко минути минаха и дойде един друг с нашите паспорти и ни заведе до секюрити , като ренген само за ръчния багаж , телата ни не пожелаха да минат на рамките . След това ни заведе в зоната за заминаващи на терминал 3 и ни каза утре сутринта в 8 да ме чакате ето тук , полета ви е в 9 часа , тогава ще вида дам паспортите и бордните карти. Ние му заявихме че имаме билети и бордни карти за тоя полет. Той не отговори но заяви ако има нещо ей там отсреща е информация обяснявате и казвате да търсят служа имиграция. Часа вече е около 13.30 а полета е в 09.00 на следващия ден. ОК играли сме го достатъчно в западна евро по връзки и подобни. Вечерта влизаме в магазини и безмитни за подаръци за децата и уви не може , без паспорт не може , без паспорт само по заведения захрана и напитки и край и това е . Сутринта на мястото за среща идва друг с цивилни дрехи но под тениската се виждат белезници и оръжие , показва нашите паспорти и след подвърждение тръгваме с него. По стълби слизаме и ни качва в миниван с решетки отвън отвътре като палестинци и хамас. Пристигаме на ербъса на уиз за Варна и се качваме заедно като през това време ни връчва бордни карти с други места и му заявявам че имам бордна и мои платени места и това е казус между мен и авиокомпанията. Докато говоря сме на предната врата и стюардесата казва на български знам за случая паспортите ще ви ги дам като пристигнем във Варна , аз и казвам ОК , но освен че съм си платил полета и места съм платил а неговите бордни карти не ме устройват местата. Тя ми предлага целия последен(40) ред където си изберем да седнем(платени са 37D,37C) . Докато вървим от предна врата по уредбата уведомяват пътниците да си спазват местата за да запазим баланса на самолета , при което аз спирам и се обръщам и и заявавам въпроса какво правим с платените ми места ще ги възстановите ли? Тя вече за да приключим заяви няма проблем да си ползвате вашите места. Аз и моя човек решихме все пак да ползваме уиз/еврейските места вместо нашите . Забравих да спомене че от вечерта около 21 часа не мога да си пипам резервацията в уиз(мобайл и уеб) като услуги и смяна на место , също името на резервацията бе сменено от моята фамилия на WIZZINAD . След като обявиха снижаване , ни посети главната стюардеса с усмивка да ни заяви че ще ни посрещнат от гранична полиция и тя ще им предаде паспортите след което като слезем те ще ни ги върнат . Отварят задната врата и стълбаря пита а другия къде е и аз се показвам и казвам тук съм и тръгваме да слизаме и долу на перона една госпожа от гранична с паспортите в ръка казва момчета вие нали вчера сутринта заминахте след потвърждение ни покани да влезем в терминала . И ни води и слага първи паспорт на автоматичния контрол(на заминаване не работеше) минаваме си и казва изчакайте тук и след 3 минути се връща с паспортите и пита какво стана . Отговорихме и с две думи че освен израелтяните никой друг не може да изтъкне причина да не бъде допуснати вкл. аллах и исус. Потвърди че знае че сме имали валидно ета-ил което след 12 часа от пристигане са анулиране и ни освободи . Черен печат нямам в паспорта . Никакви печати не са полагни за този трип. За мен просто не сме им били сипатични , и/или удобни да върнем некой ей така заради длъжността която изпълняваме . Разбрах защо са частично призната държава както и защо толкова много ги уважават съдите като Ливан и Иран , включително Хамаз и Хизбула . Вече наистина разбирам какво е Шенген и ЕС, да не е всичко по мед и масло , но имаме някакви първични права . Полетите бяха затоварени 20-40% , 95% израелтяни. Запознат съм с техния мотив на посещение във Варна за последните 15 години. Ще се срещнем някъде на моя територия тук във Варна , ще има ресто от моя страна гарантирано . А за чий х...и сте се наврели в страна където всеки ден прехвърчат ракети, стават големи или малки атентати, всеки чужденец е заподозрян и точно в този момент малцина стъпват там! Но поне сте разбрали най- важното за тая страна и тоя народ (на устата ми беше племе, но не го написах, нали?), което цял свят знае. Forever 🇵🇸🇵🇸🇵🇸 2
yavorfly Публикувано: 24 ноември, 2025 Публикувано: 24 ноември, 2025 Аз също им търся антентата и ракетите , заради тях смених мнението си за държавите в региона им.
yavorfly Публикувано: 24 ноември, 2025 Публикувано: 24 ноември, 2025 преди 8 минути , muchachote каза: А за чий х...и сте се наврели в страна където всеки ден прехвърчат ракети, стават големи или малки атентати, всеки чужденец е заподозрян и точно в този момент малцина стъпват там! Но поне сте разбрали най- важното за тая страна и тоя народ (на устата ми беше племе, но не го написах, нали?), което цял свят знае. Forever 🇵🇸🇵🇸🇵🇸 Братислава бе много удобно в него момент. Но голям студ . в Германия до -10 падаха градусите събота срещу неделя . И за това като видяхме 31 и 25 градуса и това approved на ета-ил и скачай и те така .
Георги Матеев Публикувано: 24 ноември, 2025 Публикувано: 24 ноември, 2025 Без да политизирам темата, но израелците винаги са били изключително параноични към нетипични туристи, със сигурност много повече от северно-американците. Аз също имам доста неприятни случки още отпреди 6-7 години - опитайте например да обясните на 20-годишна надъхана полицайка как и защо сте отишли до Ейлат за 1 евро с Уиз, ще седите само 2 дни в държавата и през това време даже имате вътрешен полет и посещавате общо 4 различни летища. И същевременно в паспорта имате печати от Афганистан, Ливан, Сирия, Пакистан и т.н. Това бройкане тогава ми излезна през носа, обяснявах се на 40 човека как и защо не съм терорист въпреки брадата си 🙂 И хич не бяха мили. Та представям си сега как параноята им е по 10 и мисля, че в следващите поне 2-3 години Израел въобще няма да е ок за туризъм. В момента не мога да си представя защо изобщо бих стъпил там. 10
yavorfly Публикувано: 24 ноември, 2025 Публикувано: 24 ноември, 2025 Много неща ми направиха впечатление , но няма как да опиша всичко. Но реших да споделя следното . Тъй като без паспорти не можехме да закупим нищо освен храна и напитки от места само това предлагащи. Решихме вечерта да пием по 1,2 уиски и се спряхме на Moses Air Bar . Посетихме бара малко преди 22 часа , негърката като разбра че сме само за напитки ни предложи бара , като веднага се съгласихме. Барманката бе бяла , пухкава и според мен над 50% да е вносна не местна , си споделихме проблемите и очакванията. Заяви че няма проблем да пием и ядем в бара, но тя била до 23 часа на работа а бара е 24/7 . Много доволен и изненадан съм от бара , не го очаквах. Типичен бар по моите очаквания и стандарти , уиски приличен избор , подходяща музика , въпреки че не съм футболен фен имаше 5 броя около 40 инч ТВ над бара със съотношение 3 на 2 в полза на евро и източен футбол . Но аз лично се чуствах все едно съм на бар във България. Казах и го на барманката че това в европа аз не съм виждал по летищата . Моя авер ме замисли за едно селфи с една от негърките сервитьорки но отказах тъй като , в повече ми идваше след деня .
traveler Публикувано: 24 ноември, 2025 Публикувано: 24 ноември, 2025 преди 2 часа, Георги Матеев каза: Без да политизирам темата, но израелците винаги са били изключително параноични към нетипични туристи, със сигурност много повече от северно-американците. Аз също имам доста неприятни случки още отпреди 6-7 години - опитайте например да обясните на 20-годишна надъхана полицайка как и защо сте отишли до Ейлат за 1 евро с Уиз, ще седите само 2 дни в държавата и през това време даже имате вътрешен полет и посещавате общо 4 различни летища. И същевременно в паспорта имате печати от Афганистан, Ливан, Сирия, Пакистан и т.н. Това бройкане тогава ми излезна през носа, обяснявах се на 40 човека как и защо не съм терорист въпреки брадата си 🙂 И хич не бяха мили. Та представям си сега как параноята им е по 10 и мисля, че в следващите поне 2-3 години Израел въобще няма да е ок за туризъм. В момента не мога да си представя защо изобщо бих стъпил там. Аз съм бил 2 пъти в Израел и съм очаквал много въпроси. Нооо първия път - защо избрахте нашата страна, отговора ми беше - Щото винаги съм мечтал да я посетя, следва усмивка и продължавайте. Втория път- в Ейлат били ли сте скоро в страна от ЮИ Азия. Даже не дочака отговор и ми пожела приятен престой. Първия път беше 2014 или 2015, втория 02.2020 След всичко, което бях прочел по темата останах разочарован.🙂 Сигурно щото нямам брадата и не съм ходил във вражеска държава. Жоро, поне си обръсни брадата следващия път. 1
Георги Матеев Публикувано: 24 ноември, 2025 Публикувано: 24 ноември, 2025 преди 48 минути , traveler каза: Аз съм бил 2 пъти в Израел и съм очаквал много въпроси. Нооо първия път - защо избрахте нашата страна, отговора ми беше - Щото винаги съм мечтал да я посетя, следва усмивка и продължавайте. Втория път- в Ейлат били ли сте скоро в страна от ЮИ Азия. Даже не дочака отговор и ми пожела приятен престой. Първия път беше 2014 или 2015, втория 02.2020 След всичко, което бях прочел по темата останах разочарован.🙂 Сигурно щото нямам брадата и не съм ходил във вражеска държава. Жоро, поне си обръсни брадата следващия път. Явно не си влизал в графата "нетипичен". Преди съм ходил още 3-4 пъти, но за по седмица и с "чист" паспорт - никакви проблеми. После след тоя случай обаче още 2 пъти имах усложнения и разпити - и то при елементарни транзитни преминавания през Тел Авив - та малко ми писна от глупости и дадох дълга пауза. За съжаление някой ден ще трябва да си причиня още веднъж Израел, че в колекцията ми липсва летище Хайфа. Като се наканя да отида специално ще си пусна двойно по-дълга брада и ще им цъфна с целия си магелански непукизъм 🙂 2
yavorfly Публикувано: 24 ноември, 2025 Публикувано: 24 ноември, 2025 преди 4 минути , Георги Матеев каза: Явно не си влизал в графата "нетипичен". Преди съм ходил още 3-4 пъти, но за по седмица и с "чист" паспорт - никакви проблеми. После след тоя случай обаче още 2 пъти имах усложнения и разпити - и то при елементарни транзитни преминавания през Тел Авив - та малко ми писна от глупости и дадох дълга пауза. За съжаление някой ден ще трябва да си причиня още веднъж Израел, че в колекцията ми липсва летище Хайфа. Като се наканя да отида специално ще си пусна двойно по-дълга брада и ще им цъфна с целия си магелански непукизъм 🙂 Така както я карат , скоро може да са под друга юрисдикция . Също и аз вече имам претенции за там . Една лично моя или дори национална за България да бъде , един български анклав да си имаме . Ще бъде вътрешни полети , шенген. Цяла европа ще може да пътува до там по шенген. Но има конкуренция от съседите и ще бъде сложно. Но нека следим ситуацията в близкия изток. До тогава аз ще се старая да са ми личен приоритет тук из варнеско. 1 1
Hakkâri Spor Публикувано: 10 декември, 2025 Публикувано: 10 декември, 2025 airHaifa: София-Хайфа (от 7 януари) 4 1
Oshko Публикувано: 11 декември, 2025 Публикувано: 11 декември, 2025 преди 17 часа, Hakkâri Spor каза: airHaifa: София-Хайфа (от 7 януари) Точно и аз това щях да напиша за @Георги Матеев. И то полетите ще са с ATR. 1
Георги Матеев Публикувано: 11 декември, 2025 Публикувано: 11 декември, 2025 Ей на това му викам смесени чувства - от една страна хич не ми се ходи в Израел в момента, но от друга не мога да устоя на изкушението да литна до единственото ми липсващо израелско гражданско летище и то с директен полет от София и то с нова за мен авиокомпания. Много колекционерско. Отделно не съм сигурен, че тази линия ще просъществува особено дълго и ми се иска да я ползвам максимално скоро. Та освен ако не са прекалили с цената - след малко купувам билет и (както обещах) почвам да пускам дългата брада... И се подготвям прихически за поне 3-часов разпит на влизане, че като ми видят печатите и визите в сегашния паспорт ще им стане много лошо. П.С. Сайтът им е само на иврит и май ще потърся посредник. Иначе цените започват от 85 евро в посока, което е напълно поносимо. 6
vorbis Публикувано: 11 декември, 2025 Публикувано: 11 декември, 2025 преди 51 минути , Георги Матеев каза: ... И се подготвям прихически за поне 3-часов разпит на влизане, че като ми видят печатите и визите в сегашния паспорт ще им стане много лошо... Мисля, че снощи на протеста си си загубил паспорта или са ти го откраднали. Не си ли спомняш?! 😉 Жалко, ще трябва да си вадиш нов специално за Израел. 1 1
Argentique Публикувано: 11 декември, 2025 Публикувано: 11 декември, 2025 преди 13 минути , vorbis каза: Мисля, че снощи на протеста си си загубил паспорта или са ти го откраднали. Не си ли спомняш?! 😉 Жалко, ще трябва да си вадиш нов специално за Израел. Бъди сигурен, че там и без паспорт чудесно знаят кой къде е бил и защо. И ако случайно идеш след 10 години, е възможно да ти напомнят тази ти реплика. 😝 2
Oshko Публикувано: 11 декември, 2025 Публикувано: 11 декември, 2025 Аз мисля, че бях споделял във форума навремето, но съм разглеждал сградата на Мосад в Тел Авив отвътре, не съвсем доброволно😉, но трябва да призная, че бяха много любезни с мен. 4 2
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега